Haydi oy verelim

Seçimde kıme oy verirsiniz? Alfabetik sıralama yaptım..

• Kullanılan toplam oy
    93
  • Anket şu zamanda kapanacak: .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

antiakepe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Troy dedi ki:
Sansal80, 22 Temmuz'a kadar ceza almıştır. Duyurulur.

Korkak insanlar; örümcek kafalılar sizi.. Biri dogruları söyleyince ve size ters gelince hemen susturmaya çalışırsınız işte. Siz bu kadarsınız sizden çoban bile olmaz. Sizin gibilere demokrasi, cumhuriyet fazla çunku siz güdelen cinslerdensiniz... Hepinizi Allaha emanet ediyorum, Allah günahlarınızı affetsin..
Ayrıca cems, yaşına yakışır şekilde olgun davranmanı beklerdim senınde.

Ülkem için savaşım hep sürecek.. Sizi örümcek hayatlarınızla başbaşa bırakıyorum..

isot

Doçent
Reaksiyon puanı
3
antiakepe dedi ki:
Troy dedi ki:
Sansal80, 22 Temmuz'a kadar ceza almıştır. Duyurulur.

Korkak insanlar; örümcek kafalılar sizi.. Biri dogruları söyleyince ve size ters gelince hemen susturmaya çalışırsınız işte. Siz bu kadarsınız sizden çoban bile olmaz. Sizin gibilere demokrasi, cumhuriyet fazla çunku siz güdelen cinslerdensiniz... Hepinizi Allaha emanet ediyorum, Allah günahlarınızı affetsin..
Ayrıca cems, yaşına yakışır şekilde olgun davranmanı beklerdim senınde.

Ülkem için savaşım hep sürecek.. Sizi örümcek hayatlarınızla başbaşa bırakıyorum..

Arkadaş,hem özgür düşünceden bahs ediyorsun hemde hakaret dolu mesajlar yazıyorsun.bu nasıl bir zihniyettir.Bize ters düşen düşünceleri susturmuyoruz sadece saygı cerçevesi içnde olan tartışmalara izin veriliyor.konunun başından berli atıp tutuyorsun doğru düzgün kaynak bile göstermeden.
Tatlı bir üyecik olursan forumda sakin sakin gezebilirsin (K) ;)
Esenlikle..

nebbula14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sansal80 dedi ki:
AKP bu ülkeye en zararlı partidir. ANANI ALDA git (&) diyen LAİK liğe :# karşı olan, ATAMIZIN kemıklerini sızlatan ve yolsuzluğun kaynağı bir parti. AKP ye oy vereceğinize başka kıme verebilirim diyenler bence boş atsınlar daha iyi..

öncelikle ben kimsenin savunucusu değilim yalnız o adama söylenilen laf son derece yerinde söylenmiş bir laftır o adam her durumda kim olursa olsun olay çıkartmaya çalışan biridir nerden biliyorsun diye sorarsanız biraz araştırma yapın sizde görürsünüz( o dediğiniz adam gider meclise kadar girer ordan dönemin başbakanına hakaret eder sonucunda tepe taklak dışarı atılır yeterli sanırım)

