İBB'den Dev Hizmet Suya yüzde 12.6 Oranında Zam.

Reaksiyon puanı
10,327
Pusuda beklemiş konu açmak için
Eğer isteseydim muhalefetle ilgili hergün onlarca konu açabilirdim. Gerek görmedim. Pusuda beklemek sizin meziyetiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İstanbul'daki su zammının görünmeyen yüzü: CHP yüzde 35'lik zam teklif etti, AK Parti fahiş oranı reddetti
İstanbul'da İBB tarafından suya yapılan zammın ardından başka bir hikaye çıktı. Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, aslında CHP'li İBB yönetiminin suya yüzde 35 oranında zam teklif ettiğini, kendilerinin bu fahiş oranı kabul etmeyerek yüzde 12,5 oranında bir zam sunduklarını belirtti.

Vehbinin kerrakesi anlaşıldı! :D

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Bakım bedelinden yansıyan para ile eşdeğer olduğu için bakım bedelinden kesilen parayı kaldırıp zam olarak eklediler faturada eksilen yada artan birşey olmayacak.
Nasrettin Hoca Kedi Nerede Fıkrası

1594933973911.png

Et Buradaysa Kedi Nerede?

Bir gün Nasrettin Hoca’nın canı et yemeği istemiş. Kasaptan iki kilo et alıp evine götürmüş.
– Akşama güzelce pişir bunları, demiş hanımına. Ne var ki o gün eve hanımın misafirleri gelmiş. Kadıncağız eti pişirip onlara ikram etmiş. Akşamda bir tarhana çorbası çıkarmış. Hoca’nın önüne.
– Et nerede demiş Hoca. Kadın doğruyu söyleyeceğine bir yalan kıvırmış.
– Eti kedi yedi, demiş.
– Getir şu kediyi bakalım demiş Hoca. Sonra teraziyi çıkartıp kediyi tartmış. Bakmışlar ki tam iki kilo geliyor. Hoca hanımına sormuş:
– Peki hanım demiş, kedi bu ise bizim et nerede? Et buysa kedi nereye gitti?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bakım bedelinden yansıyan para ile eşdeğer olduğu için bakım bedelinden kesilen parayı kaldırıp zam olarak eklediler faturada eksilen yada artan birşey olmayacak.

İnanmaya hazır bir kitle var la resmen :D Hee tamam sevinebilir o zaman... ZAMM YOK HOLEYY..

Arkadaşım suya zam geldimi Metreküp fiyatına zam gelir. Atıyorum Metreküp fiyatı 5.6 TL iken 6.5 TL oldu ama Bakım bedeli sabit bir değer atıyorum 10 TL idi.
Ben ayda 30 metreküp su harcasam 30 TL fazla ödeyecem 10 TL hadi bakım bedeli düştü aradaki 20 TL ne olacak =? Daha çok su harcayanın faturası dahada yükselecek. Yazılan herşeyi körlemesine havada kapıp inanıyorsunuz az sorgulayın düşünün.

Ayrıca bu yüzde 35 zam isteme olayına ne diyonuz =? Her zaman ki gibi Ekrem başka 16 milyonun hak ettiği hizmeti götürecekken AKP paçasından aşağı çekmiş ve çalıştırmamak için enfslansyon oranında zamma izin vermiş.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Peki bunca senedir gelen zamları neden sorgulamıyorsunuz sadece ve sadece su zammını sorguluyorsunuz?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Peki bunca senedir gelen zamları neden sorgulamıyorsunuz sadece ve sadece su zammını sorguluyorsunuz?

Mesajları okumadan mı cevap yazıyorsunuz =?

YALAN SÖYLENMESİ SÖZ VERİP SÖZÜNDEN DÖNÜLMESİ BURADA MESELE... Yokza her sene zam olur diyorum. Ayrıca seçim zamanı yüzde 40 indirim yapacam deyip seçimler bitince yüzde 35 ZAM istemekte ayıptır yazıktır. Allahtan meclis çoğunluğu AKP'dede yüzde 12 ye çekmişler zammı.

