Soru HP Victus 16 aldım: Bazı sorunlar var!

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Isiz sizmasi siyah haricinde fark edilmez. Renge etki de etmez. Sari olmasi onla alakali degildir.
rengide soluk beyaz parlaklığı en sonda açtım tasarruf modundada değil ekranı rengi dedikleri kadar kötüymüş ya
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkadaşlar 8 senedir bu laptopu kullanıyorum açıkcası çok memnunum ancak hiç içini açıp temizlemedim birazda artık sitelere girerken falanda yavaşladı bilgisayarcıya götürüp temizletsem 1 yıl daha götürür bence beni ya alt tarafı youtube udemy videoları falan izliyorum bide borsa programı kullanıcam oyun hiç oynamıycam

ne yapmamı önerirsiniz lütfen

triplex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
hp pişmanlıktır ama nedense bu forumda bazıları sanki babalarının firması gibi hp öneriyor.

Kimseye güvenip de yorumlarına inanıpta bilgisayar almayın. gidin mağazada iyice inceleyin, görün, test edin öyle alın. yüklü fiyattalar ne de olsa.

Son düzenleme:

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
hp pişmanlıktır ama nedense bu forumda bazıları sanki babalarının firması gibi hp öneriyor.

Kimseye güvenip de yorumlarına inanıpta bilgisayar almayın. gidin mağazada iyice inceleyin, görün, test edin öyle alın. yüklü fiyattalar ne de olsa.
benimde hatam oldu mağazaya gidip incelemeden satın aldım

triplex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
benimde hatam oldu mağazaya gidip incelemeden satın aldım
Hocam internette satılan cihazlar genelde ya beğenilmeyip iade edilenler ya da mağazada satılamayacak kadar kötü durumda olanlar olabiliyor. Vatandaş aslında iade edip paramı alırım diyor ama o işi de aşırı zora sokuyor firmalar. yüksek meblağda bir cihaz alırken olanağı varsa mağaza her zaman iyidir.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Hocam internette satılan cihazlar genelde ya beğenilmeyip iade edilenler ya da mağazada satılamayacak kadar kötü durumda olanlar olabiliyor. Vatandaş aslında iade edip paramı alırım diyor ama o işi de aşırı zora sokuyor firmalar. yüksek meblağda bir cihaz alırken olanağı varsa mağaza her zaman iyidir.
hocam birşey sormak istiyorum hepsiburadadan bu laptobu beğendim satın alsam satıcısı hepsiburada değil başka bi firma ürünü windows kurdum kullanmaya başladım diyelim ölü piksel ışık sızması vs.. varsa kullanmış olsam daha 14 gün içinde direk iade kabul ediyolarmı?

delete user

Profesör
Reaksiyon puanı
3,781

Ne önersek önerelim bir şey bulunur.

triplex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Ne önersek önerelim bir şey bulunur.
Ama hocam sıkıntılar büyük olunca yani küçük değil büyük sıkıntılar olunca dahi internette geri iade sanıldığı kadar kolay değil. firmalar çok zorluyor. göz ardı edilecek sorun var, edilemeyecek kadar büyük sorun var. zaten internette genelde sıkıntılı alışveriş hassas cihazlarda.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Ama hocam sıkıntılar büyük olunca yani küçük değil büyük sıkıntılar olunca dahi internette geri iade sanıldığı kadar kolay değil. firmalar çok zorluyor. göz ardı edilecek sorun var, edilemeyecek kadar büyük sorun var. zaten internette genelde sıkıntılı alışveriş hassas cihazlarda.
bu sebepten ötürü amazon satıcı olan modellere bakıp bunu almıştım allahtan kolay iade edicem bir kaç laptop beğeniyorumda satıcı yorumlarına bakıyorum iade almayan var bahane uyduran yok düzgün paketlenmedi o yüzden kabul etmiyorum yok hukukta şu madde gereği cart curt sırf uğraşmamak için amazonu tercih ettim

ScorFy

Doçent
Reaksiyon puanı
363

2 Adet Hp cihazım var ikisi de sorunsuz. Biri 2 aylık Victus 16 üstte rahatsız etmeyen minik 1 adet ışık sızması mevcut o kadar az ki cihazı aldıktan 1 ay sonra farkettim. Diğeri ise 2 senelik HP 14s herhangi bir kusuru yok. Ancak cihazlarım HP Türkiye ve Hepsiburada satıcılı olarak aldım. Diğer satıcıların ayıbını cihazın ayıbı olarak yorumlamazsanız sevinirim.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
2 Adet Hp cihazım var ikisi de sorunsuz. Biri 2 aylık Victus 16 üstte rahatsız etmeyen minik 1 adet ışık sızması mevcut o kadar az ki cihazı aldıktan 1 ay sonra farkettim. Diğeri ise 2 senelik HP 14s herhangi bir kusuru yok. Ancak cihazlarım HP Türkiye ve Hepsiburada satıcılı olarak aldım. Diğer satıcıların ayıbını cihazın ayıbı olarak yorumlamazsanız sevinirim.
victus 16 bende var iade edicem hocam ekranı çok soluk rengi ya rahatsız olmuyomusunuz?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592