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
biraz işe, güce dalınca yazanımız çok olmuş. Forumda 22 temmuza kadar yasaklanan Sansal80 ve sanki onun akrabası olabileceğini düşündüğüm antikanepe için benim şahsen bir müdahelem yok, bir kere onu açık yüreklilikle ifade edeyim. Şansal80, "ananı da al git" diye bir başbakan söyler mi diye tenkit ederken, bana "cem, ananı da alıp gitmeyi göze alırsın" gibilerinden sözü ile daha önce başka kullanıcıya akılsızlık ithamları birleşince yasağı yedi. Başbakanın ananı da al git dediği kişinin vukuatları sonrasında ve hatta anasını her olayın önüne sermesi (nebbula14'de bu olaya örnek vermiş), sonunda bu lafı işittirdi kendisine, ama benim bir vukuatım yok Sansal80'e karşı çok şükür. Yasaklanma konusu sindirmek amaçlı olsaydı, tüm AKP dışı mesajların sahipleri 22temmuza kadar yasaklanırdı. Antiakepe'ninde benim yaşıma yakıştıramadığı ve benden beklediği olgun davranışları da çok merak ediyorum, giriş çıkışları ve insanları hayvan yerine koyması olmasaydı onun da yasaklanacağını zannetmiyorum. Güzel duaları için ancak ("Kabul buyur" anlamına gelen) Amin diyebilirim. Çok samimi olarak söylüyorum, çirkin ithamlarının yanında kızgınlıkla ettiği dualar öylesine güzel duruyor ki... inşaAllah duaları kabul olur, kendisine Allah hidayet versin, ne diyeyim.
AKP'nin ülkeyi sattı eleştirilerine, özelleştirme açbalarının Özal'dan bu yana sürdüğünü, geçtiğimiz dönemde DSP-ANAP-MHP koalisyonunda da bunun denendiğini, ancak başarılı olunamadığının altını çizmek isterim. Diğer satış konularının birçoğu ütopya zaten. Ülkeyi parsel parsel satabileceğine ihtimal verdiğim tek kişi Nokia ile Motorola'yı profesyonelce, filmlerde izlyebileceğiniz kalitede dolandıran Cem Uzan'dan beklerim. Amerika'nın Aselsan'ı niteliğindeki Motorola'yı dolandırabilecek, hemde öyle bir dolandırabilecek kaç kişi var dünyada? Biri belli, vodafone satın alımıyla dolandırma borçları ödenen Cem Uzan. irite edici adaşım Uzan'ın ülkeyi parsel parsel sattığını duysam şaşırmam, Tayyip Erdoğan sattı deseler mümkün değil inanmam.İnşaAllah, bu göz ve kulaklar ülkenin satıldığı günleri görmez, duymaz.

doctor

Asistan
Reaksiyon puanı
3

B) Mix by doctor:

Berkin Bozdoğan: "Böyle bir parti bulursanız bana da haber verin"

tugbagaleri: "evlenmeden vermeyın cocuklar sonradan kabullenmezler sizi"

..SiluetVari..: "Demokrasiden yanayım, Sezer'den daha çok sevilen ve ülkeyi kucaklayacağına inandığım Abdullah GÜL den yanayım..."

Troy: "Ekonomik çözüm şu: Matbaalarımız neden boş duruyor? Neden para basıp da borcumuzu ödemiyoruz?"

cems: "Osmanlı'nın kaçta kaçını biliyoruz ki?"

Volkan Taş: "Koca karıları oy kullanması için sırtlayıp götürenler, benim kayıt işlemlerimi yapacak kadar düşünemediği için oy kullanmayacağım. :D O yüzden bu seçimdeki oyum ATP'ye."

kübra alioğulları: "Oyum yok gerçi ama olsadı dehap"

cems: "Nickinle popüler kültürün parçası olmayı başarmış forum üyesi DarkExorcist (karanlık şeytan çıkaran :?)
Hani derler ya, dakika bir gol bir diye, işte öyle bir gol atmışsın kendi kalene: Konstantiniyye değil orası diyerek.
Sen Fatih'in fethettiği şehri İstanbul diye bilirsin de "Konstantiniyye değil orası İstanbul" dersin.
İşte gol bu dakikada geliyor zaten.

Fatih Sultan Mehmet Konstantiniyye'yi fethetti, İstanbul'u değil!
Allah İstanbul'un fethini hiçbirimize göstermesin ve kimseye nasip etmesin!
Fethedilen sana göre İstanbul, Osmanlı'ya göre Konstantinapolis'tir. Sana göre İstanbul(!) 1453'te, Osmanlı'ya göre Konstantiniyye 857'de fethedilmiştir.
Nasıl 857 olur diyorsun değil mi? Osmanlı köhnemiş bizans takvimine göre değil, Efendimizin Mekke'den Medine'ye hicretinden 857 yıl sonra girmiştir İstanbul'a.
Yolunu şaşırmış Miladi takvimle, kutlu müjdeyi asırların üzerine sağanak gibi yağdıran (National Geographic'in de belirttiği gibi) Batının da Doğunun da Sultanı Fatih Sultan Mehmed'in bu takvimle ne işi olabilir?
ama dedim ya, sana göre tarihte Osmanlılar İstanbul'u 1453'te fethetti, Osmanlı'ya göre Fatih Konstantiniyye'yi 857'de fethetti ve İstanbul'u ve dolayısıyla yeni bir çağı açtı. Bu arada açılan çağ biz Osmanlılar için değil, köhne Roma imparatorluğu ve izindeki dünyada kapandı. Osmanlı için değişen birşey yoktu. Çağı kapanan romalılar, Açan Osmanlılardı.

