Hızlı trende 'bayan yanı' kriteri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu olaya rezillik diyecek kadar geniş insanlar çok içimizde.
Ben ne eşimin yanına ne bacımın yanına kimseyi oturtmam bilmem kaç saatlik yolculukta. Ve kimsenin eşinin bacısının anasının yanına oturtulmasına müsade etmem. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsam müdahale ederim. Gerekirse eşimin yanından kalkar bayanı eşimin yanına oturtur o erkeğin yanına ben otururum.

Yok benim hakkım yok ben olsam böyle bir durumda şöyle olur vs. geçiceksiniz bunları. He bayan müsade eder oturursunuz. Yoksa söyliceksin kardeşim görevliye tek oturan bayanları birleştirecek.

Çoluk cocuk ve ahlak değerleri sıfırın altına inmiş utanma ve haya değeleri kalmayanlar yorum yapmasın.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bu ne rezillik ne de bu şekilde olması gereken bir uygulama. Bilet programında tren doldurulurken bileti sıradan verirsin bayan bayan - erkek erkek doldurursun. sonra isteyen kalkar bakar boş koltuklar varsa oraya geçer. Kimse boş koltuğa geçince bir şey demiyor hatta teyzemin birisi elinde cüz ile geldi daha önceden 3 kişinin genç erkeğin oturduğu yere oturdu(trende gezinmeye çıkmışlardı) gençler gelince "Teyze sen rahatsız olma sorun değil" dediler.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Sana katiliyorum , fakat isin asli oyle degil. Bayanlar bilet almak icin basvuru yaparken zaten ilk sorduklari soru su. Bayan yani olsun lutfen. Turkiyeden kadinlarin %95 tek oturmak veya yaninda bir bayan ile oturmak ister.

Ben geriye kalan %5 e ultra medeni bayanlar diyemiyorum, cunki 1 metre kare alanda atiyorum 6-10 saat bir bey ile yolculuk ben yaparim diyen bir bayan MEGA ULTRA medenidir hatta oha cuss denilecek sekilde o derece yani..
Ki ben Turkiyede henuz 1 metre kare alanda bir bey ile 10 saat atiyorum istanbul-aydin arasi yolculuk yaparim diyen bir bayan ile karsilasmadim. :)

---------- Post added at 08:47 ---------- Previous post was at 07:47 ----------

pardon bir duzeltme yapayim. istanbul-aydin arasi otobus ile 15 saat mis bu arada. :)

insanın kendisinden şüphesi yoksa bence sıkıntı olan bir durum değil. Ben kendi adıma tanımadığım bayanla yolculuğu biraz ihtiyatlı yaklaşırım ( yapmam demiyorum ) zira sıkılırım. sıkılgan adamım vesselam. Ama her bayana tekli koltuk verip sonra yanına da erkek almazsan. Bunun adı da zarardır. Sonra farkı benden vergi diye istiyorsun :)

medeniyet'ten korkuyu ise çözemiyorum. medeniyet amsterdam medeniyeti değildir. Aklınızdaki "medeni ise içi bozuktur" safsatasını atın artık ( yazınızdan bunu çıkardım farklı bir durum ise lütfen bildir, düzelteyim. MEGA ULTRA medeni gibi kelimeleri ironi olarak aldığımdan böyle diyorum ). Medeniyet, medeniyete ulaşmak bir amaç olmalı. Medeniyet bizi dinimizden de uzaklaştırmaz, korkmayın. Televizyonlardaki yarı çıplaklığı medeniyet diye size yutturmaya çalışanlardan korkup suçu medeniyete atmayın.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Dün Konya'dan hızlı tren ile geldim, rezervasyonlar düşmeden önce 4 tane bayan yanı boş idi ve ben bilet alamıyordum. Evet bayanlar tek tek oturtuluyor. 4 kişilik boş yer olmasına rağmen ben yer alamadım, rezervasyonların bilete dönüştürmek için olan son saatinden sonra yer bulabildim.

böyle bir şey benimde başıma geldi, iki bayanda pencere kenarı istiyordu yolculuk sırasında uyumak için ama o yolculuğumuz 9 saat sürecekti.
1- 1.5 saat sürecek hızlı trende böyle birşey olması pek mantıklı değil, eğer bu şekilde bilinçli bir şekilde koltuk satıldıysa bileti kesen kişiyi en iyi beyin ve psikoloji uzmanları incelemesi gerekir.

cihanakova

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Otobüsteki muavinler gibi görevliler olmalı iki tek bayanı yanyana alır. Erkekleri de bir araya alabilir, böylece full gidilmiş olur. ;)

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
afedersiniz ama çok gereksiz mesajlar yazılıyor,polemik yapılıyor. bayanlar 10 tane koltuğa tek tek oturtulsun yanlarındaki koltukta erkeklere satılamayacağı için boş bırakılsın demiyor. tek seyahat eden erkek ve kadınları eşleştiirirsin olur biter,ki olması gereken de budur.müslümansak ve müslüman türk kültürüyle yetişmişsek bunun aksini düşünmek bile garabettir, bunun ilerisi gerisi yok.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bende bayanlarla erkeklerin aynı yerde oturmaması kanaatindeyim...

