İçimden yaşama isteği gelmiyor artık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nuarin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nuarin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. Lise 1' e giden biriyim. Bazı kişilerin basitçe yaşayabildiği yalnızlığı ben hayatım boyunca yaşıyorum. İlkokulun anılarıma döndüğüm zaman bilgisayar dışında geçirdiğim neredeyse hiç anım yok desem yeridir. Okulda bana yakın hiçbir arkadaşım olmadı. Orta okula geldiğim zaman ise varsa yoksa hayalet misali ara sıra sınıf ortamında katıldım konuşmalara. Ciddiye alınacak gram yanım yoktur yani. Neden böyle yapıyorsun derseniz ki diyecek tek kelimem yok ve acayip korkak biriyim. Okula, seneler boyu kafamda hayallerle gittim; veya başka bir deyişle, hayal kurmak ve müzik benim uyuşturucum gibiydi. Freud' ün bahsettiği savunma mekanizmalarından birini kastediyorum hayal diyerek...

8. Sınıf, her zamankinden de kötü geçti. Bazı hakaretlerden dolayı homofobi geçirdim ki daha yeni atlatabildim. Bütün sene herhangi bir sosyal etkinlik yapmadan geçirdim ancak kafamın içinde dramatik anılar varmış gibi hissediyorum. Sıkıntıdan patlamamak için en boş anılarıma bile duygu pompalamak iyi bir yöntemdi sanırım.

Ve ortaokul bitti... 3 aylık tatilde evden gram dışarı çıkmayıp bütün gün anime izleyerek geçirdim. Hayal dünyam için cevher gibi bir şey çünkü bu. 3 ay dediğime bakmayın, son 2 ayının tamamını homofobi yüzünden zombi gibi geçirdim, tek bir şey yapamadım.

Bunların arkaplanında, hiperhidroz, kamburluk, ağız kokusu, şizoid kişilik bozukluğu ( ben öyle tahmin ediyorum ), dışarı çıktığım anda kafamın tamamen içine kapanıp paranoyaya bağlamam, tek bir arkadaşımın olmaması, herkesin bana anti pati duyması veyahut konuşmaya yaklaşmaması ( ki onlara hak veriyorum ), evde 7/24 telefona bağımlı olup kendi ailemi ihmal etmem, evimizin 50 metre ötesinden fazlasına gittiğimde kaybolma olasılığımın olması gibi gibi rezalet durumlar var.

Evet, fazla uzun oldu biraz toparlayarak devam etmek istiyorum.
Bunların yanısıra çıldırıp balkondan atlamamak için tek bir iyi yanım var.
495+ puanla gerçekten iyi bir liseyi kazandım ve hiç çalışmadan yaptığım deneme sınavında 90 kişinin 70 ini geçtim. Gerçekten iyi bir akademik başarımın olabileceğini hissediyorum. Hayalimdeki meslek de nörolog, uçak mühendisliği veya yapay zeka mühendisliği arasında değişiyor.

Ancak bunlara rağmen artık çok sıkıldım. Lise 1' e başlayalı 40 günü geçti ve her gün.., HER GÜN bir şeye takıp bütün günümü zehir ediyorum. Bu okulda saçma hareket yaptığımı düşünmekten tut, eskiden olanlardan korktuğumdan herhangi bir şaka yollu hakarete kadar çeşitlilik gösteriyor. Böyle bir durumda akıl sağlığımı koruyabileceğimden ve çalışabileceğimden bile emin değilim. Bu arada sizden dini bir öneri vermemenizi istiyorum ki herhangi bir dine de inanmıyorum. Yazımı okuyup düşüncelerini paylaşanlara da içten bir teşekkür ederim.