öyle bir giriş yaptın ki benim için seninle tartışma anlamında konu kapandı.
Osmanlı'nın sadece bayrağını değil Osmanlı'yı da okumak lazım. Ama "iyi" ve "doğru" okumak lazım. Mesajımda bahsi geçen uluslararası kişilerin kitaplarını sende al oku mutlaka, sonra gel, tekrar konuşalım bu tip konuları.
Asılan kahramanlar konusunda mesajda da yazdığım gibi git Braveheart (cesur yürek) seyret. söz de, cevapta orada...

Geri kalan soruların politika ilintili olduğundan, "senin doğrun benim yanlışım" olabileceğinden ve konuya dayanaksız girişinden ötürü cevap vermeyi yeğlemiyorum."

buhari: "Bu arada cumhurbaşkanı seçimlerinde akp'nin adayını desteklemeyen sağ görünümlü partiler de inşallah barajın altında kalacaklar ve onlara çoooook güleceğim."

cems: "Kur'an ışığın ta kendisidir ve insana öyle bir yansır ki anlatılmaz, yaşanır. " (Ağzına sağlık kardeş..)

cems: "Bir üstadın dediği gibi "olayları iyi okumak" gerekir."

Troy: "Bu mu Cumhuriyet Gazetesi? İnşallah CHP ile beraber o gazetemiz de değişir de halka faydalı bir yayın organı olur en kısa zamanda."

PcMaSTeR: "Akıl yaşta Değil baştadır bu Bir. (Fatihin İstanbulu feth Ettiği yaştayım.)
Ben senden belge İstedim Kendi Söylemlerini değil bu iki.
Herkes Her yaşta Herşeyi heycanla savunur. bkz. ekranlardaki tartışmalar. bu üç"
(Helal olsun!)

PcMaSTeR: "Ayrıca İnsanlarla Alaylı Üslupla konuşman Senin Akıl yaşının Kaç olduğunu Gösteriyor.."

PcMasTeR: "Hayret Senin Bilmediğin Konu varmı acaba ;D ;D ;D Bir Söz var "Herşeyi biliyorum Diyen, Hiçbirşey bilmezmiş..."

buhari: "Ben cumhuriyet okumuyorum o zaman cumhuriyetimizi sevmiyorum demek öyle mi. 17 yıllık bir devlet memuru olark bunu kendime hakaret kabul ediyorum ve bu hakareti aynen sana iade ediyorum."

cems: "bana kalırsa sansal80gibi sol görüşlü kişilerin ya yeni bir parti bulmaları, ya bağımsız meclise girmeleri, ya da Baykal ölene dek beklemeleri gerekecek"

buhari: "Bunları yazan sen değil misin daha da var ama neyse....
ya çok yazdığın için yazdıklarını hatırlayamıyorsun ya da başkası da arada senin yerine yazıyor.

Eskiden azazil diye bir melek vardı. İsteyen herkese Allah'a isyankar olmamaları için dua ederdi. Ama kendine dua etmeyi hiç akletmedi.

Sonradan Allah'a isyan eden ve hepimizin yakından ya da uzaktan tanıdığı ismi de şeytan olan arkadaştır kendileri.....
(not ; (tavsiye maksadıyla yazıyorum) şansal sana şeytan demiyorum sakın üzerine alınma.herkese Allah akıl fikir versin diye dua ediyorsun ama kendine hiç etmiyorsun ya onun için verdim bu bilgiyi, arada kendine de dua etmelisin)"

Troy: "Sansal80, 22 Temmuz'a kadar ceza almıştır. Duyurulur."

(Doctor: Merak etme Troy, 22 Temmuzda asıl cezayı görecek!!!!)

