HTC one x+ mı S3 mü?

HTC one x+ mı S3 mü?

• Kullanılan toplam oy
    72

OnurErgin

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
s 3 te kullandım ama şimdi one x kullanıyorum 4.1.1 ve sense 4 + gelince telefon bir başka oldu çok akıcı rehberde falan takılma yok ben htc derim daha stabil

hakan043

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HTC nin ürünleri herzaman sağlam kaliteli oluyor bence iphone dan daha üstün.Donanım olarak bence S3 sağlam değil en azından benim S3 öğle geldi bana markette alışverişde üzerinde kılıfda takılıyken düştü yaklaşık 65 cm de sağ kasa çatladı bende sattım htc 8x aldım memnunum daha önce htc one x de kullanmıştım onu satıp s3 aldığıma çok pişman oldum sonuçta htc ye döndüm tavsiye ederim ..

Shockxx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayır, biraz daha araştır istersen sağdan soldan duyduklarınla kendini kandırmak yerine.
3GS'in toplam satışı bile yüksek S3'ten.
Bu kadar yanlış bilip bu kadar atıp tutmak pek iyi değil, biraz oku derim.
Bak kardeş.Ben Htc One X almayı düşündüm bir ara.Bataryası vb. özellikleri beni HTC'den soğuttu.Ayrıca s3 te bulunan hiçbir özelliğin HTC de olmadığını farkkettim.Telefonu kulağına götürdüğünde arama yapması ters çevirdiğinde meşgule vermesi vb. 1800 TL harcayıp HTC telefonu kullanmaktansa S3 alırım daha iyi.Bana HTC'nin samsunga karşı çıkacak en az 4 özelliğini söyleyin lütfen.

mehmetfurkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
SDN de testlere bakabilirsin. Hız konusunda grafik konusunda S III önde götürüyor one x dede one x+ dada. Tasarımıydı bilmem neydi o senin bileceğin iş. Performansa bakarsak S III. Ve sanıldığı gibi belirli bir süreden telefon dolupta kasmıyor bunu belirteyim

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hayır, biraz daha araştır istersen sağdan soldan duyduklarınla kendini kandırmak yerine.
3GS'in toplam satışı bile yüksek S3'ten.
Bu kadar yanlış bilip bu kadar atıp tutmak pek iyi değil, biraz oku derim.

3gs'nin toplam satış rakamı kaç ki bulamadım 2012 yılında 1.6 milyon satılmış bu zamana kadar ne kadar satılmış bulamadım galaxy s3 ü geçmesi ilginç geldi piyasadaki telefonların %75'i android olunca

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
HTC bölümünüde girdim tam bir HTC hayranısın :) Buraki konus One x+ ve S3 ile ilgli baska konuları bununla karıstırmayalım lütfen. HTC iyi güzel diyorsun da telefonlar Allah yapısı degil, yarın bozuldugunda Teknik servise gönderdiginde sorunlarının yasandıgından sikayetci olanlar var buna ne diyeceksin? Daha önce Samsung kullandım ben telefonun camını yanlıslıkla kırmıs bulundum, Samsung 1-2 hafta içinde müşteri memnuniyeti için yapıp geri yolladıgını söyledi. HTC ne yapar telefonun her hangi bir sorununda? Telefonları cok güzel karsılastırmıssınız tartısmanız basdan sonada okudum. Ama 2 bin lira verip one x almak var 1.5 verip S3 almak var. Bunuda göz önünde bulundurmak lazım.

KVK'nın servis becerisinin çok iyi olduğunu ben de söyleyemem açıkçası, yalan olur.
Ancak bununla ilgili herhangi bir soru/görüş vb durum olmadığı için şimdiye dek bahsetmedim pek. Camı kendin kırıp bunu da servise söylediysen ve ücretsiz yaptılarsa diyecek bir şey bulamıyorum, ancak çok istisnai bir durum olduğunu düşünüyorum açıkçası.

HTC hayranlığına gelince, valla kendimi hayran olarak görmüyorum pek açıkçası. Şiddetle savunduguğum ve yanında olduğum markalar hep benim bir şekilde ihtiyaçlarım doğrultusunda en iyi olarak belirlediğim markalar ve çok sevdiğim markalar içerisinde bir tek Sony buna tezat oluşturabilir. Sony'yi mana bulmadan çok seviyorum. HTC'yle ilgili biraz daha çabam var, onun da sebebi Türkiye'de eksik pazarlama ve fiyat gibi nedenlerden ötürü fazla bilinmiyor olması. Ben de bilinmesini ve daha da yaygınlaşmasını istiyorum açıkçası bu konuda da HTC'ye yardım ediyorum, bunun bana da faydası var elbette, HTC maddi açıdan zorda olan bir firma, bundan kurtulup daha rahat bir şekilde yola devam etmesini istiyorum. ANcak bunu yaparken de sadece HTC'yle ilgili hurafeleri çürüterek yapma amacındayım, umarım kimseyi yanlış yönlendirecek bir şey söylememişimdir. Bu da son isteyeceğim şeydir. Derdim kullandığım markayı övmek, en iyi ilan etmek değil; ama yanlış bilinenleri engellemek.