Son düzenleme:

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Kutuplaşmaya gerek yok. Ama insanların cebine oynayıp sonra bunları başaramayınca topu iktidara atmakta yanlış. Gençlerden burs vereceğiz diyerek oy aldılar. Gençler sandı ki çok kişiye burs verilecek. Sonra israfı azaltacağız sonra milletin cebinden su doğalgaz için çıkan paranın fazla çıkmasını indirim yaparak azaltacağız dedi. EPDK karar çıkardı karantina bölgelerinde belediye çalışanlarının sağlığı için uzaktan okuma ile 3 ay kıyas faturası düzenlenmesine dair. Belediye şirketi olan İGDAŞ her binada sayaç okudu fatura kesti İSKİ bunu yapamadı. Sonra zam yapınca mecbur kaldık devlet zam getiriyor bizde getiriyoruz diyorsun. Senin dediğin biz beceremedik ama devlet suçlu biz değil. Şimdi yıllarca belediye başkanlığı yapmış birisinin zamanla masrafların artacağını bilmesi gerekir. İşte ülkedeki yöneticilerin problemi bu hep vatandaşın cebindeki para ekonomi ulaşım sağlık eğitim diyerek milleti kandırarak oy kazanıyorlar. Zaten yapman gereken şeyler bunlar bunun vaadi mi verilir bre ayarsızlar(sözüm ona yönetmek için aday olan insanlara diyorum bunu).

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,553
SEçim zamanını takip etmediniz galiba. Ekrem Başkan bu vaatleri verirken Dolar 7.2 TL'nin üstündeydi. Akaryakıt fiyatlarıda 7 TL üstüydü. Şuan iki kalemde nispeten daha ucuz.
Üstüne İktidar kanadı bile daha makül vaatler verirken biz HESABIMIZI ÇOK İYİ YAPTIK kaynak bulmak bizim işimiz bu Ulaşım ve SU ucuzlayacak diyordu Ekrem Başkan.. ( İsrafı kesecez makam arabaları geri yollayacaz Vakıflara akan paraları kesecez ve bu paralar ile İstanbul'lı 5 sene çok rahat yönetilecek diyordu ee sonuç =?
İBB sözcüsünün açıklaması, ne kadar doğrudur bilmem. (Yani etkilememiş olması ne kadar doğrudur bilmem.)
Screenshot_20200717-114435_Instagram.jpg

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
İBB sözcüsünün açıklaması, ne kadar doğrudur bilmem. (Yani etkilememiş olması ne kadar doğrudur bilmem.)
Ekli dosyayı görüntüle 108671

Murat Ongun dedimi en son hatırladığım. Otobüse 40 kişi bir duraktan binmişler. AkTr.L ler bize komplo kuruyor. Sırf İBB'yi kötü göstermek için organize iş yapıyorlar tarzı söylemleri vardı sonra çıktı ki hepsi yalan dolanmış...

Mesajları okusan üstte ortalama bir hesabını yapmıştım. zam atıyorum metro küp fiyatona 1 TL gelmiş olsa 10 m3 altı su harcayan insanın faturası 9 TL zamlı olur. 10 TL'de bakım bedeli kaldırılmış olsa adam 1 TL az para öder ( Efsane indirim. )

Ama adam kalabalık bir aile ve 30-40 m3 su harciyorsa bunlar 30-40 TL fazla üstüne vergiside eklenince 50 TL fazla su ödeyebilir...

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,553
Murat Ongun dedimi en son hatırladığım. Otobüse 40 kişi bir duraktan binmişler. AkTr.L ler bize komplo kuruyor. Sırf İBB'yi kötü göstermek için organize iş yapıyorlar tarzı söylemleri vardı sonra çıktı ki hepsi yalan dolanmış...

Mesajları okusan üstte ortalama bir hesabını yapmıştım. zam atıyorum metro küp fiyatona 1 TL gelmiş olsa 10 m3 altı su harcayan insanın faturası 9 TL zamlı olur. 10 TL'de bakım bedeli kaldırılmış olsa adam 1 TL az para öder ( Efsane indirim. )

Ama adam kalabalık bir aile ve 30-40 m3 su harciyorsa bunlar 30-40 TL fazla üstüne vergiside eklenince 50 TL fazla su ödeyebilir...
:/, :'(.
Hayır kimi destekleyelim anlamıyorum. İktidar belli, ana muhalefet yine iyi ama kırığı çıkıyor. İYİ Parti güven vermiyor, 2-3 hareketine 1 kötü çıkartıyorlar. Bozkurtlar kurtluktan çıktılar. Diğeri terörist diye biliniyor zaten. Ne yapacaz bilmiyorum.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Normalde Zam yapabilir bir belediye bunda bir haber değeri yok ki. Siz meseleyi halen anlamadınız veya anlamak istemiyorsunuz burada SÖZ VERİP SÖZÜNDEN DÖNMEK veya YALAN SÖYLEMEK VAR.