Troy: "Karanlık dedikleri sandıkta 2. parti olarak CHP çıkacak. Ona ne diyorlar? "

Troy: "Bu arada AK Parti'nin sloganı olan "Herşey Türkiye için" yazısında neden "Herşey" bitişik yazılmıştır anlamıyorum. Bu partide hiç mi Türkçe bilen adam yok. Keşke en kısa zamanda düzeltseler."
[size=10pt][size=10pt]

Erdoğan - "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Allah'ındır milletin değil"
[/size][/size]

PcMaSTeR: "Cumhuriyet biçimini benimsememiş olsa neden C.başkanlığı İçin Halka Gidiyor? Oysaki Gelecek Dönem Kendileri gayet tabi Seçebilirler?

Demişsin Magazin Dizi V.s Gibi Şeylerle Ülke uyutuluyor. haklısın Ancak bunun Sorumlusu Akp Değil değil mi? ben AKP'nin yayınlattığı bir dizi olduğunu Düşünmüyorum, Bilakis böyle birşeye Engel olmaya çalışsa Hemen Tepki alır "Özgürlükler Gidiyor Şeriaat geliyor Aman aman" :)

Egemenlik Tabiki Önce ALLAH c.c'nın Sonra Halkın bunda İtirazı olan varmı ?"

(Helal sana Kardeş!!)

cems: "Çok samimi olarak söylüyorum, çirkin ithamlarının yanında kızgınlıkla ettiği dualar öylesine güzel duruyor ki... inşaAllah duaları kabul olur, kendisine Allah hidayet versin, ne diyeyim."

cems: "Ülkeyi parsel parsel satabileceğine ihtimal verdiğim tek kişi Nokia ile Motorola'yı profesyonelce, filmlerde izlyebileceğiniz kalitede dolandıran Cem Uzan'dan beklerim."

Sedefcix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
gunaydin,
konunun sadece ilk 3 sayfasini okudugumu itiraf etmek istiyorum,
ileri sayfalardaki yorumlari henuz okuyamadim ama AKP tartismasi dikkatimi cekti.
Turkiye deki bu laiklik davasini henuz anlamis degilim, politikayla aram iyidir, yakindan
takip ederim ama bu maalesef sadece nl deki politika ile sinirli.
Sadece sunu soyliyebilirimki, avrupa da fransa disinda laik bir ülke benim bildigim kadariyla
yoktur (varsa bi zahmet bildirirseniz sevinirim).
Hollanda da ki devlet islerine bakarsaniz adamlar hristiyan olmalarina ve devlet islerine
dinlerini katmalarina ragmen insanlari özgür birakiyor, herkes dinini bazi kisitlamalar
haricinde rahatça yasayabiliyor.
Amsterdam da hatirlayabildigim kadariyla 7 tane cami var,
ister hindu ol ister musluman ol dini bayramlarda rahatça izin alabiliyorsun,
kimse sorun çikarmiyor.
(Bazi özel sekrorler disinda) is yerinde (devlet isi dahil) çarsaf ve asiri (tahrik edici)
dekolte olmadigi süre istedigin kiyafeti
giyebiliyorsun. Universiteler tesetturlu kizlarimizla dolu.
sevmiyorsan toplum içinde açikca ben kraliceyi sevmiyorum yada yonetim biçimini begenmiyorum
diyebiliyorsun. Bunun ne bir cezasi nede sizin için negatif bir sonucu vardir.kisacasi ülkesini dini kurallar içinde yönlendiren ama herkesi düsünce ve hayat biçimi ile
özgür birakan bir ülke.
kimse sisi vatan haini olarak görmez.
* Basimdan geçen küçük bir olay: seneler önce sivasta gezerken
ataturk ün bir heykelini gördüm,yanimdaki kuzene "ne bu yaa, hangi sehire gittiysem bu adamin
heykeli var, nede önemliymis, paralarini harciyacak daha önemli sey bulamadimi turkiye,
o kadar aç insan yasiyor, heykel dikeceklerine bu parayi onlar için yatirim yapsinlar"
gibisinden bir kaç söz sarfetmistim. Beklemedigim el cevap "kizim sus yaa, delimisin sen,
basimizi is açcan" vs. vs.
Mecbur muyum ben herhangi birini sevmeye, yada fikirlerine katilmaya.
Ataturk tarihini detayli olarak bilmiyorum, kabul ediyorumki turkiye'mizin kurtulmasinda
büyük bir rol oynamis, peki ozaman bende diyorumki Osmanli Devleti 500 seneden fazla
avrupa ya hükmetmis, dedelerimiz o kadar kan dökmüs bizler için,
dunya tarihinde gelmis geçmis en buyuk imparatorluk, lakin onca emege karsi hak ettikleri
saygiyi ben Ataturk e gösterildigi kadar verilmedigine inaniyorum.
Bizler için can veren, kan döken, iskencelere maruz kalan dedelerimize yeri geldimi
iftira bile atiliyor, Osmanli padisahi fransizlarla, ingilizlerle, almanlarla
el birligi yapti, bizi satti deniliyor ( dikkat etmeniz gereken konu, o satildigimiz
fransizlarin laik devlet yönetimini kopyaliyor ve kendi devletimizde uyguluyoruz)

