İnanmak... Ateist

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz günlerdir.
Sevgili hacıcavcav da kendisine yöneltilmiş hiç bir soruya cevap vermemiş birisi olarak "cevaplayamadığınız sorular" diye cümle kuruyor. Sevgili arkadaşım, sen sana sorulan hangi soruyu cevapladın?

Sadece bir defa bir iddia attın ortaya "madde hep vardı herşey böyleydi zaten" dedin, ki o da dini görüşlerden alıntıdır. Nitekim bilim senin söylediğin gibi bir görüşe sahip değil.

Yok olan bir şeyin yokluğu ıspatlanamaz diyen arkadaşlar; varlığı ıspat etseniz yeter. :) Ben defalarca sordum gerçi hiç bir cevap gelmedi. Varlığı ıspat ederseniz, tanrının olmadığını ıspat etmiş olursunuz. Bu ne demek? Basitçe, evren nasıl oluştu, bu enerji nereden geliyor, bigbang teorisini açıklayın, bilinç nasıl oluştu. Tesadüf diyemeyeceğinize göre bir şeyler bulmalısınız tanrının yerine koyacak. Aksi halde "ben tesadüfen akıllı oldum, tesadüfen maymundan geldim, tesadüfen diğer hayvanlar bilinç sahibi değil de sadece insanlar bilinç sahibi, dünya tesadüfen dönüyor, dönmeseydi tesadüfen ölmeyebilirdik.." deyin, rahat edin. :) Bu bilim değil akılsızlıktır. Öyle görünüyor ki, adı enerji olsun tanrı olsun her neyse, insan, kendisinden üstün bir varlığın mümkün olduğu fikrine katlanamıyor. Neden? Çünkü insan dünya üzerindeki en üstün varlık. (Bilince göre.) Yani kendisinden üstün birini görmediği için "var" denildiğinde "bana ne ya yok işte yok" diyor. Gerçi bilincin de tesadüf olduğunu söylüyorsunuz sanırım. :I Hoş, bilime göre bu tür şeyler kalıtsaldır, ilk insana maymunlardan kalıtlandıysa bile maymuna nereden kalıtlandı diye sorası geliyor insanın. Hala din bilime düşmanmış gibi algılanıyor. Oysa tam tersi, bilim dine düşman. Çünkü aşk, sevgi, nefret, vicdan gibi soyut kavramları bile madde ile açıklamaya çalışıyor. Neden? Çünkü biliyor ki bunların maddesel açıklaması yoksa tanrı diye bir şeyi kabul etmek zorunda kalacak. Ne bileyim, bir gün kafamıza elma düşüp dahi oluruz belki bekleyelim. :)

Şu anda sadece sıradan bir okuyucu olarak yazıyorum, bence bu gereksiz tartışmaya bir son verin. Çünkü belli ki kimsenin açıp da iki satır kitap okumaya niyeti yok. Gerçekten de sayfalar boyunca gereksiz yazışmışız. Yüzyıllardır sorulan soruları sorup duran arkadaşlar; burada "bilgisiz" veya "cevap veremeyen" diyen beğenmediğiniz arkadaşların değil, yüzlerce yıldır yazan "bilgin"lerin yazdıklarını okuyun. Okumuyaıp da ısrarla burada aynı soruyu sorup durursanız, o halde sizdeki kuru bir inattan başka bir şey değildir. Okuyun diyorum, çünkü bu sorular peygamberin kendisine de soruldu. ;) Yeni icat olmadı bunlar.

Ama diyorsanızsa, "ben illa da kabul etmiyorum", cancağızlarım, o zaman niye burada kendinizi heder ediyorsunuz? Hayat güzel, kuşlar böcekler, çiçekler.. Gezin tozun, eğlenin. :) Gerçekten, çok smimi söylüyorum. Neden sayılı günlerinizi burada boşuna harcıyorsunuz?

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hacicavcav dedi ki:
Tuğla yapımı ve üzüm imalatı hakkında bilgin olması gerekir.Zira örneklerini ordan verdin.Şimdi üzümü tanrının yarattığına kanıt gösterebileceğin ne var elinde.Erkeğin memesinin olmasını türlerin evrimleşmesiyle açıklamak mı mantıklı,Yoksa erkeğe niçin meme verdiğini bilmeyen bir tanrı olduğuna inanmak mı mantıklı?Deve kuşunun zaman içinde bugünkü halini aldığını ve kullanılmayan organların zamanla körelmesini kabul etmek mi mantıklı,yoksa uçamayacağı kanadı ona veren bir tanrı olduğuna inanmak mı daha mantıklı?

Yani siz açık bir şekilde insan evrim geçirerek bu hale mi gelmiş diyorsunuz?
Daha doğrusu atalarınız farklı bir birey miydiler?

Hangi mükemmellikten bahsediyorsun güzel kardeşim.Afaki konuşmayalım.Şizofren bir insanın beyninin mükemmel çalıştığı söylenebilirmi?Tanrı burada hatamı yapmış diyorsun?İnsan gözünün Uzayı izlediğimiz basiy bir teleskoptan daha iyi gördüğününü mü söylüyorsunuz?Tanrı tarafından yaratıldığını iddia ettiğin insan gözü,İnsanın yaptığı teleskoptan daha iyi görmüyor.İnsanı hiçte mükemmel yaratamamış gibi geldi bana.Doğaya baktığımda sizin gibi bir mükemmellik görmüyorum. sevgiler ...

Vaybe
Bir söz duymuştum.

İnsan iki başlı bir insan görse hayretleri içerisinde ona bakar onu inceler ve hayrete düşer.
Kendisinin o kadar ihtimaller arasında tek başlı yaratıldığı hiç gözüne gözükmez.

Neden şizofren bir insanın beyninden veya daha fazla uzayın derinliklerini göremediğimiz gözümüzden misal veriyorsunuz.
Sizler yaratılmış olan gözle önünüzü göremeseydiniz teleskobu yapabilir miydiniz?

Yani teleskobu yapmakla biz Allah'dan daha iyi mercek yapmış oluyoruz.Öyle mi?

Ama benim hacicavcav arkadaşım bilmiyormu ki:

O teleskobun da Allah'ın verdiği akılla yapıldığını.

