xPhoenix06
Profesör
Üstüme alınmadım, herkes "Kendi" düşüncesini söylerken sen tekrardan onların sözünü siyasete bağlıyorsun bunu diyorum.Sen neden üstüne alındın ki ?
Üstüme alınmadım, herkes "Kendi" düşüncesini söylerken sen tekrardan onların sözünü siyasete bağlıyorsun bunu diyorum.Sen neden üstüne alındın ki ?
Üstüme alınmadım, herkes "Kendi" düşüncesini söylerken sen tekrardan onların sözünü siyasete bağlıyorsun bunu diyorum.
Aaa öyle mi demiş? tüh arkadaşlar mesajlarımı ciddiye almayın sakın Eko Başkan Arapça okunması gerek demiş kusuruma bakmayın bi anlık dalgınlığıma gelmiş saçmalamışım...Konu gündeme EKREM İMAMOĞLU üstünden geldi. Oda bu işin yanlış olduğunu savunmadığını ve Ezan'ın Arapça okunmasu gerektiğini söylüyorsa konu bitmiştir NOKTA...
"Kur’an’ın tercümesine Kur’an denilemeyeceği ve tercümesinin Kur’an hükmünde olmadığı konusunda İslâm alimleri görüş birliği içindedir. Yüce Rabbimizin öğütleri ve buyruklarını öğrenmek maksadıyla, Kur'an-ı Kerim'in meal ve tefsirlerini okumak gerekli olmakla birlikte okunan bu tercümelerin Kur’an olarak isimlendirilmesi caiz olmadığı gibi mealin Kur’an yerine okunması da doğru değildir."
Arkadaş artık bende engelli olduğu için ne yazmış bilmiyorum. Ama kesmez. Bana da AKP'ye muhalifim diye CHP yakıştırdı sağ olsun. Halbuki kendisine defalarca sağ ve solda değişik partilere oy attığımı söylememe rağmen. Bence dikkate almaya değmez.Acaba sen ne zaman insanların görüşlerini siyasetle bağdaştırmayı keseceksin çok merak ediyorum.
Sevgili Kardeşim,Bu açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konudaki açıklaması...
Son olarak şunu söyleyim: Ne Ekrem İMAMOĞLU, ne bir başkası... Bu ülkede hiç kimsenin gücü bir daha Ezanı ve Kur'anı Türkçe olarak -Kanun yaparak ve bütün ülkede- okutmaya güç yetiremez. Burada boş boş konuşan savunucuların hiçbiri Türkçe dahi okunsa icabet etmeyeceklerine göre çene yormalarının da bir anlamı kalmıyor zaten. NOKTA!
Arkadaş artık bende engelli olduğu için ne yazmış bilmiyorum. Ama kesmez. Bana da AKP'ye muhalifim diye CHP yakıştırdı sağ olsun. Halbuki kendisine defalarca sağ ve solda değişik partilere oy attığımı söylememe rağmen. Bence dikkate almaya değmez.
Bunu dersin ama o savunuculardan biri Arapçasına dahi günde 5 defa icabet etmektedir?Burada boş boş konuşan savunucuların hiçbiri Türkçe dahi okunsa icabet etmeyeceklerine göre çene yormalarının da bir anlamı kalmıyor zaten.
Kur'an hadi neyse ama Ezan ileride illaki bir gün Türkçe olacak hiç merak etmeyin siz.Bu ülkede hiç kimsenin gücü bir daha Ezanı ve Kur'anı Türkçe olarak -Kanun yaparak ve bütün ülkede- okutmaya güç yetiremez.
Ezanı aslından, orjinalinden bozmak isteyenler bir daha hiç iflah olmadı. Bu millet onları asla affetmedi. Onlara bir daha tek başlarına iktidar yüzü göstermedi. Bir daha birinin buna cesaret edebileceğini hiç sanmıyorum. Boşuna heveslenmeseniz ruh sağlığınız açısından daha iyidir.Kur'an hadi neyse ama Ezan ileride illaki bir gün Türkçe olacak hiç merak etmeyin siz.
Sizin gibi Arapça sevdalılarına söylenecek söz çok ama o sözleri anlar mısınız bilmem...