Fiyatla ilgili bişey diyemem. Hiç bir telefon bence bu paraları etmiyor zaten, ama oransal maliyet çıktısı olarak bakarsak da, Samsung'un 0,75 birim fiyatla satılırken HTC'nin 1 birim fiyatla satılması da bence yanlış değil. Yazılım ve donanım maliyeti olarak ONe X zaten S3'ten daha maliyetli bir telefon ve daha pahalıya satılması da doğal. Sebebi direkt olarak bu değil elbette ama bu sebepten ötürü doğal karşılıyorum demek sitiyorum.

Bak kardeş.Ben Htc One X almayı düşündüm bir ara.Bataryası vb. özellikleri beni HTC'den soğuttu.Ayrıca s3 te bulunan hiçbir özelliğin HTC de olmadığını farkkettim.Telefonu kulağına götürdüğünde arama yapması ters çevirdiğinde meşgule vermesi vb. 1800 TL harcayıp HTC telefonu kullanmaktansa S3 alırım daha iyi.Bana HTC'nin samsunga karşı çıkacak en az 4 özelliğini söyleyin lütfen.

Konu nereden OneX-S3'e geldi şimdi? Sen ikinci defa bilmediğin bir konuda emin konuşmuştun, ben de bak bilmeden konuşuyorsun işte yapma dedim. S3 sahibi kimseye neden S3 aldın, One X alsana onun yerine falan da demedim hayatımda bir kere bile, ama özellik istiyorsan.

Telefonu çalarken masadan kaldırınca zil sesinin kısılması,
Cep çanta vb yerlerdeyken sesin otomatikman sonuna kadar açılması
Telefonu ters çevirince zil sesini kısması
Konuşurken ters çevirince hoparlörü açması.

Bunların tamamı tek bir mod ve bunu ilk olarak yapan HTC. Sen şimdi kalkıp S3'te olan hiç bir özellik One X'de yok diyorsun, verdiğin örnek de bu. :)

3gs'nin toplam satış rakamı kaç ki bulamadım 2012 yılında 1.6 milyon satılmış bu zamana kadar ne kadar satılmış bulamadım galaxy s3 ü geçmesi ilginç geldi piyasadaki telefonların %75'i android olunca

2012 yılında üzerine 2 model çıkmışken 2 milyon satması biraz işaret olmalı.:)
Tam hatırlamıyorum şu an ama 60-70 milyon civarında bir rakam idi.
Piyasada Android olan bir S3 mü var nesi garip geldi? Misal 2012'nin 3. çeyreğinde 26 milyon telefon satmış Apple. Samsung 56 milyon. Apple bunu 2 modelle yapıyor hemen hemen, Samsung 20 modelle.

immortalsword

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Bana verdiğin cevap için teşekkür ederim ama forumda konuları gezince biraz her HTC konusunun altında adını görmek zor değil, sanki HTC satış danışmanı gibi çalışıyorsun :)

Piyasada Android olan bir S3 mü var nesi garip geldi? Misal 2012'nin 3. çeyreğinde 26 milyon telefon satmış Apple. Samsung 56 milyon. Apple bunu 2 modelle yapıyor hemen hemen, Samsung 20 modelle.

Bu konudaki görüsüne gelince Samsungun Tüm rakiplerinin toplamından fazla sattıgı acıklandı. Samsungun kaç modelle yaptıgından bahsetmissin adamlar çesit sunuyor pazarlama politikası :) II

Daha önceki konularda grafiklerdende bahsetmisdin sanırım. SDN nenin bu konu üzerindeki incelemelerini izlemedim fakat bu incelemelerden S3 ün üstün geldigini okudum buna ne diyeceksin?

Birde HTC ile ilgili başka konu altında yazdım yine senin yorum attıgın: batarya biter 1 günde ve bu bataryaların bir ömrü var ilerde yarım günüde cıkarmayabilir. ilersi için ne düsünüyorsunuz? yılda bir telefon degistirecek degiliz sanırım.

