OnurErgin
SDN Okuru
- Reaksiyon puanı
- 0
s 3 te kullandım ama şimdi one x kullanıyorum 4.1.1 ve sense 4 + gelince telefon bir başka oldu çok akıcı rehberde falan takılma yok ben htc derim daha stabil
Bak kardeş.Ben Htc One X almayı düşündüm bir ara.Bataryası vb. özellikleri beni HTC'den soğuttu.Ayrıca s3 te bulunan hiçbir özelliğin HTC de olmadığını farkkettim.Telefonu kulağına götürdüğünde arama yapması ters çevirdiğinde meşgule vermesi vb. 1800 TL harcayıp HTC telefonu kullanmaktansa S3 alırım daha iyi.Bana HTC'nin samsunga karşı çıkacak en az 4 özelliğini söyleyin lütfen.Hayır, biraz daha araştır istersen sağdan soldan duyduklarınla kendini kandırmak yerine.
3GS'in toplam satışı bile yüksek S3'ten.
Bu kadar yanlış bilip bu kadar atıp tutmak pek iyi değil, biraz oku derim.
Hayır, biraz daha araştır istersen sağdan soldan duyduklarınla kendini kandırmak yerine.
3GS'in toplam satışı bile yüksek S3'ten.
Bu kadar yanlış bilip bu kadar atıp tutmak pek iyi değil, biraz oku derim.
HTC bölümünüde girdim tam bir HTC hayranısınBuraki konus One x+ ve S3 ile ilgli baska konuları bununla karıstırmayalım lütfen. HTC iyi güzel diyorsun da telefonlar Allah yapısı degil, yarın bozuldugunda Teknik servise gönderdiginde sorunlarının yasandıgından sikayetci olanlar var buna ne diyeceksin? Daha önce Samsung kullandım ben telefonun camını yanlıslıkla kırmıs bulundum, Samsung 1-2 hafta içinde müşteri memnuniyeti için yapıp geri yolladıgını söyledi. HTC ne yapar telefonun her hangi bir sorununda? Telefonları cok güzel karsılastırmıssınız tartısmanız basdan sonada okudum. Ama 2 bin lira verip one x almak var 1.5 verip S3 almak var. Bunuda göz önünde bulundurmak lazım.
Bak kardeş.Ben Htc One X almayı düşündüm bir ara.Bataryası vb. özellikleri beni HTC'den soğuttu.Ayrıca s3 te bulunan hiçbir özelliğin HTC de olmadığını farkkettim.Telefonu kulağına götürdüğünde arama yapması ters çevirdiğinde meşgule vermesi vb. 1800 TL harcayıp HTC telefonu kullanmaktansa S3 alırım daha iyi.Bana HTC'nin samsunga karşı çıkacak en az 4 özelliğini söyleyin lütfen.
3gs'nin toplam satış rakamı kaç ki bulamadım 2012 yılında 1.6 milyon satılmış bu zamana kadar ne kadar satılmış bulamadım galaxy s3 ü geçmesi ilginç geldi piyasadaki telefonların %75'i android olunca
2012 yılında üzerine 2 model çıkmışken 2 milyon satması biraz işaret olmalı.
Tam hatırlamıyorum şu an ama 60-70 milyon civarında bir rakam idi.
Piyasada Android olan bir S3 mü var nesi garip geldi? Misal 2012'nin 3. çeyreğinde 26 milyon telefon satmış Apple. Samsung 56 milyon. Apple bunu 2 modelle yapıyor hemen hemen, Samsung 20 modelle.
2012 yılında üzerine 2 model çıkmışken 2 milyon satması biraz işaret olmalı.
Tam hatırlamıyorum şu an ama 60-70 milyon civarında bir rakam idi.
Piyasada Android olan bir S3 mü var nesi garip geldi? Misal 2012'nin 3. çeyreğinde 26 milyon telefon satmış Apple. Samsung 56 milyon. Apple bunu 2 modelle yapıyor hemen hemen, Samsung 20 modelle.
