İnternet Cafede Steam Oyununa Girmek

Gürkan G.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bugün deneme amacıyla CS:GO'ya girdim. Bi 10 dakika oynadıktan sonra çıktım. Steam hesabından d çıktım. Ama mesela ben hani internet cafede oynadığım için kendi PC'm gibi mi görmüştür? Kendi PC'm henüz yok. PC aldığımda CS:GO'ya girdiğimde bir problem çıkarır mı? Yani 5 PC'ye kadar mı ne yükleyebiliyomuşuzya.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Yükleme sınırı yok diye biliyorum, sıkıntı çıkmaz.
@scorpion sen bie şey biliyor musun bu konu ile ilgili?

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Bugün deneme amacıyla CS:GO'ya girdim. Bi 10 dakika oynadıktan sonra çıktım. Steam hesabından d çıktım. Ama mesela ben hani internet cafede oynadığım için kendi PC'm gibi mi görmüştür? Kendi PC'm henüz yok. PC aldığımda CS:GO'ya girdiğimde bir problem çıkarır mı? Yani 5 PC'ye kadar mı ne yükleyebiliyomuşuzya.

İstediğin pc ye istediğin kadar kurarsın sadece aynı anda 2 pc de açamazsın .

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Okinkurt konuya açıklık getirmiş. İstediğin bilgisayara indirip oynarsın, herhangi bir sorun olmaz.

ULUTÜRK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Konu eski ama yine de bilgilendirme amacıyla yazıyorum.

Buhar hesabınızda aldığınız oyunlar, bilgisayara değil hesabınıza işlenir. Kısaca sayısız bilgisayarda, buhar hesabınızdaki oyunları oynayabilir hatta birden çok bilgisayarda, aynı buhar hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Ancak tek hesaptaki oyunları aynı anda sadece 1 kişi oynayabilir.

Sizin bahsettiğiniz 5 kişi, aile paylaşımıyla ilgilidir. Daha önce buhar hesabınızla girdiğiniz ve oyun yükleyip oynadığınız bilgisayarların birinde, başka bir buhar hesabı giriş yapar ve o kişide kendisinde olmayan sizin hesabınızla yüklenmiş oyunlara tıklarsa, Erişim talebi yap veya Oyunu satın al seçeneği çıkar. Eğer sizin hesabınızdaki oyunlara sahip olmayan kişi, sizin yüklediğiniz oyunlara tıklayıp erişim talebine basarsa size e-posta yoluyla erişim talebi gönderilir. Sizde iletilen bu erişim talebine izin verirseniz, sizin oyun oynamadığınız saatlerde o kişi, sizin hesabınızdaki "bazı" oyunları sorunsuz oynar. Bazı oyunlar dememin sebebi, CS:GO gibi parayla satılan rekabetçi oyunlarda, oyuna sahip olmayan biri erişim talebi olsa dâhi, oyunu açar ama maçlara giremez. Bu kısıtlama hilenin ve özellikle düşük rütbeli kişilerin maçlarını korumak (satın aldığınız oyuna yeni bir hesaptan erişerek düşük rütbeli oyuncuların maçlarına girip oyunlarını bozmanızın önüne geçmek) için yapılmıştır. CS:GO haricinde bir kaç oyunda, bu kısıtlama olabileceği için, bazı diyerek bu noktayı belirtmek istedim. Aile paylaşımında her oyunu oynayamasak da, hesabınızdaki oyunların erişimine izin verdiğiniz kişiler çoğu oyunu, siz veya başka biri oyunda değilken oynayabilirler. (sizin hesabınızdaki oyunlara erişenler, oyun oynadığı sırada siz bir oyuna giriş yaparsanız, sizin oyunlarınıza erişen kişiyi oyundan atar ve sizin oyundan çıkmanızı bekler.) İşte bu aile paylaşımında, sizin hesabınızdaki oyunların erişimine izin vereceğiniz kişi sayısı 5'tir. Altıncı bir kişiye izin vermek istediğinizde, bu beş kişi arasında birinden birinin erişimini kapatmanız gerekir. Umarım anlatabilmişimdir. Esen kalın

Son düzenleme: