Huawei ' i nasıl bilirdiniz?

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ashaya nerden uygulama indirecegim peki

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O bütçe aralığında stabil çalışan bir Android cihaz bulmak gerçekten zor.Benim size önerim bütçenizi artırabilirseniz artırmanız yönünde.Ama artıramıyorsanız o zaman Galaxy Mini 2,Galaxy Gio,Xperia Tipo,Galaxy Pocket Neo,Gigabyte GSmart Rio R1,Nokia Asha 501(Android değil ama bir inceleyin isterseniz şahsen hoşuma gitti.),HTC Desire C Golf,Xperia E(İçlerisinde en performanslı ve en uygunu budur.) gibi cihazları önerebilirim.Fakat ayraçda da belirttiğim gibi bütçeniz aralığında en mantıklısı Xperia E gibi görünüyor.

Birde dediğiniz tüm telefonları huawei visionla kiyas.la da kıyasladım gigabyte yoktu o hariç kıyasladıgım tüm telefonlardan daha iyi olduğunu gösteriyor bu nasıl oluyor sizce o.O

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ama kıyas.la da huawei i daha iyi gösteriyor :/

Kardeş kiyas.la gibi siteler sana kağıt üzerindeki donanımları hakkında iyi yada kötü bilgi verirler, bazen donanımı kağıt üzerinde çok güçlü olan bir telefon, kendisinden daha düşük donanımlı bir telefondan daha az performanslı olabiliyor, burada asıl mesela yazılım, çoğu firma telefonuna ne kadar güçlü bir işlemci koysada yazılımını stabil yapamadı mı? Kullanıcıyı rahatsız ediyor, gereksiz kasmalar, donmalar, gecikmeler. Bana sorarsan Vision'u kullanma şansın varsa kullan, eğer kullanamazsan çünkü telefon Tipo'ya göre biraz eski bulunamayabilir, Turkcell, avea, Vodafone bayiilerine git Tipo'yu kullan, beğenirsen Tipo'yu al beğenmezsen ve almayı düşündüğün başka bir telefon yoksa Vision'u al.

Huawei Vision İnceleme - CHIP Online

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birde dediğiniz tüm telefonları huawei visionla kiyas.la da kıyasladım gigabyte yoktu o hariç kıyasladıgım tüm telefonlardan daha iyi olduğunu gösteriyor bu nasıl oluyor sizce o.O

Asha konusunda tekrar düşünmenizi tavsiye ederim, şık, tasarımı güzel fakat kamera özellikleri gerçekten çok sıkıntılı, nokia bunu tüm tuşlu telefonlarında yapıyor (E72 hariç), telefonlarda netleme yok, yani odaklamıyor, görüntü neyse o, bunu çok araştırdım fakat hiçbir tuşlu nokia da odaklama yapamadım, anlamadığım şey, tek şikayetçi olanda benim bu konuda.

Adam telefona 8MP kamera koymuş fakat odaklamıyor, dokunmatiklerinde sorun yok, 5800 da bile odaklama var galiba. Eğer bu ashalarda odaklama özelliği olsaydı hiç düşünmeden alırdım, belli bir süre sonra android sıkıyor, daha sade bir işletim sistemine geçmek istiyor insan, apple hem sade hem güzel ama apple alacak durumumuz yok, diğer marka işletim sistemleri ile idare ederim dedim ama yok odaksız olmaz.

Yani bana kalırsa kamera kaç MP olursa olsun kesinlikle odaklama özelliği olmalı, bir yazı çekecek oluyorsunuz herşeyi bulanık çıkarıyor, bu konuyu araştırarak alın.

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş kiyas.la gibi siteler sana kağıt üzerindeki donanımları hakkında iyi yada kötü bilgi verirler, bazen donanımı kağıt üzerinde çok güçlü olan bir telefon, kendisinden daha düşük donanımlı bir telefondan daha az performanslı olabiliyor, burada asıl mesela yazılım, çoğu firma telefonuna ne kadar güçlü bir işlemci koysada yazılımını stabil yapamadı mı? Kullanıcıyı rahatsız ediyor, gereksiz kasmalar, donmalar, gecikmeler. Bana sorarsan Vision'u kullanma şansın varsa kullan, eğer kullanamazsan çünkü telefon Tipo'ya göre biraz eski bulunamayabilir, Turkcell, avea, Vodafone bayiilerine git Tipo'yu kullan, beğenirsen Tipo'yu al beğenmezsen ve almayı düşündüğün başka bir telefon yoksa Vision'u al.

