iPhone 5S Garanti Sıkıntısı

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar, iPhone 5S cihaza sahibim yaklaşık 2 ay önce cihazımı touch id bazen çalışmıyor ve şarj adaptörü çalışmıyor diye aldığım yer yani Vatan Computer'a götürdüm cihaz İstanbula gitti ve tam 10 gün içersinde geri geldi (Ofis İletişim), adaptörümü değiştirmişler touch id'de sıkıntı bulunmadı diye not düşmüşler. 2 Hafta önce ise telefonumda ısınma sorunu, apple logosunun altından tık tık ses gelme sorunu,telefonu sallayınca uyut/uyandır tuşundan ses gelme, bataryası çok çabuk bitmesi, ekranın sol üst köşesinden ve ses açma kısma tuşlarından ses gelme nedenleri ile alakalı Apple İnternet üzerinden canlı destek aldım ve bana GENPA Ankara/ Kızılay Necatibey şubesini önerdiler, cihazı götürdüm bu nedenler ile birlikte verdim, 3 gün içinde bana geri dönüş sağladılar cihazı almaya gittiğimde lakayıt bir şekilde; Bu sıkıntılar işlevsellik testinden başarı ile geçmiştir yazmışlar ekrandan ses gelme sıkıntısı hakkında not düşmemişler yetkiliyi çağırıp yetkili ile konuştum bu sıkıntı tüm telefonlarda oluyor, kullanımı etkilemiyor vs. vs. ikna edici bir şekilde konuştu ve sıfır telefon getirebilirim diye garantiye gelmiş cihazları getirdi ve bunlarda aynı sıkıntı yoktu prosedür gereği diyip durdu, ve cihazıma yazılım bile atmamışlar. Apple'ı aradım ve şikayet ettim Ankara da olduğum için yapacak birşey yok dedi ayrıca böyle bir sıkıntı yok tüm 5S lerde dedi, Size sorum; Ankara' da cihazımı nereye götürebilirim? Lakayıt olmayan, telefon ile ilgilenecek veya Vatan Bilgisayara mı götürsem Ofis İletişime gönderseler, kafamda sorular kaldı yardımcı olursanız sevinirim :)

Edit: Genpa cihazıma hiçbir işlem yapmamış yazılım bile atmamış üstüne üstlük zil sesi mesaj sesi falan değiştirilmiş, cihazını genpaya götürecek varsa kesinlikle tavsiye etmiyorum

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Ben de genpadan muzdaribim ısınma sorunu vardı kullanıcı hatası demişler. Apple ürünleri hiçbir garanti şirketine değil ya alındığı yere ya da apple store'a verilmeli

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Tek çare vatan diyorum, vatana veriyorum inşallah iyi sonuçlar alırım :/

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Garantisi devam ediyorsa neden Apple Store'a gitmiyorsun.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Hocam en iyisi vatana götürün.

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ankarada yaşıyorum :( İstanbulda zorlu center'a gitmeyi çok istiyorum ama çok yoğunum bu imkansız denilecek kadar zor, Vatan'da İstanbul'da ofis iletişime gönderiyor, artık 10 gün beklerim. iPhone kullanıp kasadan ses gelme sorunu yaşayan var mı Apple logosunun biraz altı? İlginiz için teşekkürler :))

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Ankarada yaşıyorum :( İstanbulda zorlu center'a gitmeyi çok istiyorum ama çok yoğunum bu imkansız denilecek kadar zor, Vatan'da İstanbul'da ofis iletişime gönderiyor, artık 10 gün beklerim. iPhone kullanıp kasadan ses gelme sorunu yaşayan var mı Apple logosunun biraz altı? İlginiz için teşekkürler :))

Ben önceden kullanıyordum. Öyle bir sorun yoktu. Birde vatan bilgisayardan fazla birşey bekleme.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Neden? Emin ol apple ürünlerine apple'dan daha iyi destek veren bulamazsın. Vatan Bilgisayarın yeni cihaz verme olasılığı %0.
Hocam ben de biliyorum zaten. Arkadaş Ankara da yaşadığı için öyle dedim.

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sıkıntı Apple'da bitane mağaza da Ankara'ya açamıyor mu sanki bizi şu iğrenç genpa ile uğraştırıyor

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Sıkıntı Apple'da bitane mağaza da Ankara'ya açamıyor mu sanki bizi şu iğrenç genpa ile uğraştırıyor

Mağaza açar ama hemen olmaz. Apple değişik bir firma. Migros gibi her bulduğu deliğe mağaza açmıyor. Önce güzel bir mekan buluyor sonra tasarımcılığını konuşturuyor. Değişik.

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynen, tasarımına diyecek yok zaten ama bu işe de bir çözüm bulsa iyi olur bence [emoji53]

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
a63146efde4fffb907bd6b6f6f1b509e.jpg

Cihazımı salı akşama doğru verdim, oradaki görevli cihazdaki sorunlar ekte mevcut yazıp yazdığım herşeyi gönderdi ve cihazda çizikler olduğu halde görünümde sorun yok cihazın yenisini istiyoruz. Yazdı sonucu da yazarım.