Ben sizden en az 10 yaş daha büyük olduğumu zannederim. Buna rağmen her daim, "Kıymetli abim" diye hitap ederim. Sizin hitabınızda da bir sorun yok, sadece hatırlatmak istedim.Kuranın Arapça okunmasında bir beis yok zaten. Kişi bunu Arapça okutabilir. Türkçe de okutabilir. Bunun sevap olup olmadığını bilmem. Ama siz ibadet olarak bunu her zaman anlamadan Arapça okuyabilir veya okutabilirsiniz. Lakin Türkçe okutmak, insanların kendi dilinde okumaları din hakkında pek çok soruyu sormalarına cevaplar bulmalarına vesile olur. Bu da dine yapılan büyük bir hizmettir. VİRGÜL!
Abi bırak şunları ya ne halleri varsa görsün Mevlana ne güzel demişEzanı aslından, orjinalinden bozmak isteyenler bir daha hiç iflah olmadı. Bu millet onları asla affetmedi. Onlara bir daha tek başlarına iktidar yüzü göstermedi. Bir daha birinin buna cesaret edebileceğini hiç sanmıyorum. Boşuna heveslenmeseniz ruh sağlığınız açısından daha iyidir.
İkinci husus, ben Arapların diline değil, Rabbimin diline aşığım. Lakin bunu da sizin gibi düşünenlerin anlaması mümkün değil.
Ben sizden en az 10 yaş daha büyük olduğumu zannederim. Buna rağmen her daim, "Kıymetli abim" diye hitap ederim. Sizin hitabınızda da bir sorun yok, sadece hatırlatmak istedim.
Konuya dönersek... Anlamak mı istiyorsun? A üstadım, memlekette yüzlerce Kur'an meali var. Eğer niyetiniz onu anlamaksa, meal mi dersin, gani... Tefsir mi dersin gani... Yeter ki sen anlamaya çalış. Buna engel olan bir durum yok ki... Ama, yukarıda DİB'lığının da açıkladığı gibi bunların hiçbiri Kur'an değil, Kur'an'ın yüzlerce manasından sadece biridir.
Size saygım baki. Umarım söylediğim bir söz sebebi ile sizi kırmamışımdır. Hep şunu söylerim yazışarak iletişimde bazen insanın kafasından geçenleri yumuşarak olarak düşünerek yazsa dahi anlam sanki sertmiş gibi anlaşılabiliyor. Öyle bir algı da yarattı isem peşinen özür dilerim. Not olarak ben 72 liyimBen sizden en az 10 yaş daha büyük olduğumu zannederim. Buna rağmen her daim, "Kıymetli abim" diye hitap ederim. Sizin hitabınızda da bir sorun yok, sadece hatırlatmak istedim.![]()
Sevgili Kardeşim son derece haklısınız. Kimseyi küçümsemek için demiyorum ama ben bu dediğimi kendim için de söylemiyorum. Çünkü ben elimden geldiğince, aklımın yettiğince okuyarak araştırmaya çalışıyorum. Benim derdim kendimle değil. Benim derdim şeyhlere şıhlara islam adı altında lütfen yanlış anlamayın ama karısını çocuğunu verenlere. Sapkınlık mıdır, cehalet midir, ikisi birden midir ? Halkımız okumuyor ki araştırmıyor ki. O sebeple bari okunurken de Türkçe okunsun, insanların kafasında bir soru işareti uyandırsın istiyorum.Konuya dönersek... Anlamak mı istiyorsun? A üstadım, memlekette yüzlerce Kur'an meali var. Eğer niyetiniz onu anlamaksa, meal mi dersin, gani... Tefsir mi dersin gani... Yeter ki sen anlamaya çalış. Buna engel olan bir durum yok ki... Ama, yukarıda DİB'lığının da açıkladığı gibi bunların hiçbiri Kur'an değil, Kur'an'ın yüzlerce manasından sadece biridir.
Hz. Ali ise Akıl ile İman ikiz kardeştir der.Abi bırak şunları ya ne halleri varsa görsün Mevlana ne güzel demiş
Bir delil ile 40 alimi yendim. Ama 40 delil ile 1 cahili yenemedim
bunlar eskileri görmemiş her şey eskiden mükemmel sanıyorlar
Kur'an hadi neyse ama Ezan ileride illaki bir gün Türkçe olacak hiç merak etmeyin siz.