yazacak daha bayaa bi noktalarim vara ama bayaa bayaa bi uzadi ^^

Dip Not: bilmeyenler için, turkcem hafiften zayif oldugu için bazi cümleleri gramatik olarak düzgün kurmamis olabilirim, affiniza siginarak Bye :P

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sedefcix +1
Belki yüzlerce kahramanımız var ama biz sadece birini biliyoruz. Diğerlerini yalanlıyoruz. İtalyan misafirimin aynı Sedefcix gibi gördüğü heykeller sonrası söylediği söz dün gibi aklımda: Sizin tek kahramanınız mı var koca tarihiniz boyunca?"
Kahramanlarımızın, dedelerimizin, ecdadlarımızın hakkını vermek dileğiyle...

geçtiğimiz senelerde Barbaros Hayrettin Paşa'nın hayatını yazıya döktüğü kitabının radyo tiyatrosunu dinlemiştim. Tarihimizin yüzlerce kahramanından sadece birisi... Denizcilik tarihinde eşi benzeri olmayan zaferlerin sahibi. Dinledikten sonra tanıdım kendisini. Önceden büyük denizci diye bildiğim bu İslam ve Osmanlı kahramanı ve ailesi için geçtiğimiz hafta ölüm yıldönümü sebebiyle Fatiha'lar hediye eyledim. Radyo tiyatrosu öyle özenle hazırlanmış, seslendirenler arasında Yüzüklerin Efendisini seslendirenler de var. Son derece etkileyici bir uyarlama. Tavsiye ederim. dileyenler www.burcfm.com.tr adresinde sol altta yer alan Program Arşivi menüsünden Radyo Tiyatrosu-Deryalar Dize Geldi adlı kısmı seçsin, ve altta açılan yeni açılır listeden bölümleri tek tek indirerek dinlesin. Kitabı olan bir tarih dersi, abartma olmayan, süper bir eser. Preveze deniz zaferimizi dinledikten sonra kendi kendime emin olamadım, abartı var mıdır dedim ve yabancı kaynaklı Wikipedia'ya girdim. Ne göreyim; Hayrettin Paşa'nın kitabında yazdığından daha fazla gemiye karşı zafer elde edilmiş. Bizdeki az bile yazlmış anlayacağınız. Neyse... Dileyenler için müthiş bir kaynak. Halka açık, ücretsiz indirilebilir... selamlar.