Saygılarımla

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın Arkadaşlar,
''Olmayan bir şeyin olmadığını ispat etmemizi istiyorsun''
biraz mantıklı ol diyorlor....biz olmadığını ispat edemiyoruz demek istiyorsunuz heralde.Bak olmadığına dair bir tek delil bulamadınız işte ...O zaman varlığını kabul ediyorsunuz-istemedende olsa-demektir....çünkü herşey O'nu gösteriyor, O'nu göstermeyen hiçbirşey de yok.Deliler ise sonsuz.Yeter ki görecek göz anlayacak akıl olsun.....
Çok konuşmaya gerek yok, gerçekler güneş gibi ortada.Yeter ki insan görmek istesin...Sizin inancınız size, bizim inancımız bize...
Herkese en güzel günler dilerim...

zayen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ersencim tanrıya inanmayan insanların % 99 zu okumuş adamdır . bilgilidir ve ağzı sıkıdır . ve dünya nüfusunun % 1 i anca ateisittir .belki daha azı .şimdi sana sorarım ben burada tanrının var olmadığını yanlışlıkla yazsam sence bu dünya 2 gün sonra tarumar olmaz mı :) sorarım sana ben bu bilgiyi sana yazcak yada söyleyecek kadar boşboğaz birimiyim :)

şaka 1 yana kelime oyunlarıyla 1 yere varılmaz . sen güneşe bakarsın işte dersin muazzam 1 yapı ben bakarım şu füzyon olayını nasıl halletcez derim . sen yıldızlara bakarsın ey tanrım bana sıhhat ve cennet eyle dersin ben acaba evrende kırılma noktaları var mı derim ? senin iiçinde inanç vardır benim içimde tanrı yoktur . sen bilinmeyenden korkarsın ben içine girmeye çalışırım . sen cehenneme gitmemek için 1 şeyler yaparsın ben ölünce yakılmak isterim . ben varolduğum için sorumluluğum var derim sen tanrıya kulluk vazifem var dersin .benim varoluşsal kaygılarım korkularım vardır senin iyi bir kul olmadığın için cezalandırılma korkun yada günah işleme korkun .
mavi gökyüzü ve güneş hepimizi ısıtsın sarsın

zayen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu arada insan harika 1 varlık değil . harika olsaydık sigara alkol uyuşturucu kullanımı olmazdı . tecavüz olayları olmazdı . bu kadar çevre pisliği olmazdı . hayatı çalışmak değilde yaşamak için geldiğimizi anlayıp kendimizi sömürtmezdik . yazın buraya birileri hayatımızı çalıyor birileri bizim emeğimizi çalıyor birileri hamuduyla götürüyor biz ne yapıyoruz ? iş ev denilen 1 yolu hayat diye geçiriyoruz bu mudur hayat ? bu hayatta ne kadar deneyim elde edebiliriz . bu hayatta yaşasak ne yaşamasak ne ? birileri bizi fena kandırıp sırtımızdan geçiniyor :)az kaldı 1 yolunu bulursam bende onlardan olcam . emeğinizi çalacağım hayallerinizi çalacağım olmadı rüyalarınızı bile çalacağım .

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Zayen ve Diğer Arkadaşlar,
Herkes inanmakta ya da inanmamakta serbesttir.Ancak ölçü akıl olursa, ve 2*2=4 doğrusu olursa sonuçta bir çıkması gerekir..Aklın yolu birdir herkes bunu takdir, eder....Akıl bilimi ve sonuçları değerlendirir....Aklın teyid etmediği bir hüküm doğru olmayacakıır heralde.....Bir değişik örnek vereyim...Tabanca ile birisi, birisini öldürmüş...bilimsel anlayışla bakanlar diyorki, bak ateşle barut bir araya geldi patlama oldu diyorlar..tetiği çeken iradeye bakmıyorlar ya da bakamıyorlar.Ve de kuvvete ya da kudreti hesaba katamıyorlar...İnananlar işin bilimsel yönünü inkar etmedikleri gibi,varlık için gerekli olan irade ve kudrete de ihtiyaç olduğunu, bunlar olmadan sadece bilimle bişey olmaycağına inanmaktayız..Eğer olsaydı insanlık bildiği herşeyi yaratabilmesi gerekirdi..Ama örnek gösteren çıkmadı ve çıkmayacak....

Başka bir örnek; Göz ile görünmeyen bir mikrop,bir hayvancık küçüklüğüyle beraber pek ince ve garip bir makinadır..Bu mikrop doğduğu için, doğmadan önce varlığı ve yokluğu eşittir.İradesiz varlığa girmesi mümkün değildir. O irade ise, sebepler ve tabiat değildir.Çünkü o makinacıkta ince ölçüler, ilim ve şuurun sonuçudur. Botonik ve zooloji ilminin bildiği kadarıyla canlı çeşitleri 200 bin daha çoktur..Bu canlı çeşitleri için bir adem-baba gereklidir.Bu canlıların hepsi ölümlü oldukları için, sonradan yaratıldıkları mantıkça sabittir.Çünkü hiçbirisi ölümden kurtulamamıştır...Ve kudret-i ilahiyeden yaratıldıkları sabittir...türler arasında geçişte sözkonusu değildir...Çünkü iki türden doğan, üçünçü türün devamı şu ana kadar görülmemiştir..Katırın çocuklarının olmayışı bunu ispatlamaktadır.(Evrim safsatası burada bitti).. Sonuçta ; insan ve hayvan ve canlılar, en başta bir babada kesildiği gibi en sonda bir oğulda da bitecektir...Dikkatli arkadaşlar varlıkların oluşmasında İrade ve kudreti unutmamalılar...devam edecek
Herkese iyi hafta sonları dilerim

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herkese selamlar
Mehmet bey demişler ki;
Eğer öyle ise konumuz insan araştırması ise bende bir soru sorayım.

"Ey saçları uzayıpta kaşları uzamayan insan düşünmez misin?" NEDEN?

Lütfen konuyu saptırmayalım.
Benim yazdıklarıma tam yorum yapmamışsınız?

Evrimle ilgili basit birkaç temel yasayı layıkıyle öğrenmiş olsaydınız böyle bir soruyu sormazdınız.

Evrimin temel yasaları Mutasyon,Gen akışı,Genetik sürüklenme,Rasgele olmayan eş seçimi ve doğal seçilimdir.
http://www.evrim-teorisi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=37

Mutasyon: Değişinim ya da mutasyon, canlının genetik bilgisinde meydana gelen ve nesilden nesile aktarılan kalıtsal değişmelerdir. Bireyin,kalıtsal özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlayan genetik şifre, herhangi bir nedenden dolayı (X ışını, radyasyon, ultraviyole, bazı ilaç ve kimyasallar, ani sıcaklık değişimleri vb. maddelerle) bozulabilir. Bu durumda DNA’nın sentezlediği protein veya enzim bozulur. Böylece canlının, proteinden dolayı yapısı, enzimlerinden dolayı metabolizması değişebilir. Bir gen mutasyona uğradıktan sonra kararlı hale gelir ve tekrar eski haline dönmek için herhangi bir eğilim göstermez.

