Yardım İnternetin Kopmasını Nasıl Engellerim

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Merhabalar. Benim internet ikide bir kopuyor. 20 dakikada bir 5 saniyeliğine kopuyor. Bunu nasıl engelliyeceğim? Google'de buna dair bir şey bulamadım.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Merhabalar. Benim internet ikide bir kopuyor. 20 dakikada bir 5 saniyeliğine kopuyor. Bunu nasıl engelliyeceğim? Google'de buna dair bir şey bulamadım.
Öncelikle Selamlar Eğer Koptuğunu Modemde Görebiliyorsanız Cihazınıza Dair Bir Sorun Bulunmamaktadır
Modemin Bağlantılarını anahattın duvardaki kablosunu çıkıp çıkmadığını kontrol edin
Eğer Modemde Göremiyorsanız Cihazını Yeniden Başlatmayı Sonrasına Ağı Unut Seçeneğini Seçip Tekrar Bağlanın Sorunun Çözülmemesi Halinde İrternet Servis Sağlıyıcısı ile görüşüp Sorunu Çözebilirsiniz Gene Çözemezseniz Cihazınızı Kontrole yollayın Hala Çözemezseniz Modeminizi Değiştirmeyi Veyahut Sim Karttan Bağlanıyosanız Yeni sim kart almayı gene yapamadıysanız evin irternet kablolarını kontrol edin Sorunun Tekrarlanması Halinde Tüketici Hakem Heyetine Bildirebilirsiniz

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Hangi sağlayıcıyı kullanıyorsunuz?
Türk Telekom.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle Selamlar Eğer Koptuğunu Modemde Görebiliyorsanız Cihazınıza Dair Bir Sorun Bulunmamaktadır
Modemin Bağlantılarını anahattın duvardaki kablosunu çıkıp çıkmadığını kontrol edin
Eğer Modemde Göremiyorsanız Cihazını Yeniden Başlatmayı Sonrasına Ağı Unut Seçeneğini Seçip Tekrar Bağlanın Sorunun Çözülmemesi Halinde İrternet Servis Sağlıyıcısı ile görüşüp Sorunu Çözebilirsiniz Gene Çözemezseniz Cihazınızı Kontrole yollayın Hala Çözemezseniz Modeminizi Değiştirmeyi Veyahut Sim Karttan Bağlanıyosanız Yeni sim kart almayı gene yapamadıysanız evin irternet kablolarını kontrol edin Sorunun Tekrarlanması Halinde Tüketici Hakem Heyetine Bildirebilirsiniz
Diğer cihazlarda böyle bir sorun yok.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Reset derken, yeniden mi başlatayım? format attık zaten, düzelmedi.

!up
Bilgisayara reset değil modeme reset atın demek istemiş. Yani modem ayarlarını modem üzerindeki reset tuşuna basarak sıfırlamış olacaksınız. Yalnız yeni ayarları yaparken ethernet kablosu ile modeme bağlı olmanız gerekmekte. Ayrıca hangi marka model modem kullanıyorsunuz? Ve hangi internet sağlayıcısından internet alıyorsunuz? İnternet sağlayacının müşteri hizmetleri ile de görüştünüz mü?

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Bilgisayara reset değil modeme reset atın demek istemiş. Yani modem ayarlarını modem üzerindeki reset tuşuna basarak sıfırlamış olacaksınız. Yalnız yeni ayarları yaparken ethernet kablosu ile modeme bağlı olmanız gerekmekte. Ayrıca hangi marka model modem kullanıyorsunuz? Ve hangi internet sağlayıcısından internet alıyorsunuz? İnternet sağlayacının müşteri hizmetleri ile de görüştünüz mü?
Kablosuz bağlı fakat böyle gözüküyor
resim_2021-07-04_173700.png

Bu durumda napacağım

Türk Telekom kullanıyorum reset atmak işe yaramadı model markası Zyxel olması lazım mğşteri hizmetleri ile görüşmedim çünkü bu sorun sadece pc de var

Son düzenleme:

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Kopma sorunun tamamına yakını tesisat kaynaklı oluyor

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Sıkıntı bilgisayarda ya da adaptörde. Haricen bir wifi adaptörü mü, bilgisayarın kendi wifisi mi, yoksa ethernet mi kullanıyorsunuz?

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Büyük ihtimalle öyle ne demek ben anlamadım. O adaptör üzerinden wifi ile mi bağlanıyorsunuz yoksa ethernet kablosu mu kullanıyorsunuz?
O adaptör üzerinden bağlanıyorum.

Büyük ihtimalle öyle ne demek ben anlamadım. O adaptör üzerinden wifi ile mi bağlanıyorsunuz yoksa ethernet kablosu mu kullanıyorsunuz?
Hocam yardım eder misiniz çok uzun süredir çözemedim bu sorunu bıktım artık.

Son düzenleme:

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Böyle bir durum ile karşılaştım ve çareyi internet hızını sınırlamakta buldum.

Netlimmiter adlı programı indirip, internet hızını keserek dene. İnşallah düzelir.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Lan kablosunda kopuyor mu ?

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
İnternet hızım düşük değil. O taktiği denedim zaten ondan dedim.

LAN kablosu derken? Kablolu mu? Kablosuz adaptör kullanıyorum
Kablolu deneyin kopma gerçekleşecek mi ?

Modemin markası ne o da önemli.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Kabloluya geçemem. Ama kabloluda bir sıkıntı olmuyor gibi duruyor
Kabloluya geçin demiyorum. Sadece önemli olan kabloluda oluyor mu ? Birde wifide kopma sırasında tarayıcıda ne hatası yazıyor. Dns probe gibi bir hata var mı ?

Modem kablonet modemi mi ?????

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Kabloluya geçin demiyorum. Sadece önemli olan kabloluda oluyor mu ? Birde wifide kopma sırasında tarayıcıda ne hatası yazıyor. Dns probe gibi bir hata var mı ?
Wifi kopunca tarayıcıya etki bile etmiyor. Ama oyunlarda oyundan atıyor. kabloluda olmuyor

Modem kablonet modemi mi ?????
Hayır Zyxel

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Wifi kopunca tarayıcıya etki bile etmiyor. Ama oyunlarda oyundan atıyor. kabloluda olmuyor

Hayır Zyxel
Bende de öyle sıkıntı vardı. O yüzden yardımcı olurum diye düşünmüştüm. Benim modem de bağlanır bağlanmaz dakika başı kopuyordu. Kaç kez teknik ekip geldi. Kendim çözdüm. Wifide dns gömülmesi gerekiyormuş modeme sonra bir daha kopmadı. Mesh sistem var. Modem wifisi kapalı onunla bağlasam bile anında kopuyor. Meshe gömülü dns.