Huawei Vision İnceleme - CHIP Online

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Asha konusunda tekrar düşünmenizi tavsiye ederim, şık, tasarımı güzel fakat kamera özellikleri gerçekten çok sıkıntılı, nokia bunu tüm tuşlu telefonlarında yapıyor, telefonlarda netleme yok, yani odaklamıyor, görüntü neyse o, bunu çok araştırdım fakat hiçbir tuşlu nokia da odaklama yapamadım, anlamadığım şey, tek şikayetçi olanda benim bu konuda.

Adam telefona 8MP kamera koymuş fakat odaklamıyor, dokunmatiklerinde sorun yok, 5800 da bile odaklama var galiba. Eğer bu ashalarda odaklama özelliği olsaydı hiç düşünmeden alırdım, belli bir süre sonra android sıkıyor, daha sade bir işletim sistemine geçmek istiyor insan, apple hem sade hem güzel ama apple alacak durumumuz yok, diğer marka işletim sistemleri ile idare ederim dedim ama yok odaksız olmaz.

Yani bana kalırsa kamera kaç MP olursa olsun kesinlikle odaklama özelliği olmalı, bir yazı çekecek oluyorsunuz herşeyi bulanık çıkarıyor, bu konuyu araştırarak alın.

öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :) her telefonun 100 tl fazlası veya iyi oluyor onun için bunun sonu yok. gigabyte gsmart rio r1 veya huawei vision alayım diyorum bende. telefonda o kadar işim olmaz bi iki uygulama indirip kasmadan kullanayım yeter istiyorum :) ashaya gelince kamerası hariç başka kötü bir yanı var mı? çünkü kamerayla pek bi işim yok :)

SDNTeknoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Asha'ya uygulamaları Nokia'nın marketinden yükleyebilirsiniz.
Gigabyte'nin olmaması normal çünkü çok bilinen bir telefon değil.Ayrıca ben önerdiğim telefonları Huawei Vision'dan daha üstün diye göstermedim,sadece öneri olarak belirttim.Ha daha iyidir bu gayet normaldir sonuçta seçecek olan sizsiniz bir teknoloji mağazasına gidip hepsini elinize alıp incelerseniz daha verimli sonuçlar alacağınıza inanıyorum.Bu arada Motorola Atrix'e de bakmanızı öneririm.

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :) her telefonun 100 tl fazlası veya iyi oluyor onun için bunun sonu yok. gigabyte gsmart rio r1 veya huawei vision alayım diyorum bende. telefonda o kadar işim olmaz bi iki uygulama indirip kasmadan kullanayım yeter istiyorum :) ashaya gelince kamerası hariç başka kötü bir yanı var mı? çünkü kamerayla pek bi işim yok :)

hocam asha konusunda bir yanlış anlama olmuş :) asha 501 dokunmatik olanmış, ben tuşlular ile karıştırdım, o asha yı alabilirsiniz kamerada herhangi bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Bekleme süresi çok iyi, yani telefon, amacının hakkını veriyor, 48 gün baya uzun bir süre, eğer internete girmez oyun oynamaz bir insansanız. Bence alınabilir.

SDNTeknoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Birde siz Gigabyte GSmart Rio R1'i de listenize eklediyseniz bir önerim daha var o da General Mobile Discovery.General Mobile discovery çok daha güçlü ve iyi bir cihaz.

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Asha'ya uygulamaları Nokia'nın marketinden yükleyebilirsiniz.
Gigabyte'nin olmaması normal çünkü çok bilinen bir telefon değil.Ayrıca ben önerdiğim telefonları Huawei Vision'dan daha üstün diye göstermedim,sadece öneri olarak belirttim.Ha daha iyidir bu gayet normaldir sonuçta seçecek olan sizsiniz bir teknoloji mağazasına gidip hepsini elinize alıp incelerseniz daha verimli sonuçlar alacağınıza inanıyorum.Bu arada Motorola Atrix'e de bakmanızı öneririm.

hocam atrix biraz pahalı kaçmaz mı? bu telefonlara göre, 300-400 arası arkadaşın bütçesi galiba ama yinede bir Atrix kullanıcısı olarak bahsedeyim telefondan,

1GHz çift çekirdek,1GB RAM, Nvidia Tegra 2 işlemcisi var

16GB dahili hafıza, yükseltilebilr.

