Htc one sv [kvk sorunu]

surfking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamün aleyküm, hayırlı akşamlar.
Telefonumu 5 ay Önce Turkcell'den faturaya ek aldım.
Telefonum kendi kendine kapanmaya başladı durduk yere.
Turkcell' üzerinden servise yollattım. Yazılımı tekrar geri yükleyip geri yolladılar.
Sorun devam etti.
Yine Turkcell üzerinden tekrar yollattım.yine yazılım yüklediler geri yolladılar.
Sorun yine devam etmeye başladı.
3.Kez tekrar turkcell üzerinden yollattım. bu sefer anakart değişecek dediler ve üreticden anakart beklemeye başladık.
sonra anakart felan geldi takıldı.37 gün sonra telefonumu yolladılar.yani bugün 17.09.2013 gittim turkcellden telefonu almaya telefonu aldım eve geldim. arkadaşı arıyayım dedim. sesim ne gidiyor nede hiçbir ses geliyor meğerse ahizeyi bozmuşlar hoparlörü açınca rahat rahat konuşabiliyorum ama ahizedeyken ses gelip gitmiyor. hemen gidip turkcell üzerinden telefonumu geri yollattım.
şimdik ben ne yapmalıyım tüketici haklarına başvurabilir miyim? neler yapmayalım lütfen yardımcı olun.

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bence bekle yine bozuk gelirse kesin git

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Biraz sert davranıcaksın bunlara

Raziel87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iki yıl önce benim de huawei'nin ideosx5 'i vardı. 10 ay sorunsuz kullandım. Birgün yürürken müzük dinliyordum tel cebimden düştü yere kulaklık yerinde sıkıntı başladı . Kulaklıkla konuşurken karşıdaki ses duyulmuyor ve müzük dinlerken ses kaydından çıkıyormuş gibi oluyordu. Neyse 1 ay kullandım başka bi sıkıntısı yoktu. Sonra kvk garantiliydi garantisi var gidip vereyim dedim. Bende turkcell'den aldım önce turkcell'e gittim dediler ki istersiniz kvk servisine siz direkt verin birkaç gün önceden alırsınız tel'i dediler. gittim verdim, kapağının bi kısmı çizikti onlara da baksınlar dedim. 1 hafta sonra tel'i aldım. dediklerimi yapmışlar. Tel'i açmaya çalıştım açılmadı. herhalde şarjı yoktur dedim evde doldurmaya çalıştım şarj olmadı tel. açılmadı. tekrar kvk 'ya verdim bir hafta sonra başka kullandığım telefona mesaj geldi cihazınızın onarım bedeli 363 lira tutmuştur onaylıyor musunuz ? diye. ben o tel'i 600 lira'ya almıştım şimdi garantili tel'den bu kadar para istediler. onları aradım ,dediler ki anakartınıza darbe gelmiş bu yüzden garanti kapsamı dışına çıkıyor dediler bende itiraz ettim tabiki. size çalışır verdim tel'i siz bana bozuk veriyorsunuz dedim . onlarda eğer bizden kaynaklanan bişey olsaydı size sormadan yapardık dediler. Tatmin olmadım telefonu geri aldım ve başka teknik servislere gösterdim ,sorunu bulamadılar tel yapılamadı. sonra tüketici haklarına başvurdum. doğrudan teknik servis şikayet edilmiyormuş telefonu aldığım yeri şikayet edecekmişim öyle de taptım. 5 ay sonra cevaplandı kusuru bende buldular. bazı arkadaşlarmında sıkıntısı olmuş ama yapmışlar benimkini yapmadılar. Kısacası ne kadar teknolojikleşirse o kadar tamiri zorlaşır. Mümkün olduğu kadar teknik servislik duruma getirmeyin telefonu. Mümkünse kılıfsız kullanmayın akıllı cep telefonları normal olanlarınkinden çok narin oluyor.
Senin sorununa gelince telefonu gözden çıkarabileceksen arkasına düş teknik servisine ver. tüketici haklarından çokşey umma ,yine de için rahat olması başvuracaksan başvur.

surfking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefonu kendi kendine kapanıyor diye verdim anakart değiştiler . tamam burda bir sorun yok ama ahizeyi niye bozuyorlar ? ( acaba kablosunu felan bağlamayı mı unuttular :D )