İBB'den Dev Hizmet Suya yüzde 12.6 Oranında Zam.

Reaksiyon puanı
769
özetlemiş adam. gerisini okumadım başlıktakilerin.
Ne yapalım o zaman sizin gibi sadece adamların iyi işlerini paylaşıp fiyaskolarını görmezden gelip kendimizi mi avutalım? Aşırı gıcık oldum şu mesajına ya demek ki okumadın he, ben bu gece uyku uyuyamam ne olur git oku yalvarıyorum sana.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Konunun Özeti suyu ucuzlatacam deyip yüzde 35 ZAM TEKLİF EDİLMESİ...
Balon demekten başka birşey bildiğiniz yok, 4 yaş ve altı çocuklara annelere ulaşım ücretsiz, vapurlar 5 kuruş, hangi belediyede var bu? Yolsuzluklar bir bir ortaya çıkıyor. Mansur Yavaş yolsuzlukla işe girenleri bir bir ifşa ettiğinde neden gösteriliyor diyorsunuz göstermese, İŞÇİLER MAĞDUR EDİLDİ BU NASIL BAŞKAN! Diye ortalarda dolanacaksınız şimdi neden sesiniz çıkmıyor?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Balon demekten başka birşey bildiğiniz yok

Benim ağızımdan balon diye bir kelime çıkmadı. BALON ne alaka.

4 yaş ve altı çocuklara annelere ulaşım ücretsiz, vapurlar 5 kuruş, hangi belediyede var bu? Yolsuzluklar bir bir ortaya çıkıyor. Mansur Yavaş yolsuzlukla işe girenleri bir bir ifşa ettiğinde neden gösteriliyor diyorsunuz göstermese, İŞÇİLER MAĞDUR EDİLDİ BU NASIL BAŞKAN! Diye ortalarda dolanacaksınız şimdi neden sesiniz çıkmıyor?

Hee Tamam o zamna Çaktırmayın İstanbulda Suya ZAM yapılmamış. Her şey Çok güzel devam ediyor.
İBB ucuzlatacam dediği suya yüzde 35 ZAM İSTEMEMİŞ GİBİ DAVRANALIM...

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Benim ağızımdan balon diye bir kelime çıkmadı. BALON ne alaka.

Hee Tamam o zamna Çaktırmayın İstanbulda Suya ZAM yapılmamış. Her şey Çok güzel devam ediyor.
İBB ucuzlatacam dediği suya yüzde 35 ZAM İSTEMEMİŞ GİBİ DAVRANALIM...
Topbaş zamanında topbaş bütün vaatlerini yerine getiriyormuydu? Hiç mi vaatinin tersini yapmadı ihtiyaç doğrultusunda zamda gelir indirimde gelir. Mansur Yavaşın ifşaladığı kişileri neden savundunuz onunda bir açıklamasını yapında konu açıklığa kavuşsun.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Mansur Yavaşın ifşaladığı kişileri neden savundunuz onunda bir açıklamasını yapında konu açıklığa kavuşsun.

Arkadaşım siz okuduğunuzu anlıyorsunuz dimi =? Halen Kadir Tokbaş diyon Ankara Büyükşehir diyon :D
Tamam Ekrem Başkan 10 numara adam hiç sözünden dönmedi Yalan söylemedi hiç bir kaleme ZAM FLAN HİÇ YAPMADI. Çok iyi yönetiyor İstanbul'u ( Doğru belgeli bilgi paylaşımı yaptık diye linç yiyecez la nerdeyse. Hiç yanlışı yok 1 yıldır tüm sözlerini tutuyor. Yalan yanlış bilgi hiç yok adamda.)

Diğer muhabbete gelecek olursak.
İşçi ve Taşeron çalışanlar kimi neden bağlasın. İstediğini alır şirket sahibi. (Gitsin mahkemeye versin o zaman bakalım ne çıkacak bir yaptırımı veya yasadışı olayı varmı o sistemin. Siz özel şirket mantığını ve çalışma sistemini hiç bilmiyorsunuz boş beleş konuşuyorsunuz. ) İzmir' e git İstanbul'a git sen farklı mı oluyor sanıyon. Sezonluk taşeron işçi alımı nasıl oluyor sanıyon. İhaleyi alan firmanın insiyatifinde o adamlar belediyeyi ne bağlar.