Yanlıs anlama bende bir S3 hayranı yada HTC one X hayranı degilim. Yeni telefon alacagım arastırma pesindeyim sadece. :)

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7

1.6 milyon satması işaret olabilir ama apple firmasının sahibi ben olsam benim için kötü bir işaret :) üst modeller varken hala alt modellerin tüketilmesi ilk çıktığı zaman ki fiyat politikasındandır, eski modellerin çok satması demek yeni modellerin özellikleri insanları cezbetmiyor iphone 5 e o kadar para vereceğime 3gs alırım arada uçurum yok benim için diyorsa müşteri çöküşünüz yakındır :D az telefonla modelleri sınırlayarak piyasada tutunmak için çok farklı olmalısınız ilk modellerinde iphone bunu başardı en çok satan telefonunun 3gs olması normal bundan sonrakilerin 3gs kadar çok satmaması anormal olarak kabul edilmelidir :) %25 lik bir kitlenin çoğunda 3gs var o zaman ondan bana garip geldi :)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1.6 milyon satması işaret olabilir ama apple firmasının sahibi ben olsam benim için kötü bir işaret :) üst modeller varken hala alt modellerin tüketilmesi ilk çıktığı zaman ki fiyat politikasındandır, eski modellerin çok satması demek yeni modellerin özellikleri insanları cezbetmiyor iphone 5 e o kadar para vereceğime 3gs alırım arada uçurum yok benim için diyorsa müşteri çöküşünüz yakındır :D az telefonla modelleri sınırlayarak piyasada tutunmak için çok farklı olmalısınız ilk modellerinde iphone bunu başardı en çok satan telefonunun 3gs olması normal bundan sonrakilerin 3gs kadar çok satmaması anormal olarak kabul edilmelidir :) %25 lik bir kitlenin çoğunda 3gs var o zaman ondan bana garip geldi :)

Ufak bir nokta var sanırım açıklığa kavuşturamadığımız. En çok satan telefon 3GS değil, Apple'ın her çıkardığı telefon öncekilerden fazla satıyor. Ben 3GS "bile" S3'ten fazla satıyor demek istemiştim. Yoksa 4 3GS'ten, 4S de 4'ten fazla sattılar.
iPhone'un satış rakamlarıyla aşık atabilecek bir telefon yok ortada.

2012'de 3GS'in 1 milyon küsür satması da misal Türkiye'de hala satılıyor olmasından ya da benzerimiz gelişmemiş ülkelerde.

Bana verdiğin cevap için teşekkür ederim ama forumda konuları gezince biraz her HTC konusunun altında adını görmek zor değil, sanki HTC satış danışmanı gibi çalışıyorsun :)

Bu konudaki görüsüne gelince Samsungun Tüm rakiplerinin toplamından fazla sattıgı acıklandı. Samsungun kaç modelle yaptıgından bahsetmissin adamlar çesit sunuyor pazarlama politikası :) II

Daha önceki konularda grafiklerdende bahsetmisdin sanırım. SDN nenin bu konu üzerindeki incelemelerini izlemedim fakat bu incelemelerden S3 ün üstün geldigini okudum buna ne diyeceksin?

Birde HTC ile ilgili başka konu altında yazdım yine senin yorum attıgın: batarya biter 1 günde ve bu bataryaların bir ömrü var ilerde yarım günüde cıkarmayabilir. ilersi için ne düsünüyorsunuz? yılda bir telefon degistirecek degiliz sanırım.

Yanlıs anlama bende bir S3 hayranı yada HTC one X hayranı degilim. Yeni telefon alacagım arastırma pesindeyim sadece. :)

Evet HTC hakkında yanlış bilinen şeyleri söylemek için bir çaba sarfettiğimi yazmıştım zaten. Merak ediliyorsa HTC ile herhangi bir ticari vb bağım yok, olması yönünde bir isteğim de yok zaten. HTC TÜrkiye gibi boş beleş bir oluşumun benim farkımda olmadığına da emin olabilrisin. :D Sadece Elevate adındaki HTC topluluğunun bir üyesiyim ama bu topluluk da zaten HTC sahibi/sever bireylerden oluşuyor, yine organik bir bağımız yok anlayacağın.

Samsung'un satış rakamı falan ile ilgili söylediğim şeyi yanlış anladın sanırım. Ben sadece sonuçları yorumluyorum. Şimdi kendisinin üzerine gidiyor gibi görünmek istemem ama bir arkadaş satış rakamlarıyla ilgili bir şey söyledi, ben de öyle olmadığını söyledim. Yoksa Samsung aslında o kadar satmıyor, satıyor ama kaç modelle satıyor, Apple daha iyi falan filan gibi bir iddiam da yok, umrumda değil pek, sadece yorumladım. Apple'ın telefonları muadili Samsung'lardan fazla satıyor, bunus öyledim. En çok satan telefon iPhone, en çok satan marka Samsung, bu konu nettir sanırım artık. :) Umarım. :)

Evet grafik akıcılık performans konusunda Mali daha iyi, bunu yazmıştım bir yerde.

