iPhone 5s Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HedonisT80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en iyisi dediğin gibi yapayım ben. çünkü benm hat 7 senelik :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ben g2'den iphone 5s'e geçince ilk hattımı kendim kestim, maket bıçak yardımı ile, nasıl kestim diye sorucaksanız bu telefonun hattını taktığımız demir parçasını aldım ona göre şekillendirdim çalıştı, daha sonradan faturalı hat aldım o hattımıda aynı şekilde kestim ve çalıştı.

Yani kendiniz yapabilirsiniz gayet basit bir işlem, içinde ki o demirden bile kesmek zorunda kalıyorsunuz ve iç bir zararıda olmuyor.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Teşekkür ederim arkadaşlar. Şimdi size başka bir şey sormak istiyorum izninizle.

Hattım türkcell. 3g'yi açtığım zaman çekim gücü 3-4 diş düşüyor kimi zaman 2 diş kimi zaman 3 diş çekiyor, bunun sebebi ne olabilir?

Net konusunda vodofone mu daha iyi sizce? Yoksa Türkcell mi?

Birde arkadaşlar motosiklet kullandığım için 100 km'de ne yakıt tükettim vb şekilde hesap yapıyorum. Bunun için bildiğiniz, düzgün-sağlıklı çalışan, doğru bilgileri veren bir program var mı?

Teşekkür ederim.

Brother o motorsiklet mevzusunu bilmiyorum ama 3G konusunda genel birşey o herkes yaşayabilir 3G nin kapsama alanı gibi düşün.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Teşekkür ederim arkadaşlar. Şimdi size başka bir şey sormak istiyorum izninizle.

Hattım türkcell. 3g'yi açtığım zaman çekim gücü 3-4 diş düşüyor kimi zaman 2 diş kimi zaman 3 diş çekiyor, bunun sebebi ne olabilir?

Net konusunda vodofone mu daha iyi sizce? Yoksa Türkcell mi?

Birde arkadaşlar motosiklet kullandığım için 100 km'de ne yakıt tükettim vb şekilde hesap yapıyorum. Bunun için bildiğiniz, düzgün-sağlıklı çalışan, doğru bilgileri veren bir program var mı?

Teşekkür ederim.

Brother o motorsiklet mevzusunu bilmiyorum ama 3G konusunda genel birşey o herkes yaşayabilir 3G nin kapsama alanı gibi düşün.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
arkadaşlar hangi telefonu alsam diye düşünüp duruyorum uzun süre araştırdım bir çok arkadaşım 5s al diyor. hala kararsızım ama araştırmalarım sonucunda 5s gold ya da space gray almayı düşünüyorum.Bu ilk akıllı telefonum olacak teknolojiden baya uzak kaldım :) iphone da bu uygulamalar ücretli mi? her uygulama mı ücretli yoksa ? tam olarak anlayamadım.
Arkadaşım AppStore de android de olan bazı uygulamalar ücretli appstore de ücretsiz olan bazı uygulamaları androidde ücretli görmen normal, ama androıd ve diğer platformlarda kullanılan temel oyun ve uygulamalar ücretsiz hatta en fazla bedava appstore de var, her gün 1 tane ücretli uygulama 24 saatliğine ücretsiz oluyor işte en sevdiğim yönü bu bence AppStore üzerine app mağazası tanımam.

HedonisT80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi ki 5s almışım o kadar araştırdım ve o kadar para verdiğime değdi bence bi an için o kadar para bir telefona verilirmi diye düşündüm ama sonra anladım gerçekten harika bi telefon duruşuyla hızıyla uygulamalarıyla herşeyiyle farklıymış iphone

