HTC One M8 Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Özür diliyorum ben bazen unutuyorum Türkçe yazmayı, hiç bir elektronik ürünü de Türkçe kullanamadığım için zaman zaman bilmediğim de çok oluyor karşılıklarını. :(

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Nedir bu bilginin kaynağı?
Deep charge'ın pilin ömrünü ve performansını azalttığını sağır sultan bile duydu zannediyorduk ama.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şimdi baktım ses tuşları oynuyor benimkinde de, dert edecek bişey mi bilmiyorum açıkçası. :) Telefonu salladığımda göremiyorum tabii de, elimle oynatabiliyorum.

Bu %100'den sonraki ilk 4dk telefonu kullanarak ise normal. 4dk'da %1 gitmesi demek çok dümdüz ve basit bir matematikle 400dk screen time demek, bu da 6 saatin üzerinde muazzam bi rakam. :)
Yaptığım bu hesap mantıklı mı, hayır kesinlikle değil. Sebebi de böyle 3-4dk'lık %1-2 oranda oynamaların ciddiye alıacak şeyler olmaması. Pil doluluk hesbaı böyle hatalara teşnedir.

Teknik bilgiye sahibim merak etme kardesim, hangi batarya olursa olsun uzun sureli sarjda zarar gorur, ilk ciktigindan beri m8 kullaniyorum cihazla ilgili bilmedigin cok sey olabilir sorabilirsin ;)

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
%100 1 saat kalacak diye bir durum soz konusu degil sebeke sinyali zaten batarya yi dusuruyor, sakinan goze cop batar cok detay yapmayin kullanin cihazlarinizi gencler :)

Jimmy77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
%100 1 saat kalacak diye bir durum soz konusu degil sebeke sinyali zaten batarya yi dusuruyor, sakinan goze cop batar cok detay yapmayin kullanin cihazlarinizi gencler :)
tabi %100 de 1 saat kalacak diye bir kural yok ama telefonu tam şarj edip açtıktan 15 saniye sonra %99 olunca insan merak ediyor problem mi var diye ... telefon neredeyse %100 le hiç açılmıyor bile.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
merhaba sizden bir konuda yardım alabilir miyim, ben m8 kapalı olarak şarj ediyorum dediğiniz şekilde tam dolunca da alıyorum şarjdan ama şöyle bir durum var %100 den %90 a acayip çabuk tükeniyor %90 dan sonra sanki biraz daha normal gibi ... ama yani telefonu şarjdan alıp açtığımda 3-4 dk geçmeden 99 oluyor %100 de hiç durmuyor neredeyse anlamadım gitti. telefonda oyun falan yüklü değil hatta sadece facebook ve twitter var diğer bütün her şey orjinal aldığım gibi. telefondan memnunum başka hiç bir problemim yok sadece pil deki bu dengesizlik var. şimdiden teşekkürler yardımınız için.
%100 olduktan sonra 10 dk bekle ben öyle yapıyorum hemen inmiyor %99'a ya da %100 olduktan sonra şarjdan çıkar tekrar tak direk %99 oluyor genelde sonra 2-3 dakikada %100 oluyor zaten sonra şarjdan çıkar çok geç düşüyor %99'a ama bataryaya zararı var mı bilmiyorum.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teknik bilgiye sahibim merak etme kardesim, hangi batarya olursa olsun uzun sureli sarjda zarar gorur, ilk ciktigindan beri m8 kullaniyorum cihazla ilgili bilmedigin cok sey olabilir sorabilirsin ;)

Uzun süreli şarjın pile zarar verdiğini bildiğin halde "2 saat kapalı şarj et" diyorsan, bir şey diyemem tabi.

FastDormancy'yi yeniden yapılandırmanın yolunu biliyorsan öğrenmekten keyif alırım.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Arkadaşlar M8 den Note 4 e geçmeyi düşünüyorum. Hem Android L ile 64 bit özelliğinin aktif hale gelecek olması hemde kamera ve yazılımsal özellikleri ilgimi çekmeyi başardı. M8 den beklediğim memnuniyeti göremedim maalesef. Sizin fikriniz nedir bu konu hakkında, sizce geçiş yapmaya değer mi?

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Uzun sureli sarj sabaha kadar sarjdir kardesim, 2 saat sarj normaldir cihazlarinizi kullanirken fark ettiyseniz 2 saat 15 dakikada dolar kapali halde.