Sizin gibi Arapça sevdalılarına söylenecek söz çok ama o sözleri anlar mısınız bilmem...
Eğer cahilliği yenersek halk kendi kendine bunu destekler zaten o yüzden bu sorununuz cevabı olarak cahilliği bitirdikten sonra gerisi gelecektir diyorum. Yani Ezanı ben Türkçe yapmayacağım eğer halk gerçekten bilinçlenirse kendileri yapacaktır diyorum. Ve inancım bu yönedir ki bir gün Türk halkı gerçekten bilinçlenecek ve yanlışları farkedip kendileri düzeltecektir. Ayrıca bu yazdıklarımdan Ezanın arapça okutulması gerektiğini destekleyenler cahildir, Ezanın Arapça okunması yanlışlıktır vs. gibi bir anlam çıkarmayın sakın eğer gerçekten yanlış olan diğer şeyleri doğruya çevirdikten sonra geriye bu tür detaylı şeyler kalacaktır ve bunların da üstüne biraz kafalarını yorarlarsa benimle aynı düşüncede olacaklarını düşünüyorum.Kimsenin istemediği ve desteklemedi bir şeyi nasıl yapacaksınız acaba ?
Eğer cahilliği yenersek halk kendi kendine bunu destekler zaten o yüzden bu sorununuz cevabı olarak cahilliği bitirdikten sonra gerisi gelecektir diyorum. Yani Ezanı ben Türkçe yapmayacağım eğer halk gerçekten bilinçlenirse kendileri yapacaktır diyorum. Ve inancım bu yönedir ki bir gün Türk halkı gerçekten bilinçlenecek ve yanlışları farkedip kendileri düzeltecektir. Ayrıca bu yazdıklarımdan Ezanın arapça okutulması gerektiğini destekleyenler cahildir, Ezanın Arapça okunması yanlışlıktır vs. gibi bir anlam çıkarmayın sakın eğer gerçekten yanlış olan diğer şeyleri doğruya çevirdikten sonra geriye bu tür detaylı şeyler kalacaktır ve bunların da üstüne biraz kafalarını yorarlarsa benimle aynı düşüncede olacaklarını düşünüyorum.
Türkçe ezan okutmak kadar saçma bir şey görmedim ben arapça olunca içiniz mi kaynıyor şuan arapların yaptığı beni alakadar etmez peygamber efendimiz bunu arapça okuttu arapça kalacaktır .Eğer cahilliği yenersek halk kendi kendine bunu destekler zaten o yüzden bu sorununuz cevabı olarak cahilliği bitirdikten sonra gerisi gelecektir diyorum. Yani Ezanı ben Türkçe yapmayacağım eğer halk gerçekten bilinçlenirse kendileri yapacaktır diyorum. Ve inancım bu yönedir ki bir gün Türk halkı gerçekten bilinçlenecek ve yanlışları farkedip kendileri düzeltecektir. Ayrıca bu yazdıklarımdan Ezanın arapça okutulması gerektiğini destekleyenler cahildir, Ezanın Arapça okunması yanlışlıktır vs. gibi bir anlam çıkarmayın sakın eğer gerçekten yanlış olan diğer şeyleri doğruya çevirdikten sonra geriye bu tür detaylı şeyler kalacaktır ve bunların da üstüne biraz kafalarını yorarlarsa benimle aynı düşüncede olacaklarını düşünüyorum.
İmanın kimde olup olmadığını değerlendirecek çok şükür ki sen değilsin.Sende iman varda akıl yok
bu arada sana da Καλά ΧριστούγενναSende iman varda akıl yok
Ezan evrenseldir ve dili her yerde ayrıdır. Türkçe Ezan isteyenlerin derdi milliyetçilik değil başka. Zaten dünyada bizim çok bilmişlerden başka dünyada ezanın kendi dilinde okunmasını isteyen hiçkimse yok...
Karışık sema nedir, bu mevleviliğin ritüelinde yok.Her zaman bir şeylere tepki gösterenler muhakkak olacak. Bu tarz bir etkinlikte bunun garabet olduğunu düşünenler bir daha İBB'nin düzenlediği bu etkinliğe katılmazlar. Neticede Sema yaptığı için Mevlana'ya da zamanında eleştiriler yöneltilmiş.