Mutasyonlar, kalıtsal materyalin normal kombinasyonunu değiştirmeyen, kalıtsal yapıda meydana gelen bütün değişikliklerdir. Mutasyon terimi genel olarak,
Kromozom yapısının değişmesini,
Kromozom sayısının değişmesini,
Genlerdeki değişiklikleri kapsar. (kaynak:wikipedi)

Sizin örneğinize gelecek olursak,İnsanda mutasyonlar sonucu kaşın uzamasına neden olacak bir genin oluşumu ve bunun nesilden nesile aktarılabilmesi gerekir.Varsayalım ki,geçmişte bir zamanda mutasyonlar sonucu kaşları da saçları gibi uzayan bir insan varoldu.Kaşların uzun olması neslin devamına faydası olacak bir özellikse bu nesilden nesile aktarılırak gelecekti.Ama örneğimizde kaşın uzun olması görmeyi engelleyeceğinden insanın doğal düşmanlarına yakalanma riskini artıracaktır.Bu tür özellikleri olan insanların doğada yaşama şansları düşük olacaktır. Doğaya uyum sağlayan türler varlığını sürdürürken,uyumsuz nitelikte mutasyona uğrayan elenerek yok olur. Buna da doğal seçilim denir.
Mesela mutasyon sunucu tek bacaklı bir insan olduğunu varsayalım.Tek bacaklı insan hızlı koşamayacağı için hem düşmanlarına av olur,hemde avlanamayacağı için besin bulması daha zor olur.Dolayısıyla bu türden olumsuz mutasyonlar diğer bir nesle aktarılamadan doğada elenirler.Tek gözlü,ya da hiç kulağı olmayan insanlarda aynı şekilde elenirler.Dolayısıyla doğada kimler kalır.Daha iyi gören,daha iyi duyan,daha hızlı koşan,Daha akıllı olan insanlar yaşama şansı bulurlar.İşte siz bu evrimsel süreçte SONUCA BAKARAK,’’Bakın insan nasıl mükemmel bir varlık,görmüyormusunuz bunu yaratan büyük bir kudret var ‘’diyorsunuz.
Oysa o mükemmel dediğiniz insan milyonlarca yılda evrimleşerek bugünkü halini almıştır.

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evrimleşmemiş hacıcavcav,
insan ve mahlukat nasıl yaratılmış ise o sahada kalmış...Başka bir canlıya dönüşmemiş.Dönüşseydi bunun örneklerini sende bende herkes görürdü...Katırın nesli devam etmediği gibi, iki tür birleşmesinden çıkan üçünçü nevin yani türün nesli kesilmiş......İddia ediyorsan 3. neslin devam ettiğini gösterde görelim..Yoksa bu evrim hikayesinden vazgeç yada göster......Biz o bilim dediğinizi inkar etmiyoruz zaten...Ondan daha ilerisini size göstermeye çalışıyoruz....Yukarıda bir örnek vermiştim, ateşle barut bir araya gelmiş silah ateş almış, adam ölmüş..izah bu kadar ateş ve barut bu kadar değil mi?..Tetiği çeken nerede kaldı(irade Yani)..Kaşlarının uzamamasının elbette bilimsel izahı var, ama o izah, insan için en iyisi kaşların uzamaması olduğunu biliyor mu sence?..Siz sadece bilmekle işler olduğunu zannediyorsunuz....Siz muhakkak çok şeyler biliyorsunuz...Niye basit domates yapmaktan acizsiniz...Çünki irade ve kudretiniz yetmez...Bunca irade ve kudret nereden geliyor dersiniz....

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ersen64 arkadaşım,

Evrimi yok saymayı katır üremez diyerek çürütebileceğini düşünmek bir sana nasip olmuştur umarım.Birçok üniversitede kürsü sahibi Darvinist profesörler sayende yanlış yolda olduklarını anlayacaklardır artık.

Önünde internet gibi bir kaynak varken zahmet edipte evrimin ne dediği ve neyle uğraştığını azıcık okur musun?

Bu konudaki fikrini Harun YAHYA (Adnan OKTAR)'dan okuyarak mı elde ettin?

Ayrıca bir örnek verdiğinde cevabını da bizim adımıza vermek yerinde bir davranış değil.Akabinde biz gerçekten bu cevabı vermişiz gibi bir izlenim oluşturmaya hakkın yok.

Sana evrimle ilgili şuan aklımda olan bir örnek vereyim bir değerlendir.

Yılanlar kertenkelelerden türemiştir ama hala hem yılanlar hemde kertenkeleler yaşıyor.Bu ispat edilmiş bir bilgidir.Yani senin anlayacağın şekliyle tastamam doğrudur.

Ve hatta bazı yılan türlerinde hala ayaklı oldukları dönemden kalma iskelet yapıları mevcuttur.Anakonda türünde daha da bariz olarak çiftleşme esnasında dişiyi uyaracak bir dış tırnak bile hala görülmektedir.Bu geçiş dönemlerine ait fosil kayıtları da var.

Benim aklımda ilk gelen şuan bu ama kendin de araştırırsan eline daha çok veri geçecektir.Bu bilgiler öyle kurandaki gibi kırk ayrı anlamada gelmediği için rahatlıkla araştırıp inceleyebilirsiniz.

Şimdi size müsbet bir kanıt vermiş olabildiysem biraz daha düşünmenizi rica ediyorum.

Evrim gözle görülebiliyor ve fosil kayıtlarından takip edilebiliyorken nasıl olurda yok diyebilirsiniz.

Saygılar...

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın ersen64;

Evrimleşmemiş hacıcavcav,
insan ve mahlukat nasıl yaratılmış ise o sahada kalmış...Başka bir canlıya dönüşmemiş.Dönüşseydi bunun örneklerini sende bende herkes görürdü...