4" TFT LCD ekran,

11mm kalınlık

android 2.3.4 (resmi) ama ben cm10.1 (4.2.2) yükledim 1-2 aydır kullanıyorum sorunsuz çalışıyor, 2-3 haftada bir geliştiriliyor henüz stabil değil

5MP kamera 720p video

1930 mAh batarya

Ben telefondan memnunum, tegra 2 nin desteklediği oyunları kasmadan oynuyor, Asphalt 8 i bile kasmadan oynadım, fakat tabi görüntü ayarları oldukça düşüyor, ama kasmadan oynatıyor, asphalt7, most wanted gibi oyunlarıda kasmadan oynatıyor.

SDNTeknoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hocam atrix biraz pahalı kaçmaz mı? bu telefonlara göre, 300-400 arası arkadaşın bütçesi galiba ama yinede bir Atrix kullanıcısı olarak bahsedeyim telefondan,

4" TFT LCD ekran,

11mm kalınlık

android 2.3.4 (resmi) ama ben cm10.1 (4.2.2) yükledim 1-2 aydır kullanıyorum sorunsuz çalışıyor, 2-3 haftada bir geliştiriliyor henüz stabil değil

5MP kamera 720p video

1930 mAh batarya

Ben telefondan memnunum, tegra 2 nin desteklediği oyunları kasmadan oynuyor, Asphalt 8 i bile kasmadan oynadım, fakat tabi görüntü ayarları oldukça düşüyor, ama kasmadan oynatıyor, asphalt7, most wanted gibi oyunlarıda kasmadan oynatıyor.
Hocam çok doğru söylemişsiniz zaten bu cihazı aylardır araştırdım çok güzel bir cihaz.Arkadaşım alcaktı bundan daha sonra refurbished ürün olarak satıldığı için vazgeçti.Tegra 2'si ile GTA serisini bile çok akıcı çalıştırıyor.Aslında temiz 2.el bulabilirse ya da bütçeyi arttırırsa alabilir ancak,çünkü o bütçede android ve stabil çalışan cihaz bulmak gerçekten zor :)

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0

4" TFT LCD ekran,

11mm kalınlık

5MP kamera 720p video

1930 mAh batarya

atrixin fiyatı nedir huaweiden daha ıyı kıyas.la da bulamadım fıyatını ama ınternetten

GoByMe

Asistan
Reaksiyon puanı
21
İlk android telefonum huawei idi telefonu çook beğenmiyorum sonra bir hafta kadar gio kullanma fırsatım oldu sonra huawei satıp gio aldım o derece berbat. Soruyorsanız huawei 5mp kameraydı.

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hocam çok doğru söylemişsiniz zaten bu cihazı aylardır araştırdım çok güzel bir cihaz.Arkadaşım alcaktı bundan daha sonra refurbished ürün olarak satıldığı için vazgeçti.Tegra 2'si ile GTA serisini bile çok akıcı çalıştırıyor.Aslında temiz 2.el bulabilirse ya da bütçeyi arttırırsa alabilir ancak,çünkü o bütçede android ve stabil çalışan cihaz bulmak gerçekten zor :)

hocam şu dediğiniz gigabayt da baya hoş bir cihaz üstelik qualcomm işlemci kullanmasıda bence baya iyi bir avantaj, tegra 2 nin birçok kronik sorunu var yavaş yavaş düzeltiyorlar ama bu yüzden telefonlarda tegra 2 yi göremiyoruz,

refurbished ürünü olduğu doğrudur hocam şahsen beni pek etkilemedi, çünkü sonuçta tamir edilmiş telefon, bana gelen üründe büyük bi ihtimal refurbished ti ama hiç bir sıkıntı çekmedim, telefon dayanıklılık konusunda 1 numara bence onca yerden düşürdüm bana mısın demedi, dışındaki kapak ekranın çerçevesinide koruyor ekrana hiç birşey olmuyor maşallah, ama dedidğim gibi tegra 2 ile nereye kadar

