iPhone 5s Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar iphone 5c kullanıyorum. Şöyle bit sıkıntım var nasıl bir yol izleyebilirim? Ne yapabilirim sizlere danışma gereği duydum.

Sorunun tam olarak bu 15 kasım tarihine kadar türkcell hat kullanıyordum ve 16 kasım pazar günü sabah 7'de vodofone geçiş yaptım. Şuanda sosyal ağlardan gelen bildirimler konusunda sıkıntı yaşıyorum. Yani durum tam olarak şöyle. Whatsapp'tan bir mesaj geldiği zaman ekranda bildirim gözüküyor ama sesli veya titreşimli olarak hiç bir bildirim alamıyorum. Wifi ile bağlandığım zaman telefon sesli konumdayken sesli olarak, sessiz konumdayken titreşimli olarak bildirim alabiliyorum ama mobil şebeke üzerinden bağladığımda böyle bir sıkıntım var. Türkcell'de de böyle bir sıkıntı yaşamamıştım hiç.

Bildirim merkezini kontrol ettim uyarılar bildirimler açık zaten. Telefonu kapattım açtım gene aynı. 10 tane mesaj geliyorsa misal bunlarda 1-2 tanesi telefonun o anki durumuna göre sesli ya da sessiz olarak geliyor ama diğer mesajlarda hiç bir bildirim gelmiyor.

Bu konuda ne yapmam gerekir?? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

sleeper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
8.1.1 güncellemesi ile ilgili bir sorunum var.Güncellemeden sonra ekran kilidini açtığımda bazen tepki vermiyor dokunmatik.Kilidi tekrar aç kapa yapınca sorunsuz şekilde çalışıyor.:huh:

check16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar dün itibariyle kendime ıphone 5s gold 16gb aldım, bundan önce note2 kullanıcısıydım alışmam ve öğrenmem biraz zor oldu ama yavaş yavaş çözüyorum. Tek bir sorunu çözemedim, ön yüzde mesaj,whattaps vb yerlerden mesaj geldiğinde herhangi bir ışık yanıp sönmüyor bunun bir ayarı var mı yardımcı olabilirseniz sevinirim

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Arkadaşlar dün itibariyle kendime ıphone 5s gold 16gb aldım, bundan önce note2 kullanıcısıydım alışmam ve öğrenmem biraz zor oldu ama yavaş yavaş çözüyorum. Tek bir sorunu çözemedim, ön yüzde mesaj,whattaps vb yerlerden mesaj geldiğinde herhangi bir ışık yanıp sönmüyor bunun bir ayarı var mı yardımcı olabilirseniz sevinirim

İphonelarda on tarafta bildirim ledi bulunmuyor. Dilersen ayarlardan ayarlayip kamera flasini bu is icin kullanabilirsin.

Ozbek26-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar istediğimiz siteleri okuma listesine ekledikten sonra cepte net yokken çevrimdışı okuyamıyorum daha dogrusu sayfalar bazen geliyor bazen gelmiyor sebebi nedir ne yapmam lazım bilemedim.yardımcı olun.saygılarımla

Furkanİpek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim Başımda mavi ekran sorunu geldi 2 kere düzeldimi sorun sizde / nasıl düzelttiniz teşekkür ederim

halaylama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar size bir sorum olacak. Ben yaz aylarında telefonu değiştirmeyi düşünüyorum ios sistemini beğendiğim için tekrar iphone'a dönüş yapacağım. Sorum şu 5s hala alınabilir mi sizce alınırsa ne kadar götürür ? 6'ya bombeli ekran kamera çıkıntısı prototip gibi tasarımı falan derken ısınamadım 4 inç de bana gayet yeterli. Üstatlar sizce 5s haziran temmuz aylarında da alınabilirliğini korur mu alınırsa nereye kadar götürür ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar orjinal iphone 5s şarj aleti ne kadara ve nerde bulabilirim ?

