İntel mi ? Amd mi ? (öğrenci)

Kaantolga2550

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben 14 yaşında bir öğrenciyim. Tamamen kendi paramla oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Gönlüm intelde ama o kadar fazla para vermek istemiyorum. Eğer amd alırsam oyun oynarken farkedebileceğim bir değişiklik olur mu ? Şimdiden Teşekkürler :)

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İntel ve nvidia (nvidia kısmı her zaman geçerli değil) ironik bir şekilde amd den daha ucuz ya da aynı paraya geliyor.
AMD ekran kartları kimi oyunlarda tuhaf davranabiliyor. İşlemcileri de fena değil.. yani en azından oyun için. Ama intel ve nvidia daha iyi olur.
Belli bir bütçe verirsen bilgisayar toplamana yardımcı olabiliriz.

Kaantolga2550

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İntel ve nvidia (nvidia kısmı her zaman geçerli değil) ironik bir şekilde amd den daha ucuz ya da aynı paraya geliyor.
AMD ekran kartları kimi oyunlarda tuhaf davranabiliyor. İşlemcileri de fena değil.. yani en azından oyun için. Ama intel ve nvidia daha iyi olur.
Belli bir bütçe verirsen bilgisayar toplamana yardımcı olabiliriz.

En fazla 2.500 tl olur galiba. Kendi paramla toplayacağımdan dolayı elime para ne zaman geçerse o zaman parça alacağım. Yani parça parça toplayacağım için ne kadar tutar tam kestiremiyorum :)

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Parça parça toplayacaksan bir sorun var. Elindeki bilgisayarı (bilgisayardan yazdığını düşünüyorum) mı değiştirerek toplayacaksın, yoksa yeni baştan bir bilgisayar mı toplayacaksın?
İlkine göre yani değiştirerek yapacaksan şunu söylemem gerek: Bu yeni parçalar zaten pcde olan parçalarla büyük bir olasılıkla uymayacak (ram anakart işlemci vs).
Yeni baştan bir şey toplamalısın diye düşünüyorum; ama bu durumda fiyata ekran klavye fare falan dahil mi değil mi o var.

Sadece kasa yeterliyse şöyle olur.
Msi H81M-P33 İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı&Vga Anakart - Vatan Bilgisayar
Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar
MSI GTX960 GAMING 4G GDDR5 4GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 E.Kartı - Vatan Bilgisayar
Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Cooler Master Cmp-350 500W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Crucial 8GB Ballistix Sport XT DDR3 1600MHz CL9 1.5V PC Ram - Vatan Bilgisayar
DVD sürücü yok; Windows'u kurmak için Windows'u USB belleğe atıp kurman gerekecek. İstemiyorsan DVD sürücü de var.
SAMSUNG SH-224DB/RSMS 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI - Vatan Bilgisayar

Bütün komple sistem istiyorsan (hoparlör ve windows hariç) işlemciyi bundan alman gerekecek.
Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Ekran: Aoc 21.5" E2262Vw Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar
Klavye fare: A4 Tech Kl 4020D Multimedya Usb Set - Vatan Bilgisayar
Daha iyi bir klavye fare istiyorsan: A4 Tech 6100H Kablosuz Klavye Mouse Set - Vatan Bilgisayar

Kaantolga2550

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Baştan toparlamayı düşünüyorum. Ama bir oyun bilgisayarına 3.2 ya da 3.6 ghz lik bir işlemci yeterli olurmu ?

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle şunu söylemem gerek: Farklı işlemcileri GHzleriyle kıyaslamak yanlış bir şey.
Bunun dışında, o işlemciler yeterlidir.

Kaantolga2550

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler. Pek fazla bilgim yok açıkçası :biggrin:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Konuyla alakası yok ama kendi enerji kaynağı olan kasalar ne işe yarıyor. (mesela 400W enerji kaynağı)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Genelde öğrencinin parası azdır. Bu yüzden amd sistem topla zaten 1500 TL ye kadar amd daha fazla performans verir daha karlı olur. Amd al. Paran bolsa tabiki intel.