Burda uzun uzun anlatmak yerine birkaç link vereceğim.Zahmet edip bakarsan insan fosilleri ile ilgili bilgi sahibi olursun.Biliyorum bunları gözünüze gözünüze soksam yinede kabul etmezsin.
1.link :
http://teknoloji.milliyet.com.tr/detay.asp?id=106

2.link :
http://www.ntvmsnbc.com/news/310031.asp

3.link :
http://www.koolpa.com/blogs/togo08/55-500-bin-yillik-insan-fosili.html

Zahmet olacak ama bu örnekler hakkında sizden yorum bekliyorum.Bunlar insanın evrimleşerek bugüne geldiğinin kanıtlarıdır.Yani savunduğunuzun aksine,İnsan Adem babadan günümüze değişmeden gelmiştir savınız bu deliller karşısında,biraz işkembe-i kübradan... :P

Katırın nesli devam etmediği gibi, iki tür birleşmesinden çıkan üçünçü nevin yani türün nesli kesilmiş......İddia ediyorsan 3. neslin devam ettiğini gösterde görelim

Verdiğin örneği asıl sen açıkla.İnandığın Kuran her şeyi çiftlerden yarattığını savunuyor.Katırın çifti-yada eşi- nerede?...Yoksa ''yaradan onuda hikmetsiz yaratmaz mutlaka bir nedeni vardır'' mı diyeceksin.

Biz o bilim dediğinizi inkar etmiyoruz zaten...Ondan daha ilerisini size göstermeye çalışıyoruz
Bilimi inkar ediyorsun kardeşim.Fosilleri inceleyip bana anlat bakalım.Bilimsel bir dille ama.Bilim insan evrimleşerek bu güne geldi diyor.Sen bunu kabul ediyormusun ki...Bilim mucize yoktur der.Sen mucizeye inanıyormusun onu söyle.Bilimsel bir bakış açınız olmadığı için ''bilimden de ilerisini göstermeye çalışıyoruz''savınız biraz havada kalmış.Yani dayanaksız,yani işkembe-i kübradan...

Yukarıda bir örnek vermiştim, ateşle barut bir araya gelmiş silah ateş almış, adam ölmüş..izah bu kadar ateş ve barut bu kadar değil mi?..Tetiği çeken nerede kaldı(irade Yani)
Sözünü ettiğin irade nedir.İnsan iradesi ise sana katılırım.Yok Başka bir iradedir diyorsan dayanağın-delilin var mı?Varsa nedir.Ortaya koy tartışalım.

Kaşlarının uzamamasının elbette bilimsel izahı var, ama o izah, insan için en iyisi kaşların uzamaması olduğunu biliyor mu sence?..Siz sadece bilmekle işler olduğunu zannediyorsunuz....
Ersen64 kardeşim yazdığımı anlamaya çalış.Bak ben uğraşıyorum ,o kadar şey yazıyorum,ama sen anlamamakta direniyorsun.Evrim acımasız bir süreçtir.Kimseye torpil yapmaz.Ya doğaya,şartlara uyum sağlarsın ve yaşamaya devam edersin,yada doğal seçilim yoluyla elenirsin.Bunun lamı cimi yok.Doğal seçilim adından da anlaşıldığı gibi doğal bir süreçtir.Bundan kaçamazsınız.Tek bacaklı,kulaksız yada gözsüz bir insanın doğal ortamda genlerini bir sonraki nesle aktarması zordur,çoğu zamanda imkansızdır.Bunun nesi mantıksız.
Niye basit domates yapmaktan acizsiniz...Çünki irade ve kudretiniz yetmez...Bunca irade ve kudret nereden geliyor dersiniz....

O kudreti kulağından tutup buraya getirmediğin sürece daha çok konuşuruz seninle...

hoşçakal...

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evrimi bilenler olarak örnek verin lütfen, milyonlar sene öncesine gitmeden güncel olsun...Hangi nesilden hangi nesile geçiş olmuşş.tanıdımız bidiğimiz birşey olsun.....Şu anda yaşayan canlı örnek olsun lütfen...Laf canbazlığı yapmayın...canlı örnek istiyorum..yoksa davanız doğru olmayacak....hadi bekliyorumm...

Lütfen uzun yazmayın okumaycağım, sadece sizden bildiğimiz iki ayrı türün birleşmesinden olan, nesli devam eden bilinen bir örnek istiyorumm. Herkesin bildiği bir örnek olsun..

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konu açıldığı için aklıma gelen birkaç şeyi de yazayım istedim.Bunlar benim kafamı meşgul ediyor ama tanrıya ve peygambere inananlar bu konularda ne düşünüyor acaba...

*Neden tek gezegen(dünya) yaratılmamış da,yanına diğer gezegenler de yaratılmış?
*Allah tüm canlıları ayrı ayrı yaratmıştır, insan da bunların en üstündür. diyorsunuz.Ama diğer canlılarla insan neden aynı malzemelerden yaratılmış.Mesela şeytan ateşten yaratılmış.
*Şeytan ateşten yaratıldıysa cehennemde yanar mı? Yansa da acı duyar mı?
*Vucudumuzdaki kıllar bir işe yaramadığı halde Allah bizi niye kıllı yarattı?
Yoksa evrimleşme sonucu kıllarımız mı azaldı? (A)
*İnsanların bazıları kulak kaslarını oynatabilmekle beraber bu bir işe yaramamaktadır, eskiden düşmanın veya avın yaklaştıgını anlamak için hassas duymayı sağlıyor olabilir mi?
*kuyruk sokumu insanda ne işe yarar.Bu da eskiden sahip oldugumuz bir kuyrugun kalıntısı olabülür mü? :L
*Her şeyi bir nedene istinaden yaratan güzel Allahınız ,soyu tükenen canlıları neden yaratıp da sonra yok etti.Yoksa bu doğal seçilim yoluyla uyum sağlayamayanlar yok mu oldular?
*Kullanamadıkları halde neden yarasalara ve termitlere(karınca benzeri bir böcek) göz vermiş güzel Allahım.Acaba neden... (&)
*Tanrı ozon tabakasını neden yaratmış, güneşi zararsız yapsaydı ya.
*Bütün gezegenler güneşin çevresinde güzel güzel aynı yönde dönerken,Merkür diğer gezegenlerin aksi yönde dönüyor?Burda da Allahın bir hikmeti var ama ben bulamadım.Nolur yardımcı olun...
*Allah herşeyi bir düzen içinde yarattı ve hiçbir değişiklik olmuyorsa neden galaksiler çarpışıyor?Neden Allhım... :(
bu liste uzar gider ama aklıma geldikçe yazarım.
sağlıcakla kalın...

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evrimi bilenler olarak örnek verin lütfen, milyonlar sene öncesine gitmeden güncel olsun...Hangi nesilden hangi nesile geçiş olmuşş.tanıdımız bidiğimiz birşey olsun.....Şu anda yaşayan canlı örnek olsun lütfen...Laf canbazlığı yapmayın...canlı örnek istiyorum..yoksa davanız doğru olmayacak....hadi bekliyorumm...

