iPhone 7 Plus neden alınır?

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
4000-5000 lira verip iphone 7 plus gibi takoz bi telefon alıp 3.5 saat şarjinin dolmasını beklemenin neresi mantıklı?
Iphone veya baska bir telefona 3000 tlden fazla para vermek ağır saçmalıktır. Sonuçta kamera oyun sosyal medya ve müzik dinliyorsun günün çoğu zamanı bunların bedeli bu kadar fazla olmamalı. Eğer bu fiyatı kabul edip alanlar varsa yeni modelleri kol gibi girince '' abiğğğ çok paaaaalı yaaağ'' demiceksin.
Son olarak parası olanda alır.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bazıları egosunu tatmin etmek için alıyor. Bakın benim iPhone'um var, ben ayrıcalıklı elit tabakanın insanıyım gibi...

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Iphone veya baska bir telefona 3000 tlden fazla para vermek ağır saçmalıktır. Sonuçta kamera oyun sosyal medya ve müzik dinliyorsun günün çoğu zamanı bunların bedeli bu kadar fazla olmamalı. Eğer bu fiyatı kabul edip alanlar varsa yeni modelleri kol gibi girince '' abiğğğ çok paaaaalı yaaağ'' demiceksin.
Son olarak parası olanda alır.
Aynen öyle. Size katılıyorum.
Şu an için 5000 TL param olsa bir telefona o kadar para vermem. 5000 TL'ye oyuncu bilgisayarı alınabiliyorken neden bir telefona 5000 TL vereyim? Aslında günümüzde 1200-1300 TL'ye satılan Xiaomi Mi 5S bile çok iyi bir telefon bence. Orta seviye telefonlar bile artık performanslı.
Tabi parası olan isterse iPhone alır. :)

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bazıları egosunu tatmin etmek için alıyor. Bakın benim iPhone'um var, ben ayrıcalıklı elit tabakanın insanıyım gibi...
Telefon insana şahsiyet katıyorsa telefonu evde unutunca şahsiyetsiz olur o zaman. Ne yazik ki insan beyni yerine farklı yerlerini kullanıyor. Ama bizide güldürüyorlar bu yönden iyi bişey :)

Reaksiyon puanı
258
Uzun bir süre kullanmak istiyorsa alabilir.Yıllarca güncelleme alacak zaten.İos seven birisi olabilir.Sebepleri var yani sırf hızlı sarj yok diye telefon kötü olamaz.Ben de bu yaz telefon değiştireceğim.Büyük ihtimalle İphone 7 Plus alacağım ilk İos deneyimim olacak.

--ProofStriker

Profesör
Reaksiyon puanı
764
Uzun bir süre kullanmak istiyorsa alabilir.Yıllarca güncelleme alacak zaten.İos seven birisi olabilir.Sebepleri var yani sırf hızlı sarj yok diye telefon kötü olamaz.Ben de bu yaz telefon değiştireceğim.Büyük ihtimalle İphone 7 Plus alacağım ilk İos deneyimim olacak.
Uzun süre mi güncellemeler ile cihazları öldürten apple uzun süre kullanılmaz hiç kusura bakma ve 6s im 4 ay reset atmadım dondu kaldı

Reaksiyon puanı
258
Uzun süre mi güncellemeler ile cihazları öldürten apple uzun süre kullanılmaz hiç kusura bakma ve 6s im 4 ay reset atmadım dondu kaldı

2 yıl önce Note 4 ü ilk aldığımda yiğenimde İphone 4s vardı 3 yıllık telefondu ama hala çatır çatır çalışıyordu 1 sene civarı kullandı.Benim Note 4 2 yılda kasmalar bataryanın hemen tükenmesi şebeke sorunları ile boğuşuyor şimdi..Kuzenimde ise İphone 7 Plus var 1 senedir kullanıyor gayet memnun.Yine diğer kuzenimde İphone 6 var 2-3 yıldır kullanıyor geçen gün elinde gördüm hala çok iyi çalışıyor diyor.Düzgün kullanımda İphone seni rahat 3-4 sene götürür.Ben de eskiden İphone'yi sevmezdim ama durum bu..

