ozciceky
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 2,764
Yahu üstadım, işin enteresan tarafı ne biliyor musun? Hani bir ara bir konu açılmıştı, insanların inançlarını sorgulayan bir anketti yanılmıyorsam. Yani kısaca "Allah'a inanıyor musun?" sorusunu soran bir anket. O ankete Allaha inanmıyorum diye cevap verenlerin birçoğu burada gelmiş Türkçe ezan diyor, Türkçe Kur'an diyor. Mübarekler sanki ezan Türkçe okununca tıpış tıpış camiye koşacaklar, Türkçe yazılan Kur'anı okuyup müslümanlığın zirvesine çıkacaklar. Neylersin abem, Türkiye burası işte. Rahmetli Mehmet Akif ERSOY bir mülakatında iki yüzlü insanları sevdiğini söylemişti. Mülakatı yapan zat şaşkınlıktan gözleri faltaşı gibi açılınca merhum Akif:"Niye şaşırıyorsun ki, şimdi insanlar 20 yüzlü oldular. Bari eskilerin iki yüzü vardı, o zamanlar tabii ki onlardan çok nefret ederdim ama, bugünkü 20 yüzlüleri görünce onlar artık bana sevimli gelmeye başladı" demişti.
Mesela o ankette ben Allah'a inanmıyorum diye cevap verenlerden biri değilim kıymetli Kardeşim.
Ezanın Türkçe okunmasına karşı ya da Fransızca okunmasına karşı hangi Kuranı hüküm olduğunu açıklayabilir misiniz acaba ?