HP- Recovery?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cobra11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar Hp pc mi aldığımda bilgisayarı ilk açtığımda benden direk kurtarma diski oluşturmamı söyledi bende oluşturdum. 4 DVD tuttu format sırasında bu cd lerin 1. sini taktığımda 1 saatten az bi zamanda bilgisayar ilk aldığım zamanki gibi oluyor yani baya kullanışlı driver yükle bul fln derdi yok. Ama işte sadece 1. cd işe yarıyo diğer cd leri kullanmadım hiç bu cd ler ne işe yarar ne değildir bilenler varmı?

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
bilen yokmu hiç?

hurisim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasim senin anlamadigin sanirim 2. 3. 4.cu cd ler eger tek cd ile donusturdugunu saniyorsan yaniliyorsun sistemi eksik kurmussun demektir yeniden orijinal haline dondururken sistem sirasi ile cd leri senden ister istegi kacirirsan tamam der gecer sistem acilir ama eksik dosyalar ve icinde gelen programlarin cogu calismaz bence yeniden kurmani oneririm saygilar

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
arkadasim senin anlamadigin sanirim 2. 3. 4.cu cd ler eger tek cd ile donusturdugunu saniyorsan yaniliyorsun sistemi eksik kurmussun demektir yeniden orijinal haline dondururken sistem sirasi ile cd leri senden ister istegi kacirirsan tamam der gecer sistem acilir ama eksik dosyalar ve icinde gelen programlarin cogu calismaz bence yeniden kurmani oneririm saygilar

hiç bişey istemiyor 1. cd yi takıyorum kuruluyo bitiyo o kadar diğer cd leri istemiyo

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
İçlerinde ne var diye baktın mı? Bakmadıysan takıp bir bak...

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
İçerisinde ne varmış CD/DVD lerin ? bende merak ettim :D

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
İçlerinde ne var diye baktın mı? Bakmadıysan takıp bir bak...

hepsi farklı cd lerin boyutlarıda farklı sadece ilk cd nin içinde recorvy system32 gibi dosyalar var diğer cd lerde .wim uzantılı dosyalar var %90ı .wim uzanltılı diğer cd lerin

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Windows Imaging Format File (.wim) arşiv programı olan imageX tarafından kaydedilmiş dosyalar oluyor ve dosya içerisinde sürücüler, güncellemeler ve diğer bileşenler bulunuyor. Bu dosya sayesinde işletim sistemini kapatmadan sürücü değişikliği yapılabiliyormuş...

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Birinci CD/DVD yi Windows çalışırken sürücüye koyabilir misin ? Belki Windows kurulumundan sonra tekrar takılıp, yükleme devam ediyordur.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Windows Imaging Format File (.wim) arşiv programı olan imageX tarafından kaydedilmiş dosyalar oluyor ve dosya içerisinde sürücüler, güncellemeler ve diğer bileşenler bulunuyor. Bu dosya sayesinde işletim sistemini kapatmadan sürücü değişikliği yapılabiliyormuş...

yani?

Birinci CD/DVD yi Windows çalışırken sürücüye koyabilir misin ? Belki Windows kurulumundan sonra tekrar takılıp, yükleme devam ediyordur.

yok yüklenmiyor 1. cd takınca dosyalar geliyor direk öyle kalıyor. windows xp gibi takınca bişeyler gelmiyo direk cd yi açıyo içindeki dosyalar var yüklenecek bişeyde yok

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Çok garip değişik bir durum. Açılışta mesela 2. CD ile boot etseniz durum ne oluyor ?

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bak onu hiç denemedim. :)

Hayatta denenecek çok şey var :D

Bunların hiçbiri olmazsa, bilgisayarınızdaki tüm özellikler açın ve tüm programları açın. Aralarında açılmayan ya da kullanılamayan olacak mı bakmak lazım :) Eğer yoksa, böyle iyi çaktırmayın :D

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Hayatta denenecek çok şey var :D

Bunların hiçbiri olmazsa, bilgisayarınızdaki tüm özellikler açın ve tüm programları açın. Aralarında açılmayan ya da kullanılamayan olacak mı bakmak lazım :) Eğer yoksa, böyle iyi çaktırmayın :D

her program tıkırında çalışıyo ama bakarken şunu gördüm ilk aldığımda office yüklüydü şimdi yüklü değilmiş acaba diğer cdlerde varmıdır ama işte nasıl yükleyecem diğer cd leri

Yani en azından cd'lerin içinde sürücüler, güncellemeler ve diğer bileşenler olduğunu biliyoruz ve bu uzantının Windows imagex ile çalıştığını söylüyor.
ImageX ile ilgili detaylı bilgi için:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc722145(WS.10).aspx (ingilizce)

http://www.bidb.itu.edu.tr/?d=817 (türkçe)

bakıyorum şimdi.