istbne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yurtdisindada uygulanan bir sey bu. Bayan yolcular bilet alirken tercihlerini belirleyebiliyorlar boylece yanlarina erkek yolcu verilmiyor.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
insanın kendisinden şüphesi yoksa bence sıkıntı olan bir durum değil. Ben kendi adıma tanımadığım bayanla yolculuğu biraz ihtiyatlı yaklaşırım ( yapmam demiyorum ) zira sıkılırım. sıkılgan adamım vesselam. Ama her bayana tekli koltuk verip sonra yanına da erkek almazsan. Bunun adı da zarardır. Sonra farkı benden vergi diye istiyorsun :)

medeniyet'ten korkuyu ise çözemiyorum. medeniyet amsterdam medeniyeti değildir. Aklınızdaki "medeni ise içi bozuktur" safsatasını atın artık ( yazınızdan bunu çıkardım farklı bir durum ise lütfen bildir, düzelteyim. MEGA ULTRA medeni gibi kelimeleri ironi olarak aldığımdan böyle diyorum ). Medeniyet, medeniyete ulaşmak bir amaç olmalı. Medeniyet bizi dinimizden de uzaklaştırmaz, korkmayın. Televizyonlardaki yarı çıplaklığı medeniyet diye size yutturmaya çalışanlardan korkup suçu medeniyete atmayın.

Elbetteki bence bas orutusu ile okula alinmamak ve her yerde yari ciplaklik medeniyetse bu ( ici bozukluktur) altta da oyle demissin ondada hem fikiriz.
Zira kendinde ihtiyatli yaklasirim, sıkılırım diyorsun. Bende senle ayniyim ne eksik ne fazla.

Sirketin veya devletin zarar etmesi meselesine gelince zaten bir arkadas aciklamis Kadinlar tek oturtulmuyor, diger tek kadinlar ile esleniyor. Dolayisiya zarar yok. hatta boyle bir uygulamanin yapilmasinin kari artiracagini dusunuyorum. Cunki memleketimizde hadi dini gectik orfu adeti , biliyorsun. bayanlarin cogunlugu yaninda bir baska bayan olsun ister.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Uçaklada yurtiçi 1 saat civarları sürüyor uçuşlar ama kimseye sormuyolar, bayan yanı bay yanı diye, uçağa binenlere daha medeni gözüyle bakılıyor galiba? Git Pegasus'a havanın dolmuşu.

uçaklarda bayan yanı diye bir uygulama yok, en son malatya ankara uçuşumda orta koltukta bayan yolcu vardı, ben kenarda oturmak üzereyken bayanın rahatsızlık hissettiğini farkettim çünkü iki tanımadığı erkeğin arasında oturacaktı, kendisine isterse yer değiştirebileceğimizi söyledim. sevinçle kabul etti. zaman zaman bu rahatsızlığı dile getiren yolcular oluyor, ve bu talep doğrultusunda yer değişikliği yapılabiliyor. kimsede yobaza bak falan demiyor. gayet doğal bir istek ve insanlarda gayet saygıyla karşılıyorlar.

ayrıca uçağa binmek artık, belli bir kesime has birşey değil, her kesimden insan uçakla seyahat edebiliyor..

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
İnternetten bilet alırken tren durumuna baktığımda 4 tane bayan yerin müsait olduğunu gördüm. Yani 4 tane bayan yolcuya bilet satabiliyorum diyor web uygulaması. Yani 4 tane bayan tek tek oturmuş yanları boş.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
uçakta, arkadaşların dediği gibi böyle bir sıkıntı yok. ben de uçakta bir bayan ile yan yana gelmiştim daha önce. eziştim büzüştüm ama orası ayrı konu :)) sonuç olarak kişiide bitiyor olay bence.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Kadın erkek eşittir nokta..:)

kmyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence bayanlar hem bayan yanı hemde cam kenarı istediğinden olmuştur. Bayan yanı isteyenler bayan yanına oturtularak en fazla 1 koltuk boş kalması sağlanabilir. eğer öyle değilse bu tcdd nin salaklığıdır bakanlığın salaklık soruşturması açması gerekir

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
uçaklarda bayan yanı diye bir uygulama yok, en son malatya ankara uçuşumda orta koltukta bayan yolcu vardı, ben kenarda oturmak üzereyken bayanın rahatsızlık hissettiğini farkettim çünkü iki tanımadığı erkeğin arasında oturacaktı, kendisine isterse yer değiştirebileceğimizi söyledim. sevinçle kabul etti. zaman zaman bu rahatsızlığı dile getiren yolcular oluyor, ve bu talep doğrultusunda yer değişikliği yapılabiliyor. kimsede yobaza bak falan demiyor. gayet doğal bir istek ve insanlarda gayet saygıyla karşılıyorlar.

ayrıca uçağa binmek artık, belli bir kesime has birşey değil, her kesimden insan uçakla seyahat edebiliyor..

Aynı şeyden söz ediyoruz.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Aynı şeyden söz ediyoruz.

Aynı seyden bahsediyormuşuz. Ben mesajin sonunu okumamışim:) bu arada pegasus kadar dandik hava yolu yok, hostesler resmen seyyar satıcılik yapıyor. Su bile ikram etmiyorlar.