Madem torpille girmişler ve o adamlar çalışmıyorsa atsın Mansur Yavaş işten. İhaleleri iptal etsin taşeron firmaların sözleşmelerini dondursun. ( Öyle birşey olmayacağını oda biliyor o işlerin cezası var tazminati var prosedürü var. )

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Arkadaşım siz okuduğunuz anlıyorsunuz dimi =? Halen Kadir Tokbaş diyon Ankara Büyükşehir diyon :D
Tamam Ekrem Başkan 10 numara adam hiç sözünden dönmedi Yalan söylemedi. Çok iyi yönetiyor İstanbul'u ( Doğru belgeli bilgi paylaşımı yaptık diye linç yiyecez la nerdeyse. Hiç yanlışı yok 1 yıldır tüm sözlerini tutuyor. Yalan yanlış bilgi hiç yok adamda.)

Diğer muhabbete gelecek olursak.
İşçi ve Taşeron çalışanlar kimi neden bağlasın. İstediğini alır şirket sahibi. (Gitsin mahkemeye versin o zaman bakalım ne çıkacak bir yaptırımı veya yasadışı olayı varmı o sistemin. Siz özel şirket mantığını ve çalışma sistemini hiç bilmiyorsunuz boş beleş konuşuyorsunuz. ) İzmir' e git İstanbul'a git sen farklı mı oluyor sanıyon. Sezonluk taşeron işçi alımı nasıl oluyor sanıyon. İhaleyi alan firmanın insiyatifinde o adamlar belediyeyi ne bağlar.

Madem torpille girmişler ve o adamlar çalışmıyorsa atsın Mansur Yavaş işten. İhaleleri iptal etsin taşeron firmaların sözleşmelerini dondursun. ( Öyle birşey olmayacağını oda biliyor o işlerin cezası var tazminati var prosedürü var. )
Ben bütün vaatlerini yerine getiriyor demiyorum zaten, boş konuşma konusuna gelicek olursak tek boş konuşan sensin şuanda.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Her şeye zam geliyor ülkenin kendisiyle ilgili bir durum bu. Hem öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki Ekrem başkan aldığı "fazla" parayı cebe atacak? Sizin oraları bilmem ama burada 5 günde 1 sokak kazılıp altyapıyı düzenliyor İSKİ tarafından. paralar boşa gidiyor diyorsanız buralara gidiyor merak etmeyin. En azından yıllardır yapılmayan yerlere bir şeyler yapıldığını görüyoruz.

c9e2aef8-b4dc-4af1-a05e-fb68c177fa31.jpg dfe55e1c-e2f0-4c27-98a0-ff0c2a41f713.jpg 4c28340b-bc86-4fb4-8133-bb3f0421528b.jpg
Bu arada Merkez Bankasının paraları bitmiş o yüzden olabilir yine.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,823
Nedense asgari ücrete zam yok olsa bile gıdım gıdım kendilerine gelince %200 zam yaparlar bu ülkede cidden yaşanılmaz bazen diyorum doğduğun coğrafya tamamen şans kimisi avrupa da hayatını yaşıyor kimisi de bizim gibi 2 bin liraya hayatta kalma challenge yapıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

Reaksiyon puanı
769
Nedense asgari ücrete zam yok olsa bile gıdım gıdım kendilerine gelince %200 zam yaparlar bu ülkede cidden yaşanılmaz bazen diyorum doğduğun coğrafya tamamen şans kimisi avrupa da hayatını yaşıyor kimisi de bizim gibi 2 bin liraya hayatta kalma challenge yapıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
Asgari ücret gayette yeterli zaten asgari ücret tek kişi yaşayanlara yetecek bir para, yoksa kimse okumasın herkes vasıfsız eleman olup aile kursun rahat yaşasın insanlar. Umarım anlatabilmişimdir.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Asgari ücret gayette yeterli zaten asgari ücret tek kişi yaşayanlara yetecek bir para, yoksa kimse okumasın herkes vasıfsız eleman olup aile kursun rahat yaşasın insanlar. Umarım anlatabilmişimdir.
Kime göre konuşuyoruz ama? Benim gördüğüm kadarıyla hiç kimse tek yaşamıyor asgari ücretle 3-4 kişilik aile geçindiren de var. Hatta aile geçirenler çoğunlukta. Kars, Gümüşhane, Erzurum yani Doğu Anadolu'yu bahsediyorsan ucu ucuna yeter. Çünkü genelde köy vardır. AMA İstanbul'dan bahsediyorsan öyle bir şey yok. Amerika'da şöyle ve diğer ülkelerde; Bizim Doğu Anadolu, GDAD gibi yerlerde asgari ücret düşüktür oranın şartlarına göre belirlerler ne kadar yeteceğine (New Jersey...). İstanbul, İzmir, Bodrum, Antalya'da (Ege ve Marmara bölgesi) yaşayanlara da ABD'de daha fazla asgari ücret vardır. Los Angleas, New York gibi. Yani zam yapılmasa bile böyle bir şey yapılabilirdi Doğu'ya fazla Batı'ya az geliyor gibi şuan fazla para harcamadan orantılı dengeleme yapılabilirdi.

