Rehber Windows’un Kendi Oyunlarıyla Büyüyenler Derneği

SefaGrgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
İnternetin henüz evlere kadar giremediği dönemde evde eğer bir bilgisayar varsa bu bilgisayarda yapılacak şeyler oldukça sınırlı olabiliyordu. İşletim sisteminin kendi oyunları bazen oldukça eğlenceli ve rekabetçi birer oyuna dönüşüyordu. İmkanların sınırlı olması bizi adete o oyunlara mahkûm kılıyordu.

Birçoğumuzun kendi rekorlarını kırmaya çalıştığı işte o işletim sistemi oyunları:

"Windows’un Kendi Oyunlarıyla Büyüyenler Derneği"

Mayın Tarlası
minesweeper.png

Başta hiçbir şey anlamadık. Rakamlar ne demek, o bayrak ne işe yarıyor? Ama sonra bir çözüldü sonra herkesin hedefi: Hiç mayına basmadan tüm ekranı temizlemek.

Solitaire
apps.11626.9007199266246012.87edcc41-f822-45b1-98c3-a0f34450f28f.jpg

Bilgisayarda iskambil oynamak o zamanlar aşırı teknolojikti. Oyunu bitirince kartların ekranda patlaması resmen ödül töreni hissiyatı veriyordu.

FreeCell
Kurallar karmaşık gibi gelse de “bunun sonu bir şekilde oluyor” diyerek saatlerimizi verdik. Ekrandaki boş alanlara taktiksel hamlelerle kart kaydırmak nedense çok keyifliydi.

Hearts
Genelde yanlışlıkla açılan ama kurallarını bir kez öğrenince bağımlılık yapan bir kart oyunu. Bilgisayara karşı oynarken "Bob" ve "Sue" ile aramızda bir rekabet oluşmuştu sanki.

Pinball – Space Cadet
win9x-3d-pinball-space-cadet-screen.png

Hız, refleks, efekt… O zamanlar grafik diye buna hayran kalıyorduk. “Tilt” atana kadar sabreden kazanırdı. Zamanlamanın çok kritik olduğu oyunda herkesin kendine has geliştirdiği bir tekniği mevcuttu.

Purble Place
unnamed.webp

Biraz daha yeni nesil ama bahsetmeden olmaz. Renkli, tatlı, çocuk oyunu gibi ama bir şekilde saran bir yapısı vardı. Pasta süslemeler falan, o yaşta masterchef gibiydik.

Tabi bir süre sonra internet kafelerin yaygınlaşmasıyla bir USB bellek edinip internet kafeden oyun yüklemeyi keşfettiğimiz bir dönem de geldi. Adeta bir çağın bitişi ve başka bir çağın başlangıcı gibi bir dönemdi. İnternet kafelerden yüklenen Need For Speed oyunları Max Payne’ler başka bir döneme girmemizi sağlamıştı.

Tabi acemilik yapıp sadece oyunların simgelerini kopyaladığımız bir ögrenme sürecinden sonra.

Serdar13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
O günleri hatırlıyorum. Saatlerce arkadaşımla Pinball oynar, en yüksek skoru kimin alacağını yarışırdık. Sonra bir başka arkadaşımla tanıştım, elinde bir sürü oyun CD’si vardı. Onları bana getirdi ve işte o zaman başladı uykusuz geceler... GTA Vice City, Tomb Raider ve ilk NFS oyunlarıyla dolu zamanlar.

Intel Pentium

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
Purple Place şimdiki sahte reklamlı mobil oyunlardan çok daha iyi.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,477
Pinball favorim ama bir ara Mayın tarlasına sarmıştım telefonda da devam ediyordum :D

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,287
1988 1989 bilgisayar kursuna başladığımda test driver,Leisure Suit Larry ,microsft flight simulatör,tetris grand prix,out run,sopwith camel,person of persia,bütün oyunların hemen hemen 1.versionlarıyla oynardık
hatta arkadaşımın aline disket geçti ,bakayım şuna ne var dedi,baktık windows 2.1 ,bu ne lan dedi ,disketi ara rafa fırlattı,şimdi masal gibi geliyor bunlar bana
85098e5dbec94d48-600x338.png
test-drive-apple2-02.png
2047058-microsoft-flight-simulator-v30-dos-night-flying-cga-320x200-4-co.png
maxresdefault.jpg
maxresdefault (1).jpg
maxresdefault (2).jpg

sdada.jpg
sddefault.jpg

Son düzenleme:

murat zorluu

Müdavim
Müdavim