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Yahu yazinin tamamini oku(ya)madim:)))cok uzun olmus icini dokmussun belli.iyide etmissin.burada her sekilde birbirimize destek oluriz sonuc itibariyle.sana kisa ve oz olarak”mağnyak misin ovlum:))” diyorum.(saka bak alinma)daha hayatinin baharinda bir kardesimiz olarak sana hayatin tadini cikar diyorum.o yaslarda Allah inandirsin kafaya takmak icin mevzu buluyordum kendi kendime:)))super hatta uber bir yastasin.onundeki seceneklerin o kadar fazlaki...burada yazmaya kalksam forum server kapasitesi almaz heralde:)))[emoji3]

Hayata hep olumlu taraflarindan bak.kim ne derse desin s.et.kendini asla ve asla baskalariyla kiyaslama.onlar senle kiyaslasin.gelistirebildigin kadar kendini gelistir.mutlu olmayi bil.insanlarin seni begenip,sevip sevmedigine asla bakma.once kendini sev-begen.kisaca alayini salla gitsin:)))kafani dik tut!!!

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Psikoloğa git danış ne derdin varsa

Rootsyl

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
516
benimde gelmiyor sonra açıyorum siyaset haberlerini falan o kadar saçma haberler çıkıyorki böyle bi gülme geliyor içimden mutlu oluyorum

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Homofobi geçirmenin sebebini anlayamadım. Ama sıkıntılarının homofobi ile bağını da anlayamadım. Bildiğim kadarıyla bizim ülkemizde eşcinsellere yönelik bir okul yok.

Diğer tüm sıkıntıların ise aşılabilir şeyler. İnternet üzerinden arkadaşlar edinebilir, sohbet edebilirsin. Anime forumlarında, ilgi alanlarına yönelik forumlarda, bizim forumumuzda seninle sohbet edecek, fikirlerini bilmekten mutluluk duyacak bir çok insan var.

Kendini anlatmayı dene. Bir profil, bir mahlas altında kendini anlat. Ama gizlemeden anlat. Açık adres vermeden ama içten içe olduğun kişiyi göster insanlara. İstersen senelerce yüz yüze gelme, buluşma.

Ama kendini soyutlama insanlardan.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Psikolojik destek al geç olmadan.İnan iyi bir akademik başarın olsa bile bunlardan kurtulamıyorsun ne yaparsan yap hep seninle oluyor ve aklını kaybetme derecesine geliyorsun.ortaokul ve lise de olmasada yaşadıklarını yaşıyorum senin için daha yolun başı geç olmadan iyi bir psikologa git ilaç çok önermem ama dediğin gibi kafanda kurduklarını yaşıyorsan ilaç bile gerekli olabilir.ayrıca bir dine inanmıyorum demişsin o yüzden İslam'ı araştır ama insanlarda gördüğünü değil doğru olanı araştır tek huzur kaynağı olacaktır okumakla bir şey kaybetmezsin.

Fatih Toprak

Asistan
Reaksiyon puanı
350
Bunun adı çok başka bir şey, ne piskologluk ne doktorluk ne tavsiye almalık. Sen istediğin gibi yorumla ama senin yorumlaman ile etiketlendirilecek bir şey yok bence ortada.

Önce şurdan başlayalım, korkak biriyim demişsin ya, o yazdıklarına baksana yeniden lisa öğrencisi senin kelimelerinin gücüne bak, Freud u bilmek ne demek yahu, senin akranların saçma sapan bilgisayar oyunları oynuyor kıraathanelerde seviyesiz kültürsüz zaman kaybediyor. Senin düşüncelerin bile hırslı, yakındığın şeyler bile aslan gibiyken sen kalkıp korka biriyim diyorsun, kendine haksızlık ettiğini geçtim, kendini bu saçmalığa inandırmışsın. Değilsin arkadaş bunu bir anlat kendine.

Önce bu lazım.

Simit 2 ₺ abiiiytğğğğ diyen simitçi ile, falan felan üniversitesindeki akedemisyenin senden tek garkları ne biliyor musun? Özgüven. Bu unuttuğun kavramı hatırlat kendine, gerisi zaten kendiliğinden düzelecek. İnan bana böyle olacak.