Pille ilgili kısmı tam anlamadım ama, zaten yaklaşık 2 yıla yakın bir charge-cylce verir çoğu polimer pil. Tüm telefon üreticileri de şu an geeklerin yılda bir, power userların 2 yılda bir telefonlarını değiştirmelerini istiyor. Pilin değiştirilemiyor olmasını sanırım gündeme getirdin şimdi anladım :D Evet bu HTC'nin tercihi, beğenmeyebiliriz diyebilecek bir şeyim yok pek fazla. Telefonu çok yoğun kullanıp her gün şarj ediyorsanız ve 2-2,5 yıl sonra telefonu değiştirmek istemiyorsanız Samsung daha ekonomik bir çözüm sunuyor. Bu gerçeği değiştirmiyor olmakla beraber, yeni dönemde unibody tasarımların yanında kullanılan pillerden bahsediyorum sadece, HTC'nin kullandığı pillerin daha kaliteli ve daha uzun ömürlü olduklarını da söyleyebilirim. Bununla ilgili büyük bir genelleme olmakla birlikte şu veriyi de göz önünde bulundurabilrsiniz.
Aynı hacimde aynı ağırlıkta iki pilden biri 1900 diğeri 2200 mAh ise, ortada bir çançinçon durum yok ise, 1900mAh'lık pil büyük ihtimalle daha iyi ve daha kaliteli bir pildir, bu da bir başka veri. AMa dediğim gibi bu söylediklerimin hiç biri Samsung2un uzun ömürlü kullanımda daha ekonomik bir çözüm sunduğu gerçeğini değiştirmiyor elbette.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ufak bir nokta var sanırım açıklığa kavuşturamadığımız. En çok satan telefon 3GS değil, Apple'ın her çıkardığı telefon öncekilerden fazla satıyor. Ben 3GS "bile" S3'ten fazla satıyor demek istemiştim. Yoksa 4 3GS'ten, 4S de 4'ten fazla sattılar.

2012'de 3GS'in 1 milyon küsür satması da misal Türkiye'de hala satılıyor olmasından ya da benzerimiz gelişmemiş ülkelerde.

3gs yi genel olarak algılamıştım ama her telefonunun bir öncekinden daha fazla satması daha ilginç geldi apple politikası için böylede gitmesi gerekiyor ama %25 lik dilim nasıl oluyor da o kadar çoğunluğu oluşturuyor anlaya bilmiş değilim Türkiye de 3 milyon kadar iphone kullanıcısı varmış bu 4'ün 4s den 3g'nin 3gs den daha fazla satığını kanıtlayan istatistiksel verilere nereden ulaştınız kaynak var mı acaba merak ettim de yoksa her yıl beklenen satış rakamları şu kadar satar bu yıl şu kadar sattı gibi veriler var her yerde reklam amaçlı fan siteler sağlıksız veriler ve satış rakamları da aynı değil genel kanıya varmak zor, istatistiksel olarak veri varsa elinizde paylaşırsanız sevinirim bir şey daha eklemek istedim 3gs 60 70 milyon kadar dediniz 4'ün satış rakamları bundan daha fazla olması gerekiyor 4s daha da fazla ve %25 lik kesimi oluşturuyorlar takıldığım nokta bu android çok çeşitli olarak farklı markalar adı altında dağıtıla bilir ama iphone'nun dağıtıldığı ülkelere de bakacak olursak da ülkemizdeki 3 milyon sayısı genel olarak az geldi.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
one x plus daha yeni nesil bir cihaz bu yüzden tabiki daha iyi bence sorulması gereken soru s3 ün yeni versiyonuyla one x plus kapışması olmalıydı:)

immortalsword

Asistan
Reaksiyon puanı
17

2012'de 3GS'in 1 milyon küsür satması da misal Türkiye'de hala satılıyor olmasından ya da benzerimiz gelişmemiş ülkelerde
Bunun gelismislikden cok herkes bütcesine yeteni alıyor diyebiliriz yada herkesin çeşitli sebepleri vardır :) Konu cok dagılıyor bu noktadan sonra bunu kendi aranızda özel mesajlarla devam ettirmenizi tavsiye ederim :) konu amacından sapmasın :)

