İnanmak... Ateist

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
De ki: "Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur'an'ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler. isra suresi 88. ayet
Hiç şüphesiz, zikri (Kur'an'ı) biz indirdik biz; onun koruyucuları da gerçekten biziz. (hicr suresi)

Umarım yardımcı olmuşumdur neyse arkadaşlar kalın sağlıcakla ben kaçtım..

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
saha bey;
Ve Öz Eleştiri. Eğer hakikattte tanrı yok ise ben kendi adıma hiç bir şey kaybetmeyeceğim.Yok eğer bir tanrı var ise ozaman tanrı yok diyenler çok şey kaybederler ..

Bu senin yaptığın şark kurnazlığı.Benim hakkımda ne düşünürsen allah sana iki katını....

Tanrı yoktur.Ben bu dünyayı peşin peşin yaşayacağım.Siz cennet yada cehennemi veresiye olarak yaşayın.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DaY_WalkeR

Ateist`ler Allah`ı (c.c.) görmek istiyorlar.
Onlara nedeseniz boş...
Ama birgün onlarda görecekler...

ve Gördüklerinde sonları gelmiş olacak

O senin hüsnü kuruntun.Allah kadar kibirli olduğunu görüyorum.Öleceksin,Seni toprağın altına gömecekler.Ama sen hiçbirşeyin farkına varmayacaksın.Başka bir dünyaya gidemeyeceksin.Bu dünyaya gelişin mutlu bir tesadüf.Bunu anla,hayatın kıymetini bil ve yaşamaya bak...Cennet ve cehennem yok... ^^

vektra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın hacicavcav;

Siz şimdi elmacık'ın iddialarına cevap mı vermiş oldunuz. Yoksa verir gibi mi yaptınız? Ben pek net cevaplar göremedimde...

Neyse ben şu ara form meselesini öğrenmek istiyorum. Şu ana kadar kaç adet canlı için ara forum kalıntıları bulunmuştur. Bu konuda bana sayı verebilirmisiniz?

Ayrıca şunu da çok merak ediyorum. Laboratuar şartlarında cansız maddelerden, canlı yaşamlar üretilebilir mi?

Aydınlatırsanız minnettar olurum.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Saha bey
Ve Öz Eleştiri. Eğer hakikattte tanrı yok ise ben kendi adıma hiç bir şey kaybetmeyeceğim.Yok eğer bir tanrı var ise ozaman tanrı yok diyenler çok şey kaybederler ..

Bu senin yaptığın şark kurnazlığı.Benim hakkımda ne düşünürsen allah sana iki katını....

Tanrı yoktur.Ben bu dünyayı peşin peşin yaşayacağım.Siz cennet yada cehennemi veresiye olarak yaşayın.
[/quote]

Bu öz eleştiriye bu kadar takılmanın bir anlamı olmalı seni neden bu kadar rahatsız etti? Dur ben söyliyim hacicavcav evrim teorisine göre ölür isem beni kimse yargılayamaz cünkü yaratılmış olmayacağım ama yok eger yaradan var ise o zaman işler karışır içindeki korku bitmez madem inanmıyorsun o zaman bırakta herkes kendi inancını yaşasın insanları yarım aklınla yanına çekip hayatlarını karartma senin doğrun seninle kalsın..

olayı kişişelleştirme İnandığına Emanet oL

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=3133

soruya bak..Geçenlerde birkaç kişiyle evrim konusunu tartışıyorduk.Sonra bana "madem insanlar maymundan türedi şimdiki maymunlar neden insan olmuyor?" diye sordular.Bende cevabı bulmak ateizm.org'un ana sayfasına girdim ama orada bi türlü bulamadım.Acaba açıklayabilir misiniz?
Asıl bomba patlıyor.Cevap.. Öncelikle, bunun iki cevabı bulunmakta: İnsan maymundan türememiştir, ikisinin türediği ortak bir ata vardır. İkincisi, evrim popülasyonun tamamında oluşmaz, daha doğrusu oluşmayabilir.

Ancak daha da önemlisi, anlaşılan evrim üzerine bilgileriniz hayli kısıtlı, bilgilerinizi geliştirinceye, belli bir olgunluğa ulaşıncaya kadar bu tür, evrimle ilgili tartışmalara girmemeniz daha yerinde olacaktır. Üstelik evrime bu kadar az bilgiyle inanmanız çokta doğru değil, bilim dünyasına olan güveninizden buna inanıyor olabilirsiniz, fakat daha şüpheci yaklaşmanız daha doğru olacaktır. Bunları şevkinizi kırmak için söylemiyorum, bu tartışmalar yüzünden şevkiniz kırılmasın diye söylüyorum

Adam cevap verecek ama kendi bile ikilem yaşıyor

JardeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence bosuna tartisiyorsunuz bir birinize sorular yöneltiyorsunuz cunku sonuca bakarsak kimse kimseye Allah'in varliini veya yoklugunu kanitlayamaz, herkez kendi inandigina inanir bu forum sitesine yazi yazacak kadar buyumus biri zaten o zamana kadar kendi dusunceleriyle kendi icinde bir karar vermistir Allah'a inanip inanmadigina dair, eger ki kisi iyi biriyse hirsiz degil katil degil vs.. vs. kotu biri degilse varsin Allah'a insansin inanmasin zaten butun dinlerin amaci iyi bir insan olmamiz degil mi ? Bence en önemlisi bu.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
saha dedi ki:
http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=3133

soruya bak..Geçenlerde birkaç kişiyle evrim konusunu tartışıyorduk.Sonra bana "madem insanlar maymundan türedi şimdiki maymunlar neden insan olmuyor?" diye sordular.Bende cevabı bulmak ateizm.org'un ana sayfasına girdim ama orada bi türlü bulamadım.Acaba açıklayabilir misiniz?
Asıl bomba patlıyor.Cevap.. Öncelikle, bunun iki cevabı bulunmakta: İnsan maymundan türememiştir, ikisinin türediği ortak bir ata vardır. İkincisi, evrim popülasyonun tamamında oluşmaz, daha doğrusu oluşmayabilir.