Gelelim şu inanç meselesine. Mecbur musun ? İnanç mı din mi dini kişiler veya hikayeler mi seni hayatta efsunlu yaşatacak ? Kafasına türban takıp kendinden iki beden ufak deri pantolonla gezip orasını burasını özellikle gösterten zavallı örümcek beyinli hiçlikler inanıyorda ne oluyor? Sen innamadın diye yaratıcı prestij mi kaybediyor? İnanma arkadaş, neden inanacakmışsın gibi koşulluyorsun kendini

Deli oldum yahu mesajı okuyunca, seni buna iten şeyin ne olduğunu bilsem fiziksel bişeyse parçalamak istiyor aklım şu an !

Bak beni arayabilirsin. Özel mesajla iletişim numaranı yolla istersen ben ulaşayım sana!

Düşünme lütfen bu kadar saçma sapan sağlantı haline gelecek çünkü bir noktadan sonra ve o öZgüven yok olacak tamamen.

Ayrıca yazmak, dünyanın en güzel terapisi ve sen bunu farkında olmadan hallettin şu an...

atik posta

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Sana bir kız lazım :)
Din konusunda İslamı araştır. En doğru din.
Uçak mühendisi olan arkadaşım var liseden. Tabi yıllardır görüşmüyoruz. Unutmuştur bile.
Aynı durumları bende yaşadım. Oluruna bırakıp kafaya takma. Seni daraltan, sıkan durumlardan uzak dur ve seni daraltan, sıkan durumların tam tersini yap. Bir ortama gir. Dinsiz olmaz. İnancın yoksa umudunu yitirirsin. Seni hayata bağlayan şeyleri düşün. Özellikle aileni ve geleceğini. Uçak müh. olmak isteyen birinin, böyle bir hayat yaşaması mantıksız. Sen kendini, bu duruma düşürmüşsün. Psikolog fayda etmez. İlaç yazarsa davul gibi şişme ihtimalin var. Bu durumdan da kendi kendini çıkarman gerek. Bk gibi hayat ne o öyle :)
Arkadaş yok
Aile umursanmıyor
Din yok
Hobi-zevk yok
Karı-kız ayağı yok (bu çok önemli, hormonlarının tavan yapması gerek)
Dışarı çıkıp gezme yok
Sohbet yok
Uçak müd. olmak gibi kariyer amaçların var; ama mücadele yok

Kendine çeki düzen ver. Bir silkelen. Nasıl dövesim geldi. Avuç içimi geç, ayak altım kaşındı :)

atik posta

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Huzur İslam'da diyosun.
Kesinlikle. Şöyle camiye bile gittiğimizde bir rahatlık hissi oluyor. Kur-an okurken ya da dinlerken nasıl bir rahatlama, huzur doluyor insan. Hz. Ömer'de Hz. Muhammedi öldürmeye gönüllü olup giderken, Tâhâ suresinin okuduğunu duyduktan sonra o manevi hissiyatla Müslümanlığa geçti. İslam huzur, mutluluk, rahatlık, en doğru ve son dindir.

Şu haber aklıma geldi.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Benim hal bunun biraz küçük olanından.

1-Evden çıkınca en Çok 40 kilometre öteye gidebilirim (Arabayı sürerken) Sonrasında azarım kaybolurum korkum var.
Piyade olarak Tüm dünyanı turlaya bilirim. Burası garip. :D

Araba ile Tehlike olacağından korkuyorum sanırım :D heuehheuehe

2-Dine inancım var fakat Bilime ait bir şeyler düşününce Dini araya sokmam. Çünkü birşeylerin maddi kanıtı olmalı.

3-Ailem her gördüğüm işte bana sonuna kadar destek olmaya hazır Bu taraftan raatım. Yeterki kendimi gördüğüm işte kanıtlayabileyim. O bana kalıyor işte. :)
Ben bildiğim kadarıyla tüm aileler böyle ancak öyleleri var ki Kendi çocuklarının bir halta yaramayacağına emin diye destek olmaz. Sözümü garipsemeyin sakın çocuğun kendinde de heves olmalı bir şeylere.

4-Arkadaş deyince her yoldan geçenle arkadaş olunmaz. Dostum çok az. Mahalle çocuklarını da iyi tanıyorum hepsiyle aram çok iyi ama aralarında hiçbiri sıkı dostum değildir. Mesafe koymuşum kendime.

