olympuskiller
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 7
radyonun resimlisi ,ş.... sizim benim aklıma gelmişti ![Big Grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Big Grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Sözlerinin gerçeklik payı olabilir ama tamemen doğru olduğuna veya hepsinin doğru olduğuna inanmıyorum.
Sonuçta Hz. İsa'ya bizde inanıyoruz ama bizim inancımızda çarmıha gerilen o değildi ve Hz. İsa tekrar yeryüzüne inecek zira ölümü tatmadı.
Enbiya Suresi, Ayet 35- Her nefis ölümü tadacaktır.
O resimler de bizdeki Alevi vatandaşların çizimlerindeki Hz. Ali gibi bir tasvir, gerçek değil.
Böyle bir konuyu Dan Brown'a havale etmek gerekir. O çok güzel malzeme çıkarır ve filmi çekilir.![]()
Fırsatı da hiç kaçırmıyorsunuz!!!
Ama benim anlamadığım şu...
Tamam siz inanmıyorsunuz da, İnananlarla derdiniz ne? Onların inançlarının gerçekliği ya da sahteliği sizi ne alakadar eder?
Din konusundaki her konuya cuk diye atlamak gibi bir hevesiniz var ve sürekli bir şeyleri kanıtlama derdindesiniz! Kanıtlayınca ne olacak?
Kardeşim, bak bu siteye hangi dini konularda bir atlama sazanlık yapmışlığım var, mesajlarımın hepsine bak kaç dini konuya muhatap olmuşum ? yada olmuşmuyum ? Genele göre bir açıklama yaptım katılmayabilirsiniz fakat kişiselliğe vurup yargılamak senin harcın değil. Yorumum da kişiselliğe vurmadım çünkü Elbruz.!
İnanlarla herhangi bir derdim varmış gibi mi duruyorum tekrardan bir oku. Ateist değilim Agnostiğim ve birden sizin Kutsal Kitabınızda anlatılan yani bahsedilen ( diğer Kitaplar dahil ) bir yaratıcıya inanmıyorum. Tanrı yok da diyemem bunu kimse kanıtlayamaz.
Herkesin yorum yapma özgürlüğü var. Hiç tanımadığın bir insana karşı karakter tespiti yapıp sen şu'sun hemen böyle düşünen insansın şöyle atlayan birisisin demek gerçekten bir karakter meselesidir. Kimseye hakaret etmedim, niye inanıyorsunuz diye saçma bir polemiğe de girmem çünkü belirli mantık kurma çerçevesinde sizin de inanmam gerekir diye felsefeniz var buna da saygı duyuyorum. Fakat dediğim gibi ben de kendi mantık kurma durumumdan açıklamayı yaptım direk saldırıya geçmene gerek yok kişiselliğe gerek yok. Size uysam karşılıklı atışmalarla konuyu rezil ederiz hiç de yapmadığım bir şey.
Tekrar ediyorum inananlarla derdim yok kendime göre yazıp Kuran'a inanmam için benim açımdan bir geçerliliği yok diyorum. İnanıyorsunuz saygı duyuyorsam inanmıyorum diye kişisel yorumlar bırakmayalım. Varlığıyla yokluğunu burada tartışmıyoruz çünkü.
bir hristiyanlık propagandası eksikti forumda o da olduç.Gidip bu konuları sdn in din kısmına yazsanız.
Kutsal Kitabımız'da adı defalarca geçen İsa Peygamber var ise bile, zaman içinde bir şekilde ve bazıları tarafından (büyük olasılıkla Yahudiler) yozlaştırmayı başarmışlar.bunlar zeitgeisti yeni keşfettiler galiba![]()
kuranda hz isa nın tekrar dünyaya geleceğine dair tek bir işaret yoktur. bilip bilmeden herkes atıyor.Kitap satmak için reklamdan başka bişey değil.
Kuran zaten Hz.Isanın tekrardan dünyaya geleceğine yani aslında var ama ölmediğine sadece ALLAH katında olduğuna işaret ediyor..
eminim söylediğim gibi kuranın hiçbir ayetinde hz isanın geri döneceğine dair bir ibare yoktur. mesihin geleceğine dair inançlar tamamen hristiyanların inancıdır. ancak çeşitli uydurma hadislerle islam dinine bu hristiyan inancı monte edilmeye çalışılmıştır. tıpkı yahudilerin sahip olduğu mehdi inancının dinimize monte edilmesi gibi. Zuhruf suresinde de bu yönde hiçbir açıklama yoktur.@promidal
Emin misin yoksa kafadan salliyor musun? Zuhruf suresi 61. Ayet'i arastir bakalim ne diyor?
neyin sahih neyin uydurma olduğuna karar verme yetkisini kendinde görenler acaba peygamber söylerken yanlarındamıymış.. kuranda yazanlara ters düşen her hadis uydurmadır. sahih diye biryerlerinizi yırtmak kimseye bir fayda sağlamadığı gibi, allahın kuranda bildirmediği saçmalıkları din diye millete dayamak ancak sizi şirk'e sürükler.@promidal
http://www.musayusuf.com/altincag11.html
Uydurma hadis dediklerinin hepsi sahih hadislerdir. Istedigin kadar inkar etsen de gercegi degistiremezsin.
ayrıca o ayetten nasıl isanın dirileceği manasını çıkardın anlamadım.