Hem diyorsun ki internette satilan cihazlar genelde begenilmeyip iade edilenler, hem de diyorsun ki o isi de asiri zora sokuyor firmalar. Dediginde kendin celisiyorsun. Internetten satilan mallarin genelde iade edilen veya satilamayacak kadar kotu durumda oldugu falan yok. Magaranizdan cikin.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Bu sözünüz hiç doğru değil, tartışmayı bilmiyorsanız, hakaret etmemek için yazmazsınız. herkes burda bildiğini yazar, şimdi o kişi de size mağaradan mı yazıyorsun dese hoş olur mu?

2022 yilinda birisi internetten alinan seyler genelde iade urunu derse, ben de onu derim. Magaranizdan cikin demek hakaret degil bu arada.

cipira

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
2022 yilinda birisi internetten alinan seyler genelde iade urunu derse, ben de onu derim. Magaranizdan cikin demek hakaret degil bu arada.
Dostum sen nerden çıktın, mağaradan mı? Kişi kendisini başkasına postalarmış. Bas baya hakaret ediyorsun ama hakaret etmedim diye bir de yalan söylüyorsun.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Dostum sen nerden çıktın, mağaradan mı? Kişi kendisini başkasına postalarmış. Bas baya hakaret ediyorsun ama hakaret etmedim diye bir de yalan söylüyorsun.

Magarandan cik demek, guncele ayak uydur o is oyle degil demek. Hakaret degil. Kaba bir soylem dersen hak veririm.

cipira

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Magarandan cik demek, guncele ayak uydur o is oyle degil demek. Hakaret degil. Kaba bir soylem dersen hak veririm.
Sen bu anlamda kullanmış olabilirsin ama unutma ki ilk anlamı gerçek anlamı dediğimiz anlamıdır. daha dikkatli olmalısın.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Konu çok farklı yere sapmış. Markaların iade yada ayıplı mal satması gibi bir durum söz konusu olmayıp, her şey de olduğu gibi belli başlı istisnalar olabiliyor. Satıcı veya aracı firmanın size dayattığını düşündüğünüz kurallar olsa bile "TÜKETİCİ HAKLARI" denilen bir gerçek vardır.

Her HP marka cihazda sorun çıksa şirket 1 senede 2 katından fazla değer kazanmaz tam tersine her geçen gün kan kaybeder. Şirket 2019 senesinde Pavilion Gaming modeli ile gaming laptop pazarına giriş yapmış, 2021'de Victus 16 serisi ve 2022'de 15 serisi ile en çok satılan modellerinin temelini atmışken asılsız bir önyargı ile yaklaşmanız sadece saçma.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Gayet memnunum size gelen cihazda problem olduğunu düşünüyorum. Ancak tek katılacağım nokta menteşeleri çok güven vermiyor.
hangi modeli kullanıyosun link atarmısın bu sorun sanırım rtx 3050 li ekran kartlı modellerde varmış

Sheader

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam bende de omen 15 var aynı Menteşe sıkıntısı bende de var soldaki Menteşe sizdeki gibi biraz çıkık konuyu tam okumaya zamanım yok gördüm yorumu yazayım dedim cihazı n’aptınız iade mi ettiniz garantiye mi gönderdiniz ?

Legend_Swordd

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
17
Isik sizmasi fazla degil bu arada. Fotograflarda isik sizmasi miktari hep patlar o yuzden fotograftakinin yuzde 30-40 daha azidir gercekte olan. Laptoplar isik sizmasi monitorlere gore de daha fazla olur. Yeni alacagin modeldeki isik sizmasinin da bundan az olmas sansi cok dusuk. Ekrani bu seviye icin standart yuzde 45 NTSC fazla bir sey beklememek lazim renk tarafinda.
Nasıl fazla degil? Bildigin ekran bembeyaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

hp candır

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Bana bu teşhir ürünü gibi geldi. Çok açılıp kapanmış teşhir ürünlerinde genelde kopçalarında böyle açılmalar oluyor.