Konya hattı açılana kadar uygulandığını görmemiştim.Trenlerde uygulanmıyordu bu sistem. Ama yıllardır otobüslerde var.
Konya hattı açılana kadar uygulandığını görmemiştim.Trenlerde uygulanmıyordu bu sistem. Ama yıllardır otobüslerde var.
Sana katiliyorum , fakat isin asli oyle degil. Bayanlar bilet almak icin basvuru yaparken zaten ilk sorduklari soru su. Bayan yani olsun lutfen. Turkiyeden kadinlarin %95 tek oturmak veya yaninda bir bayan ile oturmak ister.
Ben geriye kalan %5 e ultra medeni bayanlar diyemiyorum, cunki 1 metre kare alanda atiyorum 6-10 saat bir bey ile yolculuk ben yaparim diyen bir bayan MEGA ULTRA medenidir hatta oha cuss denilecek sekilde o derece yani..
Ki ben Turkiyede henuz 1 metre kare alanda bir bey ile 10 saat atiyorum istanbul-aydin arasi yolculuk yaparim diyen bir bayan ile karsilasmadim.
---------- Post added at 08:47 ---------- Previous post was at 07:47 ----------
pardon bir duzeltme yapayim. istanbul-aydin arasi otobus ile 15 saat mis bu arada.![]()
Dün Konya'dan hızlı tren ile geldim, rezervasyonlar düşmeden önce 4 tane bayan yanı boş idi ve ben bilet alamıyordum. Evet bayanlar tek tek oturtuluyor. 4 kişilik boş yer olmasına rağmen ben yer alamadım, rezervasyonların bilete dönüştürmek için olan son saatinden sonra yer bulabildim.
insanın kendisinden şüphesi yoksa bence sıkıntı olan bir durum değil. Ben kendi adıma tanımadığım bayanla yolculuğu biraz ihtiyatlı yaklaşırım ( yapmam demiyorum ) zira sıkılırım. sıkılgan adamım vesselam. Ama her bayana tekli koltuk verip sonra yanına da erkek almazsan. Bunun adı da zarardır. Sonra farkı benden vergi diye istiyorsun
medeniyet'ten korkuyu ise çözemiyorum. medeniyet amsterdam medeniyeti değildir. Aklınızdaki "medeni ise içi bozuktur" safsatasını atın artık ( yazınızdan bunu çıkardım farklı bir durum ise lütfen bildir, düzelteyim. MEGA ULTRA medeni gibi kelimeleri ironi olarak aldığımdan böyle diyorum ). Medeniyet, medeniyete ulaşmak bir amaç olmalı. Medeniyet bizi dinimizden de uzaklaştırmaz, korkmayın. Televizyonlardaki yarı çıplaklığı medeniyet diye size yutturmaya çalışanlardan korkup suçu medeniyete atmayın.
Uçaklada yurtiçi 1 saat civarları sürüyor uçuşlar ama kimseye sormuyolar, bayan yanı bay yanı diye, uçağa binenlere daha medeni gözüyle bakılıyor galiba? Git Pegasus'a havanın dolmuşu.
uçaklarda bayan yanı diye bir uygulama yok, en son malatya ankara uçuşumda orta koltukta bayan yolcu vardı, ben kenarda oturmak üzereyken bayanın rahatsızlık hissettiğini farkettim çünkü iki tanımadığı erkeğin arasında oturacaktı, kendisine isterse yer değiştirebileceğimizi söyledim. sevinçle kabul etti. zaman zaman bu rahatsızlığı dile getiren yolcular oluyor, ve bu talep doğrultusunda yer değişikliği yapılabiliyor. kimsede yobaza bak falan demiyor. gayet doğal bir istek ve insanlarda gayet saygıyla karşılıyorlar.
ayrıca uçağa binmek artık, belli bir kesime has birşey değil, her kesimden insan uçakla seyahat edebiliyor..
Aynı şeyden söz ediyoruz.