Ancak daha da önemlisi, anlaşılan evrim üzerine bilgileriniz hayli kısıtlı, bilgilerinizi geliştirinceye, belli bir olgunluğa ulaşıncaya kadar bu tür, evrimle ilgili tartışmalara girmemeniz daha yerinde olacaktır. Üstelik evrime bu kadar az bilgiyle inanmanız çokta doğru değil, bilim dünyasına olan güveninizden buna inanıyor olabilirsiniz, fakat daha şüpheci yaklaşmanız daha doğru olacaktır. Bunları şevkinizi kırmak için söylemiyorum, bu tartışmalar yüzünden şevkiniz kırılmasın diye söylüyorum

Adam cevap verecek ama kendi bile ikilem yaşıyor

Öncelikle, bunun iki cevabı bulunmakta: İnsan maymundan türememiştir, ikisinin türediği ortak bir ata vardır. İkincisi, evrim popülasyonun tamamında oluşmaz, daha doğrusu oluşmayabilir.

Birde ortak ata cıktı

YANİ koskoca bir kaos dese daha yerinde olurdu kendi bile bilime inanma kuşkucu yaklaş şevkin kırılmasın diye söylüyorum derse nerde kaldı senin egitmenliğin

Vallhi koptum ya ))))

Eeee OLacak okadar artık kendinize kumdan kaleler yapar birde gol atarsınız ben uzun bir süre buralarda olamayacağım .hoşçakalın

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sana verilen diğer cevaplara baktın mı?
arkadaşlarına şöyle de:

yapraklara bakın hepsi bir daldan çıktılar

yani odundan

neden yapraktan şimdi dal olmuyor?

yani odun?

olmuyor ama o yaprak dal idi (yani odun)

anlarlar belki ki ben bile tam anlamadım

neyse...

Başkasıda insanın gelişimi hakkında link vermiş.Okuda öğren...

http://tr.wikipedia.org/wiki/İnsan

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Saha buyurmuş;
De ki: "Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur'an'ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler. isra suresi 88. ayet
Hiç şüphesiz, zikri (Kur'an'ı) biz indirdik biz; onun koruyucuları da gerçekten biziz. (hicr suresi)

Kuranın orijinalleri nerede efendi.Şu an kullanılan kuranın aslı nerede.Yeryüzündeki en eski kuran hangisidir.Ve nerededir?Bu soruların cevabını biliyormusun?

Bak yeni bir kuran yazıldı.Yedi yıllık bir çalışma sonunda.Sizin kuranınızdan daha şiirsel bir dille ve hiç bir arapça gramer hatası içermediği söyleniyor.Ben okumadığımdan yorum yapamıyacağım.
linki aşağıda.
http://www.islam-exposed.org/furqan/contents.html

Mod.Not:Linkin sonu böyle

Not Found
The requested URL /furqan/contents.html was not found on this server.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vektra'ya

Sayın hacicavcav;

Siz şimdi elmacık'ın iddialarına cevap mı vermiş oldunuz. Yoksa verir gibi mi yaptınız? Ben pek net cevaplar göremedimde...

Neyse ben şu ara form meselesini öğrenmek istiyorum. Şu ana kadar kaç adet canlı için ara forum kalıntıları bulunmuştur. Bu konuda bana sayı verebilirmisiniz?

Ayrıca şunu da çok merak ediyorum. Laboratuar şartlarında cansız maddelerden, canlı yaşamlar üretilebilir mi?

Aydınlatırsanız minnettar olurum.

Sizi kaç tanesi tatmin eder.Kafanızda bir rakam varmı?

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı sabahlar arkadaşlar;

Yine dolu dolu bir gece geçmiş.
Yazanların ellerine sağlık.

Düşünceler ve inanışlar yine aynı
İnanan,İnanmayan.

Bir kere hakikatlere göz kapayan bir kimseye hiç kimse bir şey ispat edemez,anlatamaz.

Güneş var dersin,gözünü kapar,ben görmüyorum der,olur biter.
Hadi ispat et edebilirsen.

Bu arkadaşlara bir hakikat daha göstereceğim,belki gözünü açarlar.
Bu arada sakın sakın kuru kuruya inanmayın ha!

İnanmayan ateist arkadaşlar;

Siz hiç bal arılarını gördünüz mü?
Doğar doğmaz hemen iş başı yapıyorlar.
Kafalarında bir hedef var,bir program var.

Onlar bir iklim bilimci,
Onlar bir fizikci,
Onlar bir kimyacı,
Onlar bir bitki bilimci,
Onlar bir .....
..........
Çoğaltabiliriz.

Daha fazla bilgi için http://tr.wikipedia.org/wiki/Arı_(böcek)
(İnsanı hayrete düşüren çok değerli bilgiler var,bence okumadan geçmeyin.)

Şimdi Darwinist görüşler bunu binlerce evrim geçirmiş,mükemmelleşmiş, miş,miş....'lerle açıklayacaklar öylemi.