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Arkadaşlar amerikadan 5s 32gb A1533 modelini getirttim şansım tutmadı, mikrofonu problemli çıktı , daha kayıt ettirmedim.. Sesi hoparlöre verince sıkıntı yok ama normalde karşımdaki sesimi boğuk ve kesik kesik duyuyormuş.. İtunes la restore ettim, ses gürültü önlemeyi iptal ettim yok bi değişiklik olmadı. Başına gelen oldu mu? önerisi olan var mı?

dnzckrhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar
Yaklasik 10 gun once 2. el bir 5s aldim ve yaninda verilen sarj aleti orjinal degildi saatte %10 kadar sarj ediyordu nerdeyse. Hemen gidip apple marka orjinal alet aldim. Ancak yine de bataryadan verim alamiyorum. Gece %75de biraktim sabah kalktigimda sarj bitmisti. Beklemedeyken inanilmaz bir sarj yeme sorunu var. Bataryamdan inanilmaz rahatsizim bunun sebebi oncesinde orjinal olmayan aletle sarj edilip bataryanin zarar gormesi midir? Oyleyse herhangi bir cozumu var midir? Sarj sorunundan oturu istanbula servise yollayacagim testler yapip batarya degisimi veya cihaz degisimi yaparlar mi? Bilgisi olan yazarsa cok sevinirim.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Apple servise götür şansım barsa yeni cihaz verirler

j.connor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar 2.el iphone 5s alacağım format atarsam icloud şifresi gerekiyormuş doğru mu?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
arkadaşlar 2.el iphone 5s alacağım format atarsam icloud şifresi gerekiyormuş doğru mu?
Sıfırlamış cihaz alırsan kurulumda kendi şifreni girebilirsin diye biliyorum.Ama sıfırlanmamış cihaz alırsan, sıfırlama sırasında şifre sorar.

insan344

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu kulaklık hep takılı gözükme sorunu ne oldu arkadaşlar bilen var mı ya ben hala yapamadım en son garantiye vermek zorunda kalacağım her halde

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Arkadaşlar film takmasak sıkıntı olur mu yani bozuk para veya anahtarla aynı yere hiç koymam dikkat ederim, yani sadece parmağımla çizebiliryim?

hellischild

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar film takmasak sıkıntı olur mu yani bozuk para veya anahtarla aynı yere hiç koymam dikkat ederim, yani sadece parmağımla çizebiliryim?

Ne kadar dikkat edersen et olacağı varsa zaten olur jelatin olsa da olmasa da ayrıca sakınılan göze çöp batar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
evet öyle bi telefonla konuşuyorum 10 dk yüzde 10-15 sarj gidiyor telefonda

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Selam beyler,telefonu istanbulbilişimden aldım telefonun ses kısma açma yerinden yamuldu hafif,bi sorun olmuyor fakat kap dışına çıkardığımda farlı bi iphoennin üzerine koyduğumda yamuk görünüyor,demiri yamuldu,ayrıyetten kuaklıklardan birisi az ses veriyor... acım büyük :D ne yapmalıyım

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar size bir sey sorcam kafayı yiyecem. telefon alacam (acilliyetten) ve aldığım telefon beni uzun zzaman götürsün büyük bir telefon istemiyom (5 inc ve üstü) o yüzden aklımda 5s 6 z3c z4c (cıkarsa eğer) benim sorum su ip5s oyunlarda ekranı küçük geliyo mu size ? (cok oyun oynayacam ilerde) mesela modern combat 5 gibi oyunlarda nasıl i6 2850 tl aslında bu fiyatı değil iphone hiç birine vermek içimden gelmiyor o yüzden merak ediyorum z3c mi 5s yoksa 6 mı bir aydınlatın beni bu yıl üni gitcem o yüzden sıkıntı cıkarmasın garanti iyi olsun ve telefon küçük olsun (cokta küçük değil 4. inc altı değil) ne yapmalıyım ?