GoByMe

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Abi son mesajı yeni gördüm atrix de kullandım ilki sürekli donuyordu sonra geri verip başka atrix aldım o daha iyisi. Ggoogle pla'deki oyunlarda çok iyi yüksek performanslı kamera fena değil ve video çekebiliyor.ayrıca bayağı da dayanıklı telefon ekran camı tuzla buz oldu dokunmatik hala çalışıyor.

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
GIGABYTE G-SMART RIO R1 bence tam sizlik, gayet iyi bir telefon eğer Discovery alamazsanız kesinlikle bu telefonu almanızı tavsiye ederim.

Android 4.0.4

1GHz çift çekirdek 512mb ram, 5mp kamera, IPS LCD ekran

http://www.teknolojix.com/gigabyte-g-smart-rio-r1-cep-telefonu?ref=akakce&v=1.87.1

bu telefonuda düşünebilirsiniz

atrixin fiyatı nedir huaweiden daha ıyı kıyas.la da bulamadım fıyatını ama ınternetten

atrix i internette satan bir firma bulamadım galiba piyasadan kalkmış, ama 2. el bulabilirsiniz.

siz bence gigabayt a bakın hocam, eğer paranız varsa discovery, discovery kapış kapış satılıyor, paranız olsa bile almak neredeyse imkansız

GoByMe

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Ben atrixi 400tl almıştım...

SDNTeknoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hocam şu dediğiniz gigabayt da baya hoş bir cihaz üstelik qualcomm işlemci kullanmasıda bence baya iyi bir avantaj, tegra 2 nin birçok kronik sorunu var yavaş yavaş düzeltiyorlar ama bu yüzden telefonlarda tegra 2 yi göremiyoruz,

refurbished ürünü olduğu doğrudur hocam şahsen beni pek etkilemedi, çünkü sonuçta tamir edilmiş telefon, bana gelen üründe büyük bi ihtimal refurbished ti ama hiç bir sıkıntı çekmedim, telefon dayanıklılık konusunda 1 numara bence onca yerden düşürdüm bana mısın demedi, dışındaki kapak ekranın çerçevesinide koruyor ekrana hiç birşey olmuyor maşallah, ama dedidğim gibi tegra 2 ile nereye kadar
Hocam zaten bu mobil cihazlar piyasasında birçok ürün inceledim ve şunu gördüm ki General Mobile pek de hatırı sayılır marka değil fakat özellikle alt ve orta-alt kategorisindeki cihazlar hatıra alınmayacak kadar değil gerçekten iyi cihazlar yapıyorlar fakat bazı insanların marka takıntısı olduğu için tercih etmiyebiliyorlar.Bu arada Atrix meselesine gelince dediğinize tümüyle katılıyorum refurbished olarak satılıyor çoğu fakat refurbished ürünleri de öyle kötü değerlendirmemek gerekiyor,mesela zengin biri yurtdışından alıyor biraz kullanıyor beğenmiyor geri yolluyor işte bu ürünleri paketleyip satıyorlar ve böyle ürünler refurbished'ın kurbanı asla değiller.Tegra 2'ye gelecek olur isek Tegra 2,mobil cihaz teknolojilerinin iyice gelişmeye başladığı dönemde yani 2011 de Atrix,Sony Tablet S gibi cihazlarda kullanılan bir CPU çeşididir.Fakat 2011 de kullanıldığı eski diye yorumlamamak lazım çünkü ben şuna inanıyorum ki piyasadaki birçok CPU'dan daha performanslı bir işlemci.Bu arada sizinle konuşmak benim için bir zevkti,gerçekten ilgili ve tecrübeli bir kişiliğiniz var.Sizi arkadaş olarak ekliyorum kabul ederseniz sevinirim :)

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
GIGABYTE G-SMART RIO R1 bence tam sizlik, gayet iyi bir telefon eğer Discovery alamazsanız kesinlikle bu telefonu almanızı tavsiye ederim.

