Internet Explorer 8 İndirin

serenas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaynak kullanımına baktınız mı?

Aynı pencere içinde birden fazla sekmede sayfa açtığınızda görev yöneticisinden bir kontrol edin kaç tane iexplore.exe görünüyor ve ne kadar bellek ve işlemci kaynağı harcıyor,

AMD Athlon 3000+, 1 GB RAM sistemimde yaptığım denemelerde tek explorer penceresi içinde 4 adet sekmeli sayfa açtım ve her bir sayfa için 25-100 MB arasında ve sayfalar açıldıktan sonra %60-70'lere kadar CPU kaynak kullanımı gördüm, bu sayfalar da basit html değil, ekseri haber siteleri, sekmeleri tek tek kapattığımda ise birkaç adet iexplore işlemi görev yöneticisinde kapanmadan hala orada duruyordu, yani kaynak kullanmaya devam ediyordu, ne zaman ki internet explorer'i komple kapattım, o zaman bu birden fazla iexplore işleminden kurtuldum.

Hız yeterli değil.. Önemli olan kaynak kullanımı. Neticede insanlar bilgisayarlarını sadece Internet'e bağlanmak için kullanmıyorlar. Bir web tarayıcısının bir ana program gibi bilgisayarın kaynaklarını sömürmemesi gerekir. Şu veya bu tarayıcı değil ama benim gördüğüm Internet Explorer 8 sistem kaynaklarını en hoyratça kullanan bir tarayıcı olmuş, ben kullanmayacağım, ne diyelim, hayırlı olsun.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Aynı pencere içinde birden fazla sekmede sayfa açtığınızda görev yöneticisinden bir kontrol edin kaç tane iexplore.exe görünüyor ve ne kadar bellek ve işlemci kaynağı harcıyor,

AMD Athlon 3000+, 1 GB RAM sistemimde yaptığım denemelerde tek explorer penceresi içinde 4 adet sekmeli sayfa açtım ve her bir sayfa için 25-100 MB arasında ve sayfalar açıldıktan sonra %60-70'lere kadar CPU kaynak kullanımı gördüm, bu sayfalar da basit html değil, ekseri haber siteleri, sekmeleri tek tek kapattığımda ise birkaç adet iexplore işlemi görev yöneticisinde kapanmadan hala orada duruyordu, yani kaynak kullanmaya devam ediyordu, ne zaman ki internet explorer'i komple kapattım, o zaman bu birden fazla iexplore işleminden kurtuldum.

Hız yeterli değil.. Önemli olan kaynak kullanımı. Neticede insanlar bilgisayarlarını sadece Internet'e bağlanmak için kullanmıyorlar. Bir web tarayıcısının bir ana program gibi bilgisayarın kaynaklarını sömürmemesi gerekir. Şu veya bu tarayıcı değil ama benim gördüğüm Internet Explorer 8 sistem kaynaklarını en hoyratça kullanan bir tarayıcı olmuş, ben kullanmayacağım, ne diyelim, hayırlı olsun.
Yorumunuz için teşekkür ederim.Kaynak kullanımı benim için de çok önemli.Demek ki Internet Explorer 9 çıkana kadar IE7 Windows'umuzu süslemeye devam edecek :D

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14

Katılıyorum kardes saten Opera kullaniyorum sabun gibi kayıyor sayfalarda ne 6 ne 7 ne 8 nede 9 kullanmam sadece güncellerim orda yatar durur..

coal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cevabın için teşekkürler SabotajMC bu sorular herkesin karşılabilceği sorunlardır.
7 i tekrar yuklemek fikrini bilmiyordum

7den 6 ya donmek için sp3 kurulu olmamalıymış,eğer kuruluysa önce sp3 kaldırılmalıymış.

8 i ayrı kurma derdi pek yok,uyumluluk tan ayarlama yapılabiliyor
ayrıca Geliştirici ayarları var,Araçların içinde

internet explorer 8 i kurduktan sonra
windows update inde
Windows Xp için Internet Explorer 8 Uyumluluk Görünümü Listesi Güncelleştirmesi
diye birşey yukledim.

ve ayrıca 8 i ilk çalıştırmamda bir pencere daha vardı
daha hızlı kullanmak için
arama sağlayıcı,uyumluluk guncellemesi,... gibi şeyler için ayarlama gerekiyor
ilk çalıştırmada es geçmiştim,sonra tekrar çıkabiliyor

araçlar içinde uyumluluk gorunumu ve ayarları var

ve eklentilerin hepsi Eklentileri yönet de toplanmış.

eklentiler ve ayarların çoğuna dokunmadım yukledim,
ayarlar değişmedi,sorun da olmadı şimdilik,indirme yoneticileri
tekrar entegre etmek gerekebiliyor,
ya da uygun bir sürüm bulmak,
bazı programlar internet explorera bağımlı onlar sorun çıkarabilir

gerçi eksik oldu,daha iyi araştırmak lazım...
...