Bu kadar mükemmel nizam,intizam arı kendi kendine yapacak öyle mi?
Eğer arı o kadar akıllı ve şuurlu ise basit bir iğne sokmasıyla kendini neden heder ediyor ve hayatına son veriyor.
Bu kadar bilgisi olan herhalde ona da bir çare bulabilirdi öyle mi?

Ha bu arada bu arılar malum koloniler halinde yaşarlar.
Eğer ki evrim geçirerek gelmişler ise mutlaka dünyanın farklı yerlerinde farklı evrimleşmiş binlerce daha doğrusu milyarlarca arı cinsi mahluklar olacaktı.

Ama görüyoruz ki bal arısı dünyanın her yerinde aynı,eşek arısı o da aynı........

İkinci bir durum daha var;

Doğası gereği,tabiatı gereği, kimi hayvanlar vahşi,kimi hayvanlar uysal,kimileri falan,filan.....

Şimdi doğasında parçalamak olan bir arslar veya kaplan
Ne oluyor da yavrusuna karşı kendi aç yatabiliyor.

Doğasında korkaklık olan tavuğa
Ne oluyor da yavrusu için kendi hayatını risk ediyor.
Dikkat edilse görülür ki yavrusu büyüyünce ağzından yiyeceğini alıyor.

Son sözüm yine her zaman ki gibi;

Bir köy muhtarsız olmaz.
Bir iğne ustasız olmaz,sahibsiz olamaz.
Bir harf kâtibsiz olamaz,
Biliyorsun.
Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?

Saygılarımla

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar arkadaşlar.

Bu tartışmaya bir son verin dedikçe alevleniyor.
Benim kendi adıma son vermek için nedemlerimi daha önce söylemiştim. Ancak şimdi iki tanesi daha eklendi:

1- Atesit arkadaşlar, suyu nehirde değil, çukurda arıyorlar. Harun Yahya'dan bahsedildiği için, BİR TEK CÜMLE İLE onun kitabında bilimadamlarına ait bazı kaynaklar gösterildiğini söylemiştim. Ama bana verilen cevapların hepsi Harun Yahya odaklıydı. Ben konuşana değil, konuşulana bakıyorum. Benim bütün yazımdan sadece bir tek cümlenin üstünde bu şekilde durulması, ateist arkadaşlarda yaygın bir yobazlığın olduğunu gösteriyor. Ayrıca, şimdi siz Charles Darwin'in fikirlerine inanıyorsunuz diye, ben tutup onun kişisel yaşamını araştırsam, "Darwin şöyle şöyle bir adammış" deyip mi savunma yapmam gerekiyor? Ya da bana verdiğiniz linklerin site sahiplerini araştırıp onların kişisel yaşamından mı bahsetmem gerekiyor? Ben yazımın hiç bir yerinde Harun Yahya'yı övmedim, yazımda tek bir yerde adı geçti, o da kaynak olarak. KAYNAK, yani kişisel bir görüş değil. Bu yobazlığın sonu geleceğini düşünmüyorum. Çünkü bir şeyin artı-eksi yönlerini konuşmamıza engel oluyor.

2- Sürekli olarak, din bilime düşmanmış gibi algılanıyor ve örneğin "bakın bilimadamları kansere çare buldular, o halde din kakadır" diye saçma cümleler kuruluyor. Aslında durumda tam tersidir, bilim, dine karşı çıkabilmek için olmadık şeyleri kabul ediyor. Örneğin Hacıcavcav arkadaşımız, kendi ağzıyla evrimin aşamalarının ve nasıl olduğunun araştırıldığını söylüyor, ancak "kanıtlandığını" da söylüyor. Kanıtlandıysa ne araştırılıyor? Sonra yine kendisi, bilimadamları bunu "kabul" ediyor demiş. Sizin kendinizin bildiği ve açıkça itiraf ettiği üzere, bu bir "KABUL"dur, kanıtlanmış bir GERÇEK değil. "Bu şekilde olduğu kabul ediliyor". Bu konuda daha önce "ilim Çin'de de olsa gidip alın" hadisini göstermiş ve hatta kendi çapımda bunun analizini yapmıştım. Ateist arkadaşlardan birisi, "ilimden kasıt fıkıh, hadis gibi islam ilimleri mi yoksa pozitif bilimler de dahil mi" gibi çocukça bir soru sormuştu ve ben onu da açıkladım. Çin'in müslüman olmadığını bilmeyecek kadar da mı okumuyorsunuz? Veya bilerek mi çarpıtıyorsunuz? Çin'de fıkıh'ın, hadisin ya da tefsirin "ilim" olarak ne işi var? Bir alim olur, öğrenmiştir o başka. Sonuç olarak, ben her zaman bilimsel çalışmaların bir amacı olması gerektiğini ve bu yönde sürekli ilerlemesi gerektiğini savunuyorum. O yüzden bana "hastalandığında senin yardımına bilim koşuyor" denilmesini çok akılsızca ve cahilce buluyorum. Ben kendim zaten şu anda TIP okuyorum! Hatta bir çok hadiste, tıp ilmini öğrenmenin gereği ve yüceliği vurgulanmıştır. Hatta pozitif bilimlerin bir çoğu da din adamları kaynaklıdır. O yüzden tekrar söylüyorum, bilime düşmanmışız gibi algılanılması sadece yobazlıktan ileri gelen bir İDDİA'dan başka bir şey değildir. Zaten sizin gibi düşünecek olsaydık, "o kendinizinmiş gibi çok övündüğünüz gen çaprazlanmasını bir DİN ADAMI olan Mendel keşfetmişti" deyip atışmaya aynı ateşle karşılık veririz. Üstelik Mendel'in görüşlerinin bir kısmı da doğruluk kazanarak bilimde kanunlaştı. Örneğin modern kimya'nın ilk temelinin nasıl atıldığını araştırın. Kimyasal kavramların ilk nezaman gündeme geldiğini. Pozitif bilimlerin işe yarar olanlarının tamamı, din orijinlidir. Bunu, ateist arkadaşların yaptığı gibi, "bakın bunu biz bulduk" gibi gülünç bir övünme için değil, gerçek dinin, bilimi desteklediğini ve öğrenmeyi/öğretmeyi teşvik ettiğini göstermek için söylüyorum. Hatta bununla ilgili de hadis söylemiştim: "İlim öğrenmek, her müslümanın HAKKI ve GÖREVİdir".

