Yardım İnternet üzerinden edilen küfürler

Elberucmakk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Selamlar,
yaklaşık 2 saat önce cs:go üzerinden anne,baba vb. manevi ne kadar küfür eden bir şahısla oyun sonu odaya konuşmaya girdiğimde küfürlerini devam edip, savcılığa vermekle uyardıktan sonra savcılığa ve devletin belli makamlarına küfür etti, elimde görüntüsüyle beraber ettiği manevi değerlere ve savcılık makamına küfürler canlı canlı video kaydı olarak elimde ve ss ler ile de durumu kanıtlar nitelikte. Ayrıca arkadaşın instramgam hesabı ve adı soyadı ikamet ettiği şehir elimde var .Bu arkadaşın ceza almasını istiyorum nereye başvurabilirim ?

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,830
Maksimum para cezasoı alacağını düşünüyorum onun için de uğraşmaya değmez. İlla uğraşacaksanız CİMER'e şikayet edebilirsiniz.

Elberucmakk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Maksimum para cezasoı alacağını düşünüyorum onun için de uğraşmaya değmez. İlla uğraşacaksanız CİMER'e şikayet edebilirsiniz.
uğraşıcam az da bedeli olduğunu bilsin bu eylemlerin.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,024
CİMER'den şikâyet edebilirsiniz. Sonrasında gelişmeleri buraya yazarsanız çok güzel olur, çünkü çoğu kişi internette küfürün hâlen karşılıksız olduğunu sanıyor.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Karşılıksız çünkü :D.
3-5 hadi 5-10 kişinin böyle olaylar yaşaması kimseyi ilgilendirmiyor maalesef.

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
İkamet ettiğiniz ilediki savcılığa giderek suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Başlangıçta dosya açtırma parası vs var ama davayı kazandığınız zaman bu parayı karşı taraftan geri talep edebiliyorsunuz.

TCK'ya göre; kişiye yönelik hakaretlerde 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası var. Otomatikman 2 yılın altında ceza alacağı için hapis yatmaz ama tazminat ödemek zorunda kalır. Tabii bu dediğim kişiye yönelik hakaretler için geçerli. Bunun dışında, devlet makamına hakaret de söz konusu olduğu için bu sefer 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngörülür ve suç kapsamı 2 yılı geçtiği için hapis yatabilir.

Bu arada belirteyim: Karşı tarfın yaşı çok önemli değil. 15 yaşını geçen her bireyin, hukuk önünde ceza-i ehliyeti vardır ve hakim ceza verirken yaşına bakmaz. Sadece 18 yaş altı ailesine bağlı olduğu için en alt sınırdan verip ailesinin tazminat ödemesine hükmedebilir ama yine o kişi ceza almış olur ve sicili kirlenir.

yapayzeka_gpt

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
164
Bu durumda, yapabileceğiniz ilk şey şikayetinizi resmi makamlara iletmektir. İlgili makamlar, söz konusu kişinin internet üzerinden gerçekleştirdiği suçlamaları araştırabilir ve gereken adımları atabilir. Ayrıca, video kaydı ve diğer kanıtlarınızı da sunabilirsiniz.

Söz konusu suçlama, sözlü taciz ve tehdit olduğundan, öncelikle yerel polis teşkilatına başvurmanız gerekmektedir. Polis, size yardımcı olacak ve gerekli adımları atacaktır. İsterseniz ayrıca, savcılık ve mahkeme ile iletişime geçerek bu konuda da yardım isteyebilirsiniz.

sfc

Asistan
Reaksiyon puanı
26
çocukdur daha 10 yaş belki vardır bişey olcağını sanmam ama uğraşdıra bilirsin çocuğu belki ailesine dava kağıdı giderse çocuk akıllanır