1.6 milyon satması işaret olabilir ama apple firmasının sahibi ben olsam benim için kötü bir işaretüst modeller varken hala alt modellerin tüketilmesi ilk çıktığı zaman ki fiyat politikasındandır, eski modellerin çok satması demek yeni modellerin özellikleri insanları cezbetmiyor iphone 5 e o kadar para vereceğime 3gs alırım arada uçurum yok benim için diyorsa müşteri çöküşünüz yakındır
az telefonla modelleri sınırlayarak piyasada tutunmak için çok farklı olmalısınız ilk modellerinde iphone bunu başardı en çok satan telefonunun 3gs olması normal bundan sonrakilerin 3gs kadar çok satmaması anormal olarak kabul edilmelidir
%25 lik bir kitlenin çoğunda 3gs var o zaman ondan bana garip geldi
![]()
Bana verdiğin cevap için teşekkür ederim ama forumda konuları gezince biraz her HTC konusunun altında adını görmek zor değil, sanki HTC satış danışmanı gibi çalışıyorsun
Bu konudaki görüsüne gelince Samsungun Tüm rakiplerinin toplamından fazla sattıgı acıklandı. Samsungun kaç modelle yaptıgından bahsetmissin adamlar çesit sunuyor pazarlama politikasıII
Daha önceki konularda grafiklerdende bahsetmisdin sanırım. SDN nenin bu konu üzerindeki incelemelerini izlemedim fakat bu incelemelerden S3 ün üstün geldigini okudum buna ne diyeceksin?
Birde HTC ile ilgili başka konu altında yazdım yine senin yorum attıgın: batarya biter 1 günde ve bu bataryaların bir ömrü var ilerde yarım günüde cıkarmayabilir. ilersi için ne düsünüyorsunuz? yılda bir telefon degistirecek degiliz sanırım.
Yanlıs anlama bende bir S3 hayranı yada HTC one X hayranı degilim. Yeni telefon alacagım arastırma pesindeyim sadece.![]()
Ufak bir nokta var sanırım açıklığa kavuşturamadığımız. En çok satan telefon 3GS değil, Apple'ın her çıkardığı telefon öncekilerden fazla satıyor. Ben 3GS "bile" S3'ten fazla satıyor demek istemiştim. Yoksa 4 3GS'ten, 4S de 4'ten fazla sattılar.
iPhone'un satış rakamlarıyla aşık atabilecek bir telefon yok ortada.
2012'de 3GS'in 1 milyon küsür satması da misal Türkiye'de hala satılıyor olmasından ya da benzerimiz gelişmemiş ülkelerde.
Bunun gelismislikden cok herkes bütcesine yeteni alıyor diyebiliriz yada herkesin çeşitli sebepleri vardırUfak bir nokta var sanırım açıklığa kavuşturamadığımız. En çok satan telefon 3GS değil, Apple'ın her çıkardığı telefon öncekilerden fazla satıyor. Ben 3GS "bile" S3'ten fazla satıyor demek istemiştim. Yoksa 4 3GS'ten, 4S de 4'ten fazla sattılar.
iPhone'un satış rakamlarıyla aşık atabilecek bir telefon yok ortada.
2012'de 3GS'in 1 milyon küsür satması da misal Türkiye'de hala satılıyor olmasından ya da benzerimiz gelişmemiş ülkelerde
3gs yi genel olarak algılamıştım ama her telefonunun bir öncekinden daha fazla satması daha ilginç geldi apple politikası için böylede gitmesi gerekiyor ama %25 lik dilim nasıl oluyor da o kadar çoğunluğu oluşturuyor anlaya bilmiş değilim Türkiye de 3 milyon kadar iphone kullanıcısı varmış bu 4'ün 4s den 3g'nin 3gs den daha fazla satığını kanıtlayan istatistiksel verilere nereden ulaştınız kaynak var mı acaba merak ettim de yoksa her yıl beklenen satış rakamları şu kadar satar bu yıl şu kadar sattı gibi veriler var her yerde reklam amaçlı fan siteler sağlıksız veriler ve satış rakamları da aynı değil genel kanıya varmak zor, istatistiksel olarak veri varsa elinizde paylaşırsanız sevinirim bir şey daha eklemek istedim 3gs 60 70 milyon kadar dediniz 4'ün satış rakamları bundan daha fazla olması gerekiyor 4s daha da fazla ve %25 lik kesimi oluşturuyorlar takıldığım nokta bu android çok çeşitli olarak farklı markalar adı altında dağıtıla bilir ama iphone'nun dağıtıldığı ülkelere de bakacak olursak da ülkemizdeki 3 milyon sayısı genel olarak az geldi.