Ancak şu var ki, bilimsel araştırmaların çoğunun kötü niyeti var. Sizler, nasıl ki soğan satabilmek için soğan hakkında hadis uyduranlara inanan müslümanlar varsa, onlar gibi domates satmaya çalışan satıcının domates hakkındaki "bilimsel" söylemlerine inananlar gibisiniz. Saygın dediğiniz ve her söylediğine inandığınız bilimadamlarının tamamına yakını, birbiri hakkında tamamen ters iddialarda bulunuyorlar. Örneğin evrenin oluşumu ile ilgili iki adet teorem var, ikisi de tek başına oldukça mantıklı, ama gelin görün ki, birbirleriyle tamamen zıt teoremler..

Bilimsel çalışmanın faydalı bir amacı olmalı.

Sözümün arkasında durarak, özelden gerçek bir münazara yapma davetimi tekrar dile getiriyorum. Siz de görüyorsunuz ki, anlamsız mesajlarla doldu bu başlık. Tekrar söylüyorum, "ayetlerden konuşalım, kişisel fikirlerden değil" diyen arkadaşlar, "burada yazışalım, herkes fikrini söylesin renk katar" diyerek bizimle dalga geçmeyi seçmişler. Eğer gerçekten konuşmak isteyen varsa, ki örneğin sevgili arkadaşım Orcagada yazılarımın önemli bir kısmını yanlış anladığı için (ki bunun da başka etkenlerden kaynaklandığını düşünüyorum) isterse tek tek her cümle üzerinde konuşabiliriz onunla.

Bunun dışında, daha önce söylemiş olduğum ve yukarıda yeni olarak eklediğim iki nedenden dolayı, yobazlığın sonucunda sadece atışmaya dönüşen bir konu istemediğim için, burada yazmaya son veriyorum. İsteyenler bunu, "iddialara cevap veremedi, sustu" olarak yorumlayabilirler. Bundan kesinlikle gocunacak değilim. Çünkü ben aklın üstünlüğüne inanıyorum, aklı olmayanın dini de olmaz, yapacağı bilim de ancak zarar getirir. Atom bombası, kansere neden olan hormonlar gibi.. Ancak vicdan sahibi kişiler, bundan bir kaç sayfa önce yazılarımı bütün ciddiyet ve samimiyetimle yazarken, hiç bir iddiayı atlamadığımı ve hepsine cevap vermeye çalıştığımı, sonrasında konuşmayı birden bire kestiğimi ve bunu neden yaptığımı, yazmış olduğum "son söz"de göreceklerdir.

Herkese sevgiler.

vektra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabınız için Teşekkür Ederim(!), sayın hacicavcav... Buyrun bildiğiniz tarzda devam edin... Kaçak güreşerek üste çıkmaya, size sorulan sorulara soru ile cevap vererek polemik yapmaya, sağdan soldan kopyala yapıştır yapıp bilgileri çorba haline getirmeye Lütfen devam edin. Sizi ibretle izliyorum.

Saygılar.

tesekkürler...

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 gündür vakit buldukça bu forumu okudum bu konuyu okudum bazen sinirlendim bazen "işte bu!" dedim . Çok fazla uzatmak istemiyorum ben de bur da inanan tarafındaki arkadaşlar gibi büyüdüm babamın annemin bana örettiği dini örendim küçük yaslardan itibaren aradıgım cevapları bulamadıgım için dinden koptum taki düne kadar . Elmacık ın dedigi gibi "kimse Babasının dini ile cennete giremez". İşte bende böyle bir yanılsamanın için de insanın kendi yolunu bulması gerektigini düşündüm hep ama bu bize dini yanlış tanıtan insanların yüzünden din i kafamızdan sildirdi.
Hacılar hocalar deil yanlış anlaşılmasın dünyada en cok sevdigim insan annem beni dinden soguttu büyük ölcüde.Neden diyeceksiniz annemin ve annem gibi dini babadan görenlerin kör kütük baglananların bana yanlış örnek olması yüzünden. En küçük örnegi annemin bana yok onu yapma günah, bunu yapma günah allah carpar taş eder demesi. Dinle alakalı olmayan bütün konularda bu böyle oldu .
Bu nedendendirki ben hep karşısında oldum dinin diyanetin. Ama bu nehrin kaynagının böyle olmadıgını gösterdigi için bana Elmacık abime(abi diyorum 24 yasındayım yasınızı bilmiyorum ama benim için abisiniz.)cok tesekkür ederim. Bunun yanında hacıcavcav arkadasımada cok tesekkür etmek istiyorum çünkü benim içinde bulundugum bütün yanlışları sanki benim azımdan sölermiş gibi söledigi için .
Uzatmayım dedim ama uzattım sanki . Demek istiyorum ki İnanmak zor ama inanmadan yasamak daha zor . Ben inanmayan bir insan olarak bu güne kadar inanmamanın getirdigi görünürde bi yükten kendimi korudum ama asıl yanlısın burda oldugunu anladım. Aslında inanmak bazı manevi rahatlıgı da yanında getiriyor. İllaki insan aklıyla mantıgıyla düşünüp karar veren bi canlı ama duygularıda olan bi canlı bunu da düşündüm . Beni iç huzura tasıyamadı darwin in öretileri . Bana kendisini kanıtlayamadı o enerji. Ben aklımı mantıgımı kullanıp toz bulutlarının hadi bi araya gelelimde bi big bang yapalım diyecegine inanamadım.
Şu anda inanıyorum diyecek kadar allaha inanmıyorum ama en azından (bence) allahın olabilecegi gercegi tesadüflerden daha MANTIKLI geliyor. Tabi bunun için daha çok yol katetmem gerekiyor biliyorum ama en azından şimdi içimde bir pozitif şüphe oluştu. Elmacık abimden bu pozitif şüphemi dogrulamamda bana yol göstercek tavsiyelerini bekliyorum (ltfn özelden).
Benim kendi adıma yazdıgım bu yazı kimseyi yanlıs yönlendirmesin ltfn araştırmalarımıza devam kendimizi iç huzurumuzu ancak kendi aklımızın yattıgı seylerde bulabiliriz. Başkasının aklına yatan illa senin aklına yatcak die bişi yok .
Saygılarımla…

