iPhone 5s'mi İphone 5'mi almalıyım?

Destroyer-*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamun aleyküm arkadaşlar, ben bir ay içinde iPhone'a geçmeyi düşünüyorum. S3 Mini gerçekten çok vasat ve artık güncelleme almıyor, bunaldım açıkcası. Sorum şudur, bir ay içinde iPhone 5 mi alsam yoksa yaza kadar bekleyip 5S mi alsam, sizce ne yapmalıyım?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Yazi bekleyin 5s alın, artık 5 alınmaz yani alınır fakat 5s alma imkanınız varken boşuna 5 almayın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iOS 8'i kurarsan uygulama ve oyunlarda performans farkının olmadığını söyleyebilirim. 5 alırsan 1 yıl max 2 yıl kullanırsın yetersiz gelmeye başlar. Yetersiz kaldığı durumlar yeni oyunlar ve pil performansı olabilir ki fotoğraf çekmeyi seviyorsan mutsuz olursun. Yeni 5S alıcağına ikinci el 0 tadında 6 bulabileceğini düşünüyorum. Türkiye'de ki fiyatları bilmiyorum fakat İngilterede 5S yeni ve 6 az kullanılmış (a grade) arasında hiç fiyat farkı yok.

Pekka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5 alabilirsin 5s ile arasinda degicek fiyat farki varsa

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Yakında 64 bit desteği zorunlu hale gelecek ve artık standart olacak. Bu yüzden 5s almalısınız.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Yaza kadar bekleyip 5S almanızı öneririm.

5S,5'e göre yenilenmiş A7 çipinin yanında M7 yardımcı çipini taşır.Bu sayede basit görevler işlemciye direkt binmemiş olur.Performansı da olumlu etkiler bu durum.

Ayrıca üstte arkadaşın belirttiği gibi APPLE 64 bit desteğini i5S ile başlattı.Bu yüzden i5S daha uzun ömürlü olur i5'e göre.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşın hatırlattığı iyi oldu, App Store'da ki uygulamalar 64bit desteği ile çıkıcakmış 5s ve üzeri şart gibi.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ikiside iş görür ama 5 le 5s arasında çok fark var ve 5s ile 6 arasında o kadar fark yok demek istediğim 5s baya baya iyi bir cihaz ben olsam beklerdim gerekirse

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Android'in dandik tellerini kullananlar direk Android çok kötü deyip ios'a geçiyor ben sahsen ikisini de tavsiye etmem. Tutup bir lg g2 ya da huawei ascend g7 alabilirsin bunun yaninda meizu mx4 de bekleyebilirsin. Illa iphone dersen tabiki bir ust model olan 5s al

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Android'in dandik tellerini kullananlar direk Android çok kötü deyip ios'a geçiyor ben sahsen ikisini de tavsiye etmem. Tutup bir lg g2 ya da huawei ascend g7 alabilirsin bunun yaninda meizu mx4 de bekleyebilirsin. Illa iphone dersen tabiki bir ust model olan 5s al

Katılıyorum 2 yıl önce yada 3 yıl önce çıkmış şu anda zar zor yaşamaya çalışan android cihazları kullanıp kötüleyip ios'a geçiyorlar buraya kadar tamam bide iphone 4 kullanıp veya 4s ios'u kötüleyip gidip note 4'e falan geçiyorlar alsınalar bir 6+ yada 5s baksınlar bakalım nasıl? insanlar sanıyor ki işletim sistemleri yıllarca hep aynı kalıcak :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Veya telefonların donanımları vb.