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Açıklamaya gerek yok ki sadece İos kullanıcıları bunun cevabını verir kullanmayan konuşursan boş konuşmuş olur yani gereksiz konu.

Ben hem android'in amiral gemisini kullandım hemde İos tarafının. Cevabım her zaman İos olacak o yüzden

salihbuldur

Doçent
Reaksiyon puanı
168
Siz beğenmeyebilirsiniz ama her sene piyasaya çıktığı zaman satış rekorları kıran bir marka

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Bi arkadaşım vardı, zamanında bayağı borcu vardı ve İphone 5s kullanıyordu.

Dedim bu telefonu sat 2000 TL'ye satabilirsin borcun yarısını da kapatırsın yerine yeni telefon alana kadar bi takoz kullan. Yok başka telefon kullanamam dedi. Bankalar çocuğu arıyordu ama telefonunu satmadı. Yok böyle bir mallık arkadaş.

Sonra ne oldu bilmiyorum.

Reaksiyon puanı
16,128
1.000 ile 5.000 TL arası Araba İlanları
417154143hnv.jpg

Renault R 12 TSW 1984 Model 3.750 TL Galeriden satılık ikinci el Sarı renk - 417154143
taş gibi araba alır kalanla gm5p alır artanlada benzin koyarsın...

doormatchests

Profesör
Reaksiyon puanı
320
4000-5000 lira verip iphone 7 plus gibi takoz bi telefon alıp 3.5 saat şarjinin dolmasını beklemenin neresi mantıklı?

Eğer tek sorun şarj ise; 4000-5000 lira para veren insan 100 lira verip iPad şarj adaptörü alır ve 3-5 saat bekleme derdine düşmez bu kadar basit çözülebilecek bir olay bu.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Eğer tek sorun şarj ise; 4000-5000 lira para veren insan 100 lira verip iPad şarj adaptörü alır ve 3-5 saat bekleme derdine düşmez bu kadar basit çözülebilecek bir olay bu.
4000-5000 TL verdiğim cihaza kalkıp niye bir daha para vereyim? Hadi onu geç verdik. Kaç saatte doluyor ? Yine 2.5 saat . Ben 1 saat 20-30 dkda 3000 mah S7yi dolduruyorum.

doormatchests

Profesör
Reaksiyon puanı
320
4000-5000 TL verdiğim cihaza kalkıp niye bir daha para vereyim? Hadi onu geç verdik. Kaç saatte doluyor ? Yine 2.5 saat . Ben 1 saat 20-30 dkda 3000 mah S7yi dolduruyorum.

Hızlı şarj özelliğiyle kıyaslanamaz zaten ben hızlı şarjdan daha hızlı dolduruyor diye bir şey demedim. 4000-5000 verdiğinizde gözünüze gelmiyorsa kalkıp 100 lira daha verirsiniz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hızlı şarj özelliğiyle kıyaslanamaz zaten ben hızlı şarjdan daha hızlı dolduruyor diye bir şey demedim. 4000-5000 verdiğinizde gözünüze gelmiyorsa kalkıp 100 lira daha verirsiniz.
Biz zaten burda böyle ince ama kritik özellikleri sunmadığı için bu cihaz alınmaz diyoruz.
Bu cihazın vukuatları sadece bu değil. Amiral gemisi bir cihazın 4000 TLlik bir cihazın ekran kasa oranı 65 bakın 65. S8 gibi uçsun kaçsın demiyoruz. 65 , 4000 TLlik bir cihaz için rezalet bir rakam. Note 5 5.7 inçlik bir cihaz ve 5.5 inçlik 7 plusdan ciddi manada küçük. Ekran kasa oranı 76.5 Bu cihazın üstten kesilecek çok yeri var.