simdi gelelim HTC One x & S3 sohbetimize. Simdi benim gördügüm S3 grafik olarak daha iyi pil olarak daha iyi. Yazılımları herkesin kendi tatminkarlıgına kalmıs. Saglamlık Htc nin daha saglam oldugundan söz etmissiniz bu konuda bir htc kullanısı olmadıgım için fikrim yok htc kullanıcısı arkadasım var telefonundan memnun ama ne kadar bir kullanıcı orasını bilmiyorum yani ne kadar zorluyor telefonu. S3 kullanan arkadasım var cok memnun bunuda belirtmek isterim telefonuda yeterince zorluyor :) Fiyatları zaten tartısılmaz hersey ortada bu konuda. Ayrıca ben iki yılda bir telefon degistireceksem aldıgım telefon kadar parasıda önemli ki o zaman verdigi garanti hizmetiylede samsung vazgecilmez. 2 yıldan fazla kullanmayı düsünenler içinde yine samsung vazgeçilmez cünkü batarya değiştirmek gibi bir sansınız var. Ayrıca fiyatlar yine tartısma konusu olmus konunun dısına cıkacagım kendim uyarmıs olmama rağmen fakat. Bugün kampanyayla 2.100 liraya iphone satan yer var ayrıntısını bilmiyorum ama bakmak isteyenler için bunu yapan bir operatör sirketidir ararlarsa bulurlar. Ve yine senin mantıgınla kardesim 300-400 daha veririm HTC alırım diyorsun ya bu kampanyayı bulamayanlar için yine 2 gün önce gördüm AVM lerde mağzaları olan bir elektronik sirketinin sitesinde gördüm kampanyaydı iphone 5 2.400lira 300-400 vere vere artacaksa bu is iphone 5 alırım tepe tepe kullanırım kafamda rahat olur her anlamda :) (reklam olmasın diye herseyi acık söylemedim bu niye böyle yazmıs demeyin :) )

Neyse düsüncelerin herseye ragmen aklımda olacak, ben kendi düsüncemi ifade ettim zaten daha fazla konunun altında sirkülasyon yapmaya gerek yok :)

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Savaş çıkmış yahu :D Samsungcular HTC'ci lere karşı .

BtRc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şu telefon türkiye mağazalarına bi girsede elimize alıp adam gibi bi incelesek herkes farklı şeyler diyor multi medya özelliklerine kötü dediler kamerası işin cabası fiyatına göre iyi bir kamerası olacağına inanıyorum.multi medya özelliği benim için en önemli özelliklerden birisi ama oyun oynamak içinde en iyi telefonlardan birisi hatta en iyisi.tek bakacağım adam akıllı müzik dinleniyormu başkalarının yorumlarıyla kafamı karıştırmama gerek yok :)

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
benim için pil önemli en az 1 gün götürmedikçe o telefonu kullanamadıkça istediği kadar iyi olsun.

Shockxx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
thekillingroad kardeş HTC fanboy olduğunu bu kadar belli etme derim.Ayrıca lütfen yalana karşı çıkalım One X alsana onun yerine demiyosun zaten.Direk One X+ al diyosun.Forumdada yazdığın mesajlar bunlara örnek.Lütfen yalan atma söylediğini kabullen.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
3gs yi genel olarak algılamıştım ama her telefonunun bir öncekinden daha fazla satması daha ilginç geldi apple politikası için böylede gitmesi gerekiyor ama %25 lik dilim nasıl oluyor da o kadar çoğunluğu oluşturuyor anlaya bilmiş değilim Türkiye de 3 milyon kadar iphone kullanıcısı varmış bu 4'ün 4s den 3g'nin 3gs den daha fazla satığını kanıtlayan istatistiksel verilere nereden ulaştınız kaynak var mı acaba merak ettim de yoksa her yıl beklenen satış rakamları şu kadar satar bu yıl şu kadar sattı gibi veriler var her yerde reklam amaçlı fan siteler sağlıksız veriler ve satış rakamları da aynı değil genel kanıya varmak zor, istatistiksel olarak veri varsa elinizde paylaşırsanız sevinirim bir şey daha eklemek istedim 3gs 60 70 milyon kadar dediniz 4'ün satış rakamları bundan daha fazla olması gerekiyor 4s daha da fazla ve %25 lik kesimi oluşturuyorlar takıldığım nokta bu android çok çeşitli olarak farklı markalar adı altında dağıtıla bilir ama iphone'nun dağıtıldığı ülkelere de bakacak olursak da ülkemizdeki 3 milyon sayısı genel olarak az geldi.