Reaksiyon puanı
769
Kime göre konuşuyoruz ama? Benim gördüğüm kadarıyla hiç kimse tek yaşamıyor asgari ücretle 3-4 kişilik aile geçindiren de var.
Kardeşim onların aile geçindirmemesi gerekiyor işte asgarinin kelime anlamı minimumdur buda minimum birey sayısı demek. Böylece gençler "Ben ileride asgari ücretle çalışırsam aile kuramam" diyip meslek sahibi olmaya çalışır asgari ücret 4 kişilik bir aileye yetseydi kimse okumakla uğraşamazdı.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Asgari ücret için devlet hiç bir memurunu asgari ücretle çalıştırmıyor. Ama Türkiye'nin lokomotif şirketleri para babaları şuanki hükümete mualif olan firmalar başta mavi yakalı personelleri olmak üzere asgari ücretle ve maksimum çalışma saati ile çalıştırıyorlar. Sorarsan asgari ücereti devlet belirliyor. Peki hocam bu sendikalar ne iş yapıyor? Hersene devletle nasıl pazarlık yapıyor? Devlet deseki ben asgari ücreti 2 katına çıkarıyorum iş veren ne yapacak? He ozaman bende işçi çıkarıyorum. Ozaman ne olacak? Şuan iş beğenmemezlikten oluşan işsizlik rakamları birden %200 %300 artacak. insanlar işsiz kalmasın diye bu seviyelerde tutuluyor rakamlar. Bu ülkede 40 yaşında emekli olan bir ton insan var ve yıllardır oturdukları yerden para alıyorlar.

Konu başlığı için 40 yıllık bir istanbul'lu olarak "İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı"...

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,823

Sen öyle san yeterliymiş. 3 kişilik aileyi zor geçindiriyorum asgari ücret ile. A101 gibi bir marketten en dandik ucuz şeyleri de alışveriş arabasına koysan 200₺'den aşağı çıkamıyorsun eve geldiğin zaman ben ne aldım ki bu kadar tuttu diyorsun. Ev kirası ve faturaları söylemiyorum bile. Bu ülkeyi yaşanılamıyacak hale getirdiler iyice. Ama olsun reis var.

Reaksiyon puanı
769
Sen öyle san yeterliymiş. 3 kişilik aileyi zor geçindiriyorum asgari ücret ile. A101 gibi bir marketten en dandik ucuz şeyleri de alışveriş arabasına koysan 200₺'den aşağı çıkamıyorsun eve geldiğin zaman ben ne aldım ki bu kadar tuttu diyorsun. Ev kirası ve faturaları söylemiyorum bile. Bu ülkeyi yaşanılamıyacak hale getirdiler iyice. Ama olsun reis var.
Ya anlamıyorum ki sizde okuduğunuzu anlamamak gibi bir sıkıntı mı var? Ben tek kişi diyorum sen bana 3 kişilik aile geçindiriyorum diyorsun.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yarın muhalefet iktidar olsa ekonomik manada hayatımızda hiçbirşey olmayacak.

Ak parti ne zam yaptıysa muhalefet de yapacak. Ak parti ne yaptıysa muhalefet de yapacak.

Bugün fakiriz yarın da fakir olacağız çünkü bu halk hakkını savunmayı bilmiyor, hesap sormayı günah sayıyor. Bakmayın benim hükümete yardırdığıma. Hükümet neyse muhalefet de tıpa tıp aynı. İktidarın artısı bile var. RTE höt dediği an kimse gıkını bile çıkaramıyor ortada bir birlik var.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan lider mi olur ya Allah aşkına.
Dursun kenarda. Asrın tespiti

