- Reaksiyon puanı
- 181
Arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz günlerdir.
Sevgili hacıcavcav da kendisine yöneltilmiş hiç bir soruya cevap vermemiş birisi olarak "cevaplayamadığınız sorular" diye cümle kuruyor. Sevgili arkadaşım, sen sana sorulan hangi soruyu cevapladın?
Sadece bir defa bir iddia attın ortaya "madde hep vardı herşey böyleydi zaten" dedin, ki o da dini görüşlerden alıntıdır. Nitekim bilim senin söylediğin gibi bir görüşe sahip değil.
Yok olan bir şeyin yokluğu ıspatlanamaz diyen arkadaşlar; varlığı ıspat etseniz yeter.
Ben defalarca sordum gerçi hiç bir cevap gelmedi. Varlığı ıspat ederseniz, tanrının olmadığını ıspat etmiş olursunuz. Bu ne demek? Basitçe, evren nasıl oluştu, bu enerji nereden geliyor, bigbang teorisini açıklayın, bilinç nasıl oluştu. Tesadüf diyemeyeceğinize göre bir şeyler bulmalısınız tanrının yerine koyacak. Aksi halde "ben tesadüfen akıllı oldum, tesadüfen maymundan geldim, tesadüfen diğer hayvanlar bilinç sahibi değil de sadece insanlar bilinç sahibi, dünya tesadüfen dönüyor, dönmeseydi tesadüfen ölmeyebilirdik.." deyin, rahat edin.
Bu bilim değil akılsızlıktır. Öyle görünüyor ki, adı enerji olsun tanrı olsun her neyse, insan, kendisinden üstün bir varlığın mümkün olduğu fikrine katlanamıyor. Neden? Çünkü insan dünya üzerindeki en üstün varlık. (Bilince göre.) Yani kendisinden üstün birini görmediği için "var" denildiğinde "bana ne ya yok işte yok" diyor. Gerçi bilincin de tesadüf olduğunu söylüyorsunuz sanırım. :I Hoş, bilime göre bu tür şeyler kalıtsaldır, ilk insana maymunlardan kalıtlandıysa bile maymuna nereden kalıtlandı diye sorası geliyor insanın. Hala din bilime düşmanmış gibi algılanıyor. Oysa tam tersi, bilim dine düşman. Çünkü aşk, sevgi, nefret, vicdan gibi soyut kavramları bile madde ile açıklamaya çalışıyor. Neden? Çünkü biliyor ki bunların maddesel açıklaması yoksa tanrı diye bir şeyi kabul etmek zorunda kalacak. Ne bileyim, bir gün kafamıza elma düşüp dahi oluruz belki bekleyelim. 
Şu anda sadece sıradan bir okuyucu olarak yazıyorum, bence bu gereksiz tartışmaya bir son verin. Çünkü belli ki kimsenin açıp da iki satır kitap okumaya niyeti yok. Gerçekten de sayfalar boyunca gereksiz yazışmışız. Yüzyıllardır sorulan soruları sorup duran arkadaşlar; burada "bilgisiz" veya "cevap veremeyen" diyen beğenmediğiniz arkadaşların değil, yüzlerce yıldır yazan "bilgin"lerin yazdıklarını okuyun. Okumuyaıp da ısrarla burada aynı soruyu sorup durursanız, o halde sizdeki kuru bir inattan başka bir şey değildir. Okuyun diyorum, çünkü bu sorular peygamberin kendisine de soruldu.
Yeni icat olmadı bunlar.
Ama diyorsanızsa, "ben illa da kabul etmiyorum", cancağızlarım, o zaman niye burada kendinizi heder ediyorsunuz? Hayat güzel, kuşlar böcekler, çiçekler.. Gezin tozun, eğlenin.
Gerçekten, çok smimi söylüyorum. Neden sayılı günlerinizi burada boşuna harcıyorsunuz?
Sevgili hacıcavcav da kendisine yöneltilmiş hiç bir soruya cevap vermemiş birisi olarak "cevaplayamadığınız sorular" diye cümle kuruyor. Sevgili arkadaşım, sen sana sorulan hangi soruyu cevapladın?
Sadece bir defa bir iddia attın ortaya "madde hep vardı herşey böyleydi zaten" dedin, ki o da dini görüşlerden alıntıdır. Nitekim bilim senin söylediğin gibi bir görüşe sahip değil.
Yok olan bir şeyin yokluğu ıspatlanamaz diyen arkadaşlar; varlığı ıspat etseniz yeter.

Şu anda sadece sıradan bir okuyucu olarak yazıyorum, bence bu gereksiz tartışmaya bir son verin. Çünkü belli ki kimsenin açıp da iki satır kitap okumaya niyeti yok. Gerçekten de sayfalar boyunca gereksiz yazışmışız. Yüzyıllardır sorulan soruları sorup duran arkadaşlar; burada "bilgisiz" veya "cevap veremeyen" diyen beğenmediğiniz arkadaşların değil, yüzlerce yıldır yazan "bilgin"lerin yazdıklarını okuyun. Okumuyaıp da ısrarla burada aynı soruyu sorup durursanız, o halde sizdeki kuru bir inattan başka bir şey değildir. Okuyun diyorum, çünkü bu sorular peygamberin kendisine de soruldu.

Ama diyorsanızsa, "ben illa da kabul etmiyorum", cancağızlarım, o zaman niye burada kendinizi heder ediyorsunuz? Hayat güzel, kuşlar böcekler, çiçekler.. Gezin tozun, eğlenin.