Ersen64 kızmana gerek yok.Keşke evrim dediğin şey öyle iki günde olsaydı.Ama nerdeeee...Bu bazen milyonlarca yıl sürer.İki milyon yıl sabredebilirsen ben sana dünyadaki türlerin değişimi hakkında kanıtları sunacağım.
Geçmişten günümüze var olan değişimleri yukarıda sundum.Dikkat ettiysen 5 -6 milyon yıl öncesinden bahsediyoruz.

Verdiğim linklere bak.Orada canlı örnekleri var.Ama kabul edersin ki butür konuları konuşabilmek için biraz fizik,biraz kimya,biraz biyoloji,evrim teorisi hakkında az biraz bilgi sahibi olmak gerekir.Şimdi başlarsan bir-iki yıl içinde belli bir seviyeye geleceğini umuyorum.
Şimdi bende senin dediğini yapıp,hadi bana Tanrıyı getir,yoksa davanız doğru olmayacak desem...yanlışmı yapmış olurum acaba.?Yani bu bir kanıtlama yöntemi mi?Lütfen seni mantıklı olmaya davet ederim.

Lütfen uzun yazmayın okumaycağım, sadece sizden bildiğimiz iki ayrı türün birleşmesinden olan, nesli devam eden bilinen bir örnek istiyorumm. Herkesin bildiği bir örnek olsun..

İnandığın Tanrın neden yaratamamış öyle bir şeyi...Senin mantığınla san hitap ediyorum.Bende böyle bir türün olmayışını senin tanrının bunu yaratamamasına bağlarsam doğru bir örnek olur mu?
Linkleri verdim yorumunu bekliyorum dedim.Tık yok.Ben sorduğum soruların cevabını alamayacakmıyım sizden...
bekliyorum...

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sayın Ersen64,

Zaten sizin herhangi birşeyi okuduğunuzda da anlayamayacağınızdan eminim.368 sayılı yazımı tekrar okuyunuz.

Ayrıca biz bu işi dava edinmiş saplantılı insanlar değiliz.Tavırlarınızdaki tersliğin sebebini müzdarip olduğunuz idrak yolları iltahabına bağlayarak mazur görmeye çalışsamda anlamanız için ne yapmak gerektiğini bulamıyorum.

Size kesinlikle boşa cevap veriyoruz.Çünkü anlamıyorsunuz.Buna tıp dilinde ne ad verilir bilemiyorum ama size acil şifalar diyorum en içten dileklerimle.Son kalan sabır ve akıl sağlığımı sizinle boşa harcamamak adına artık sadece izleyici kalmak istiyorum.

Boş ve gereksiz sorularınız,örnekleriniz,anlamama konusundaki gayretleriniz inanılacak gibi değil.Direk reddetmek yerine doğrusu budur gibi bir çabalamanız olsa ona bile razıydım ama sizden bunu görmek herhalde tanrıyı Haliçte balık tutarken görmekle aynı ihtimale sahip.

Saygılar sadece onu hakedenlere...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Zayen demiş ki; "insan harika değil, olsaydı sigara alkol vs olmazdı", sonra "bilimsel" olarak "sen güneşe tanrı yaratmış diye bakarsın ben füsyon diye bakarım" demiş, sanki müslümanların füsyondan haberi yok. :) Ama aynı bilimsellikle kendisi insanın aslında "biyolojik olarak" harika olduğunu düşünemiyor, onun yerine "soyut" şeylerden dem vuruyor. :)

Sonra yine aynı arkadaşımız, "ateistler ağzı sıkı ve bilgili insanlardır" demiş, oysa şimdiye kadar gördüğüm bütün ateistler ahlaksız, ağzı bozuk ve alkolik insanlardı. Genellikle de müslümanlıktan ateistliğe geçen şair Ömer Hayyam'ı bu konuda kendilerine "örnek" seçerler. Bu görüşümü desteklemeyen ilk ateist Orcagada idi. Yani ağzı sıkı ve bilgili dediğin insanlar, genellikle okumayan ve bilimin illa ki herşeyi madde ile açıklayabileceğine inanan kişilerdir. Hatta sevgi, nefret, vicdan gibi şeyleri bile. Evet okumuyorlar diyorum, çünkü üniversite okumak bilgili olmak demek değildir. Bırak normal fakülteleri, tıp, diş gibi bölümleri bitirenler bile bilgisiz olarak çıkıyor okuldan. Zaten ülkemizde bazı yerlerde peynir ekmek gibi PROF ünvanları satılıyor. :)

Her zaman Kur'anın bir iddiası olmuştur; "aynını siz yapın da görelim". Yani Mehmet kardeşimin dediği gibi, insan 10.000 yıl boyunca üzümü ıslah etmiş ama, bir tek, sadece bir tek üzüm tanesini kendisi yapamamış. Laboratuvarda sinek bile üretilememiş bugüne kadar.

Çok samimi söylüyorum arkadaşlar, boşuna tartışıyorsunuz. Gelin teknolojiye yönelelim, burası teknoloji sitesi. :) Boşuna tartışıyorsunuz diyorum, çünkü adam gibi kitap okuyan yok. Kendizini heder etmeyin burada, sayfalarca yazdık aynı şeyler konuşulup duruluyor. Hadi bakalım, diğer bölümlere göz atmaya. :)

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşlar,
Bakın ben sizin kadar uzun yazmıyorum ve gayet yalın konuşuyorum..Ama siz düşünceyi boğmaya çalışıyorsunuz..Ben evrim teorisinin olamıyacağını katır misaliyle çürüttüm...Sizden dediğiniz teorinin gerçek bir misalini istedim, kırmızı yazıyla .......mertçe doğrusun teorinin güncel ispatını yapamıyoruz diyemiyorsunuzda,konuyu değiştirmeye çalışıyorsunuz....Vicdanınızı hakem tayin ediyorum....dikkatle baktığınızda bu teorinin gerçekle hiç alakası olmadığını ve ispatlanamadığını, uydurma bişey olduğunu anlarsınız,gerçeği görmek niyetiyle yakından bakarsanız şayet.. öyle milyonlarca sene önceye gitmeye hiç gerek olmadan....Hiç canımı sıkmıyorum merak etmeyin...Herkes dışarıyı kendi aynasına göre görebilir...Ama bilseler Kainatın tek gerçeği var....
İyi akşamlar.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Al bıde burdan yak bu arada Evrim teorisine göre değişim geçirirken ölen bir tek örnek varmı ? kablunbaganın kus olması maymunun insan olması örneklerinde oldugu gibi evrimi yarım kalmış mahluklar nerde..

mindiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evrim teorisini destekleyenler insanların maymundan meydana geldiğini söylüyorlar sanırım. Şimdi düz mantık uygulayalım. İnsan maymundur. Maymun hayvandır. O zaman insan hayvandır. demek oluyor bu. Evrimciler o zaman ********** oluyorlar?