wolvo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir süredir bu başlığı takip etmekteyim. Ama görüyorum ki konu Atatürk e gelmiş durumda. Tek bir şey söylemek istiyorum acaba bu Atatürk olmasa idi kendi ananızı babanızı, hangi soydan geldiğinizi bile bilecek miydiniz? Yunanın kölesi olup amerikalıdan, inglizden medet ummadan yaşayabilecek miydiniz? Kime oy verdiğiniz ve ne halt ettiğiniz umrumda değil. Ama Atatürk e laf etmek hiçbirinizin haddine düşmez. Haddinizi bilin. O italyan arkadaşınıza dediğine değil kendi tarihinize bakın. Dikkat edin oy verip başınıza geçirdikleriniz askerinizin başına çuval geçirtip doğu anadoluyu, güney anadoluyu birkaç milyar dolara birilerine satmasın. Akdeniz sahillerinde inglizlere israilin ki gibi bir devlet kurdurmasın. Ab hayali ile milli değerlerimizden vaz geçmesin. Çocuklarına devletin parası ile gemiler fabrikalar daireler almasın. Meclisde bekleyen yolsuzluk dosyalarını dokunulmazlığı kaldırıp yargıya taşısın. Şehitlik mertebesine ulaşmış günahsız ve Allah katında en üst mertebeye ulaşmış vatan evledına kelle demesin. Binlerce insanı katledip Türkiye yi yok etmek için her türlü pisliği yapanlara sayın demesin. Kıçı sakalı boklu sahte dervişlerle kadınlarla alem yapıp ot çekenlerin dizinin dibinde oturmasın, oturursada resim çektirmesin. Aç çiftçinin anasına küfür etmesin. Çıkan eflasyon ve diğer ekonomik analizleri saptırmasın. Gerçek işsizlik rakamlarını açıklasın. Memleketimim en güzide kurumlarını ermenilere, rumlara, yunanlara satmasın. Sözde değil özde Müslüman olsun. Hepsinden çok delikanlı olsun. Atama söz etmesin.

asimileci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
akp ye veren adam allah sizi nasıl bilirse öyle yapsın borçlar 220 milyar dolardan 520 milyar dolara çıkmış siz daha konuşuyonuzmu?
tayyip sizi iyi yutturuyor. cahil adam partisi

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
wolvo dedi ki:
Bir süredir bu başlığı takip etmekteyim. Ama görüyorum ki konu Atatürk e gelmiş durumda. Tek bir şey söylemek istiyorum acaba bu Atatürk olmasa idi kendi ananızı babanızı, hangi soydan geldiğinizi bile bilecek miydiniz? Yunanın kölesi olup amerikalıdan, inglizden medet ummadan yaşayabilecek miydiniz? Kime oy verdiğiniz ve ne halt ettiğiniz umrumda değil. Ama Atatürk e laf etmek hiçbirinizin haddine düşmez. Haddinizi bilin. O italyan arkadaşınıza dediğine değil kendi tarihinize bakın. Dikkat edin oy verip başınıza geçirdikleriniz askerinizin başına çuval geçirtip doğu anadoluyu, güney anadoluyu birkaç milyar dolara birilerine satmasın. Akdeniz sahillerinde inglizlere israilin ki gibi bir devlet kurdurmasın. Ab hayali ile milli değerlerimizden vaz geçmesin. Çocuklarına devletin parası ile gemiler fabrikalar daireler almasın. Meclisde bekleyen yolsuzluk dosyalarını dokunulmazlığı kaldırıp yargıya taşısın. Şehitlik mertebesine ulaşmış günahsız ve Allah katında en üst mertebeye ulaşmış vatan evledına kelle demesin. Binlerce insanı katledip Türkiye yi yok etmek için her türlü pisliği yapanlara sayın demesin. Kıçı sakalı boklu sahte dervişlerle kadınlarla alem yapıp ot çekenlerin dizinin dibinde oturmasın, oturursada resim çektirmesin. Aç çiftçinin anasına küfür etmesin. Çıkan eflasyon ve diğer ekonomik analizleri saptırmasın. Gerçek işsizlik rakamlarını açıklasın. Memleketimim en güzide kurumlarını ermenilere, rumlara, yunanlara satmasın. Sözde değil özde Müslüman olsun. Hepsinden çok delikanlı olsun. Atama söz etmesin.
Wolvo,
İtalyan arkadaşımın dediği zaten kendi tarihim üzerine düşülen bir not. Dev gibi bir tarihi sadece Atatürk'ün omuzlarında eritmeye çalışmak ona da haksızlık. Atatürk'ten çok Atatürkçü olmak var ya senin yaptığın o. Atatürk'ün soyu, Osmanlı devletinin bir parçasıdır. Soyumuz Atatürk'ten sonra oluşmadı, Tarihimizde. Ata'ya laf eden yok çok şükür şurada. Olduğunda da fazla ömrü de yok SDN alanında. Üzüm yemek mi istiyorsun, Baçcıyı mı dövmek istiyorsun? amacın önemli.
Sen amaç olarak hangi partiye oy verdiğiniz önemli değil deyip "ne halt ettiğihiz önemli değil" demişsin hemde bir süredir bu konuyu takip ettiğini de belirterek. sonra? sonraki tüm metin, minik ayrıntılar dışında zaten tamamen sandık odaklı propagandanın bir parçası. samimi ol, böyle bir metinden sonra müslümanlık dersi verme, delikanlılığı müslümanlığın önüne koyma, sonra saydıklarına karşı söz ettirmemekten söz et. O da öyle bir durum gerçekleşirse. Atatürk yaşasaydı hangi partiye oy verirdi sorusunun saldrı modu açık halini yazmışsın hepsi o.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Doctor, konunun bir hülazası niteliğindeki çalışman çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Uzun olduğu için alıntı yapmadım ama çok keyifli bir özet hazırlamışsın.
özenli çalışman için teşekkürler

