Ikinci oyunumu yayına sundum.

firat3412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Android oyun piyasasına Brick Runner isimli grafikleri ve fonksiyonları yetersiz bir oyunla giriş yapmıştım. Ancak benim için önemli olan bu işe başlamaktı ve o ilk oyunu yaparak bunu başardığımı düşünüyorum. İkinci oyunum olan Sun Ball'ı bugün saat 22:30'da yayına sundum. Bu oyunda grafiklere oldukça önem vermeye çalıştım bol bol animasyon kullandım. Oyunu genel olarak anlatayım. Ekranın sol tarafında ki güneş topunu sol tarafa doğru gerdirip bırakara sağ taraftaki deliği vurmaya çalışıyorsunuz. Top hiçbir yere temas etmeden deliğe girerse sadece 1 puan alıyorsunuz, top alt veya üst ateşe bir defa temas edip deliğe girerse 5 puan alıyorsunuz, 2 defa temas edip deliğe girerse 10 puan, yani her ateşe temas etmesi alıcağınız puanı 5 arttırır. Topu üst üste 2 defa deliğe sokarsanız 10 puan değerinde ki puan bonusu düşer, topu 4 defa üst üste deliğe sokarsanız 15 saniye değerinde ki süre bonusu düşer. Süre 1 dakika 30 saniyedir. 20-40-60-80. puanlarda farklı farklı engeller çıkar. Oyunu genel olarak anlattım. Android cihazınız varsa oyunu indirip destek olursanız çok sevinirim. Oyunda ki eksikler ve görüşlerinizi buradan belirtirseniz yine çok mutlu olurum. Sun Ball Unity oyun motorunda C# kütüphanesinde yazıldı. Herkese teşekkür ederim.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fegames.sunball

Not:Oyunu yeni yayınladığım için market linki şuan aktif değil engeç 2 saate aktifleşicek.
Not2:Oyun içi video çekiyorum en kısa sürede yükliyeceğim.

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Helal olsun 👏 oyunun iyi veya kotu olmasi grafiklerin yetersiz olmasi ilk adimda bence onemli degil isi başarman onemli

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Başarılarının devamını dilerim, gerçekten oynamaya değer :)

firat3412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cok tesekkur ederim beni cok mutlu ettiniz :)

Rossen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hangi programla yaptin? Eline saglik

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Konunun alt kısımlarına doğru yazmıştım :). Unity motorun da C# dili ile yazıldı.

firat3412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Unity oyun motoru ile C# dilinde yazdım. Zaten konunun alt kısımların da yazmıştım. Teşekkür ederim.

jappetto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deliğe vurma sesi shooting star mı? Ses ararken denk gelmiştim tanıdık geldi.
Oyun sürükleyici olmuş. Puan arttıkça engellerin farklılaşması ve animasyonlar da güzel. Tebrik ederim.
Unity'de fontlar niye böyle bilmiyorum bazıları bulanık görünüyor biraz. Ben tam hatırlamıyorum ama sanırım character size 0.1 yaparak bulanıklığı giderebilmiştim.
Seslerin de açık olarak başlaması daha iyi olabilir.
Güneşi sola düz çekemiyoruz galiba, çok kolay olmasın diye öyle yapmış olabilirsin bilemedim.
Tasarımı da biraz daha istikrarlı ve modern yapabilirsin, mesela madem güneş var tuğla duvar yerine uzay görüntüsü olabilir arka planda, bazı butonlar da tarz olarak birbirlerinden çok farklı duruyor. Sağ taraftaki boşluğu da değerlendirebilirsin. Onun dışında bir şey göremedim, ki bunlar da şahsi fikirlerimdir.
Ki yazınca aklıma geldi, oyunda ve buradaki ki'ler bitişik yazılmalı :)
Biz de arkadaşımla oyun yaparken böyle şeyler benim elimden geçiyor o yüzden biraz ayrıntıya girmiş olabilirim kusura bakma. Başarılar diliyorum.

firat3412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumunuz benim için çok değerli öncelikle bunu belirmek istedim :) . Hepsini tek tek değerlendiricem. Yazım kurallarına pek önem vermiyorum çünkü kuralları pek bilmiyorum :) Ancak ki yi heryerde özellikle ayrı yazıyorum yani doğrusu bu sanıyordum ancak şimdi doğrusunu öğrendim artık öyle kullanıcam.

Rossen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sence ilk oyın çalışmalarımı game makerle mi devam ettireyim yoksa unitye geçiş yapayım mı

jappetto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anlıyorum. Yazım konusunda yetkili bir merci değilim ama olabildiğince doğru yazmaya çalışıyorum, böyle oyunun daha profesyonel bir imaj kazandığını düşünüyorum. Ki eki konusunda nette açıklamalar bulabilirsin çünkü ayrı yazılanı da mevcut kendisinin :D

firat3412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
jappetto evet ayrı yazılanı da var bitişik yazılanı da var yani karışık bir mesele :) ,
Rossen kendini geliştirmen açısından unity ile devam etmeni öneriyorum. Çünkü unity çok geniş bir motor gerçekten kendini geliştirdikçe daha profesyonel projeler ortaya çıkacaktır.

Rossen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Unity i nereden ogrenebilirim? Youtubede videolari var ama kodlari yaziyolar. Kodun nasil calostigini ne ise yaradigini anlatmiyolar.

Rossen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=84074]fırat34[/MENTION]12

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Tebrikler güzel olmuş. Başarılarının devamını dilerim.

firat3412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rossen inan ki bunu anlatmak için hiç uygun bir konuda değiliz.
ArdaBrkee çok teşekkür ederim :)

firat3412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncelleme ile grafiklerde iyileştirmeler yapıldı.