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar size bir sey sorcam kafayı yiyecem. telefon alacam (acilliyetten) ve aldığım telefon beni uzun zzaman götürsün büyük bir telefon istemiyom (5 inc ve üstü) o yüzden aklımda 5s 6 z3c z4c (cıkarsa eğer) benim sorum su ip5s oyunlarda ekranı küçük geliyo mu size ? (cok oyun oynayacam ilerde) mesela modern combat 5 gibi oyunlarda nasıl i6 2850 tl aslında bu fiyatı değil iphone hiç birine vermek içimden gelmiyor o yüzden merak ediyorum z3c mi 5s yoksa 6 mı bir aydınlatın beni bu yıl üni gitcem o yüzden sıkıntı cıkarmasın garanti iyi olsun ve telefon küçük olsun (cokta küçük değil 4. inc altı değil) ne yapmalıyım ?

5s alırsan hatta 6 alırsan ev dışında rahatça oyun oynamayı unut. Şarj sorunu var. Desen ki fişle gezerim o zaman götürür bir kaç yıl ama onun yerine ben z3c öneriyorum. z4c hakkında bilgim olmadan bişey diyemem. çıkacağı kesin bile değil.

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
ne bileyim yav sonra belki tekrardan soru sorarım herkese mmayıs gelmeden aalacam ev dısında oyun oynamam pek aslında hç yani benim sorum su oyunlarda ekran küçük geliyo mu size ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

5s alırsan hatta 6 alırsan ev dışında rahatça oyun oynamayı unut. Şarj sorunu var. Desen ki fişle gezerim o zaman götürür bir kaç yıl ama onun yerine ben z3c öneriyorum. z4c hakkında bilgim olmadan bişey diyemem. çıkacağı kesin bile değil.

birde emeyi unuttum müzikte dinleyeceğim (film müzikleri gibi seyler öyle bass lı maslı şarkılar dinlemem bazen moda olmus bi r kaç moda sarkı oda belki ) o yüzden de iphone daha ağır basıyo birde sony kutularda dandik kulaklık veriyomus eğer oda düzelirse bilemiyorum bakalım ne olacak

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ne bileyim yav sonra belki tekrardan soru sorarım herkese mmayıs gelmeden aalacam ev dısında oyun oynamam pek aslında hç yani benim sorum su oyunlarda ekran küçük geliyo mu size ?

birde emeyi unuttum müzikte dinleyeceğim (film müzikleri gibi seyler öyle bass lı maslı şarkılar dinlemem bazen moda olmus bi r kaç moda sarkı oda belki ) o yüzden de iphone daha ağır basıyo birde sony kutularda dandik kulaklık veriyomus eğer oda düzelirse bilemiyorum bakalım ne olacak

ilk sorun için şunu diyebilirim, ekran büyüdükçe kullanmak zorlaşıyor ama film, oyun gibi şeyler daha zevkli oluyor. z3c da 4.6 inç ekran var. Ortalama bi boyut. Ben 4.7 olan bi telefon kullanıyorum, tamam küçük değil ama daha büyük ekrandan bişey izleyince diyorsun keşke daha büyük ekranı olsa bununda diye. sırf kulaklık için iphone alacam diyorsan bence sen çoktan iphone a kafayı takmışsın :D Yani onay bekliyosun birilerinden iphone al diye ama ben tekrarlıyorum alısın il bi kaç ay her şey iyi gider. ses çıkışı, performans şu bu ama sonradan en büyük derdin şarj problemi olur ki evde durmayan biriysen pek dahada vahim. Ekran boyutu konusunda da z3c almak zorunda mısın? daha ucuza z2 var. birinde 801ab diğerinde 801ac var. z2 3 gb ram compact 2 gb. Z2 5.2 inç ve bence oldukça ideal bir boyut.