Android 4.0.4

1GHz çift çekirdek 512mb ram, 5mp kamera, IPS LCD ekran

http://www.teknolojix.com/gigabyte-g-smart-rio-r1-cep-telefonu?ref=akakce&v=1.87.1

bu telefonuda düşünebilirsiniz

atrix i internette satan bir firma bulamadım galiba piyasadan kalkmış, ama 2. el bulabilirsiniz.

siz bence gigabayt a bakın hocam, eğer paranız varsa discovery, discovery kapış kapış satılıyor, paranız olsa bile almak neredeyse imkansız

huawei veya rio yu alabılırım sızce hangısını alayım yani gigabyte mı alayım? sorun cıkarmasın hanı gigabyten cok telefon urunu yokda

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
huawei veya rio yu alabılırım sızce hangısını alayım yani gigabyte mı alayım? sorun cıkarmasın hanı gigabyten cok telefon urunu yokda

Huawei Vision U8850

1GHz Tek çekirdek
512MB Ram
3.7" TFT LCD 480x800 Ekran
5MP Kamera
1400 mAh Batarya
9.9mm Kalınlık

Gigabyte G-Smart RIO R1

1GHz Çift Çekirdek
512MB Ram
4" IPS LCD 480x800 Ekran [Diğer ekranlara göre daha geniş açıdan (178 derece) dahi net görülebilir ekran.]
5MP Kamera
1500 mAh Batarya
10.5mm Kalınlık
Çift Hat Desteği

Siz karar verin, bana sorarsanız çok araştırmayın, piyasada 300 ile 500 TL arası birçok telefon bulunabilir, aralarında çokta bir uçurum olmaz, herhangi bir alışveriş merkezine veya turkcell, vodafone, avea bayisine gidin bu fiyat aralığındaki telefonları kullanın, beğendiğinizi alın, çok araştırmanız sizin için pek iyi olmaz, çok düşünmenize gerek yok, çift çekirdekli, RAM i yüksek olursa daha avantajlı olur, dediğim gibi beğendiğinizi alın, kağıt üzerindeki donanıma kafanızı çok yormayın ama çokta düşük donanımlı bir ürün almayın.

kingofm2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Huawei Vision U8850

1GHz Tek çekirdek
512MB Ram
3.7" TFT LCD 480x800 Ekran
5MP Kamera
1400 mAh Batarya
9.9mm Kalınlık

Gigabyte G-Smart RIO R1

1GHz Çift Çekirdek
512MB Ram
4" IPS LCD 480x800 Ekran [Diğer ekranlara göre daha geniş açıdan (178 derece) dahi net görülebilir ekran.]
5MP Kamera
1500 mAh Batarya
10.5mm Kalınlık
Çift Hat Desteği

Siz karar verin, bana sorarsanız çok araştırmayın, piyasada 300 ile 500 TL arası birçok telefon bulunabilir, aralarında çokta bir uçurum olmaz, herhangi bir alışveriş merkezine veya turkcell, vodafone, avea bayisine gidin bu fiyat aralığındaki telefonları kullanın, beğendiğinizi alın, çok araştırmanız sizin için pek iyi olmaz, çok düşünmenize gerek yok, çift çekirdekli, RAM i yüksek olursa daha avantajlı olur, dediğim gibi beğendiğinizi alın, kağıt üzerindeki donanıma kafanızı çok yormayın ama çokta düşük donanımlı bir ürün almayın.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim öyle görünüyor ki Gigabyte daha iyi bende o halde onu alayım teşekkürler :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben huaweı kullanıcısıyım facebook uzerınde top eleven adlı oyunu yukledım acamıyorum nedenı neddır arkadalar yardıcı olur musunuz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben olsam huawei alirdim zaten alicam nedenmi? iste size gercekler tipo da basit oyunlar bile kasiyor telefon cok klasik sadece markasinin bir adi var huawei sistem guc islemci ekran her yerden dahi iyi gecen gun arkadasim subway surfers oynuyodu fakat cok yavasti kasiyodu ayrica renkleri berbat menude dolasirken takiliyor cok yavas yani iyiki sony almamisim az kalsin aliyodum vaz gectim huawei gordum biraz daha ucuz ve daha avantajli