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Fastdormancy yapmaya gerek yok kardesim android L ile Art kullanilacak bataryalar daha uzun omurlu olacak

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Arkadaşlar M8 den Note 4 e geçmeyi düşünüyorum. Hem Android L ile 64 bit özelliğinin aktif hale gelecek olması hemde kamera ve yazılımsal özellikleri ilgimi çekmeyi başardı. M8 den beklediğim memnuniyeti göremedim maalesef. Sizin fikriniz nedir bu konu hakkında, sizce geçiş yapmaya değer mi?
Ben buna attan inip eşeğe binmek derim. One M8 gibi üst düzey tasarım ve malzeme kalitesi, sense gibi eşsiz ve kararlı bir arayüzü bırakıp berbat tasarım, düşük kalite malzeme ve çok çok kötü bir arayüzü seçmenin anlaşılır bir tarafı yok.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Ben buna attan inip eşeğe binmek derim. One M8 gibi üst düzey tasarım ve malzeme kalitesi, sense gibi eşsiz ve kararlı bir arayüzü bırakıp berbat tasarım, düşük kalite malzeme ve çok çok kötü bir arayüzü seçmenin anlaşılır bir tarafı yok.
Bu açıdan haklı olabilirsin ancak donanımsal olarak Note 4 çok çok önde bir cihaz ayrıca kamera kalitesi de ortada. HTC den vazgeçmemin bir diğer nedeni ise müşteri memnuniyetini önemsememeleri. Ayrıca garantisi de Teleservice de. Ki bu Türkiye'de en berbat yetkili servis. Ekranı bozuk olan M8 imi gönderdim adamlar sorun yok diye geri göndermişler. 2hafta yok yere bekledim.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3

64 bit desteği güzel bişey ama 64 bir desteğine sahip uygulama nerdeyse mağazada hiç yok.

Note 4'ün kamera özellikleri güzel ama bunların birçoğu M8'de de var hatta fazlasıyla.

http://youtu.be/N4ncNBBx708

Note 4'ün S Pen, çoklu pencere gibi bir sürü kolaylığı var bu yüzden Note 4'ün tercih edebilirsin.

Servis konusunda Samsung da pek iyi değildir ama HTC'ye göre iyidir.

Ben olsam M8'den asla vazgeçmezdim çünkü M8 çok daha havalı bir telefon ama sen bilirsin.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Bu açıdan haklı olabilirsin ancak donanımsal olarak Note 4 çok çok önde bir cihaz ayrıca kamera kalitesi de ortada. HTC den vazgeçmemin bir diğer nedeni ise müşteri memnuniyetini önemsememeleri. Ayrıca garantisi de Teleservice de. Ki bu Türkiye'de en berbat yetkili servis. Ekranı bozuk olan M8 imi gönderdim adamlar sorun yok diye geri göndermişler. 2hafta yok yere bekledim.
Servis konusunda haklısın ancak aynı probleminin Samsung da da olduğunu unutma. Bir çok Samsung kullanıcısı seninle aynı dertten müzdarip. Burada belirleyici karar servisten ziyade Note 4 ile yapacaklarının M8 de olmaması mı? M8'in donanımının her hangi bir uygulama için yetersiz olması mümkün değil, yani donanım haricinde geriye bir tek Note 4 teki uygulamaların spesifik olması kalıyor ki eminim ki bu uygulamalar da hayati uygulamalar değildir ve marketten bu uygulamaların muadillerini bulman da mümkün. Yinede karar senin ama bence son derece gereksiz bir geçiş olur.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Servis konusunda haklısın ancak aynı probleminin Samsung da da olduğunu unutma. Bir çok Samsung kullanıcısı seninle aynı dertten müzdarip. Burada belirleyici karar servisten ziyade Note 4 ile yapacaklarının M8 de olmaması mı? M8'in donanımının her hangi bir uygulama için yetersiz olması mümkün değil, yani donanım haricinde geriye bir tek Note 4 teki uygulamaların spesifik olması kalıyor ki eminim ki bu uygulamalar da hayati uygulamalar değildir ve marketten bu uygulamaların muadillerini bulman da mümkün. Yinede karar senin ama bence son derece gereksiz bir geçiş olur.
Hocam garanti anlamıyor bozuk olduğunu benden mecbur tamirciye verip yaptırmam gerekiyor teli çünkü gözüme çok batıyor. Bir nevi bu durumdan kurtulmak için satıp Note 4 almayı planlıyorum aslında. Yoksa ben çok memnunum telden. Arkadaşlarıma kusuru gösteriyorum çoğu ilk görüşte anlamıyor fakat bir de Size tekrar göstereyim fotoyu.. Sağ taraftaki benim Sol taraftaki arkadaşın ikiside m8.
d9f8eb01504522e4b5843793a8ff4362.jpg