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı günler arkadaşlar;

İnanın şu an o kadar mutlu oldum ki;
eğer bu kadar yazılanlardan bir arkadaş nasiplenebilmişse,onu nasiplendirmeye vesile olanlara ne mutlu.

Elmacık arkadaşım böyle her kişiyi ve fikri muhatap kabul ederek bilimsel ve mantıksal cevap vermesinin elbet bir gün karşılığını alacağını hep bir ümitle beklerdim.

Buradan kendilerini "tesekkürler..." arkadaşımızı vesile ederek bir kere daha kutluyorum,tebrik ediyorum,başarılarının devamını dünya ve ahirette temenni ediyorum.

Ve buradan diğer tüm ateist arkadaşlara sesleniyorum.

Lütfen sizde bulunduğunuz duruma körü körüne inanmayın.
Araştırın,bulun,tatmin olun,ondan sonra inanın.
Neye inandığınızı bilin.
Ama araştırmanızı tarafsız bir biçimde yapın.
Yani bardağın hep boş tarafını görmeyin.

Ha bu arada beni yanlış anlamayın.
Size nasihat veya öğüt vermiyorum,
Sadece ama sadece dostane bir tavsiye benimkisi

Bende sizler gibi körü körüne,neye inandığını bilmeyen insanlardan içtinap ediyorum.

Saygılarımla

gizsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle belirtmeliyim ki bu foruma ilgi çekiçi olduğu için katıldım ve içerikteki çeşitlilği gördükçe dahada ilginçleştiğini belirtmemde fayda var sanırım.

Geçmişte turkateist.cjb.net adında bir site vardı ve o sitenin forumunda müthiş tartışmalar dönerdi, bende orada yazardım ama yazarken bir taraf olarak yazardım neticede. Geride kalan 6-7 sene zarfında şunu öğrendim bu tartışmalar taraf olarak yapıldığında hiçbirşey kazandırmıyor hiç kimseye malesef. O yüzden diyeceğim o ki gerek Ateist öğretiyi savunan arkadaşlar gerekse Tanrı&Allah odaklı öğretileri savunan arkadaşlar, savunmayı bırakın sıradan çatışma sorularının üzerine çıkın ve uç örneklerle bu öğretilerin sığ sorularını ve cevaplarını aşın, aşmaya çalışın.

Şahsen benim çok merak ettiğim şeylerden birini sizinle paylaşmak istiyorum; Nedenini bir türlü bilemediğim şekilde Kutsal Kitapların hepsi sınırlı bir coğrafyada belli başlı bir-iki halka gönderilmiş vaziyette, en azından böyle biliyoruz. Kafamda ki soru işareti şu ki milattan önce çok ciddi uygarlık seviyesine ulaşmış Çin'liler ve Türk'ler çok ciddi bir nüfus ve kültür birikimine sahiplerken, benim şu güne kadar okuduğum hiç tarihsel bilgide o dönemlerde Türk'lere veya Çin uygarlığına bir peygamber, bir yol gösterici geldiği hakkında en ufak bir bilgi yok. Ve bu benim en çok merak ettiğim şeylerin başına geçmiş durumda inanç dünyası başlığı altında.

Bilgilerinizi, görüşlerinizi, katkılarınızı bekliyorum... Teşekkürler...

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sevgili Elmacık Dostum,

Bak bide boşa kürek çekiyorum diye sızlanıyordun.

Merhaba Teşekkürler Arkadaşım,

Sana da yeni yolun hayırlı olsun.Kişisel huzur gerçektende benim de değer verdiğim birşey.Eğer bu senin için gerçekse devam et ve yıkılma.Ama şunu da unutma evrimin sana iç huzuru vermek gibi bir misyonu zaten olamazdı.

Şimdi merak ettiğim sen müslüman mı oldun?Yoksa deist falan mı?

Saygılar...

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı akşamlar arkadaşlar;

@gizsin arkadaşım
Aramıza hoşgeldin;

Sorunun cevabını elimden geldiği kadar vermeye çalışacağım.
Öncelikle malumunuz olduğu üzere her peygambere kitap veya suhuf (sahifeler)indirilmemiştir.