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Pusuda bekliyorsunuz maşallah bir şey olsun da atayım dercesine...
Siyaset bölümüne açılan konuların %70'i hükümete muhalif ve hükümete muhalif konuların çoğunu içerik ekibi açıyor (Görkeem şu an cezalı olduğu için)
Tersi olunca pusu mu oluyor? Saplantılı bir bakış açısı.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Vapurlar belirli bir süre pandemi sürecinde toplu ulaşım araçlarındaki insan kalabalığını azaltmak için 5 kuruş. Zaten saat 10:00 ile 16:00 arasında bu şekilde. Uygulamayla koronavirüs sebebiyle şehir içi ulaşımda oluşacak yoğunluğu azaltmak hedefleniyormuş. Zaten bu saatler arasında değil sabah ve akşam iş çıkışı saatlerinde yapsalardı istenen hedefe ulaşırlardı. Bu da ayrı bir muamma.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Şu videoyu kılıçdaroğlu sabah kahvaltıdan sonra bide akşam yatmadan önce bir bardak suyla iki defa üst üste izlemelidir. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tersi olunca niye sesiniz çıkmıyor.
Şunu da tekrar tekrar izlesin.

Muharrem İnce varken 2017-2018 zamanları siyasetin en eğlenceli zamanlarıydı. Şimdi bomboş ve anlamsız.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
İBB sözcüsünün açıklaması, ne kadar doğrudur bilmem. (Yani etkilememiş olması ne kadar doğrudur bilmem.)
Ekli dosyayı görüntüle 108671

Harbi yalanın saptırmanın bini bir para olsa gerek. Yazılan herşeye havada atlıyorsunuz. Bak dün ne gördüm. Bakım beledi kalktı dediği İBB sözcüsünün 4 TL imiş :( Yüzde 12.6 zam yapıyorlar 4 TL'lik bakım beledi kalktı ya cebinize yansımıyacak diye resmen yanlış bilgi vermek olmuyor mu ? sizde dünden razısınız inanmaya.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,553
Harbi yalanın saptırmanın bini bir para olsa gerek. Yazılan herşeye havada atlıyorsunuz. Bak dün ne gördüm. Bakım beledi kalktı dediği İBB sözcüsünün 4 TL imiş :( Yüzde 12.6 zam yapıyorlar 4 TL'lik bakım beledi kalktı ya cebinize yansımıyacak diye resmen yanlış bilgi vermek olmuyor mu ? sizde dünden razısınız inanmaya.

Ben demedim mi "Ne kadar doğrudur bilmem" diye? Oranlarda yalan söylemiş. Doğru bir şey söylememiş yani. Hem beni yanlış anlıyorsunuz hem bana laf atıyorsunuz. Şu anlık fatura ödeyen biri olmadığımdan dolayı bu konuları pek araştırmıyorum. Ben sadece sözcünün dediğini atıp "ne kadar doğrudur bilmem" dedim. Yanına yanlış anlaşılmamak için onun dediklerinin doğruluğu ne kadardır diye parantez ekledim. Hâlâ yanlış anlıyorsunuz. Ben ne zaman sizinle konuşsam bir sonuca ulaşamıyorum o yüzden daha fazla iletişimde kalmak istemiyorum. Saygılar.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Bu yaşına gelmiş iş sahibi olamamış bana kelime yapıyo tabiki baba parası yiycem gidip çalışmamı gerektiricek kadar kötü değil maddi durumumuz.
Öncelikle hele ki İstanbul'da tek yaşayan asgari ücretli kişi göremezsin. Mantıksız! Adam asgari maaş alacak 2200TL ve evde oturacağını mı sanıyorsun? Kiralardan haberin yok herhalde şehrin em izbe, köşe yerlerinde bile kiralar+elektrik+su+doğalgaz bile 700TL'den aşağı değil. Normal yer bakıyorsan zaten baştan sabit giderleri 1500-2000TL.. Ya da ailenden ayrılıp başka şehirde yaşayacaksın durum bu. 3 kişilik bir aile için sıkıntı ikisi asgari maaş alsa 4000TL olsa 1 çocuğuna yemek yedirmeli ve diğer bütün giderler. Çocuklar zaten sağlıksız büyüyor en kalitesiz mallar alınıyor maalesef. Yeter ki karnı doysun. Maaşlar yoksulluk sınırının altında zaten başka ülkeye baksan senin hiç alamayacağın şeyleri alıyordur tatmak istediklerini her gün yiyordur ama aldığım maaşdan mutsuzum diyordur. Ve bu söylediğini gerçekten kınıyorum; Ne demek maddi durumumuz iyi bu yüzden çalışmayacağım! Ülken iyi durumda değil ve sen babamın parasını yerim ömrümün sonuna kadar diyorsun. O çalışsın ben harcayayım. Senin çocukların ne diyecek ondan sonra? Neyse. İyi durumda değiliz olay budur. Bi' Avrupa'ya bakılsa Amerika'ya bakılsa olayı herkes anlar.