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her zaman Kur'anın bir iddiası olmuştur, "aynını siz yapıun da görelim". Yani Mehmet kardeşimin dediği gibi,

O kuranın kendi kendine boş bir öğünmesi.Dayanağı da yok.Kuran 6.yüzyıl arabının gelenek,görenek,inanç biçimlerini ilkel bir dille anlatan,birbiriyle çelişen bir sürü sözden oluşmuş,gramer hatalarından örülü bir kitap.Üstelik aslıda ortalarda yok.Bilinen en eski kuran İngilterede british muzeumda 8.yüzyıla tarihleniyor.(aklımda öyle kalmış)Ama ebubekir,osman dönemi kuranlar ortada yok.
Kurandaki gramer hatalarını ateistler kendi aralarında tartışıyorlar.Linkini vereyim.Bakın doğrumu söylüyorlar acaba.

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=2672&hl=gramer

Alttaki linktede ateislerin yeni kurana ilişkin çalışması var.Özellikle lazca versiyon bir felaket.

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=2672&hl=gramer&st=20

Ciddi ciddi yeni bir kuran yazıldığını duyuyoruz.Henüz tetkik etemedim.O yüzden yorum yapamam.Googleden ''True Furgan'' diye aratıp bulmanız mümkün sanırım.

Yeni bir kuran yazıldığını bilmiyorsunuz abladığım kadarıyla...

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mindiz efendi;
Oku,Çok oku,hatta allahın emriyle oku.Ama boyundan büyük laf etme.

Evrim teorisini destekleyenler insanların maymundan meydana geldiğini söylüyorlar sanırım. Şimdi düz mantık uygulayalım. İnsan maymundur. Maymun hayvandır. O zaman insan hayvandır. demek oluyor bu. Evrimciler o zaman hayvan oğlu hayvan mı oluyorlar?

Hiç bir ateist insanın maymundan geldiğini söylemiyor.Buna Darwin de dahildir.Aksini ispat et.Etmezsen sana bundan sonra ''yalancı Mindiz'' diye hitap ederim.Çabuk nereden bulacaksan herhangi bir ateistin ,olmadı darwinin insanın maymundan geldiğine dair söylerine kaynak bul.
Bekliyorum... :@

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Saha demişki;

Al bıde burdan yak bu arada Evrim teorisine göre değişim geçirirken ölen bir tek örnek varmı ? kablunbaganın kus olması maymunun insan olması örneklerinde oldugu gibi evrimi yarım kalmış mahluklar nerde..

Aynaya bak saha,sanırım evrimini tamamlayamamış birini göreceksin orada.
Evrim teorisi hakkında en ufak bir fikrin yok.Ne mutasyon nede doğal seçilimi anlamamışsın.Bütün bilim adamları evrim teorisinin gerçekliğini kabul etmiştir.Tartışılan bunun nasıl olduğudur.Ancak üçüncü dünya ülkelerinin geri kalmış insanları evrimi reddeder.
Yukarıda verdiğim linklere bir bak.O fosiller sana bir şeyler söylemeli...Anlarsan tabi...

mindiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav dedi ki:
Mindiz efendi;
Oku,Çok oku,hatta allahın emriyle oku.Ama boyundan büyük laf etme.

Evrim teorisini destekleyenler insanların maymundan meydana geldiğini söylüyorlar sanırım. Şimdi düz mantık uygulayalım. İnsan maymundur. Maymun hayvandır. O zaman insan hayvandır. demek oluyor bu. Evrimciler o zaman hayvan oğlu hayvan mı oluyorlar?

Hiç bir ateist insanın maymundan geldiğini söylemiyor.Buna Darwin de dahildir.Aksini ispat et.Etmezsen sana bundan sonra ''yalancı Mindiz'' diye hitap ederim.Çabuk nereden bulacaksan herhangi bir ateistin ,olmadı darwinin insanın maymundan geldiğine dair söylerine kaynak bul.
Bekliyorum... :@
Niye bu kadar sinirlendin anlamadım.İnsan neyin değişimi veya evrimi sonucu oluştu sizin görüşünüze göre? İnsan Allah(c.c) tarafından yaratılmıştır. Boş işlerle uğraşma güzel kardeşim.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mindiz efendi;
ön yargılısın.Bir laf ettin kaynak gösteremiyorsun.Kaynak gösteremediğin ön yargına dayarak küfür ediyorsun.Kaynak göstermezsen ''O hayvan oğlu hayvan'' lafını sana iade ediyorum.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Sevgili hacıcavcav, tekrar söylüyorum, konu değiştirmeden, iddiayı yanıtlamasın. Yapabiliyor musun bir üzüm tanesi?

Gramer konusuna gelince; çok özür dileyerek söylüyorum, oradaki sakallı beyefendi, bilmediğini biliyormuş gibi göstermek suretiyle çok ustaca bir çarpıtma yapmıştır.

Şöyle demiş:
Mâide 69. âyette kelimenin “es-Sâbi’ûne”, Bakara 62. ve Hacc 17. âyetlerinde ise “es-Sâbi’îne” olarak yazıldığını müşahede ediyoruz. Son iki âyette “es-Sâbi’ûne” kelimesi doğru bir şekilde i‘râb edilmiştir. Çünkü cümlenin başında bulunan “İnne” lafzı “nasb” adı verilen bir harekeleme şeklini gerekli kılar ve “ya” da “nasb alâmeti” dir. Fakat Mâide 69. âyette “es-Sâbi’ûne”’ye “ref‘” alameti olan vav verilmiştir. Bu sebeple burada sarih bir gramer hatası vardır

Sakallı arkadaşın üstünde durduğu yeri özellikle kalın yaptım. Şimdi gelelim arkadaşın "hata" olarak iddia ettiği şeye: Herkesin bildiği ama orada yazmış olan sakallı arkadaşın bilmediği üzere; Arapça'da hareke yoktur. Kalın olarak belirttiğim iki kelime tamamen aynı yazılır Arapça'da. Yani Türkçe'de kullanıp de "sesli" dediğimiz harfler Arapça'da yoktur. Hal böyleyken, örneğin katip ile kitap kelimelerinin yazımı tamamen aynıdır Arapça'da. Daha milyon tane örnek veririz bunla ilgili. Şimdi kalkıp "bir yerde kitap yazılmış bir yerde katip, gramer yanlışı var" dersek, bu ancak ahmaklık olur. Ya da ustaca bir aldatmaca. Çünkü "nasıl anladın bir yerde katip bir yerde kitap olduğunu, halbuki iki yerde de aynı yazılmış" diye sorarlar adama.