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
5S alırken bende tereddut ıcınde kaldım hatta 4, 4s en kotu 5 alırım dıyordum cunku cok para vermek ıstemedım ama ne sans temız 2. el veya sıfır gıttıgım hıc bıyerde kalmamıs en sıon aksam 5S buldum ve alayım artık dedım kaderde bu varmıs dıye ııykıde almısım hıc pısman degılım, bundan once galaxy w kullandım ona göre füze bu telefon tek kelıme herkese tavsıye ederım... İphone der gecerim.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar bende aranıza katıldım yalnız birşey sormak istiyoruö bu touch id tam olarak verimli çalışmıyor sanki ilk seferlerde algılamıyor bazen

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bende aranıza katıldım yalnız birşey sormak istiyoruö bu touch id tam olarak verimli çalışmıyor sanki ilk seferlerde algılamıyor bazen

bendede ılk aldıgımda oyle oldu sana tavsıyemdır ben oyle yapıyorum hıc sorun yasamıyorum elım ıslak falan degılse 5 tane hakkın var demi parmak izi 2 veya 3 tane bende 3 tane aynı parmak ve en cok kullandıgın parmagı koy benım sag bas dıgerlerınıde 1 er 1 er koy sıkıntı yasamazsın

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
bendede ılk aldıgımda oyle oldu sana tavsıyemdır ben oyle yapıyorum hıc sorun yasamıyorum elım ıslak falan degılse 5 tane hakkın var demi parmak izi 2 veya 3 tane bende 3 tane aynı parmak ve en cok kullandıgın parmagı koy benım sag bas dıgerlerınıde 1 er 1 er koy sıkıntı yasamazsın

Şimdi restore edeceğim daha sonra senin dediğin gibi yapacağım mantıklı bir fikirmiş

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefonumu eş zamanlayamıyorum. iTunes'den tercihlere girip aygıtlardan engelle seçeneğini felan kaldırdım ama yinede bir sonuç vermedi acaba telefonumda mı sorun var?:unsure:

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bugun safaride gezerken birden mavi ekran geldi ve telefon kendini resetledi normal bir şekilde açıldı, araştırdım bir kişi yaşadıklarını paylaşmış sonra app storeden randevu almışlar telefonu orda test etmişler sonra yenisi ile değiştirmişler biraz gerildim açıkçası durup dururken mavi ekran vermesi hele telefon 1 kere düşmemesine rağmen bakalım, teknik desteğe bağlanmaya çalışıyorum 10 dakika oldu halen sıramız gelmedi...

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bugun safaride gezerken birden mavi ekran geldi ve telefon kendini resetledi normal bir şekilde açıldı, araştırdım bir kişi yaşadıklarını paylaşmış sonra app storeden randevu almışlar telefonu orda test etmişler sonra yenisi ile değiştirmişler biraz gerildim açıkçası durup dururken mavi ekran vermesi hele telefon 1 kere düşmemesine rağmen bakalım, teknik desteğe bağlanmaya çalışıyorum 10 dakika oldu halen sıramız gelmedi...

Pek bir sorun olmaz bendede oldu birkere eğer tekrarlarsa sürekli bir sorun olabilir

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Pek bir sorun olmaz bendede oldu birkere eğer tekrarlarsa sürekli bir sorun olabilir

Bunun sorun olmadığını düşünmek yanlış, ilerde büyük sorunlar açabilir.

App store ile konuştum cihazı test etmeden bir şey yapamayız dediler bana mail attılar cihazı kurtarma moduna alıp geri yükleme yapmamı istediler, yapmadım eğer bir kere daha tekrarlanırsa yapıcam ve geri yüklemeden sonra sorun halen devam ediyorsa randevu almam lazımmış bakalım.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bunun sorun olmadığını düşünmek yanlış, ilerde büyük sorunlar açabilir.

App store ile konuştum cihazı test etmeden bir şey yapamayız dediler bana mail attılar cihazı kurtarma moduna alıp geri yükleme yapmamı istediler, yapmadım eğer bir kere daha tekrarlanırsa yapıcam ve geri yüklemeden sonra sorun halen devam ediyorsa randevu almam lazımmış bakalım.