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Dostum sana bunu one m7 kullanıcısı olarak söyliyorum pişman olursun :) Teleservice bence en iyi servistir pembeleşme sorunu için gönderdiğim telefonumda hoparlörler beats audio yazısı yan taraftaki plastik kısımların hepsi değişip geldi bir çok arkadaşımda değiştirdi orada senin şanssızlıgın var yada yazıdıgın not kağıdı ile alakalı bir durum bilemiyorum artık onun dışında sanma ki samsung un servisi on numara samsung un servisi bence bahsedilen kadar değil teleservice bu aralar gerçekten çok iyi işler çıkarıyor . Telefonu değiştirmeye geliceksen kusura bakma ama saçmalamış olursun sadece m8 den note 4 e geçmek tamamen saçmalık üstüne üstlük 4-5 ay sonra yok o dondu yok bu touchwiz şişti dersen şaşırmam çok iyi bir cihazın var kıymetini bil kamera konusundada abartılcak kadar bir şey yok istersen senin m8 ile çektiğin fotoğrafları kullandıgım m7 ile karşılaştıralım ... :)

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Dostum sana bunu one m7 kullanıcısı olarak söyliyorum pişman olursun :) Teleservice bence en iyi servistir pembeleşme sorunu için gönderdiğim telefonumda hoparlörler beats audio yazısı yan taraftaki plastik kısımların hepsi değişip geldi bir çok arkadaşımda değiştirdi orada senin şanssızlıgın var yada yazıdıgın not kağıdı ile alakalı bir durum bilemiyorum artık onun dışında sanma ki samsung un servisi on numara samsung un servisi bence bahsedilen kadar değil teleservice bu aralar gerçekten çok iyi işler çıkarıyor . Telefonu değiştirmeye geliceksen kusura bakma ama saçmalamış olursun sadece m8 den note 4 e geçmek tamamen saçmalık üstüne üstlük 4-5 ay sonra yok o dondu yok bu touchwiz şişti dersen şaşırmam çok iyi bir cihazın var kıymetini bil kamera konusundada abartılcak kadar bir şey yok istersen senin m8 ile çektiğin fotoğrafları kullandıgım m7 ile karşılaştıralım ... :)
Bu söylediklerini ekranı bozuk olmayan bir M8 için söyleseydin sonuna kadar desteklerdim. Ayrıca Note 4 bana olmuş gibi geldi nedense.

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu söylediklerini ekranı bozuk olmayan bir M8 için söyleseydin sonuna kadar desteklerdim. Ayrıca Note 4 bana olmuş gibi geldi nedense.
teknojik aletler birazda sans işidir bunu bir çok yerde gormussundur mutlaka kendi şanssızlığını cihazı kotuleyerek örf pas etme ...

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
teknojik aletler birazda sans işidir bunu bir çok yerde gormussundur mutlaka kendi şanssızlığını cihazı kotuleyerek örf pas etme ...
Cihazı kesinlikle kötülemiyorum. Cihaz mükemmel. Kötülediğim garanti kapsamındaki teknik servisi ve onun müşteri memnuniyeti.

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Senin sanssizligin dediğim gibi bir çok htc sahibi garantiden memnun bende dahil bazen not kağıdına ifade edis şekline gore de muamale gösteriyorlar

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Uzun sureli sarj sabaha kadar sarjdir kardesim, 2 saat sarj normaldir cihazlarinizi kullanirken fark ettiyseniz 2 saat 15 dakikada dolar kapali halde.

Üzgünüm hayır, o overcharge olur. Bir çok pil chipseti buna karşı korumalara sahip olsa da dediğin gibi ekstradan zararlıdır.
Ancak pili 2 saat kadar şarj etmek de efektif bir ömür sunmayacaktır. Bu konuda çokça makale de mevcut, en ideali yaklaşık 30dk'lık kısa şarjlar yapmak gün içerisinde.

Fastdormancy yapmaya gerek yok kardesim android L ile Art kullanilacak bataryalar daha uzun omurlu olacak

FastDormancy zaten kendiliğinden aktif, ben bunu yeniden yapılandırmak istiyorum zira Turkcell Turbo 3G ile FastDormancy destekleyemiyor henüz, niyeyse artık. Derdim de pil ömrü değil, M8'in pil ömrü yeterince tatmin ediyor beni, telefon FD yapmaya çalışıp Turkcell destekleyemedikçe datada sorun yaşıyorum.
Ayrıca ART zaten kullanıyorum (kullanıyordum daha doğrusu.), Lollipop'a gerek yok bunun için, zaten 4.4'ten beri (yanılmıyorsam, belki daha önce) ART mevcut.
Ancak bir çok uygulama ART'de saçmalıyor, bir tanesi de el mahkum kullandığım iBB Cep Trafik, o yüzden Dalvik'e döndüm tekrar, bir süre daha ART'ye geçmeyi düşünmüyorum. Hardware performansı düşük telefonlarda daha dramatik bir etkisi var, ancak güçlü telefonlarda ART çok bir fark yaratmıyor henüz zira Android flagshiplerin donanım güçleri aslında telefon gibi bir alette olmaması gereken seviyelere geldi.