%25_%75'e çok yanlış yerden takılıyorsunuz. S3 30 milyon sattı da gerisi ne sattı bilgi var mı? :)
Kesin rakamlar şunlar diyemem ama Google'da aratırsanız iPhone satışlarıyla ilgili çokça yeni kaynak mevcut. Bakın Q2'de bu sene Samsung 50 milyon telefon satmış, bunu tututrsa yılda 200 milyon eder, S3 ise sadece 30milyon sattı bunun içinde. Apple ise 25 milyon sattı aynı çeyrekte, bunun 20 milyonu nereden baksanız 4S'dir zaten. iPhone'un her modelinin öncekinden fazla satıyor olduğu da çokça haber olmuş ve internette bulabileceğiniz rakamlar. Ben bu kadar şaşırmanıza anlam veremedim %25'i tek bir telefona tutuyor elinde Apple.

Bunun gelismislikden cok herkes bütcesine yeteni alıyor diyebiliriz yada herkesin çeşitli sebepleri vardır :) Konu cok dagılıyor bu noktadan sonra bunu kendi aranızda özel mesajlarla devam ettirmenizi tavsiye ederim :) konu amacından sapmasın :)

simdi gelelim HTC One x & S3 sohbetimize. Simdi benim gördügüm S3 grafik olarak daha iyi pil olarak daha iyi. Yazılımları herkesin kendi tatminkarlıgına kalmıs. Saglamlık Htc nin daha saglam oldugundan söz etmissiniz bu konuda bir htc kullanısı olmadıgım için fikrim yok htc kullanıcısı arkadasım var telefonundan memnun ama ne kadar bir kullanıcı orasını bilmiyorum yani ne kadar zorluyor telefonu. S3 kullanan arkadasım var cok memnun bunuda belirtmek isterim telefonuda yeterince zorluyor :) Fiyatları zaten tartısılmaz hersey ortada bu konuda. Ayrıca ben iki yılda bir telefon degistireceksem aldıgım telefon kadar parasıda önemli ki o zaman verdigi garanti hizmetiylede samsung vazgecilmez. 2 yıldan fazla kullanmayı düsünenler içinde yine samsung vazgeçilmez cünkü batarya değiştirmek gibi bir sansınız var. Ayrıca fiyatlar yine tartısma konusu olmus konunun dısına cıkacagım kendim uyarmıs olmama rağmen fakat. Bugün kampanyayla 2.100 liraya iphone satan yer var ayrıntısını bilmiyorum ama bakmak isteyenler için bunu yapan bir operatör sirketidir ararlarsa bulurlar. Ve yine senin mantıgınla kardesim 300-400 daha veririm HTC alırım diyorsun ya bu kampanyayı bulamayanlar için yine 2 gün önce gördüm AVM lerde mağzaları olan bir elektronik sirketinin sitesinde gördüm kampanyaydı iphone 5 2.400lira 300-400 vere vere artacaksa bu is iphone 5 alırım tepe tepe kullanırım kafamda rahat olur her anlamda :) (reklam olmasın diye herseyi acık söylemedim bu niye böyle yazmıs demeyin :) )

Neyse düsüncelerin herseye ragmen aklımda olacak, ben kendi düsüncemi ifade ettim zaten daha fazla konunun altında sirkülasyon yapmaya gerek yok :)

Gelişmişlik ölçülürken alınan ölçümlerden bir çoğu ekonomik ölçümlerdir. Bütçesinin yettiği lafı sempatik iken gelişmemiş diyince daha kötü bir laf edilmiş gibi oluyor değil mi? :) Aynı şeyi söylüyoruz aslında. Bizler batı ülkelerine göre çok daha az ve daha zor kazanıyoruz, bununla beraber yaşamak bizde çok daha pahalı.

Grafik olarak S3 daha iyi evet, ama bunu son kullanıcı ne kadar ölçümleyebilir bu da önemli. İyi kelimesi matematiksel ölçümlerde her zaman ortaya koyulabilir ancak son kullanıcıya olan etkisinin olup olmadığına bakmak lazım.
Pil konusunda evet diyemem. S3'te değişim daha ekonomik orası doğru, ama bu pili daha iyi anlamına gelmez.