Kaantolga2550

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyla alakası yok ama kendi enerji kaynağı olan kasalar ne işe yarıyor. (mesela 400W enerji kaynağı)

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Enerji kaynaklı (Güç kaynaklı, ya da kısacası PSU'lu) kasaların çok özel bir şeyi yok aslında.. sadece güç kaynağı önceden takılmış bilgisayar kasaları. Genelde daha ucuza geliyorlar, o ayrı bir mesele.

1500 liraya intel sistem de toplanır ki. Hangi fiyata alacağının bir önemi olmaksızın (istisnalar var) intel amd den daha iyidir.

Kaantolga2550

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 tane kasa beğendim birinde 2 tane usb 3.0 var diğerinde 400W güç kaynağı var hangisini almalıyım ? (güç kaynağı olan 40 tl daha ucuz)

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kasaların linklerini koyabilir misin? Kasa seçerken kasanın görünümünün ötesinde şeyler var.. malzeme kalitesi gibi.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dark Scorpion ve Dark Optimus hariç iyi kasalar değil; TX olanın güç kaynağı gerçek 400W bile değil. Fiyatına bakarak Dark Optimus kasa iyi görünüyor, bununla birlikte 500 watt ya da daha güçlü bir power takınca benim önerdiğim (yukardaki mesajlarımın birinde var) kasayı fiyat olarak geçiyor. Dark iyidir ama Cooler Master daha iyidir. Bir diğer tavsiyem ise parçaları vatandan seçmeye çalış. Orada mağazaya gidip sistemin montajını yaptırıp alabiliyorsun. Ama parça parça kendin montajını yaparak toplayacaksan sen bilirsin.

Kaantolga2550

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer güç kaynağı olmayan bir kasa alırsam kendim ekstra bir güç kaynağı almam gerekirmi ?

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
AMD'yi soğutmak için harcayacağın paraya İntel al.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Anladığım kadarıyla bilgisayar donanımı hakkında bilgin biraz kısıtlı. Güç kaynağı yoksa güç kaynağı alman gerekir. Yoksa bilgisayar çalışmaz.

Kaantolga2550

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet biraz kısıtlı :D . Ben daha çok yazılım kısmından anlarım :D

Senin gönderdiğin kasa güzel ama ben şeklinede önem veriyorum dark scorpion güzel ama güç kaynağı yo kgüç kaynağı fiyatlarına baktım iyi marka olanlar çok pahalı.

Frisby iyi marka mı ? 450 W psu 95 tl

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Enerji kaynaklı (Güç kaynaklı, ya da kısacası PSU'lu) kasaların çok özel bir şeyi yok aslında.. sadece güç kaynağı önceden takılmış bilgisayar kasaları. Genelde daha ucuza geliyorlar, o ayrı bir mesele.

1500 liraya intel sistem de toplanır ki. Hangi fiyata alacağının bir önemi olmaksızın (istisnalar var) intel amd den daha iyidir.

Toplanır ama AMD kadar performans alamazsın. 1500 e kadar olan sistemde.

aykuttanriverdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben i3 4160 ve GTX 960 tabanlı bir sistem kullanıyorum. Çok memnunum işlemci bütün aaa oyunları sorunsuz üstlenebiliyor.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Merhaba ben 14 yaşında bir öğrenciyim. Tamamen kendi paramla oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Gönlüm intelde ama o kadar fazla para vermek istemiyorum. Eğer amd alırsam oyun oynarken farkedebileceğim bir değişiklik olur mu ? Şimdiden Teşekkürler :)
intel yada nvidia ya bakabilirsin hem daha uygun amd ye göre hemde güzel çalışıyorlar ama intel öneririm nvidia bazen sıkıntılar yaratabiliyor...