---------- Post added at 20:12 ---------- Previous post was at 20:08 ----------

pardon office yüklüymüş fakat office starter olmuş.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Bende bir HP Pavilion kullanıcısı olarak şöyle söyliyim. Şimdi HP yedeklemeyi dediğiniz gibi dvd disk üzerine yapıyor. Fakat unutmamanız gereken bi durum daha var. Bilgisayarın kendi içersindede HP_RECOVERY diye bir partition var. Ve sizin DVD'ye yazdırdığınız tüm dosyalar ordada tutuluyor tabi silmediğiniz taktirde orda tutulur yani o bölümü biçimlendirmediğiniz sürece orda durur.

Şimdi Recovery yaptığımız zaman DVD Disk ile yapıyoruz doğru. Fakat geri yükleme yapmaya başlayacağımız zaman DVD içersindeki yazılım bilgisayardaki HDD'leri kontrol ediyor.
Eğer kendi HP_RECOVERY partitionu var ise iki seçenek sunuyor. DVD ilemi geri yükleme yapayım yoksa Sabit Disktenmi yükleyeyim. Eğer orda dvd ile geri yükleme yapmayı secerseniz elinizdeki tüm dvd'leri tek tek sırayla yükleme esnasında ister. Ama eğer sabit diskten kurulum yapmak istiyorum'u seçerseniz bilgisayar yeniden başlar ve sabit diskteki HP_RECOVERY kısmını kullanaraktan geri yükleme programını çalıştırır.

Yani demem o ki sizin yaptığınız muhtemelen sabit diskten geri yükleme. Kurulumun ilk adımında sorar bunu sizde sabit diskten yükleme yaptığınız için diğer DVD'lere gerek duymaz...

Nacizane fikirlerim bunlar. Yinede bilgisayardan bilgisayara farklılık gösterio olabilir. Kolay gelsin..

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
evet bu dediğin çok mantıklı duruyor. dediğin gibide pc 15 gb kendine recovery için bölüm ayırmış ztn onun içine ne giriliyor nede siliniyor. o zmn cd takmadanda pc ye format atabiliriz yani ilk aldığımız gibi olabilir pc. bunu deneyecem pc ilk bozulduğunda. Teşşekkürler....

---------- Post added at 09:04 ---------- Previous post was at 09:00 ----------

bide öyle bişeyki pc de ilk aldığımda sadece 1 kere bu diskleri oluşturma hakkınız var diyodu oluşturdum dvdleri artık oluşturamıyorum :) elde olan dvd leri iyi saklamam gerek kötü gün dostu :)

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
bugün denedim cd siz 45 dk da pc ye format attım hemde ne driver ne başka bişey hiçbişey istemedi kendi kendine kurdu saolsun :) güzel bişeymiş bu ya herkeze lazım :) 15 dk da windows7 güncelleştirmelerini yaptım yani toplam 1 saatte tertemiz bi pc sahibi oldum :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bugün denedim cd siz 45 dk da pc ye format attım hemde ne driver ne başka bişey hiçbişey istemedi kendi kendine kurdu saolsun :) güzel bişeymiş bu ya herkeze lazım :) 15 dk da windows7 güncelleştirmelerini yaptım yani toplam 1 saatte tertemiz bi pc sahibi oldum :)

Hadi geçmiş olsun :D

Windows 7 güncelleştirmelerini yapınca bilgisayar ağırlaşmıyor mu ya da daha çok hata ekranı ile karşılaşılmıyor mu ? Ben güncelleştirdiğim zaman çok sıkıntı çekiyorum Windowstan ama güncelleştirme hiç yapmadığımda linux larla yarışıyorum. 30 sn de açılıyo falan...

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
bi ağırlaşma yok güncelleştirmeden önce neyse şimdide öyle :) belki yeni format attık pc temiz daha göstermiyodur etkiyi ama sonraları acısı çıkmaya başlayacarmı? Bekleyip görecez :)