İkinci olarak, Türkçe'de bir cümleyi farklı yöntemlerle kurduğumuzda biz de gramer hatası mı yapmış oluyoruz. Meşhur reklam var ya:

Turkcelle bağlan hayata..
Hayata bağlan Turkcelle..
Bağlan Turkcelle hayata..

:) Şimdi neresinde bunun "gramer hatası"? Üstelik arkadaş, atesitleri bırak, müslümanların bile anlamakta zorlanacağı bir dil kullanmış sözde "hata"ları anlatırken. Belli ki özellikle "anlaşılmamasını" istiyor.

Sonra sevgili arkadaşım, "ciddi ciddi yeni bir kuran yazıldığını duyuyoruz" demişsin. Ben daha önce de senin gerçekten iddia ettiğin gibi ciddi olmadığını söylemiş ve bunu kanıtlamıştım. Bu da ikinci bir kanıt oldu. Ciddi dediğin şey, orada bir kaç ateistin kendi kendine dalga geçmek için kuran ayetlerini kopyalayarak yerlerine müstehcen veya aptalca kelimeler kullanmalarından ibaret. Neresi ciddi imiş onun? :) Üstelik zahmet etmesinler, bu yeni bir şey değil. ;) Çünkü Kur'an indiğinde de "buyurun bu kitaptaki gibi bir sure yapın hadi" ayeti vardı içinde ve o zamanın ateistleri de "yaparız ne var ki" dediler ve yaptıkları "sure" de, "o öyle bir fildir ki kulakları uzundur ama uçamaz" gibi ahmakça şeyler yazmaktan başka bir şey değildi. Üstelik tamamen Kur'an ayetlerinin cümle yapısını kopyalayıp yerlerine kendi kelimelerini koymuşlardı. Yani yeni bir şey değil o sakallı arkadaşın yaptığı. ;)

Senin link verdiğin forum benim diğer iddiamı da kanıtlıyor;
- Ateistlerin çoğu bilgili değil, bilakis kendini boş beleş işlere harcamış ahmak insanlar. (Rica ediyorum misilleme ile gelmeyin, müslümanların çoğunun da aklını kullanmadıklarını zaten biliyoruz, yeniden belirtmenize gerek yok ;) )
- Aynı zamanda ahlaksız kişiler.

Ve nedense ateist arkadaşların hepsi "kopya"cı. Bir sefer de kendi fikrini yazdığını görelim bir ateist arkadaşın. :S Çünkü link verdiğin forumdaki sakallı arkadaş da direkt başka yerden kopyalamış yazıyı. Sonra "ciddi ciddi yeni kuran yazılıyor" dediğin abuk yazılar da direkt kurandan kopyalanarak "edit"lenmiş.

Ayrıca;
Henüz tetkik etemedim.O yüzden yorum yapamam.

demişsin. Ancak aynı mesajında biraz yukarıda ise:
birbiriyle çelişen bir sürü sözden oluşmuş,gramer hatalarından örülü bir kitap

demişsin. Şimdi yorum yapıyor musun yapmıyor musun? :) Henüz tekik etmediğin bir iddia hakkında bu kadar kesin kabul yapman ne büyük bir çelişki, örnyargı ve bilimsellikten çok uzak. :)

Yapma Hacıcavcav, neden zaman harcıyorsun. Ben bu sorunun cevabını merak ediyorum. Bu saatten sonra yazdıklarım kesinlikle bir münazara ortamı yaratmaya yönelik değil; çünkü münazaranın hakkı verilmiyor. Benim bunları şu anda yazmaktaki tek amacım, boşuna zaman harcadığınızı göstermek. Bence inanmıyorsanız kafanızın rahat olması lazım; neden sürekli Kur'anın yanlışlığını ıspat etmeye çalışıyorsunuz? :) Madem yanlış, bırak gitsin, oooh kafa rahat, istediğini yap. :) Ama görünüşe göre rahat edemiyorsunuz. Nedir bu zamanı harcayacak kadar sizi alıkoyan?

mindiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen önce insan neyin evrimi sonucu oluştu sizin görüşünüze göre söyler misin? Ben sana kaynak gösterecem. Ben insan topraktan Allah tarafından yaratılmıştır diyorum. Sen evrim diyorsun. Peki ne evrim geçirdi insan oluştu? Çok mu zor oldu soru? Ayrıca ben küfür etmedim. Mantık dersi okudun mu bilmiyorum. O yazdıklarım mantık dersinden aklımda kalmış.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Al bide burdan yAk Yeni bir kuran yazmaya gerek yok bir site aç. Bir iki nostalji haber.Hazır kafadan uydurma iki sunum. Biraz slayt biraz yeşillik kat tamamdır. Bu arada siteyi linkle. Birazda bekle google seni bi görsün ondan sonrası malum bi bakmıssın bir sürü mal seni bulmuş..(linkle derken pagerankı yüksek sitelere oke :@

zayen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
grip mikrobunu bilirsiniz . birde ona karşı aşı yapmışlar .hiç 1 şey dikkatinizi çektimi , bu virüse her sene farklı aşı uygulanıyor . neden mi ??
bu virüsümüz her sene kendini yenileyip verilen doza karşı evrim sonucu bağışıklık kazandığı için . kimse maymundan geldik demiyor . ha glsek ne olacak maymun 1 canlı değil mi ? eger biraz okusaydınız maymun değilde ortak atadan geldiğimizin yazıldığını bilirdiniz.

