Öneri HomeGym için önerileriniz.

sherlocktesla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar arkadaşlar, bir konuda desteğinize ihtiyacım var görüşlerinizi bekliyorum.
Evde mini bir homegym kurmaya karar verdim. Aslında bir süredir. küçük küçük ekipman alıyordum. Biraz marka takıntım var yani mümkün olduğunda aynı şeyleri tercih etmeye çalışıyorum.

İşim gereği sürekli masa başındayım. İnternette çok güzel fonksiyonel fitness için egzersizler var. Bunlardan gaza gelerek boş odayı mini bir fitness salonuna döndürmeye karar verdim.

İhtiyaçlarımı şöyle belirledim.
1- Dambıllar
2- Kettlebell
3- Mat ya da Mekik Minderi
4- Kafes ( Power Rack diye geçiyormuş )
5- Halter Barı
6- Ağırlık Plakaları
7- Ayarlanabilir Bench

Şimdi
Dambıllar konusunda Hex Dambıl öneriliyor. Açıkcası yuvarlak dambıllarda depolama sorunu yaşayabilirim diye düşünerek. Hex dambıl'a karar kıldım.
Kettlebell için pahalı olmayan başlangıç seviyesi bir set düşündüm.
Kafes (Power Rack) olarak bu markanın ürününü takip ettiğim bir kaç sporcuda görünce açıkcası güvenle ekledim. Katlanır olması benim için büyük avantaj. Yerden kazanacağım.
Halter barı olarak bu ürün sizce nasıl?
Ağırlık plakaları konusunda kafam çok karıştı. Şöyle ki Bumper Plaka, Flanş, Olimpik Plaka, Slim Plaka bir sürülü plaka var. Başka bir forumda okudum kadarıyla bumper plaka tercih etmek daha anlamlıymış. Bu ürünü düşündüm Siz ne düşünüyorsunuz?
Ayarlanabilir bench için bunu düşündüm ama biraz yüksek fiyatı, yorumları okuyunca da oldukça sağlam olduğunu gördüm. Biraz kafam karıştı. Ütü masası gibi olan başka markanın ürünleri de var ama bilemedim doğrusu. Bir de hepsi tek tip temiz görünsün istiyorum.

Görüşlerinizi bekler, teşekkür ederim.

sherlocktesla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar arkadaşlar bildiğiniz üzere bir süre önce foruma konu açmıştım ancak zannederim kimsenin yanıtlama fırsatı olmadı.

Kendi görüşlerimi ve deneyimlerimi paylaşmak istedim ki belki birileri için faydalı olur diye düşündüm.
Öncelikle firmayla görüştüm derdimi anlattım ev de homegym yapacağımdan bahsettim. Sağolsunlar güzelce ilgilendiler ve konuyu çok güzel bir şekilde ele aldılar.

Normalde Dambıl, Kettlebell, Mat, Power Rack, Halter Barı, Ağırlık Plakaları ve Bench olarak ilerlemeye karar vermiştim yukarıda belirttiğim gibi ancak.

İlk defa böyle bir şeye girişeceğim için açıkcası yüklü ağırlıkların profesyonel salonlar ve vücut alıştıktan sonra alınması gerektiği konusunda öneride bulundular. Hex mi yuvarlak dambıl mı sorularında bana kesinlikle Hex Altıgen Dambıl önerdiler. şöyle bir set oluşturdu.
Hex Dambıl: 2,5KG - 5KG - 7,5KG - 10KG - 12,5KG şeklinde
Arka zincir kas grubu ve denge içinse Kettlebell Girya 'da karar kıldım: 4-6-8 kilolarda
Evdeki zeminimin nasıl olduğunu sorduklarında, zaten daha önce belki spor yaparım diye karo kaplamıştım. O nedenle mekik minderi önerdiler bir çok egzersizde faylalı olacak gibi görünüyor yurt dışında adamlar her şeyde kullanmışlar :D
Power Rack olarak: Duvar Bağlantılı Katlanır Power Rack önerdiler. Biraz bütçemi zorluyor ancak araştırmalarım sonucu en iyisinin bu olduğuna kanaat getirdim. Alan tasarrufu, fayda ve dayanıklılık olarak yorumları baya iyiydi.
Ağırlık plakası olarak Bumper Plaka önerdiler ondan tam bir set aldım. Renkliler çok güzel duruyor da depolama almadığıma pişman oldum.
Ayarlanabilir bench olarak ta Star Serisi tercih ettim. Evladiyelik gibi birşey geldi bu kadarını beklemiyordum. O kadar sağlam ki bina kolonuna destek yapılır :D o derece.

Genel olarak sipariş sürecinin başından sonuna kadar tüm süreci sizinle takip ediyorlar, süreç hakkında devamlı bilgilendirme yapıyorlar. Kargo özenle paketlenmişti ve evin önüne kadar lojistik ile teslime edildi.
Ürünlerde çizik, hasar ve zarar yoktu. Gayet pırıl pırıl. Bumper Halter Plakaları ve Dambıllarda koku problemi yoktu.

Almayı düşünen arkadaşlar olursa güvenle alışveriş yapabilirler. Ürünlerinin arkasında duruyorlar gerçekten iyi bir deneyimdi.

Bir çok kişi ürün, marka, güvenilirlik arıyor bende o nedenle yazmıştım önerilerinizi almak için ancak bazen hayat koşturmacası yanıt alamayabiliyoruz. Umarım bu deneyimim birileri için faydalı olur.

Tekrar herkese sonsuz teşekkür ederim yine de :)