Seçilene kadar hepsini ucuzlatacam deyip daha 6 ay geçmeden yüzde 35 ulaşıma zam yüzde 12.6 Suya zam. Hani Hesap kitap yapmıştılar hani çok iyi biliyordular belediyeciliği =? İsraf vardı paralar boşa akıyordu ne oldu =?

Çok doğru Belediyenin Su dağıtı mı ile Doğalgaz çok alakalı...

Ben sana Kadir Topbaş'ın yönetiminde söyleyip de yapmadığı projeleri ve laflarını saymaya başlasam burdan Çin'e yol olur.

Son düzenleyen moderatör:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Ben sana Kadir Topbaş'ın yönetiminde söyleyip de yapmadığı projeleri ve laflarını saymaya başlasam burdan Çin'e yol olur.

Say tutan mı var =? Yeni bir konu aç günlerce yaz Kadir Tokbaş'ı eleştir engelleyen mi var =?

Kadir Tokbaş'ın yaptığı yanlış varsa Ekrem İmamoğlunu aklamış mı oluyor. Sözünü tumadığı veya yalan söyledi gerçeğini mi değiştiryor =?

Burada sabah akşam Hükümete AKP'ye sallayıp yalancı dolancı çaldılar yediler dedi mi herşey normalde Ekrem İmamoğlunun söz verip tutmadığı konuyu söylemek suç mu oldu =?

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Say tutan mı var =? Yeni bir konu aç günlerce yaz Kadir Tokbaş'ı eleştir engelleyen mi var =?

Kadir Tokbaş'ın yaptığı yanlış varsa Ekrem İmamoğlunu aklamış mı oluyor. Sözünü tumadığı veya yalan söyledi gerçeğini mi değiştiryor =?

Burada sabah akşam Hükümete AKP'ye sallayıp yalancı dolancı çaldılar yediler dedi mi herşey normalde Ekrem İmamoğlunun söz verip tutmadığı konuyu söylemek suç mu oldu =?

Başlığın amacını da yorumunu da ele veriyor.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Başlığın amacını da yorumunu da ele veriyor.

Pardon Sayın Editör bu forumda İBB hakkında belgeli doğru haber yapmak yasak ise bilmiyordum. Söyleyin bir dahakine ona göre haber paylaşayım.
Başlığı ve içeriği sizin istediğiniz gibi olsun ...

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Paylaştığınız şeyler ciddi bir desteğe ihtiyaç duyduğunuzu gösteriyor. Artık ne ihtiyacıdır onu siz bulun.
Çok kınadım sizi beyefendi, eğer bu sözünüzde haksız iseniz iade olması gerektiğini de bilirsiniz... Eleştirince hemen bazı yaftaları yakıştırmak, ima etmek bile çok çirkin...

Paylaştığım şeylerde yalan, yanlış veya hata varsa bunu açıkça yazınız ki ben de ne tür desteğe ihtiyacım olduğunu bileyim bay uzman veya doktor bey..?! (Sonuçta böyle bir tespit yapmak için bile işin ehli olmak gerekiyor ilgili meslek erbabından )

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Başlık çok iyi bu arada.

16 Milyona İstanbul'luya laik değil bir zam ama AKP'li meclis üyeleri düşüttürmüş. Yoksa Ekrem İmamoğlunun ön gördüğü zam teklifi yüzde 35 miş. Sonuçta Dev hizmet değil mi seçim vaatleri içinde vardı sonuçta. Biz yanlış anlamışık suyu yüzde 35 ucuzlatacam değil zam yapacam demek istemiştir belki.

Reaksiyon puanı
769
16 Milyona İstanbul'luya laik değil bir zama ama AKP'li meclis üyeleri düşüttürmüş. Yoksa Ekrem İmamoğlunun ön gördüğü zam teklifi yüzde 35 miş. Sonuçta Dev hizmet değil mi seçim vaatleri içinde vardı sonuçta. Biz yanlış anlamışık suyu yüzde 35 ucuzlatacam değil zam yapacam demek istemiştir belki.
Tamamen balon bir başkan işte hangi akla hizmet oy verdiklerini hala kafam basmıyor.