Huawei P9 Kullanıcılar Kulübü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Meraba telefonu duabiden sipariş ettim yarın geliyor fakat bir sorum var ilk şaz nasıl olmalı:
1-telefonu kapalımı açık olarakmı şarz etmeliyim
2- telefonun şarzını bıtıtıpmı yoksa bitirmedenmi şarz edeyim
Teşekkürler

geldiği şarzal takarsam ne olur %40 cıvarı gelrya

telefonun değişik özellikleri nedir acaba:
çift tıklayınca vıdeo kaydetmesı gıbı

Hayırlı olsun öncelikle.

Telefonu açtığınız gibi kullanmaya başlayın.
Şarjı %10'a indiğinde şarja takın. Şarj ederken Ultra Pil moduna alın. Böylelikle hem ulaşılabilir olursunuz, hem de telefonunuz daha düzgün şarj olur.

Telefon ile ilgili ilginç özelliklere konunun ilk sayfasına değindim ve konu boyunca da değinmeye devam ediyorum. Takipte kalabilirsiniz.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
hocam tabiki antalya çok daha sıcak evet peki bu durum mesela gün içinde video çekerken özellikle 1080p 60fps'de takılmalar oluyor mu? cihaz baya ısınır çünkü dışardayken hava cayır cayır yanıyorken. yalnız baya baya kafayı koydum gibi bu telefona. ithalat 1800 lira şuan. elimde z3+ var onu 1400 gibi bi fiyata satabilirsem almayı düşünüyorum ama tek aklımı karıştıran xiaomi mi 5 modeli. 1-2 satıcı buldum herşeyiyle ilgilenme garantisi de veriyor o 1500 lira civarlarında fiyat. tasarım ve kamera konusunda p9 çok iyi ama mi5'te s820 ve kamerasında ois dikkat çekici. ikisi arasında kararsızım baya

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
hocam tabiki antalya çok daha sıcak evet peki bu durum mesela gün içinde video çekerken özellikle 1080p 60fps'de takılmalar oluyor mu? cihaz baya ısınır çünkü dışardayken hava cayır cayır yanıyorken. yalnız baya baya kafayı koydum gibi bu telefona. ithalat 1800 lira şuan. elimde z3+ var onu 1400 gibi bi fiyata satabilirsem almayı düşünüyorum ama tek aklımı karıştıran xiaomi mi 5 modeli. 1-2 satıcı buldum herşeyiyle ilgilenme garantisi de veriyor o 1500 lira civarlarında fiyat. tasarım ve kamera konusunda p9 çok iyi ama mi5'te s820 ve kamerasında ois dikkat çekici. ikisi arasında kararsızım baya

Düşük ışıkta 60fps karanlık olduğu için kullanmıyorum ama onu da deneyimlerim. İnceleme videosunda gösterilen takılmalar kesinlikle yok ama dediğin gibi aşırı ısınınca güneş altında ne olur bakmak gerek. Öğle vaktinde bunu test eder sonuçlarını paylaşırım.

Xiaomi Mi5 de iyi telefon. Ben onu, Note 5 benzediği için sevmiyorum.

Semers ithalatçısı,
32 GB (+1,299.00TL)
128 GB (+1,799.00TL)
64 GB (+1,499.00TL)
şeklinde satıyor.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
araştırıyorum mi5'i de ama işte telefonda arada hatalar çıkıyormuş ne bileyim hesap makinesi olmuyo bazı sürümlerde ya da BL kilidi açmak gerekiyo vs vs huawei'de bunlar pek uğraştırmayacak gibi ve ekstra sizin de önceki mesajlarda dediğiniz gibi bazı telefonlarda root gerektiren şeyler rootsuz var. tasarım ve kamerada p9'dayım. işlemci ve kameradaki ois'ten dolayı mi5 cazip. baya bi kararsızım. ama tasarım daha bi ağır basıcak gibi bi his var içimde. bakalım

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Şimdi Apple A9 ile Snapdragon 810 ı kıyaslamayalım hocam :D mimarisi önemli burada :D

tamam o ikisi kıyaslanmaz farklı dünya ama hani demem o ki çekirdek sayısı çok önemsiz gibi yer yapmasın belli bir yerde ona da ihtiyaç var onu demek istedim

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
P9 için root araştırması bile yapmadım. Kolay mı, engel var mı? Hiçbir fikrim yok.

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Zaten bir cok insan telefonu kullanmak icin degilde artistlik gibi amaclrda kullaniyorlar.
Akli basinda biraz bilgisi olan Huawei, Mi, Oppo gibi telefonlar kullanir

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Oyun oynayınca işlemciden ziyade batarya ısınıyor bayağı. Bataryanın 42 dereceleri görmesi sıkıntılı bir durum. İşlemci 53 iken batarya 42 oluyor. Acaba neden? Bu işte bir terslik var.
Batarya cok isinirsa patlayabilirmi
Li Po heralde batarya
Li po bataryalr daha guvenli diye biliyorum ama

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Telfonu şarzda takili iken kullanirsak ne olur.
Geçen haberlerde gormustum adamin elinde telefon patlamisti

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Telfonu şarzda takili iken kullanirsak ne olur.
Geçen haberlerde gormustum adamin elinde telefon patlamisti
Huawei P9, şarjda yoğun kullanıldığında bir kaç derece daha fazla ısınıyor ve daha geç şarj oluyor. Aşırı güç tüketen uygulama/oyun kullanırsanız, neredeyse hiç şarj olmuyor. Batarya uzun süre yerinde sayıyor.