Önceden 4s kullanıyordum bu olay o zaman başıma gelmişti ilk sefer korktum baya aradan 3-4 ay geçti birdaha tekrarlamadı yani önemli olan tekrarlamaması yani pek bir sorun olacağını zannetmiyorum eğer tekrarlarsa zorlu centere git yeni cihaz iste :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iPhone 5'in mavi ekran vermesi klasik sorunuydu... eski ve defolu model o...

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
iPhone 5'in mavi ekran vermesi klasik sorunuydu... eski ve defolu model o...

Mavi ekran'ı veren 5 değil 5s, defolu olma ihtimali %2-3 kos koca Turkcell'den aldım defolu telefon satıcak halleri yok hani internet sitesinden almış olsam neyse, şimdiye kadar hiç bir sorun çıkartmadı sadece mavi ekran verdi 1 kez oda o kadar.

İnternette araştırdım herkesin safaride veriyormuş benimde safaride verdi ne alakaysa, eğer devam ederse zaten yapıcağımı biliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iPhone 5S kulanıcısıyım 1,5 aylık cihazımın kamera içinde toz parcacıkları oldugunu fark ettim aldığımdan itibaren kılıfsız kullanmadım ve içini açmadım cihazın garantiye versem temizleyip mi yollarlar değişim mi yaparlar.

Bu arada cihazı bimeksten aldım index bilgisayar kayıtlı çıktı genpa vs bakıyor mu yine de

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya Arkadaşlar 5s te mesaj bölümünde fotoğraf çekemiyorum bilgisi olan varsa bi yardımcı olabilir mi acaba ?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ya Arkadaşlar 5s te mesaj bölümünde fotoğraf çekemiyorum bilgisi olan varsa bi yardımcı olabilir mi acaba ?

Sorununuzu biraz daha açarmısınız? yani mesaj bölümünde ne yapmak istiyorsunuz ve yapamıyorsunuz?

iPhone 5S kulanıcısıyım 1,5 aylık cihazımın kamera içinde toz parcacıkları oldugunu fark ettim aldığımdan itibaren kılıfsız kullanmadım ve içini açmadım cihazın garantiye versem temizleyip mi yollarlar değişim mi yaparlar.

Bu arada cihazı bimeksten aldım index bilgisayar kayıtlı çıktı genpa vs bakıyor mu yine de

Servise verin, onlar açılıp açılmadığını anlar ve eğer açılmamış cihaza toz girmişse kendileri temizleyip size geriye teslim ederler, eğer aynı sorun devam ederse hala toz almaya devam ediyorsa bir kaç defa yollarsanız yenisi ile değişim yapabilirler.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar eğer home tuşuna basarken çıt çıt diye rahatsız edici sesler çıkıyorsa bir parmağınıza kolonye dökün daha sonra home tuşunuzun üzerine sürün 10-15 saniye gezdirin üzerinde daha sonra bir bezle tuşun üzerini silin ve 30-40 saniye boyunca home tuşuna sürekli basın şahsen ben denedim home tuşu ilk günkü gibi oldu

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Sorununuzu biraz daha açarmısınız? yani mesaj bölümünde ne yapmak istiyorsunuz ve yapamıyorsunuz?

Servise verin, onlar açılıp açılmadığını anlar ve eğer açılmamış cihaza toz girmişse kendileri temizleyip size geriye teslim ederler, eğer aynı sorun devam ederse hala toz almaya devam ediyorsa bir kaç defa yollarsanız yenisi ile değişim yapabilirler.

bir sey sormak istiyorum. misal iphone un basına bir sey geldi değişim gerekli oldu o zaman o değişimi ''pupa '' mağazasıda yapar mı yoksa illa apple kendisi mi veya garanti belgesini aldığın yer mi ?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
bir sey sormak istiyorum. misal iphone un basına bir sey geldi değişim gerekli oldu o zaman o değişimi ''pupa '' mağazasıda yapar mı yoksa illa apple kendisi mi veya garanti belgesini aldığın yer mi ?