Hocam garanti anlamıyor bozuk olduğunu benden mecbur tamirciye verip yaptırmam gerekiyor teli çünkü gözüme çok batıyor. Bir nevi bu durumdan kurtulmak için satıp Note 4 almayı planlıyorum aslında. Yoksa ben çok memnunum telden. Arkadaşlarıma kusuru gösteriyorum çoğu ilk görüşte anlamıyor fakat bir de Size tekrar göstereyim fotoyu.. Sağ taraftaki benim Sol taraftaki arkadaşın ikiside m8.
d9f8eb01504522e4b5843793a8ff4362.jpg

SAklayacak değilm Samsung'dan hiç hazzetmiyorum ama bu yazdığım inanın bununla ilgili değil.
Benzer bir problemin alacağınız note4'te olmayacağının bir garantisi var mı?
Yüksek perdeden konuşmak istemem ama benzer takıntıılarımdan ötürü ben tedavi etmeye çalışıyorum kendimi. Sizin için de bu bir milat olsa, gereksiz şeyler takmamaya çalışıp hayatınızı daha güzel hale getirseniz? :)

Yenu bir guncelleme [emoji6]

Bana da geldi az önce. Neyin peşindeler anlamadım.
Gerçi son güncellemeden yana WiFi HotSpot kullanmadım galiba, herhangi bir sıkıntı yaşayan var mıdır?

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Çok geç hocam. Cihazı sattım. Muhtemelen yeni bir tane alacağım. Şu Asia varyasyonları istanbul bilişim de var diyorlar fakat ne kadar doğru bilmiyorum. Kırmızıyı bir daha bulamam belki ama en azından bu sefer cihazı kontrol ederek alacağım. Varsın gri olsun yeter ki benim ekranımı ve görüşümü kirletecek bir kusuru olmasın.
Takıntılıyım evet. Fazlasıyla.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Çok geç hocam. Cihazı sattım. Muhtemelen yeni bir tane alacağım. Şu Asia varyasyonları istanbul bilişim de var diyorlar fakat ne kadar doğru bilmiyorum. Kırmızıyı bir daha bulamam belki ama en azından bu sefer cihazı kontrol ederek alacağım. Varsın gri olsun yeter ki benim ekranımı ve görüşümü kirletecek bir kusuru olmasın.
Takıntılıyım evet. Fazlasıyla.
Ne kadara sattın ?

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Ne kadara sattın ?
Sıkı bir pazarlık ile 1650 ye sattım.
Üstüne bir miktar koydum ve 1890 TL ye Istanbul bilişim den M8y Asia modelini aldım. Tüm şubelerini gezdim çağlayan şubesinde şansına sadece beyaz bir tane kalmış diğerlerinin hepsi Avrupa imiş. Paralel ithalat olduğu için Distribütör garantisi yok Istanbul bilişimin 2 yıl kendi garantisi altında. Diğer modellerden daha avantajlı fakat güncelleme konusunda biraz sıkıntılı. Kutudan 4.4.2 ile çıkardım 4.4.3 e yükseldi daha güncelleme yok diyor. Sanırım asia modeli dunyada en az kullanılan olduğu için öncelik diğer modellerde. Bekleyeceğiz artık.
33750509be1bd28ccba9219e45974ba5.jpg

57ea8265653d3d52bcbf5fa713fdd4c5.jpg

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sıkı bir pazarlık ile 1650 ye sattım.
Üstüne bir miktar koydum ve 1890 TL ye Istanbul bilişim den M8y Asia modelini aldım. Tüm şubelerini gezdim çağlayan şubesinde şansına sadece beyaz bir tane kalmış diğerlerinin hepsi Avrupa imiş. Paralel ithalat olduğu için Distribütör garantisi yok Istanbul bilişimin 2 yıl kendi garantisi altında. Diğer modellerden daha avantajlı fakat güncelleme konusunda biraz sıkıntılı. Kutudan 4.4.2 ile çıkardım 4.4.3 e yükseldi daha güncelleme yok diyor. Sanırım asia modeli dunyada en az kullanılan olduğu için öncelik diğer modellerde. Bekleyeceğiz artık.
33750509be1bd28ccba9219e45974ba5.jpg

57ea8265653d3d52bcbf5fa713fdd4c5.jpg

Ne diyim hayırlı olsun.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Youtube uygulaması uzerinden video izlerken ScreenShoot çekebiliyor musunuz?
Deneyebilir misiniz ?