İntenetim hakkında bir kaç soru

Bu konuyu okuyanlar

selamben

Öğrenci
Katılım
26 Mayıs 2012
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba.
Ben 3 senedir TTNet kullanıyorum. Yaklaşık 2 senedir bir sorunum yoktu ama son 1 yıl içinde internetim sürekli kesilmeye başladı. Günde en az 10 kere internetim kesiliyor. İnternetin gelmesi fazla uzun sürmüyor. İnternet gittikten 2 dakika içinde tekrar geliyor. Bu olayı her gün yaşıyorum. Çevremde yaşayan kişilere soruyorum böyle bir sorunları yokmuş.

Bir şey fark ettim ki oda eğer interneti çok yoğun bir şekilde kullanıyorsam bu kesilme olayı daha sık yaşanıyor. Mesela 2 film indirip o arada radyo dinleyip oyun oynarken daha sık kesiliyor.

Ben modemimden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Size de bir sormak istedim. Sizce TTNet'ten kaynaklanan bir sorun mu yoksa benim modemimde mi bir sorun vardır?

Birde internetim 8 mbit olmasına rağmen ben daha 4 mbit göremedim. Buda modemimden kaynaklanıyor diye düşünüyüyorum. Eğer sorun modemdeyse yeni modem alacağım.

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler. Saygılarımla.
 

freewill

Müdavim
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
öncelikle modemden bak bakalım sinyal değerlerine ne durumda. Daha sonra telefonu ahizeden kaldır bakalım parazitlenme var mı? spliter de de sorun olabilir. En son öare modem kalıyor zaten. Özellikle ucuz modemlerde kullanılan komponentler kalitesiz olduğundan zamanla performans düşüşlerine ve internet sorunlarını beraberinde getiriyor.
 

RapLex

Asistan
Katılım
10 Mayıs 2012
Mesajlar
162
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
eve giren kablo doğrudan splitter'a girsin. evdeki paralel hatta girip oradan splitter'a giriyorsa kopmalar yaşanabilir. ttnet'e başvurursan hızını %25 oranında düşürürler kopmalar azalır :)
 

wolkhy1903

Müdavim
Katılım
6 Haziran 2008
Mesajlar
2,379
Reaksiyon puanı
79
Puanları
48
dostum bende de aynı problem vardı ozellıkle torrentle bır sey ındırdıkten sonra yada ındırırken sureklı kopmalar oluyordu...modemın yazılımını guncelledım sorun ortadan kalktı....bence modemın yazılımını guncellemeyı bı dene ıstersen
zyxel kullanıyorum ben
 
Üst