Rehber Bilgisayarınızda Boot Edilebilir Windows 10 Kurtarma Bölümü Oluşturma

Bu konuyu okuyanlar

Fakehero

366. Gün
Emektar
Katılım
5 Aralık 2019
Mesajlar
5,350
Reaksiyon puanı
5,387
Puanları
113
Yaş
35
Bildiğiniz üzere bilgisayarlara malware bulaştığında veya BSOD yani mavi ekran hatası aldığınızda kayıt defterinde bozulmalar olabiliyor. Bu rehberimizde sabit diskimizden ayıracağımız ufak bir bölümde oluşturduğumuz kurtarma bölümü ile CD veya USB olmadan başlangıç onarma,sistem geri yükleme,format atma vs gibi bir sürü işlemi rahatça yapabilir hale geleceğiz. Normalde windows kurulduğunda sabit diskten 500 MB bir alan ayırıp burayı kurtarma bölümü olarak düzenler. Ama burada da zamanla bozulmalar oluşabilir. Bu durumda başlangıç onarma vs gibi işlemleri yapamaz duruma gelebilirsiniz. Bu yüzden size her zaman işe yarayacak garanti bir yöntem sunuyorum. Bu yöntem Windows 10/8/8.1 ve 7 sürümleri için uygulanabilir.


1629266494974.png

Bu bölümü oluştururken iki tane programa ihtiyacımız olacak. EasyBCD ve Windows Media Creation Tool.



1-) İlk olarak indirdiğimiz Media Creation Tool programına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırıyoruz.
2-) Anlaşmayı kabul ettikten sonra "Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur"u seçiyoruz.
3-) Bir sonraki aşamaya geçtiğimizde "Bu bilgisayar için önerilen ayarları kullan" kutusunu işaretleyebilir ya da her iki mimariyi ya da herhangi birini içeren seçeneği seçebilirsiniz.
4-) Sonraki aşamada ISO dosyası seçeneğini seçip bunun indireleceği klasörü seçip ISO'muza istediğimiz adı veriyoruz.
5-) ISO dosyamız tamamen indikten sonra masaüstündeki başlat tuşuna basarak Disk Yönetimi'ni açıyoruz.
6-) Burada sabit diskimizden bir miktar küçültüp 10 GBlık yeni bir alan oluşturuyoruz.
7-) Daha sonrasında ISO dosyasını çift tıklayıp açtıktan sonra dosya içerisindekileri yeni oluşturduğumuz bölüme kopyalıyoruz.
8- ) EasyBCD programını açıp Yeni Giriş Oluştur dedikten sonra WinPE sekmesinden yol olarak yeni oluşturduğumuz alan içerisindeki Sources klasörü içerisindeki boot.wim dosyasını seçip Yeni Girişimizi oluşturuyoruz.
9-) Boot menüsünü düzenle alanında bu oluşturduğumuz yeni girişi Windows 10 Recovery olarak adlandırıyoruz. Ve açılacak windows ile kurtarma bölümü arasında seçim yapabilmek için geri sayım süresi belirleyip ayarları kaydediyoruz.
10-) Bundan sonra ister bu kurtarma bölümünden başlangıç onarma vs gibi işlemleri yapabilir ya da bilgisayarınıza istediğiniz zaman format atabilirsiniz. Yalnız format atarken dikkat edin ayırdığınız bu bölümü de biçimlendirmeyin veya silmeyin.

Tüm işlemlerin yapıldığı detaylı video linki aşağıdadır.
 
Üst