- Reaksiyon puanı
- 1,003
Merhabalar. Benim internet ikide bir kopuyor. 20 dakikada bir 5 saniyeliğine kopuyor. Bunu nasıl engelliyeceğim? Google'de buna dair bir şey bulamadım.
Öncelikle Selamlar Eğer Koptuğunu Modemde Görebiliyorsanız Cihazınıza Dair Bir Sorun BulunmamaktadırMerhabalar. Benim internet ikide bir kopuyor. 20 dakikada bir 5 saniyeliğine kopuyor. Bunu nasıl engelliyeceğim? Google'de buna dair bir şey bulamadım.
Türk Telekom.Hangi sağlayıcıyı kullanıyorsunuz?
Diğer cihazlarda böyle bir sorun yok.Öncelikle Selamlar Eğer Koptuğunu Modemde Görebiliyorsanız Cihazınıza Dair Bir Sorun Bulunmamaktadır
Modemin Bağlantılarını anahattın duvardaki kablosunu çıkıp çıkmadığını kontrol edin
Eğer Modemde Göremiyorsanız Cihazını Yeniden Başlatmayı Sonrasına Ağı Unut Seçeneğini Seçip Tekrar Bağlanın Sorunun Çözülmemesi Halinde İrternet Servis Sağlıyıcısı ile görüşüp Sorunu Çözebilirsiniz Gene Çözemezseniz Cihazınızı Kontrole yollayın Hala Çözemezseniz Modeminizi Değiştirmeyi Veyahut Sim Karttan Bağlanıyosanız Yeni sim kart almayı gene yapamadıysanız evin irternet kablolarını kontrol edin Sorunun Tekrarlanması Halinde Tüketici Hakem Heyetine Bildirebilirsiniz
Ozaman kendi cihazinizi bir resetleyin düzelmesse servise yollayinTürk Telekom.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Diğer cihazlarda böyle bir sorun yok.
Reset derken, yeniden mi başlatayım? format attık zaten, düzelmedi.Ozaman kendi cihazinizi bir resetleyin düzelmesse servise yollayin
Bilgisayara reset değil modeme reset atın demek istemiş. Yani modem ayarlarını modem üzerindeki reset tuşuna basarak sıfırlamış olacaksınız. Yalnız yeni ayarları yaparken ethernet kablosu ile modeme bağlı olmanız gerekmekte. Ayrıca hangi marka model modem kullanıyorsunuz? Ve hangi internet sağlayıcısından internet alıyorsunuz? İnternet sağlayacının müşteri hizmetleri ile de görüştünüz mü?Reset derken, yeniden mi başlatayım? format attık zaten, düzelmedi.
!up
Kablosuz bağlı fakat böyle gözüküyorBilgisayara reset değil modeme reset atın demek istemiş. Yani modem ayarlarını modem üzerindeki reset tuşuna basarak sıfırlamış olacaksınız. Yalnız yeni ayarları yaparken ethernet kablosu ile modeme bağlı olmanız gerekmekte. Ayrıca hangi marka model modem kullanıyorsunuz? Ve hangi internet sağlayıcısından internet alıyorsunuz? İnternet sağlayacının müşteri hizmetleri ile de görüştünüz mü?
Türk Telekom kullanıyorum reset atmak işe yaramadı model markası Zyxel olması lazım mğşteri hizmetleri ile görüşmedim çünkü bu sorun sadece pc de varBilgisayara reset değil modeme reset atın demek istemiş. Yani modem ayarlarını modem üzerindeki reset tuşuna basarak sıfırlamış olacaksınız. Yalnız yeni ayarları yaparken ethernet kablosu ile modeme bağlı olmanız gerekmekte. Ayrıca hangi marka model modem kullanıyorsunuz? Ve hangi internet sağlayıcısından internet alıyorsunuz? İnternet sağlayacının müşteri hizmetleri ile de görüştünüz mü?