Bu konu hakkında bilgim yok ama aldığınız telefonun garantisi Apple'sa Appleye yollanıyor onlar test ediyorlar kurcalıyorlar düzeltmeye çalışıyorlar olmazsa yenisini yolluyorlar.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Operatörler ve diğer satış nokralarından aldığınız cihazlar arıza durumunda aldığınız noktaya götürürdüyseniz aldığınız yer direk servise yolluyor kargo ile kendisi bir şey yapmıyor, serviste telefonu bir cihaza bağlanıp donanım testi yapılıyor bağlanılan cihaz hata uyarısı verirse direk değişim yapılıyor.Sonra servis değişmiş telefonu aldığınız yere geri kargo yapıyor ve oradan teslim alabiliyorsunuz ama satın aldığınız yere bırakmak genelde 1 haftalık bır zaman kaybı yaratıyor bunun yerine direk servise kendiniz bırakırsanız zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Merhaba. Cihazını İos 8.0'a güncelleyen oldu mu? Yorumlarınız nelerdir? Şarj durumu nasıl? Yenilikler var mı? Eksik olarak gördükleriniz nelerdir? İos 8.0'a güncellemeyi tavsiye eder misiniz? Yoksa beklemeli miyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Merhaba. Cihazını İos 8.0'a güncelleyen oldu mu? Yorumlarınız nelerdir? Şarj durumu nasıl? Yenilikler var mı? Eksik olarak gördükleriniz nelerdir? İos 8.0'a güncellemeyi tavsiye eder misiniz? Yoksa beklemeli miyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ben 8.0.1 e güncelledim her yerde çok hata var demişler ama ben daha bi hata görmedim aksine cihazın kararlılığı arttı :S

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
ben 8.0.1 e güncelledim her yerde çok hata var demişler ama ben daha bi hata görmedim aksine cihazın kararlılığı arttı :S

İos 8.0.1 'de touch ıd çalışmaması ve sinyalin çekmemesi veya hiç çalışmaması gibi sorunlar varmış ama bunlar 6 ve 6 plus için geçerliymiş, eğer 6 ve 6 plus cihazlar haricinde diğer cihazlardan birine 8.0.1 güncellemesi yüklemişseniz ve sorun yoksa rahatlıkla kalabilirsiniz, zaten appleden açıklama geldi bir kaç güne 8.0.2 çıkartıyorlar, ios 8.0.1 güncellemeside geri çekildi.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar 3-4 gündür wifi işaretinin ordaki yuvarlak şey sürekli dönüyor önceden internetle işlem yaptığım zaman dönüyordu şimdi ana ekrana gelip arka planadaki şeyleri kapatsam bile dönmeye devam ediyor ağ ayarlarını sıfırlayınca düzeliyor ama sonradan gene çıkıyor benden habersiz internetle birşey yapıyot galiba bunu engellemenin bir yolu varmı
85a319ef5c3f44c0078f6388e8e48a6f.jpg

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bu sorun ile ilgili konuda açıldı, konularda defalarca soruldu bende tam hatırlamıyorum ama icloud'u kapatınca düzeliyormuş diye hatırlıyorum, bir zararıda yok bence.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bu sorun ile ilgili konuda açıldı, konularda defalarca soruldu bende tam hatırlamıyorum ama icloud'u kapatınca düzeliyormuş diye hatırlıyorum, bir zararıda yok bence.

icloud bildiğim kadarıyla telefon şarjdayken yedekleme yapıyor yani o zaman kullanıyordu birde icloud 3g de interneti kullanmıyor ama ben 3g yi açsam bile o işaret geliyor şarj açısından bir sıkıntı yapmıyorsa benim içinde bir sıkıntı olmaz aslında

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Mayıs gibi iPhone almayı düşünüyorum iPhone 6nın tasarımını beğenmiyorum ama 5S e göre 1 sene daha destek alcak. Çok kararsızım şimdiden 6nın kamerada çıkıntı falan saçma bi tasarım ama Özellikleri daha iyi sanki Apple Pay falan siz ne önerirsiniz ?