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cihaz elime ulaştı, hiçbir işlem yapılmamış kırılmaz jelatinini sökmüşler, müşteri memnuniyeti adına güncel sürüm yüklendi deyip gönderdiler. 10 gün=hiçbir şey

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar, iPhone 5S cihaza sahibim yaklaşık 2 ay önce cihazımı touch id bazen çalışmıyor ve şarj adaptörü çalışmıyor diye aldığım yer yani Vatan Computer'a götürdüm cihaz İstanbula gitti ve tam 10 gün içersinde geri geldi (Ofis İletişim), adaptörümü değiştirmişler touch id'de sıkıntı bulunmadı diye not düşmüşler. 2 Hafta önce ise telefonumda ısınma sorunu, apple logosunun altından tık tık ses gelme sorunu,telefonu sallayınca uyut/uyandır tuşundan ses gelme, bataryası çok çabuk bitmesi, ekranın sol üst köşesinden ve ses açma kısma tuşlarından ses gelme nedenleri ile alakalı Apple İnternet üzerinden canlı destek aldım ve bana GENPA Ankara/ Kızılay Necatibey şubesini önerdiler, cihazı götürdüm bu nedenler ile birlikte verdim, 3 gün içinde bana geri dönüş sağladılar cihazı almaya gittiğimde lakayıt bir şekilde; Bu sıkıntılar işlevsellik testinden başarı ile geçmiştir yazmışlar ekrandan ses gelme sıkıntısı hakkında not düşmemişler yetkiliyi çağırıp yetkili ile konuştum bu sıkıntı tüm telefonlarda oluyor, kullanımı etkilemiyor vs. vs. ikna edici bir şekilde konuştu ve sıfır telefon getirebilirim diye garantiye gelmiş cihazları getirdi ve bunlarda aynı sıkıntı yoktu prosedür gereği diyip durdu, ve cihazıma yazılım bile atmamışlar. Apple'ı aradım ve şikayet ettim Ankara da olduğum için yapacak birşey yok dedi ayrıca böyle bir sıkıntı yok tüm 5S lerde dedi, Size sorum; Ankara' da cihazımı nereye götürebilirim? Lakayıt olmayan, telefon ile ilgilenecek veya Vatan Bilgisayara mı götürsem Ofis İletişime gönderseler, kafamda sorular kaldı yardımcı olursanız sevinirim :)

Edit: Genpa cihazıma hiçbir işlem yapmamış yazılım bile atmamış üstüne üstlük zil sesi mesaj sesi falan değiştirilmiş, cihazını genpaya götürecek varsa kesinlikle tavsiye etmiyorum
kardeş zorludaki apple store u ile iletişime geç ara sorunlarını anlat kargoyla cihazını apple store a yolla sana gerekeni yapsınlar ankaradayım bende apple ile ilgilenen gerçekten pek yok bir kızılayda apple magazası gördüm teknik servis yazıyordu apple logosu vardı tabeleda ama kızılayın neresi oldugunu tam çıkartamadım şimdi bir bulamaya çalış birde orda dene şansını en son zorluya yollarsın....geçmiş olsun

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Mağaza açar ama hemen olmaz. Apple değişik bir firma. Migros gibi her bulduğu deliğe mağaza açmıyor. Önce güzel bir mekan buluyor sonra tasarımcılığını konuşturuyor. Değişik.
ankarayada bir tane lazım haklısın değişik bir firma ama açması lazım diğer tüm üreticilerin heryerde bayisi varken appleın ankarada kendisinin yok....

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
10afdbc7d1c8b3830306560c4959cf94.jpg
kardeş zorludaki apple store u ile iletişime geç ara sorunlarını anlat kargoyla cihazını apple store a yolla sana gerekeni yapsınlar ankaradayım bende apple ile ilgilenen gerçekten pek yok bir kızılayda apple magazası gördüm teknik servis yazıyordu apple logosu vardı tabeleda ama kızılayın neresi oldugunu tam çıkartamadım şimdi bir bulamaya çalış birde orda dene şansını en son zorluya yollarsın....geçmiş olsun

Teşekkür ederim:) bu Yazıyı okudum forumda sonra bakayım dedim Türkiye'de bitek Bireysel Bilişim Ankara Apple premium destek ünvânı almış son çare burayı da deneyeyim olmadı artık İstanbul'a :)

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708

Teşekkür ederim:) bu Yazıyı okudum forumda sonra bakayım dedim Türkiye'de bitek Bireysel Bilişim Ankara Apple premium destek ünvânı almış son çare burayı da deneyeyim olmadı artık İstanbul'a :)
aynen kardeşim dene bakalım :)...

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aynen kardeşim dene bakalım :)...

Apple'ı aradım herşeyi anlattım, kıdemli departmana bağladılar yurtdışındaki yetkili ile görüştüm onlar son bir kere bizi aradığınızı söyleyerek cihazı Bireysel'e götürün dediler değişim olmazsa mail adresi verdiler buna ulaşın dediler ve Cihazı dün Bireysel Bilişim'e verdim, tüm sıkıntılarımı dikkatli bir şekilde dinledirler rahat bir ortamda rahat bir şekilde anlattım, bayan max 4 gün içinde sonuçlanır garanti dışı bırakan bir durum ile karşılaşılmaz ise değişim olur dedi. Bende teşekkür ettim bugün baktım incelenmeye alınmış. Birde değişirse swap cihaz mı olur olursa da swap cihaz nedir?

ozkanvarol06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bireysel Bilgisayar a iPhone 6 mı vermiştim. Sürekli mesaj bilgilendirmesi yaptılar 2 gün sonra telefonumu değiştirip yenisini verdiler. Bence Ankara daki en iyi Apple servisi.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098

Umarım çözüm bulursun ısınma sorunu oyun da ağır program da hepsin de olur ama normal kullanım da olmaz ben 4s 5s 6 ve şuan 6s modelini kullanıyorum hiç söylediğin gibi bir sıkıntı yaşamadım gürgençler var birde apple servisi olarak mersin ve konya da çok sağlam bir sevis