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Huawei P9, şarjda yoğun kullanıldığında bir kaç derece daha fazla ısınıyor ve daha geç şarj oluyor. Aşırı güç tüketen uygulama/oyun kullanırsanız, neredeyse hiç şarj olmuyor. Batarya uzun süre yerinde sayıyor.
Araba kullanırken ben cihazı hem sarja takıp hem de navigasyonu kullanıyorum yani öyle bir şey olursa telefon sarj olmayacak mı .?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Araba kullanırken ben cihazı hem sarja takıp hem de navigasyonu kullanıyorum yani öyle bir şey olursa telefon sarj olmayacak mı .?
Priz'de bile aşırı güç tüketimi olursa şarj olmuyor. Arabada nasıl olur bilemem ama çakmaklık yerine 2.0A çıkışlı Powerbank kullanmak daha mantıklı olur. Navigasyon uygulaması çok şarj tüketmiyorsa telefon şarj olacaktır. Aslında Huawei'nin kablosu sanki güçlü akım vermiyor gibi geliyor bana. 2.4A destekli Type C kablo alacağım bir de. LG G2, 1.8A adaptör ile bundan hızlı şarj oluyor. Bunun adaptörü ise 2.0A..

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Priz'de bile aşırı güç tüketimi olursa şarj olmuyor. Arabada nasıl olur bilemem ama çakmaklık yerine 2.0A çıkışlı Powerbank kullanmak daha mantıklı olur. Navigasyon uygulaması çok şarj tüketmiyorsa telefon şarj olacaktır. Aslında Huawei'nin kablosu sanki güçlü akım vermiyor gibi geliyor bana. 2.4A destekli Type C kablo alacağım bir de. LG G2, 1.8A adaptör ile bundan hızlı şarj oluyor. Bunun adaptörü ise 2.0A..
Kaç saatte full doluyor deposu :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
İyi o kadar uzun değilmiş :) dedim 120-150dk felan sürüyor sandım çünkü hiçbir hızlı sarj felan desteklemiyor :D
2900mAh pil, 2000mAh/saat hızla şarj oluyor işte. %10'da şarja taktığını düşünürsen 78dk sürer. Beklemede harcanan pili de eklersen 80-85dk sürüyor kullanmadan şarj edersen.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Wp den mesaj gelmediği sürece bakmam tele ya :D USB Type C nasıl ters düz tak fark etmiyor :D
Takma şekli dışında hiç farkı yok. Otg flashlar elimde patladı şimdi. Faydasından çok zararı var bana. Ama geleceğe yönelik düşündüğümden şimdilik bunu değerlendirmek için erken.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
O çok sıkıntı değil, type c otg adaptör alırım sorun kalmaz. Hatta Huawei dönüştürücü çıkarmış. Micro Usb'yi type c yapan adaptör. micro usb otg adaptöre takınca veri aktarımı da sağlıyor. Her dönüştürücü veri aktarımı yapmıyor. Yakında type c otg flash alacağım ama biraz ucuzlasın da.

ramazanyikici

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Hocam telefon alacağım bende ancak Huawei P9 pek gündemimde değil yazılarını okudum hala gündemimde değil :) Ancak çok beğenerek okudum, şahsen ben UKT'leri izledikten sonra dogma bir kafayla herkese karşı UKT'de ne diyorsa öyle davranırdım UKT'de kötü denildiyse hiçbir arkadaşım o mobil cihazdan yanımda olumlu bahsedemezdi ancak vizyon açtın teşekkürlerimi sunarım.

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Hocam telefon alacağım bende ancak Huawei P9 pek gündemimde değil yazılarını okudum hala gündemimde değil :) Ancak çok beğenerek okudum, şahsen ben UKT'leri izledikten sonra dogma bir kafayla herkese karşı UKT'de ne diyorsa öyle davranırdım UKT'de kötü denildiyse hiçbir arkadaşım o mobil cihazdan yanımda olumlu bahsedemezdi ancak vizyon açtın teşekkürlerimi sunarım.
UKT leri izle ama karar vermende etkili olmasınlar 1 ay lık ukt mi olur bu ukt nin suyu çıktı z3c a felan yaptıkları güzeldi ukt leri ama artık saçmalamaya başladı beyaz telefon elinde ki diyor çerçevesi siyah bandı çok belli :D

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
hocam müsait olduğunuzda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. bekliyorum yazacağınız her bir kelimeyi :) özellike şarj durumunu detayıyla sürekli paylaşabilirseniz çok sevinirim. ekran süresini kullandığınız uygulamaları kamera ile sürekli foto çekerek. çünkü sürekli değişebilir ekran süresi o yüzden eğer mümkünse rica ediyorum sizden. telefonun hızından ve kamerasından artık şüphem yok ama en önemli şey batarya ve bunu sürekli görmek istiyorum paylaşabilirseniz çok sevinirim.

muhammet ant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
huawei p9 lite çıktı hala sdn net haber yapmadı

Ekli dosyalar

• huawei-P9-Lite.jpg
    huawei-P9-Lite.jpg
    66.2 KB · Görüntüleme: 443
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...