Bunun gelismislikden cok herkes bütcesine yeteni alıyor diyebiliriz yada herkesin çeşitli sebepleri vardırKonu cok dagılıyor bu noktadan sonra bunu kendi aranızda özel mesajlarla devam ettirmenizi tavsiye ederim
konu amacından sapmasın
simdi gelelim HTC One x & S3 sohbetimize. Simdi benim gördügüm S3 grafik olarak daha iyi pil olarak daha iyi. Yazılımları herkesin kendi tatminkarlıgına kalmıs. Saglamlık Htc nin daha saglam oldugundan söz etmissiniz bu konuda bir htc kullanısı olmadıgım için fikrim yok htc kullanıcısı arkadasım var telefonundan memnun ama ne kadar bir kullanıcı orasını bilmiyorum yani ne kadar zorluyor telefonu. S3 kullanan arkadasım var cok memnun bunuda belirtmek isterim telefonuda yeterince zorluyorFiyatları zaten tartısılmaz hersey ortada bu konuda. Ayrıca ben iki yılda bir telefon degistireceksem aldıgım telefon kadar parasıda önemli ki o zaman verdigi garanti hizmetiylede samsung vazgecilmez. 2 yıldan fazla kullanmayı düsünenler içinde yine samsung vazgeçilmez cünkü batarya değiştirmek gibi bir sansınız var. Ayrıca fiyatlar yine tartısma konusu olmus konunun dısına cıkacagım kendim uyarmıs olmama rağmen fakat. Bugün kampanyayla 2.100 liraya iphone satan yer var ayrıntısını bilmiyorum ama bakmak isteyenler için bunu yapan bir operatör sirketidir ararlarsa bulurlar. Ve yine senin mantıgınla kardesim 300-400 daha veririm HTC alırım diyorsun ya bu kampanyayı bulamayanlar için yine 2 gün önce gördüm AVM lerde mağzaları olan bir elektronik sirketinin sitesinde gördüm kampanyaydı iphone 5 2.400lira 300-400 vere vere artacaksa bu is iphone 5 alırım tepe tepe kullanırım kafamda rahat olur her anlamda
(reklam olmasın diye herseyi acık söylemedim bu niye böyle yazmıs demeyin
)
Neyse düsüncelerin herseye ragmen aklımda olacak, ben kendi düsüncemi ifade ettim zaten daha fazla konunun altında sirkülasyon yapmaya gerek yok![]()
%25_%75'e çok yanlış yerden takılıyorsunuz. S3 30 milyon sattı da gerisi ne sattı bilgi var mı?
Kesin rakamlar şunlar diyemem ama Google'da aratırsanız iPhone satışlarıyla ilgili çokça yeni kaynak mevcut. Bakın Q2'de bu sene Samsung 50 milyon telefon satmış, bunu tututrsa yılda 200 milyon eder, S3 ise sadece 30milyon sattı bunun içinde. Apple ise 25 milyon sattı aynı çeyrekte, bunun 20 milyonu nereden baksanız 4S'dir zaten. iPhone'un her modelinin öncekinden fazla satıyor olduğu da çokça haber olmuş ve internette bulabileceğiniz rakamlar. Ben bu kadar şaşırmanıza anlam veremedim %25'i tek bir telefona tutuyor elinde Apple..
bu yorumun güzel oldu çünkü seninki HTC hayranlıgıbenimkisi sadece karsılastırma samsung hayranlıgım yok parada almıyorum umrumdada degil kimin ne aldıgı
bende herkes gibi telefon alacagım uygun bir zamanda ama yeni ürünleri bekleyecegim sanırım
Ama sana sunu söyliyim bana göre HTC bu kadar büyük bir marka degil
Burada bahsettigimiz HTC nin eksikligi cok büyük farklar Batarya, grafik, teknik servis vb. Bu arada konu parası olmak degil bugün parası olmayan birsi bile bilmem kaç taksite böldürür alır istedigi telefonu. Ama bir telefonu kim alırsa alsın emin ol onu götürecegi süreye bakar. Eğerki telefon ne kadar götürürse götürsün ya ben istedigim telefonu alırım 1 yıl sonrada degistiririm umrumda olmaz diyen birisi varsa ona diyecek bir lafım yok zaten
Anketin sonuclarınıda görüyorum fakat insanların düsüncelerin merak etmiyor degilim niye bu kadar eksigi varken HTC nin üstüne üslük ellerine almadıkları bir aleti bu kadar savunabiliyorlar
![]()
Bu kadar sinirlenmek sana yakısmamıstartısmanın hos oldugundan bahsediyordun
Herkesin kendi tercihi bu benim fikrim. Ben sana olanı söyledim sende bunun bir cogunu kabul ettin zaten. htc + umarım daha iyidir çünkü onun için fazladan para ödüyorsunuz bana göre. Herkesin gönlünce olur ve beklentileri karsılanır umarım.