wolvo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen benim yazdıklarımı tekrar tekrar oku arkadaşım. Ona göre kararını ver. Ve eğer benim yaptığımı propaganda olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Farkındaysan ben hiçbir siyasi kurumun adını vermedim. Kendi siyasi görüşümü kimseye dayatmadım. Bende sizler gibi kendi görüşümü ortaya koydum. Bu seni ve başkalarını rahatsız etmiş olabilir. Bu duruma seviniyorum anlıyorum ki vermek istediğim mesajı bir nebze olsun almışsın. Ama beni tam olarak anlamamışsın yada anlamak istemememişsin. Benim sizin gibi sandık propagandası yaptığımın kanısındasın: Sen benim bir önceki mesajımda yazdıklarımın doğru yada yanlış olduğunu söyleye bilir misin? Buna cesaretiniz var mı?

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Selamlar

Tamam güzel kardeşlerim abilerim bırakalım konuşmayı konuşcaksakta normal kavga etmeden konuşalım.Bir kaç örnek veriyim benle tuningmert kavga ettik forumdan atıldım.Sizin forumdan atılmanızı istemiyorum herkes seçimde özgürdür.Özgürlüğü kısıtlıyamazsınız.Atamız bile Özgürlüğe önem vermiştir.Anlıyacağınız bırakalım forum yerine halk seçsin. ;)

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
wolvo dedi ki:
Sen benim yazdıklarımı tekrar tekrar oku arkadaşım. Ona göre kararını ver. Ve eğer benim yaptığımı propaganda olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Farkındaysan ben hiçbir siyasi kurumun adını vermedim. Kendi siyasi görüşümü kimseye dayatmadım. Bende sizler gibi kendi görüşümü ortaya koydum. Bu seni ve başkalarını rahatsız etmiş olabilir. Bu duruma seviniyorum anlıyorum ki vermek istediğim mesajı bir nebze olsun almışsın. Ama beni tam olarak anlamamışsın yada anlamak istemememişsin. Benim sizin gibi sandık propagandası yaptığımın kanısındasın: Sen benim bir önceki mesajımda yazdıklarımın doğru yada yanlış olduğunu söyleye bilir misin? Buna cesaretiniz var mı?
(: sana ne demiştim? amacın üzüm yemek mi? bağcıyı dövmek mi? sen ne yazdığını anlamadıktan sonra bana nasıl anlatabilirsin. Bana eğer Mustafa Kemal ile ilgili söylediklerinle cesaret cevabı istiyorsan, zaten o cevabı sana verdim, yok eğer senin propaganda olmadığını iddia ettiğin, bilinçaltında beynine işlenmiş konulardaysa beklediğin cesaret örneğin, o halde zaten cevap belli, tabiki yanlışların var, tabiki doğruların var. Ama tavrın kesinlikle doğruyu bulmak adına bir tavır değil. Benden beklediğin cevaplar nihai fikir olarak AKP hükümetinin senin yazdıklarının bir yansıması olduğunu düşünmek istiyorsun. Bu oyuna kolay kolay gelmeyeceğimin altını çizmek istiyorum. Çekmek istediğin noktanın farkındayım, hem de tekrar tekrar okumaya gerek kalmadan, tek seferde farkındayım. Bugün içerisinde tekrar burada olamayacağım. Yarın akşam saatlerinde tekrar makine başına geçeceğim inşaAllah. Dilersen senin sakin dediğin ancak dışarıdan öyle görünmeyen tavrını yarın akşama sakla...

