Her üniversitede bilgisayar odası var mı?

meraklisina2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Alacağım bilgisayarı üniversiteye götürecek miyim yoksa üniversitedeki bilgisayarlarla mı ders işleyeceğiz? Eğer üniversitedekilerle işleniyorsa her üniversiteside bilgisayar odası var mı?

MTATurkey

Asistan
Reaksiyon puanı
298
Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Alacağım bilgisayarı üniversiteye götürecek miyim yoksa üniversitedeki bilgisayarlarla mı ders işleyeceğiz? Eğer üniversitedekilerle işleniyorsa her üniversiteside bilgisayar odası var mı?
İyi kötü bilgisayar lab'ı olmayan bir üniversite görmedim, varsa da tercih etmeyin zaten. Ders işlemek için genellikle bilgisayar getirmeye gerek olmuyor. Bazı uygulaması olan dersler için lab'a geçiliyor yani ders için bilgisayar getirmeye çoğunlukla ihtiyaç olmuyor. Fakat ödevdir projedir bu gibi şeyler için bilgisayar getirmek gerekebiliyor.

meraklisina2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Peki bilgisayarı şarj etmek için prizler falan var mı lablarda?

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Hepsine var mı bilmiyorum ama olanlar var

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,837
Üni bilgisayarlarını herkes kullandığı için virüs kaynıyorlar. Sakın oradan aktadığın bir dosyayı kendi bilgisayarına yükleme. Veya orada kullandığın bir medyayı kendi bilgisayarına yaklaştırma.

Priz? Ya vardır, ya yoktur. Binanın her yerini priz dolduracak değiller. Her yerde de cihaz takılmaz. Biri geçerken takılır, cihazın çöp olur.

meraklisina2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Üni bilgisayarlarını herkes kullandığı için virüs kaynıyorlar. Sakın oradan aktadığın bir dosyayı kendi bilgisayarına yükleme. Veya orada kullandığın bir medyayı kendi bilgisayarına yaklaştırma.

Priz? Ya vardır, ya yoktur. Binanın her yerini priz dolduracak değiller. Her yerde de cihaz takılmaz. Biri geçerken takılır, cihazın çöp olur.
Derste hep kendi laptop umuzu kullansak oluyor mu? Prizler labların masalarında veya masaya baya yakın değil mi?

MTATurkey

Asistan
Reaksiyon puanı
298
Derste hep kendi laptop umuzu kullansak oluyor mu? Prizler labların masalarında veya masaya baya yakın değil mi?
Hocam bunlar çok spesifik sorular, üniversiteden üniversiteye bu imkanlar mutlaka değişiyordur. Bizim okulumuzda derslikler hariç laboratuvarlarda vs. bolca priz var. Evden bilgisayar getirme mevzusu hocadan hocaya bile değişebilen bir şey. Bir okuldaki derste hoca bilgisayar getirmeye izin verir, bir okuldaki hoca aynı ders için izin vermez. Bizde Java dersinin uygulama kısmında lab sınıfımızda kendi bilgisayarlarımızı kullanmamıza izin verilmiyordu. Virüs konusunda ise genellikle her şey mail gibi yollarla hallediliyor, hiç bilgisayara flash'ımızı vs. bağlamıyoruz.
Bu arada kaç yaşındasınız, kaçıncı sınıftasınız?

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Hocam bunlar çok spesifik sorular, üniversiteden üniversiteye bu imkanlar mutlaka değişiyordur. Bizim okulumuzda derslikler hariç laboratuvarlarda vs. bolca priz var. Evden bilgisayar getirme mevzusu hocadan hocaya bile değişebilen bir şey. Bir okuldaki derste hoca bilgisayar getirmeye izin verir, bir okuldaki hoca aynı ders için izin vermez. Bizde Java dersinin uygulama kısmında lab sınıfımızda kendi bilgisayarlarımızı kullanmamıza izin verilmiyordu. Virüs konusunda ise genellikle her şey mail gibi yollarla hallediliyor, hiç bilgisayara flash'ımızı vs. bağlamıyoruz.
Hocam konuyu merak etmiştim okurken şunu anlamadım mail derken neyi kastettiniz

MTATurkey

Asistan
Reaksiyon puanı
298
Hocam konuyu merak etmiştim okurken şunu anlamadım mail derken neyi kastettiniz
Hocam ders hocasının dosyaları paylaşması, bizim dosyalarımızı hocayla paylaşmamız vs. hepsi mail üzerinden hallediliyor çoğunlukla, istisnalar varsa bilmiyorum ama biz şimdiye kadar hep öyle yaptık.

meraklisina2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
19 yaşındayım hazırlıktayım