Ama aşağıda mealini yazacağım iki ayetten anlaşılıyor ki;
her millete veya her kavime mutlaka imtihan gereği olarak bir yol gösterici,bir peygamber veya bir nebi gönderilmiştir.

Her ümmetin bir peygamberi vardır. Peygamberleri kendilerine gelince, aralarında adaletle hükmedilir, hiç birine zulmedilmez. (Yunus 44)

Celâlim hakkı için biz her millete -Allah'a kullukda bulunun ve putlara ibadetden kaçının- diye bir peygamber gönderdik. "(Nahl 36)

Eğer gönderilmemiş olsa (ki bu yaşadığım dünya hayatının ve imtihanın gereği olarak mümkün değil) o kavim veya o topluluk teklif sırrından muaf olur.
Bunu da şu ayetten anlıyoruz

Peygamber göndermedikçe (hiçbir millete) azab edecek değiliz. "(İsra-15)

Saygılarımla

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hala tartışmayın.Hacıcavcav evrimi reddedecek dünya'da ki son insanlardan biri.Günlerce tartışsanızda birşey değişmeyecek.

Nimluin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav dedi ki:
Kuranın orijinalleri nerede efendi.Şu an kullanılan kuranın aslı nerede.Yeryüzündeki en eski kuran hangisidir.Ve nerededir?Bu soruların cevabını biliyormusun?

Bak yeni bir kuran yazıldı.Yedi yıllık bir çalışma sonunda.Sizin kuranınızdan daha şiirsel bir dille ve hiç bir arapça gramer hatası içermediği söyleniyor.Ben okumadığımdan yorum yapamıyacağım.
linki aşağıda.
http://www.islam-exposed.org/furqan/contents.html

Peygamber zamanından kalma tonla el yazması var Topkapı'da. Üstüne Hz. Osman'ın kanı dökülmüş Kuran da Topkapı'da. Giden görür, okuyan anlar.
Şiirsel anlatım ve gramer kusursuzluğu tam ihtiyacımız olan şey ! Bütün sorularımızın cevabı !! İçinde Kurandaki gibi 1400 yıl önce bilinmesi imkansız bilimsel gerçeklerde varsa tam olur ...

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşlar,
Varlık ile yokluğunun ortası var mıdır?..
Aralarında bir tereddüt olabilir mi?
Öyle ise varlığı kabul edip, ispatı olarak elinizde tutup bir delil göstermek yeterli olacaktır......Yokluğu savunanlar ise, bütün bu varlık delillerini çürütebilirse inançları gerçeklik kazanabilir..... Yoksa hayali bir yanlışlık olarak,insanların zihinlerinde hayatına devam eder..Hariçte ise tastikçisi yoktur olamaz ve olamyacaktır.....Dikkat edin, yokluğun birtek delili dahi yoktur....En kuvvetli delil diye tutundukları evrim teorisidir....Onu da çok az bilim adamı sadece kabul eder.Çoğunluğu ise reddeder....Dolayısıylı tevehhümü bişey olduğu sabit olmuştur......Yani Meydan baştanbaşa Tevhidin ve Kur' anındır.......
Not: Yukarıda bir arkadaş yeni Kuran yazıldı diye hezayanda bulunmuş...Onu yazana sorun bakalım yazdığına inanacak mı?Kendi inanmadığı bir kitaba başkası mı inanacak? Buna şeytanlar bile gülecektir.....Kuranı ortadan kaldırmış olsanız bile-mümkün değil- hafızlardan tekrar yazılır, var mı başka örneği.....Arkadaşlardan istirham ediyorum lütfen bildiğiniz tevhid delillerini yazınız.....Ayrıca Mevlid Kandilinizi tebrik ediyorum....

Herkese İyi Günler

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Size de iyi kandiller sayın Ersen64,

Şu evrimi kabul eden veya etmeyen bilim adamlarının sayısı hakkında bir bilginiz de var mıdır?

Yada şöyle sorayım kim saymış ki azı çoğu biliyor?

Varlık konusundaki ispat gibi yokluk konusunda da bir tane ispat yeterlidir.Nihayetinde kusursuz tanrınız bir tek kusursuz olmayan eylemde bulunmuşsa bu onun sizce tanımına uymayacaktır.

Ayrıca defalarca bu konuda örneklendirmeler yapılmıştır.Tekrar etmekten sıkıldık.

Yeni kuran konusunda görüşlerinize kısmen katılıyorum.Eğer buda bir kutsallık arz ediyor tartışması yaşanacaksa tabi.

Bir yandan da aklıma şu takılıyor ya gerçekten benim kuranda tartıştığım eksiklik olarak gördüğüm bilgilendirme ve yorumu belirsiz şeyler toparlanıp düzeltildiyse?

Bu kitabı bir okumak lazım.sonra karar verilmeli.Yanlış anlaşılmasın kutsal olmadığı (diğer hepsi gibi) aşikardır.Ama belki şeriatin hükümleri daha medeni hale getirilmiş olabilir.Dediğim gibi kabullenmesenizde bir okumanın zararı olamaz.Bilgi bilgidir.

Saygılar...

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın shiftpresser ,
Hala tartışmayın.Hacıcavcav evrimi reddedecek dünya'da ki son insanlardan biri.Günlerce tartışsanızda birşey değişmeyecek.

İkna edici deliller getirdiğinizde bende size inanacağım.

Sayın Nimluin ;

Peygamber zamanından kalma tonla el yazması var Topkapı'da. Üstüne Hz. Osman'ın kanı dökülmüş Kuran da Topkapı'da. Giden görür, okuyan anlar.