Haklısınız. Ritüelinde olduğunu zaten söylemedim. Demek istediğim zamanında sema yaptığı için da Mevlana çok eleştirilmiş. Yani yapılan yeni bir değişiklik ve atılan yeni bir adım her zaman eleştiri alacaktır. Olumlu veya olumsuz yöndeKarışık sema nedir, bu mevleviliğin ritüelinde yok.
Ağzına sağlık abi. Aynen katılıyorum.Burada boş boş konuşan savunucuların hiçbiri Türkçe dahi okunsa icabet etmeyeceklerine göre çene yormalarının da bir anlamı kalmıyor zaten. NOKTA!
Yahu üstadım, işin enteresan tarafı ne biliyor musun? Hani bir ara bir konu açılmıştı, insanların inançlarını sorgulayan bir anketti yanılmıyorsam. Yani kısaca "Allah'a inanıyor musun?" sorusunu soran bir anket. O ankete Allaha inanmıyorum diye cevap verenlerin birçoğu burada gelmiş Türkçe ezan diyor, Türkçe Kur'an diyor. Mübarekler sanki ezan Türkçe okununca tıpış tıpış camiye koşacaklar, Türkçe yazılan Kur'anı okuyup müslümanlığın zirvesine çıkacaklar. Neylersin abem, Türkiye burası işte. Rahmetli Mehmet Akif ERSOY bir mülakatında iki yüzlü insanları sevdiğini söylemişti. Mülakatı yapan zat şaşkınlıktan gözleri faltaşı gibi açılınca merhum Akif:"Niye şaşırıyorsun ki, şimdi insanlar 20 yüzlü oldular. Bari eskilerin iki yüzü vardı, o zamanlar tabii ki onlardan çok nefret ederdim ama, bugünkü 20 yüzlüleri görünce onlar artık bana sevimli gelmeye başladı" demişti.Ağzına sağlık abi. Aynen katılıyorum.
Hocam bu arada videoyu izlediniz mi ?Yahu üstadım, işin enteresan tarafı ne biliyor musun? Hani bir ara bir konu açılmıştı, insanların inançlarını sorgulayan bir anketti yanılmıyorsam. Yani kısaca "Allah'a inanıyor musun?" sorusunu soran bir anket. O ankete Allaha inanmıyorum diye cevap verenlerin birçoğu burada gelmiş Türkçe ezan diyor, Türkçe Kur'an diyor. Mübarekler sanki ezan Türkçe okununca tıpış tıpış camiye koşacaklar, Türkçe yazılan Kur'anı okuyup müslümanlığın zirvesine çıkacaklar. Neylersin abem, Türkiye burası işte. Rahmetli Mehmet Akif ERSOY bir mülakatında iki yüzlü insanları sevdiğini söylemişti. Mülakatı yapan zat şaşkınlıktan gözleri faltaşı gibi açılınca merhum Akif:"Niye şaşırıyorsun ki, şimdi insanlar 20 yüzlü oldular. Bari eskilerin iki yüzü vardı, o zamanlar tabii ki onlardan çok nefret ederdim ama, bugünkü 20 yüzlüleri görünce onlar artık bana sevimli gelmeye başladı" demişti.
Tabii ilahi okuyorlar da, ezan da okuyorlar. Tabii İnönü devrindeki gibi, Türkçe olarak okuyorlar. O büyük bir heybet ve vakarla haykırılan, "Allahü EKBER" nidası yerine çakal uluması gibi, "tanrı uludur" diye bağırtarak.Hocam bu arada videoyu izlediniz mi ?
İlahi okuyorlarmış orada.
Zaten Tükçe okunmasını isteyenlere bakınca ortak noktaları camiyle alakaları olmamaları. Türkçe okunmuş, Arapça okunmuş fark etmez onlar için.Ezan türkçe okunsun diyenler sanki ezan türkçe okunsa koşarak camiye gideceksiniz. Ayrıca Allah tanrının belasını versin. Miss gibi Allahuekber demek varken köpek uluması gibi tanrı uludur ne la?