Ön kamerası bakın ön kamerası rezalet. REZALET. Ne pikseller büyük ne de diyaframı fazla açık. Işık alamıyor.Düşük ışık öz çekimleri ciddi manada rezalet. Burda kıstas sizin beğenmeniz değil kıstas piyasadaki diğer cihazların durumu. Açı, açıya değinmek istemiyorum. REZALET.

Cihazın arka kamerası iyi değil bakın benim için iyi değil. Kim ne derse desin. Şuan 2015de çıkıp iPhone 7den daha iyi fotoğraf çeken cihazlar var. İnanmayan gitsin denesin. LG V10 , Galaxy Note 5

Bir cihazda niye kulaklık girişi olmaz ? Niye ? Niye yani ? Bana biri açıklasın. İncelmedi bataryası ciddi manada artmadı hiçbir şey olmadı.

İos sisteminin işlevsizliği kısıtlamaları ayrı mesele
Daha yazarım aklıma gelmiyor.

DzienDobry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asıl fark işletim sisteminden kaynaklanıyor iki işletim sistemini de uzun süreli kullanan biri olarak, iki tarafında kendine has artıları var. Eğer Apple cihaz alanların neden aldıklarını anlamıyorsanız anlamak istememenizden kaynaklanmaktadır. Aynı durum karşı taraf için de geçerli. Bu arada Apple için ödenen para da yine aslında büyük bir bölümü iOS için ödenmiş oluyor. Ödenen paraya sadece aldığınız donanım özelliklerini kıyaslamak çokta anlamlı olmasa gerek.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Asıl fark işletim sisteminden kaynaklanıyor iki işletim sistemini de uzun süreli kullanan biri olarak, iki tarafında kendine has artıları var. Eğer Apple cihaz alanların neden aldıklarını anlamıyorsanız anlamak istememenizden kaynaklanmaktadır. Aynı durum karşı taraf için de geçerli. Bu arada Apple için ödenen para da yine aslında büyük bir bölümü iOS için ödenmiş oluyor. Ödenen paraya sadece aldığınız donanım özelliklerini kıyaslamak çokta anlamlı olmasa gerek.
İşletim sisteminin o kendini öne çıkaran stabil özelliğinin bir anlamı kalmadı. Bunu elinde 2 günlük ve 3 saatlik iki iPhone 6s kamerada defalarca arka arkaya donan biri olarak söylüyorum.İOSun arayüzde de hiçbir artısı yok 5DK kurcalasam sıkılıyorum çeşitlilik özellik yok. Kısıtlı olduğunu hemen hissettiriyor.Çünkü herşey tek bir şekilde hallediliyor. Kolaylaştırmanın yolu yok. Örnek hücresel veri için Ayarlara 3D Touch uygulayıp gitmek gerekiyor. Bildrim çubuğunda ayar yok.
Donanım olarak kıyaslıyoruz çünkü bu cihazların donanımına para verip en iyi kamera bunun kamerası diyenler var.