5- hobi olarak PC modifikasyonculuğu bana uyuyor. Hem sinirlerim sakinleşiyor. Hem hiçkimse evde bana karışamıyor zaten anlamıyorlar böyle karışık kuruşuk şeylerden.

Neden modifikasyonculuğu seçtiğimi anlatıyım.
Bir zamanlar Turuncu forumu yeni keşfetmişken modifikasyon bölümü gördüm orada. Bende ne biliyim modifikasyonu PC üzerinde böyle mükemmel yapıyorlar. Neyse daldım bölüme ağzım açık geri çıktım.
O gün fena derecede kıskanmıştım orada olan modifikasyonlu olan bilgisayarları. Zaten PC den de öyle anlamıyordum.
Askerden geldikten sonra Olursa benim olmazsa çöpçülerin diye İlk Modumu yaptım.
Şöyle diyeyim Benden çok Dayım şaşırdı kaldı Pc nin öyle değiştiğine

Neyse bunu kendime meslek seçtim Şuanda bile bilmediğim çok şeyin olduğunu biliyorum. İnşaallah yaşayıp öğrenmek isterim çok şeyi.

Hayattan küsme derim. Hayat süprizlerle doludur.
Ben bile zamanında pc'ni böyle içli dışlı bileceğimi aklıma getiremezdim.

SEN Lisede Farkını ortaya koy. Kendini özel kılan yani becerebileceğin şeyleri kendine Hobi olarak seç. Herkesten Farkını ortaya koy.

Bak ben Tahtadan bile kasa yapmışım daha ne? :D Beni Azerbaycanda Tüm Bilgisayar toplayanlardan ayıran şey bu manyaklığım. :D
--- Gönderi Güncellendi ---
Yazdığımı okudum tekrar :D

Yaa kendimi ne kadar övdüm övdüm bitiremedim.
İsterseniz biraz daha artırabilirim :D
--- Gönderi Güncellendi ---
Birşey yazdım diye mesajlarım yeniden mi atılıyor?

Son düzenleme:

Nuarin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Birkaç kişi öneri vermeye çalışmış, onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Fakat, benim sorunumun çözümünün olduğundan bile şüpheliyim. Çocukluktan beri kendi ailesiyle bile iletişimi olmayıp bilgisayarda zaman geçiren birinden fazla şey bekliyorum sanırım. Kimseyle doğru dürüst konuşamamak veya rasyonal tepkiler veremeyip saçmalamak benim durumumda normal kalıyor. Bu şekilde yaşayabileceğimi de sanmıyorum.
Konuyu açalı 20 gün geçmiş...
Her bir gün daha da kötüye doğru gidiyorum. Sanırım iyi bitmeyecek.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Birkaç kişi öneri vermeye çalışmış, onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Fakat, benim sorunumun çözümünün olduğundan bile şüpheliyim. Çocukluktan beri kendi ailesiyle bile iletişimi olmayıp bilgisayarda zaman geçiren birinden fazla şey bekliyorum sanırım. Kimseyle doğru dürüst konuşamamak veya rasyonal tepkiler veremeyip saçmalamak benim durumumda normal kalıyor. Bu şekilde yaşayabileceğimi de sanmıyorum.
Konuyu açalı 20 gün geçmiş...
Her bir gün daha da kötüye doğru gidiyorum. Sanırım iyi bitmeyecek.

Aynen kendinden başka kimseyi düşünmüyorsun. Sana bilgisayar alandadır suç. Büyüklerin keş ki bu konuyu görsede Bilgisayarı kafanda kırsa.
O zaman düzelirsin belki.

pısırık herif. O kadar söz yazdık tembih ettik, Dediği söze bak. Yaşama sen yaşama. Belki akıllanırsın.

Moderatör Abim kardeşim. Bu yorumumu silme Lütfen bırakın tüm yazdıklarımı okusun Asosyal kardeşimiz.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
kedi bul al onu besle bak nasıl yaşama isteğin oluyor arada ısırabilir sevgisini de öfkesinide öyle gösteriyor ondan anlaşılmazlar.