- Konuyu başlatan
Bloother
Rektör
Sonuna koyduğun noktaya kadar katılıyorum. P9 kamerasında f2.2 kullanılma sebepleri, 2 kamera olması ve açıklık küçüldükçe görüntünün daha net olması. Aynı mantık mı emin değilim ama insan gözü de buna benziyor. Gözlerini kısarak baktığında uzağı daha net görüyorsun ama görüş açın da daralıyor. Bunu gözü bozuk insanlar daha iyi anlar.G5 e göre kıyasladım s7 daha iyi g5 ten fiyatlar yurt dışı ülkelerinde ki insanlar için normal ama bizim için çok pahalı bence bir cihaza 2000 Tl den fazla para vermek gereksiz lüks oluyor. P9 bir amiral gemisi telefon ama o rakipleri varken bilinçsiz insanlar benchmarklara bakarak aldıklarından diyor bu 130k almış bu 100 k aynı para kameraya bakıyor aaa f1/7 gece gündüz oldu deyip alıyorlar ben s7 nin kamerasını çok beğeniyorum ama p9 kadar doğal değil kamerası günlük kullanımda aralarında bir fark yok aslında.
Öğrendim ki, aslında f1.8, f1.7 yarışı, ekranlardaki 2k, 4k çözünürlük yarışı gibi gereksiz ve göz boyamaktan başka bir şey değil. Manzara çekeceksen gündüz çekersin. Daha aydınlık bir görüntü istiyorsan flaş patlatırsın. Yetmiyorsa daha güçlü flaşı olan profesyonel kamera kullanırsın. Zaten istediği kadar ışık alsın, telefonların kamerası profesyonel sonuçlar vermiyor. O yüzden zorlamanın anlamı yok.
Bu arada hazır deneyimlemişken paylaşayım.
Telefonu biraz oyunla zorladım. 53 dereceye kadar ısındı. Eli hassas olanları rahatsız edebilir seviyede ısınma oldu. İşlemci frekansını da 2.52ghz'den 2.02ghz'e düşürdü. 15-20 saniye içerisinde 49 derece seviyelerine indi ve tekrar işlemci 2.52ghz frekansına geri yükseldi. Performansta herhangi bir değişme yok. 60 dereceyi görür mü bilmiyorum ki o dereceyi görecek kadar zorlamayın da zaten. Kolay kolay ısınan bir cihaz değil. Genelde 40-45 arasında takılıyor mobil veri ile günlük kullanımda.