DzienDobry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşletim sisteminin o kendini öne çıkaran stabil özelliğinin bir anlamı kalmadı. Bunu elinde 2 günlük ve 3 saatlik iPhone 6s kamerada defalarca arka arkaya donan biri olarak söylüyorum.İOSun arayüzde hiçbir artısı yok 5DK kurcalasam sıkılıyorum çeşitlilik yok.
Ben kullandığım süre boyunca kamera ile ilgili problem hiç yaşamadım hep tıkır tıkır çalıştı. Sıkıcı olmasına katılmakla birlikte kişisel yorumdur tabi. Özelleştirme tema çeşitlilik bakımında android çok önde. Ancak androidin de geride olduğu çok önemli bir nokta var: işletim sistemi güncellemesi. Hele bir de amiral gemisi almazsanız sanırım baya bir beklersiniz. Allahtan ben amiral gemisi kullandım güncelleme almıştım ama yine de çok kısıtlı ve geç alıyorsunuz. Kamera konusundaki eleştirilerinizi okudum ön kamera konusunda katılmakla birlikte rezalet seviyesinde olmadığını düşünüyorum(İdare eder bir ön kamera). Arka kamerada ise başarılı olduğunu belirtmek isterim. Diğer telefonlarla ben de kıyasladım, kendi çapımda oldukça gezmeye fotoğraf çekmeye, anı biriktirmeye çalışıyorum, bir kere netleme problemi yaşamadım bir kere kameraya tıkladığım da açılmadığı olmadı. Fotoğraf çek dediğim saniyede çekti, lakin eminim siz de tecrübe etmişsinizdir özellikle kullandığım samsung cihazda video çekerken netleme sorunları çok yaşadım ve bu anı kaçırmama neden oldu.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ben kullandığım süre boyunca kamera ile ilgili problem hiç yaşamadım hep tıkır tıkır çalıştı. Sıkıcı olmasına katılmakla birlikte kişisel yorumdur tabi. Özelleştirme tema çeşitlilik bakımında android çok önde. Ancak androidin de geride olduğu çok önemli bir nokta var: işletim sistemi güncellemesi. Hele bir de amiral gemisi almazsanız sanırım baya bir beklersiniz. Allahtan ben amiral gemisi kullandım güncelleme almıştım ama yine de çok kısıtlı ve geç alıyorsunuz. Kamera konusundaki eleştirilerinizi okudum ön kamera konusunda katılmakla birlikte rezalet seviyesinde olmadığını düşünüyorum(İdare eder bir ön kamera). Arka kamerada ise başarılı olduğunu belirtmek isterim. Diğer telefonlarla ben de kıyasladım, kendi çapımda oldukça gezmeye fotoğraf çekmeye, anı biriktirmeye çalışıyorum, bir kere netleme problemi yaşamadım bir kere kameraya tıkladığım da açılmadığı olmadı. Fotoğraf çek dediğim saniyede çekti, lakin eminim siz de tecrübe etmişsinizdir özellikle kullandığım samsung cihazda video çekerken netleme sorunları çok yaşadım ve bu anı kaçırmama neden oldu.
Önce ön kameraya cevap vereyim. Fark ettiyseniz ön kameranın renk doğruluğu vb taraflarına laf etmedim. Düşük ışık performansı açık konuşuyorum rezalet. Bunu gidin iyi bir ön kameraya sahip(s8-s7 v20 gibi) onlarla karşılaştırın.

Güncelleme konusu ben güncelleme meraklısı değilim. Var olan sistemi bozacaksa bana tek bir güncelleme bile göndermesin. Android tarafı özellikle samsung bir güncelleme gönderdiği zaman sistemde köklü değişiklikler yapıyor ve minumum hata ile göndermeye çalışıyor hali ile süre uzuyor. Yine apple gibi sistem üreticisi olmadığı için işin içinde google faktörüde var. Samsung Android güncellemesini geç veriyor sağlam veriyor. S7nin 6.0.1 ve 7.0 arayüzüne göz atmanızı tavsiye ederim. Ve yine senede aslında bir defa veriyor . Apple da büyük güncellemeleri senede bir veriyor. Geçen sene Note 5 2016 1. çeyrekte 6.0.1 aldı. Bu sene martta yine 7.0 aldı aradaki aralık. 1 sene. İOSda da durum bu her sene 1 büyük güncelleme. Ara güncelleme noktasında ise gidin Note 4 kulübüne. Note 4 kullanıcıları bu ay verilmesi gereken güncellemeyi diğer tüm samsung cihazlardan(S8 dahil) daha önce aldı eskiye destek bir şekilde var.

Arka kamerada başarılı yanına başkasını koymazsanız başarılı. Bu forumda 6S ile V20 takas eden bir arkadaş V20nin arka kamerasının 6Sden 10 gömlek üstün olduğunu ifade etti.

Video netleme konusunda hangi amiral gemisini kullandınız ? İddaya girerim. S8 ve S7 diğer tüm iPhonelerdan daha hızlı netliyordur.
buyrun kanıtım izleyin.