300-400 vere vere daha da artacaksa 2400 veririm iPhone alırım mantığı son derece yanlış. Bugün S3 sahibi olan kişileri de One X sahibi olan kişiler de %90 iPhone sahibi de olabilecekken bu telefonları tercih eden kişiler. iPhone 1500TL olsa One X 2000 TL olsa ben yine One X alırım. iPhone'u daha iyi/güzel gibi üstte tutarak vermişken ona veririm diye düşünmek pek doğru değil. Servisle ilgili bir yorumda bulunamam açıkçası, benim duyduğum son derece kötü Samsung servis tecrübeleri de var ama ne olursa olsun kendisi ülkede bulunan bir markanın bir servis anlaşması yapandan daha iyi olacağı varsayımına ben de katılıyorum. Nereden buraya geldik diye düşünecek olursak, maliyetten çıktı konu. Samsung şu an iPhone 5'e karşı mümkün olduğunca güçlü kalmak istiyor S3 ve NoteII'yle, finansal gücünün sayesinde de fiyatları kırabiliyor, bir de paralel ithalat konusu var elbette. Bunların ışığında ekonomik olan çözümün S3 olduğuna kimse inkar etmeyecektir zaten. Kimse gelip "S3 alacağım zira daha ekonomik" diyen adama bir cevap veremez ki, fiyat avantajı zaten ortada.

Burada oturmuş bir telefon alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerine konuşuyoruz. Konunun gidişatının herhangi bir zararı olduğunu düşünmüyorum.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
%25_%75'e çok yanlış yerden takılıyorsunuz. S3 30 milyon sattı da gerisi ne sattı bilgi var mı? :)
Kesin rakamlar şunlar diyemem ama Google'da aratırsanız iPhone satışlarıyla ilgili çokça yeni kaynak mevcut. Bakın Q2'de bu sene Samsung 50 milyon telefon satmış, bunu tututrsa yılda 200 milyon eder, S3 ise sadece 30milyon sattı bunun içinde. Apple ise 25 milyon sattı aynı çeyrekte, bunun 20 milyonu nereden baksanız 4S'dir zaten. iPhone'un her modelinin öncekinden fazla satıyor olduğu da çokça haber olmuş ve internette bulabileceğiniz rakamlar. Ben bu kadar şaşırmanıza anlam veremedim %25'i tek bir telefona tutuyor elinde Apple..

:D Onu diyorum bende apple için de aynı bilgiler geçerli her yıl satılan rakamlar var 20, 25 milyon Samsung'un diğer düşük ve orta bütçelere hitap eden bir çok akıllı telefon modeli var buradaki apple'ı ön plana çıkaran etmen reklam bazlı haberler olmuş çok sattı ya da az sattı diye net bir şey söyleyemeyiz tam bir veri yok çünkü %75 ve %25 i baz almamda akıllı telefon kullanan kişi sayısına göre işletim sistemi dağılımı %100'lük bir kullanıcı var bunun %25'i android kullanmıyor sayı olarak %75 lik daha fazla ve bu dağılımın en kötü %40'ı diğer android işletim sistemli telefonlar olsa %35'i samsung'a ait olduğunu düşünüyorum buradaki yüzdelik dağılım satış rakamına yani piyasada bulunan telefonlara göre daha doğrusu, çok uçuk rakamlarda telefon satsaydı apple bu yüzdelik dilim daha da büyürdü bende böyle bir çıkarım yaparım ama veri yok elimde söylememde yanlış olur onu anlatmak istedim cevabımı aldım ben teşekkürler :)

immortalsword

Asistan
Reaksiyon puanı
17
bu yorumun güzel oldu çünkü seninki HTC hayranlıgı :) benimkisi sadece karsılastırma samsung hayranlıgım yok parada almıyorum umrumdada degil kimin ne aldıgı :) bende herkes gibi telefon alacagım uygun bir zamanda ama yeni ürünleri bekleyecegim sanırım :) Ama sana sunu söyliyim bana göre HTC bu kadar büyük bir marka degil :) Burada bahsettigimiz HTC nin eksikligi cok büyük farklar Batarya, grafik, teknik servis vb. Bu arada konu parası olmak degil bugün parası olmayan birsi bile bilmem kaç taksite böldürür alır istedigi telefonu. Ama bir telefonu kim alırsa alsın emin ol onu götürecegi süreye bakar. Eğerki telefon ne kadar götürürse götürsün ya ben istedigim telefonu alırım 1 yıl sonrada degistiririm umrumda olmaz diyen birisi varsa ona diyecek bir lafım yok zaten :) Anketin sonuclarınıda görüyorum fakat insanların düsüncelerin merak etmiyor degilim niye bu kadar eksigi varken HTC nin üstüne üslük ellerine almadıkları bir aleti bu kadar savunabiliyorlar :D