Bu İddianı ispat edebilirmisiniz?
Mesela ben desem ki,''Ne Ebubekir,ne de Osman döneminde yazılan Kuran'ların hiçbiri yeryüzünde yoktur.Bilinen en eski Kuran 8.yüzyıla tarihlenen British Müzeum'daki kurandır'' Ne dersin.
Ebubekir ve Osman dönemindeki Kuranlarda noktalama işaretleri yoktur.Topkapıdaki kuranda ise noktalama işaretleri vardır.O halde Topkapıdaki Kuran, ne Ebubekir ,ne de Osman döneminde yazılan bir kuran değildir, dersem ne dersin.
Bütün bunlara dayanarak şunu sorsam,
Ebubekir ve Osman döneminde yazılan ve sayıları bir rivayete göre 4,başka bir rivayete görede 7 olan bu Kuranlar nerededir?
Cevabınızı beklerim.
saygı ve sevgiler.

gizsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle hoşbuldum:) Ve Mehmet'e zaman ayırıp verdiği cevap için teşkkürler. Yalnız sorduğum sorunun cevabı olarak kabul edemeyeceğim bunu sanırım. Şimdi hemen kılıçları kuşanmayalım sakin olalım. Ben ilk yazımdada demiştim yine diyorum sorduğumuz sorularda verdiğimiz cevaplarda sıradışı olsun yani söylenegelmiş klişelerin dışına çıkalım. Kuran elbette tek referans olarak kabul görmekte fakat ben merak ettiğim bir tarihi soru sordum ve eminim ki bu sorunun eğer bir cevabı varsa bu mutlaka ya Çin arşivlerinde ya bizin arşivlerimizde olmalı en azından ufacık bir kanıt olmalı. O yüzden diyorum ki bu soruma ne Ateizm'in referanslarından ne de İslam'ın referanslarından "delil"lerle cevap vermeyelim, buna bizzat Tarih Bilimi, Arkeoloji Bilimi ışığından cevap verelim. Kısacası bilim ışığından cevap verelim. İnanıyorum ki her iki tarafı da gerçekten tatmin edecek ve doğruya götürecek cevaplar bilimdedir...

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hayırlı kandiller arkadaşlar;

@gizsin arkadaşımızın sorusunun cevabını,tarih ve arkeoloji bilimiyle iştigal eden arkadaşlardan bende sabırsızlıkla bekliyeceğim.

Ama şu da varki;
Kuran'ın bu zamana kadar söylemiş olduğu hükümlerin ve iddiaların hiç birinin gözle görülür,elle tutulur bir şekilde aksi ispet edilememiştir ve edilemeyecektir.
Bu nedenle Kuran'ın ışığında hareket edecek olursak,her millete ve her kavime bir peygamber veya bir uyarıcı gönderilmiştir.

Bazısının hiç tebaiyyeti olmamış,bazısının ise ancak birkaç tane ümmeti olmuştur.

@hacicavcav arkadaşım ne kadar da inanmasanızda sizin de kandilinizi tebrik ediyorum.
Lütfen delillere gözünüzü kapamayın.
Sizin de aklınız ister istemez bir yaratıcıyı kabul edecektir.
Ama siz buna ister tanrı deyin ister başka birşey.
Birde her zaman belirttiğim gibi sakın ola ki körü körüne inanmayın.

Değerli arkadaşım;
Size (bir ateist olarak) Kuran'ın hak kelamı olduğunu,hiçbir harfinin dahi değiştirilmediğini ve değiştirilemiyeceğini nasıl anlatabilirim?
Ben dahil bunu hiçkimse anlatamaz.
Çünkü Kuran'ı anlamanın ilk şartı kimin eseri olduğunu bilmektir.
Elmacık arkadaşımızın verdiği hücre misalini tekrar hatırlamanızı istirham edeceğim.

Saygılarımla

Not:Ben Kuran en büyük mucize adlı bir kitap okumuştum.
Bu linkde http://www.mucizeler.com/19lar/ onunla ilgili çok geniş bir araştırma var.
Ben bu meseleyi duyunca kendimi secdeye atmaktan başka çare bulamdım.

İnanın bu kadar mucizeye karşı,insanın hala inanmamakta ısrar etmesi bence gözünü güneşe karşı kapamaktan başka birşey değildir.

Bence bir insana sadece bu sayfada anlatılanlar bile yeterlidir.
http://www.mucizeler.com/19lar/muhtesemtablo.htm

Kuran'da bir ayet var.
Müddessir suresi 30.Ayet
Ayetin meali aynen şöyle "ÜZERİNDE 19 VAR"

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mehmet Bey;
@hacicavcav arkadaşım ne kadar da inanmasanızda sizin de kandilinizi tebrik ediyorum.

Bende inanan arkadaşların kandilini tebrik ederim.

19 mucizesi bildiğiniz gibi Reşad Halife isimli Mısırlı bir zatın icadıdır.Bu zatla ilgili olarak Vikipedi 'de bir yazıya rastladım.Bu teorinin gelişimi ait bir takım açıklamalar var.Açıklamaların bir yerinde şöyle diyor.

1974 yılında Kur'an'da 19 sayısı ve katları üzerine kurulu bir matematiksel sistemin mevcut olduğunu ve 9:128-129 ayetlerinin bu matematiksel sistemi bozduğunu iddia ederek bu ayetlerin Tanrı'ya ait olmadığını öne sürdü ve bu ayetleri içermeyen Kur'an nüshasını çevirisi ile beraber 1989 yılında Amerika'da yayımladı. Allah'ın 3:81,33:7, 46:9-11, 72:26-28 ayetlerinde haber verilen elçisi olduğunu iddia etmesi ile İslam dünyasının tüm tepkilerini üzerine çekti.