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
ilk sorun için şunu diyebilirim, ekran büyüdükçe kullanmak zorlaşıyor ama film, oyun gibi şeyler daha zevkli oluyor. z3c da 4.6 inç ekran var. Ortalama bi boyut. Ben 4.7 olan bi telefon kullanıyorum, tamam küçük değil ama daha büyük ekrandan bişey izleyince diyorsun keşke daha büyük ekranı olsa bununda diye. sırf kulaklık için iphone alacam diyorsan bence sen çoktan iphone a kafayı takmışsın :D Yani onay bekliyosun birilerinden iphone al diye ama ben tekrarlıyorum alısın il bi kaç ay her şey iyi gider. ses çıkışı, performans şu bu ama sonradan en büyük derdin şarj problemi olur ki evde durmayan biriysen pek dahada vahim. Ekran boyutu konusunda da z3c almak zorunda mısın? daha ucuza z2 var. birinde 801ab diğerinde 801ac var. z2 3 gb ram compact 2 gb. Z2 5.2 inç ve bence oldukça ideal bir boyut.

aslında beklentilerimi en iyi karşılayan iphone gibi duruyo ama bir yandan kafamı baska telefonlarda çeliyo ve evet büyük ekranda film oyun güzel ama büyük ekranlarda tasımak en büyük sıkıntı birde bol kıyafet giymem pek ondan dolayı 4.7 inç iyi gerçekten z3c de güzel sadece biraz kalın oda pil için diye düşünüyorum yani ellerimde büyük değil acıkcası ondan dolayı tek el istiyorum 4.7 sınır gibi benim için yaa aceleye gelmese iyi olurdu ama bakalım belki erteleyebilirim bu konuyu yinede bana düöndüğün için teşekkür ederim :)

marka takıntımda yok beni sorunsuz 2.5-3 yıl götürsün sonrasında güncellemeymis suymus buymus pek ilgilendirmez beni kullanımı ilgilendiriyor yani istedğim uygulamayı calıstırayım yeter kamerasıda güzel olsun birde elde şık dursun tek el veya tek eli biraz zorlayabilir neyse yav bakacaz artık ne yapalım olmadı 5s alırım baktım beğenemedim satar z3c alırım buda bir teori. bakalım hayırlısı

aslında beklentilerimi en iyi karşılayan iphone gibi duruyo ama bir yandan kafamı baska telefonlarda çeliyo ve evet büyük ekranda film oyun güzel ama büyük ekranlarda tasımak en büyük sıkıntı birde bol kıyafet giymem pek ondan dolayı 4.7 inç iyi gerçekten z3c de güzel sadece biraz kalın oda pil için diye düşünüyorum yani ellerimde büyük değil acıkcası ondan dolayı tek el istiyorum 4.7 sınır gibi benim için yaa aceleye gelmese iyi olurdu ama bakalım belki erteleyebilirim bu konuyu yinede bana düöndüğün için teşekkür ederim :)

marka takıntımda yok beni sorunsuz 2.5-3 yıl götürsün sonrasında güncellemeymis suymus buymus pek ilgilendirmez beni kullanımı ilgilendiriyor yani istedğim uygulamayı calıstırayım yeter kamerasıda güzel olsun birde elde şık dursun tek el veya tek eli biraz zorlayabilir neyse yav bakacaz artık ne yapalım olmadı 5s alırım baktım beğenemedim satar z3c alırım buda bir teori. bakalım hayırlısı

hoparlörü kullanmıyorum birde kulaklık iyi olsun budur istediğim :) filmi zaten 5.5 inç altı izlenmez benim teorim laptoptan izliyorum zaten ekran sadece oyunlar için önemliydi..

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6

hoparlörü kullanmıyorum birde kulaklık iyi olsun budur istediğim :) filmi zaten 5.5 inç altı izlenmez benim teorim laptoptan izliyorum zaten ekran sadece oyunlar için önemliydi..
şıklık falan diyorsan 5 alabilirsin. Dediğim gibi 5s in tek sorunu benim için pili. Cidden çok sinir bozucu oluyor bir yerden sonra. 6s 6s+ plus çıkınca eskimiş olacak bu da var. Ama dediğin gibi sonradan satıp z3c alabilirsin. Gerçi iphone 5s ikinci el piyasası ne durumda bilmiyorum.