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu yorumun güzel oldu çünkü seninki HTC hayranlıgı :) benimkisi sadece karsılastırma samsung hayranlıgım yok parada almıyorum umrumdada degil kimin ne aldıgı :) bende herkes gibi telefon alacagım uygun bir zamanda ama yeni ürünleri bekleyecegim sanırım :) Ama sana sunu söyliyim bana göre HTC bu kadar büyük bir marka degil :) Burada bahsettigimiz HTC nin eksikligi cok büyük farklar Batarya, grafik, teknik servis vb. Bu arada konu parası olmak degil bugün parası olmayan birsi bile bilmem kaç taksite böldürür alır istedigi telefonu. Ama bir telefonu kim alırsa alsın emin ol onu götürecegi süreye bakar. Eğerki telefon ne kadar götürürse götürsün ya ben istedigim telefonu alırım 1 yıl sonrada degistiririm umrumda olmaz diyen birisi varsa ona diyecek bir lafım yok zaten :) Anketin sonuclarınıda görüyorum fakat insanların düsüncelerin merak etmiyor degilim niye bu kadar eksigi varken HTC nin üstüne üslük ellerine almadıkları bir aleti bu kadar savunabiliyorlar :D

İşte sanırım senin oturup burada düşünmen gerekiyor, insanlar niye bu kadar savunabiliyor derken veya tutup bana hayran derken. Belki de senin orası öyle eksik burası böyle eksik dediğin şeyler öyle değildir esasen.
Mali400'ün Adreno'dan iyi olduğunu söyleyebiliyor One X kullanıcıları, bu grafik işlemcisi daha iyi lafından sen neler anlıyorsun kim bilir..

Sanırım daha fazla uzatmaya gerek yok.
Ben iflah olmaz bir HTC fanatiğiyim, One X de aslında S3'ten çok daha dandik bir telefon, üstüne üstlük daha da pahalı, ama gel gör ki kör kütük savunanlar var işte ne yaparsın.

Sana göre nasıl bilmiyorum ama, HTC akıllı telefon işinde herkesten önce var olmuş, herkesten fazla şey katmış ve şu an telefon üreten firmalarn hepsinden ama hepsinden küçük bir marka. Ne finansal gücü hiçbirinin yanına yaklaşabilir seviyede, ne kaynakları.

immortalsword

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Bu kadar sinirlenmek sana yakısmamıs :) tartısmanın hos oldugundan bahsediyordun :) Herkesin kendi tercihi bu benim fikrim. Ben sana olanı söyledim sende bunun bir cogunu kabul ettin zaten. htc + umarım daha iyidir çünkü onun için fazladan para ödüyorsunuz bana göre. Herkesin gönlünce olur ve beklentileri karsılanır umarım.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu kadar sinirlenmek sana yakısmamıs :) tartısmanın hos oldugundan bahsediyordun :) Herkesin kendi tercihi bu benim fikrim. Ben sana olanı söyledim sende bunun bir cogunu kabul ettin zaten. htc + umarım daha iyidir çünkü onun için fazladan para ödüyorsunuz bana göre. Herkesin gönlünce olur ve beklentileri karsılanır umarım.

Para ödüyorsak ve mutluysak bir bildiğimiz olsun bize kalsın, siz de bunu anlayın.
Evet sinirlendim çünkü komik bir şekilde sen öyle fanatiksin böyle fanatiksin gibi anlamsız bir yöne gidiyordu konuşmalar. Oturun bütün mesajlarımı okuyun, bir kere S3 yerine OneX almak lazım, One X S3'ten iyi telefon vb bir laf etmiş miyim?
HTC sevdiğimi ve tercih ettiğimi söylemişim ben zaten, sebeplerini de açıklamış kiminizi tatmin eder kiminizi tatmin etmez. Daha fazla kişisel yorum yapmanın bir anlamı yok.

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
cebinde şarj aleti taşımak istemeyen pili çok gideni alsın, taşımak istemeyen pili çok gideni alsın. özellikler arasında pek fark yok bence.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Uluslararası testlerde One X her zaman sıranın başlarında. Galaxy 3'ün One X'i geçtiği hiç bir test görmedim.

Özellikle Grafiksel yazılımlar da yani oyun oynarken One X 10 numara.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yani htc mi s3 mü yeni telefon almak istiyorum karar vermemde yardımcı olun :)

mstfhll2012

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Yani anlamiyorum samsung fanboylari her yerde :) tamm iyo kardesim telefon aldin 1800 iyi hos sifiri 1100 2. Eli 600 kadar dustu inanmayan sahibindene girsin baksin ama one x yada x plus olemi tamm biraz zor satarsin ama cok fazla bi kaybin olmaz zaten her zaman diyorum htc yi bilen ali bilmeyense sadece elestirir :)