Anlıyacağınız 19 mucisesini ortaya atan şahıs bazı ayetlerin bunları bozduğunu da kabul ediyor.

Bu yazılanlar doğruysa size iki sorum olacak.Umarım cevaplama nezaketini gösterirsiniz.
1-19 mucizesinin mucidi reşat halife bile bazı ayetlerin bu teoriyi bozduğunu söylüyor.Bu durumda teorinin doğru olduğunu iddia edebilirmiyiz?
2-Buna rağmen Reşat halife doğru söylüyor,19 mucizesi doğrudur diyor iseniz;
Kurandaki bazı ayetlerin asıl kuranda olmadığını,Kurana fazladan ayet sokuşturulduğunu kabul ediyormusunuz?

sevgiler.

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşlar,
İslamiyet aklı referans alır..Her sorununda cevabı vardır..Ancak yöntemde sıkıntı var....Bir insan zaten ben inanmıyacağım diyorsa, onunla uğraşmak yanlış olur.... O yüzdendirki arkadaşlar ikide bir, Allah neden dünyayı düz yaratmamış, neden tek gezegen yok gibi alakasız sorularla dikkati başka yere çekme gayretindeler.....Demekki pazarlık baştan kesilmiş. Uğraşmaya gerek yok.....Dediğiniz gibi değil. Yokluğun ispatı yok...Mesela siz iddia ediyorsunuz ki Cehennem Yoktur...İspet etmeniz için bütün zamanı ve mekanı görmeniz gerekli...Gezinde bize ispat edin bakalım......Dediğiniz gibi mi.Ama ben size Güneşi Gösteriyorum ve Diyorum ki Cehennemin bir parçasıdır....İsterseniz inkar edin sizin bileceğiniz bir iştir....Sonuçta gördüğünüz bişeydir..Oraya buraya gitmek yok....Size Kur'anı birkez dinlemenizi tavsiye ediyorum...Bir saat boyunca can kulağıyla dinleyin, Eğer bu Mucize demesseniz;Çünkü hiçbirşeye benzemiyor diyeceksiniz...Gelin Yüzüme tükürün......Okumadığınız, bilmedğiniz bir kitap hakkındaki yanlış bilgileriniz, geçerli olmayacaktır tabii ki yanlız kendinizi kandırabilirsiniz....Başınızı kaldırıp Güneşe 5 dakika bakınız.Gözünüz kamaşır ama aklınız berraklaşır...çok soruların cevabını bulabilirsiniz böylelikle.....
Bu günün hürmetine kendinize bir şans verin, kesinlikle pişman olmayacaksınız...
Herkese İyi günler...

tesekkürler...

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle inanan arkadasların mirac kandillerini kutlarım.

sevgili ersen arkadasım ilk önce ö.m için tesekkür ederim ama su anda kişisel yaklasım için hazır olmadıgımı belirtmek istiyorum. öncelikle bana tavsiye edebilecegin yazar vs. makale yada int. adresi varsa onları ö.m olarak yollaman yeterli olacaktır.

sevgili orcagada su an inanıyorum diyecek kadar inanc sahibi olmadıgımı ama en azından bi pozitif şüphe sahibi oldugumu söylemiştim.Bu yönüyle bakılınca gercekten hersey farklı görünüyor onuda söylemeliyim belki biraz olsun dier taraftan bakmayı basarabildigimden midir bilinmez ama bu böyle.
Tabi benim gibi yıllardır hep küfür ( bildigimiz küfür deil inananların tabirini kullanmak istedim) içinde olan bi insanın hooop die dine balıklama dalması imkansız olacagını kabul edersin. O yüz den belki yıllar sürecek bi yola giriyorum ama sonucunda inancak olsamda olmasamda bana bişeyler katcanın farkındayım.

Çok yorum yapmayı seven bi insan olmadıgımdandırki fazla diyalog içine girmemenizi rica ediyorum ama bu baslıkta yazan her kelimeyi okudugumu ve bundan sonrada taip etcegimi bilmenizi isterim.

İster inanın ister inanmayın ama insani duygularınızdan ödün vermeyin :D

Saygılarımla...

sahmaran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.
Bu başlığı başından beri takip ediyorum ve her iletiyi okudum.
Yokluğun kanıtlanması hakkında birkaç şey yazmak istiyorum.
Carl Sagan'ın "Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı" adlı kitabında
(ki harika bir popüler bilim kitabıdır herkese tavsiye ederim) verdiği bir örnek var.
Bence bu konuyu çok güzel anlatıyor. Aklımda kaldığı kadarıyla yazacağım.

Benim bir iddiam var, garajımda ağzından ateş püsküren bir ejderha var. Bana heyecanla göster diyorsunuz.
gösteriyorum ve siz hiç birşey göremiyorsunuz hani nerde diye soruyorsunuz. Ben de diyorum ki söylemeyi unutmuşum
bu görünmez bir ejderha.
- o zaman yere un serpelim ayak izlerini görürüz.
- Ama bu uçan bir ejderha.
- Peki üzerine boya sıkalım.
- Bu da bir işe yaramaz çünkü cisimler bu ejderhanın içinden geçip gidiyor.
- O halde bir kızılötesi kamerayla görüntüleyelim
- Ama bu ejderha ısı yaymıyor

Yokluğunu kanıtlayamamamız o şeyin var olduğu anlamına gelmez. Yokluğun kanıtlanamaması Allah'a özgü bir durum
değildir her kavram için geçerlidir. Yani kanıt sunması gereken iddia sahipleridir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...