Yani? Bu sorun sadece PC de varKopma sorunun tamamına yakını tesisat kaynaklı oluyor
Nasıl yani sadece pc de var modemin dsl ışığı gitmiyor mu ?Yani? Bu sorun sadece PC de var
Hayır, sürekli turuncu ışık varNasıl yani sadece pc de var modemin dsl ışığı gitmiyor mu ?
Sıkıntı bilgisayarda ya da adaptörde. Haricen bir wifi adaptörü mü, bilgisayarın kendi wifisi mi, yoksa ethernet mi kullanıyorsunuz?
Wifi adaptörü yani, doğru mudur?Ekli dosyayı görüntüle 158029
Haricen bir adaptör galiba. Mavi bir kutu var ve iki tane kablosu var biri mavi biri siyah
Evet büyük ihtimalle öyle fakat böyle gözüküyor buradaWifi adaptörü yani, doğru mudur?
Büyük ihtimalle öyle ne demek ben anlamadım. O adaptör üzerinden wifi ile mi bağlanıyorsunuz yoksa ethernet kablosu mu kullanıyorsunuz?Evet büyük ihtimalle öyle fakat böyle gözüküyor buradaEkli dosyayı görüntüle 158031
O adaptör üzerinden bağlanıyorum.Büyük ihtimalle öyle ne demek ben anlamadım. O adaptör üzerinden wifi ile mi bağlanıyorsunuz yoksa ethernet kablosu mu kullanıyorsunuz?
Hocam yardım eder misiniz çok uzun süredir çözemedim bu sorunu bıktım artık.Büyük ihtimalle öyle ne demek ben anlamadım. O adaptör üzerinden wifi ile mi bağlanıyorsunuz yoksa ethernet kablosu mu kullanıyorsunuz?
3 Mbps iken de böyle. İnternet hızı ile ilgili olduğunu sanmıyorum.Böyle bir durum ile karşılaştım ve çareyi internet hızını sınırlamakta buldum.
Netlimmiter adlı programı indirip, internet hızını keserek dene. İnşallah düzelir.
Denemekten bir şey çıkmaz ama çok düşükmüş.3 Mbps iken de böyle. İnternet hızı ile ilgili olduğunu sanmıyorum.
İnternet hızım düşük değil. O taktiği denedim zaten ondan dedim.Denemekten bir şey çıkmaz ama çok düşükmüş.
LAN kablosu derken? Kablolu mu? Kablosuz adaptör kullanıyorumLan kablosunda kopuyor mu ?
Kablolu deneyin kopma gerçekleşecek mi ?İnternet hızım düşük değil. O taktiği denedim zaten ondan dedim.
LAN kablosu derken? Kablolu mu? Kablosuz adaptör kullanıyorum
Kabloluya geçemem. Ama kabloluda bir sıkıntı olmuyor gibi duruyorKablolu deneyin kopma gerçekleşecek mi ?
Kabloluya geçin demiyorum. Sadece önemli olan kabloluda oluyor mu ? Birde wifide kopma sırasında tarayıcıda ne hatası yazıyor. Dns probe gibi bir hata var mı ?Kabloluya geçemem. Ama kabloluda bir sıkıntı olmuyor gibi duruyor
Wifi kopunca tarayıcıya etki bile etmiyor. Ama oyunlarda oyundan atıyor. kabloluda olmuyorKabloluya geçin demiyorum. Sadece önemli olan kabloluda oluyor mu ? Birde wifide kopma sırasında tarayıcıda ne hatası yazıyor. Dns probe gibi bir hata var mı ?
Hayır ZyxelModem kablonet modemi mi ?????
Bende de öyle sıkıntı vardı. O yüzden yardımcı olurum diye düşünmüştüm. Benim modem de bağlanır bağlanmaz dakika başı kopuyordu. Kaç kez teknik ekip geldi. Kendim çözdüm. Wifide dns gömülmesi gerekiyormuş modeme sonra bir daha kopmadı. Mesh sistem var. Modem wifisi kapalı onunla bağlasam bile anında kopuyor. Meshe gömülü dns.Wifi kopunca tarayıcıya etki bile etmiyor. Ama oyunlarda oyundan atıyor. kabloluda olmuyor
Hayır Zyxel