sorarım size bizi niye yarattı ? bizi cezalandırmak ödüllendirmek için mi yarattı ? heyyt be tanrıya bak işi gücü insanlar yaratıp acaba bana kulluk edecekler mi , acaba küfre düşecekler mi diye beklemek ha . ya kendinize benzetmişsiniz tanrınızıda . işi gücü insanlara akıl vermek kitaplar yollamak peygamberler yollamak . sorarım size sizin yada benim yaratılış günahım nede peygamber sıfatıyla yaratılmadık . hepimizi yoktan var eden onlara neden böyle 1 kıyak geçti . neden ? niye insanlar 1 avuş ekmek bulamıyorda acı çekerek ölüyor . sizin tanrınızın nasıl 1 deneme tarzı var böyle... bu nasıl 1 denenmek .amacı nedir bu denenişin . yoktan varettiği şeye bu işkence bu zulm hangi yaratıcının kitabında hangi akla hizmet olur . ya sorarım size niye günahı yarattı sizin tanrınız . direk cennete atsa olmaz mı ? ha yarattın niye ceza ya da ödül veriyorsun ? kim kendi gücünden düşüklere böyle 1 mantıkla hareket eder . alın size sorular . bana kimse bu dünyaya denenmek için geldik demesin ? ben oyuncak değilim ben kendime çobanda aramıyorum oyunda oyuncakta .
söyleyin sizin tanrınız niye yarattı sizi amacı ney . bana söyleyin tanrı ne yapamaya çalışıyor ?tanrınızın varolma nedeni nedir ? niye doğmamış ve doğrulmamış ? niye herşeyi görüyor ? nasıl 1 güçtür sizin tanrınızdaki ? tek olmak nasıl 1 zevktir .

ŞELALE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Zayen,
Yaratılışa dair sorularına müsaade edersen katkıda bulunmak istiyorum.Herbir soruyu, değerlendirdikten sonra, ikinci soruna cevap yazacağım.Semavi bilgilerde Allah buyuruyor: 'Mahlukatı yarattım ki, Bana bir ayna olsun ve o aynada cemalimi(güzelliğimi) göreyim' diyor.anlamında bir kudsi hadis var......Bu noktadan hareketle Allah bütün güzelliklerin, kendinden geldiğini ve insanları yaratış gayesi ise bu güzelliklerin paylaşmak olduğunu anlaşılmaktadır....Cennet ve cehennem ise insanların kendi tercihleridir.....İnsan birisine iyilik yaptığında huzur, kötülük yaptığında rahatsızlık hissetmesin sebebi, cennet, cehennemin küçük bir misalidir....İnsana diğer mahlukattan üstünlük olarak verilen akıl da, bütün bu güzelliklere şuuruyla iştirak etmesi içindir......
Daha çok güzel bilgileri paylaşmak ümidiyle güzel günler dilerim...
Saygılar...

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Elmacık canım benim,

Neden bizim bir üzüm tanesi yapmamızı isteyip duruyorsun ki?Bizim bir çeşit yaratma gücümüz falan mı var sence yada böyle mi düşündürdük?

Etrafında tanrıdan yeni gelen birşey var mı senin?Yani tanrı yakın bir zamanda yeni bir üzüm tadında şeftali falan üretti mi?

Hayatın başlangıcında oluşmuş bir olguyu bugün tekrar etmek mümkün olduğunda ki bunu cami hocaları,imamlar değil bilim adamları yapacak bazı şeyler illaki başarılacaktır.Mesela klonlama da bu tür bir deneysel çabadır ve başarılmıştır.

O yüzden cankuşum şu tuğlayı,üzümü köşeye her sıkıştığınızda lütfen temcit pilavı gibi ortalığa saçmayın ve saçmalamayın.

Ayrıca ateistlerin hepsi kopyacı diyorsun ama öyle olmadığını sen de biliyorsun.Nitekim en azından müslüman toplumlardaki ateist insanların kuranı baz alarak yaptıkları yorumlar elbette ki benzer olacaktır.

Ahlaksızlık ise göreceli bir kavramdır.Etrafta dikkatli bakacak olursan ateistten çok müslüman göreceksin ki ahlaksızlıkta emin ol bizden kat kat daha kötü durumdalar.

Herneyse yazmıycaktım ama seni görünce dayanamadım.Özletme kendini güzel dostum.

Saygılar...

sessizce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

[/quote]
zayen dedi ki:
grip mikrobunu bilirsiniz . birde ona karşı aşı yapmışlar .hiç 1 şey dikkatinizi çektimi , bu virüse her sene farklı aşı uygulanıyor . neden mi ??
bu virüsümüz her sene kendini yenileyip verilen doza karşı evrim sonucu bağışıklık kazandığı için . kimse maymundan geldik demiyor . ha glsek ne olacak maymun 1 canlı değil mi ? eger biraz okusaydınız maymun değilde ortak atadan geldiğimizin yazıldığını bilirdiniz.

sorarım size bizi niye yarattı ? bizi cezalandırmak ödüllendirmek için mi yarattı ? heyyt be tanrıya bak işi gücü insanlar yaratıp acaba bana kulluk edecekler mi , acaba küfre düşecekler mi diye beklemek ha . ya kendinize benzetmişsiniz tanrınızıda . işi gücü insanlara akıl vermek kitaplar yollamak peygamberler yollamak . sorarım size sizin yada benim yaratılış günahım nede peygamber sıfatıyla yaratılmadık . hepimizi yoktan var eden onlara neden böyle 1 kıyak geçti . neden ? niye insanlar 1 avuş ekmek bulamıyorda acı çekerek ölüyor . sizin tanrınızın nasıl 1 deneme tarzı var böyle... bu nasıl 1 denenmek .amacı nedir bu denenişin . yoktan varettiği şeye bu işkence bu zulm hangi yaratıcının kitabında hangi akla hizmet olur . ya sorarım size niye günahı yarattı sizin tanrınız . direk cennete atsa olmaz mı ? ha yarattın niye ceza ya da ödül veriyorsun ? kim kendi gücünden düşüklere böyle 1 mantıkla hareket eder . alın size sorular . bana kimse bu dünyaya denenmek için geldik demesin ? ben oyuncak değilim ben kendime çobanda aramıyorum oyunda oyuncakta .
söyleyin sizin tanrınız niye yarattı sizi amacı ney . bana söyleyin tanrı ne yapamaya çalışıyor ?tanrınızın varolma nedeni nedir ? niye doğmamış ve doğrulmamış ? niye herşeyi görüyor ? nasıl 1 güçtür sizin tanrınızdaki ? tek olmak nasıl 1 zevktir .
inan okyunca nabzım beynim tüm duygu ve düşüncelerim tutuldu sanki canım çekildi...çoook üzüldüm böyle düşüncelerin hala varolabilmesine ALLAHı hiç tanımamış birinin böyle pervasızca açıklamalar ve sorular sorması çok garibime gitti...ve sadece şunu söylemek istedim...insan bilmediği şeyin düşmanıdır...tek tavsiyem hepimize bilmeden eleştirmeyelim...inan canım yandi senin adına.ama yinede allah yardımcın olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...