wolvo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Siz nerden benim sinirli olduğum kanısına varıyorsunuz anlamadım doğrusu(siz ne kadar sinirliyseniz bende o kadar sinirliyim.). Bak ben siyasi bir oluşumun adını vermedim ama sen benim söylediklerimden bir siyasi partinin adına ulaştın. Kim o parti AKP. Sanki ben yalan söylüyormuşum gibi bir hava yaratmaya çalışıyorsun. Ben dediklerimin arkasındayım. Siz bunların aksini kanıtlayamıyorsanız bunların hepsi doğrudur. Benim sorularımı kaçamak cevaplarla savuşturamazsınız. Ben ülkem için kaygılıyım. Sizin hiç öyle bir derdiniz yok gibi görünüyor. Allah akıl fikir versin. Bir bilişim forumunda editör olupta bu kadar gözleri bağlı gerçek olanları göremeyip hatta saptıran kendinin aksi görüşü savunanları sindirmeye ve yanlış düşündüklerini iddia eden biri ile daha önce hiç karşılaşmamıştim. Gerçekten ilginç bir durum. Yarın akşamada randevu veriyor hahaha :)

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
wolvo dedi ki:
Siz nerden benim sinirli olduğum kanısına varıyorsunuz anlamadım doğrusu(siz ne kadar sinirliyseniz bende o kadar sinirliyim.). Bak ben siyasi bir oluşumun adını vermedim ama sen benim söylediklerimden bir siyasi partinin adına ulaştın. Kim o parti AKP. Sanki ben yalan söylüyormuşum gibi bir hava yaratmaya çalışıyorsun. Ben dediklerimin arkasındayım. Siz bunların aksini kanıtlayamıyorsanız bunların hepsi doğrudur. Benim sorularımı kaçamak cevaplarla savuşturamazsınız. Ben ülkem için kaygılıyım. Sizin hiç öyle bir derdiniz yok gibi görünüyor. Allah akıl fikir versin. Bir bilişim forumunda editör olupta bu kadar gözleri bağlı gerçek olanları göremeyip hatta saptıran kendinin aksi görüşü savunanları sindirmeye ve yanlış düşündüklerini iddia eden biri ile daha önce hiç karşılaşmamıştim. Gerçekten ilginç bir durum. Yarın akşamada randevu veriyor hahaha :)

1.Kanasına değildir konusunadır
2.Cem sümbül benim abimdir (abim derken öz değil) onu severim sayarım hatta aten ilk vidoelarda gördüm kendisiyle pek sohbetimiz yok ama iyi insan olduğunu sanıyorum.
Şimdi sana desekki editör oldun koşarsın foruma moderatör olursun sevinerek herkesin konusunu kitler silersin cem sümbül abim ise bunları yapıyor mu hayır.Kendisi admin gibi davranmıyor hatta.İnsan ne değilim ne olacam demeli.Biz sana sinirli değiliz ama senin yazıkların hoşumuza gitmemiş olabilir.Zevkler ve renkler tartışılmaz.Bizde ülkemizi seviyoruz bizde koruyoruz.Kaçamak cevalarda vermiyoruz.Kavgaya lüzum yoktur

Not: 10 düşünün 1 söyleyin

wolvo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haklısın aslında artık bu başlığa cevap yazmıyorum. Sonunda daha sert tartışmalar olabilir. Ben yeni bir üyeyim en fazla banlanırım ama bir editörüde lekelemek doğru olmaz. Herneyse ne yazarsak yazalım bir birbirimizin fikirlerini değiştiremeyeceğiz. Daha fazla uzatmanın bir mantığı yok. Ayrıca bana ilk sinirlisin dediniz, şimdi kavgacı ve editör olsam bilip bilmeden milletin başlıklarını sileceğimi iddia ediyorsunuz. İlginç bakalım daha neler görücez bu forumda.

Ne yapıyım artık bende acayip başlıklar açıp "bu el kimin", "muz yemege bak" gibisinden başlıklar açıp mesaj sayımı arttırıyım belki o zaman bende editörlerin modların gözüne girerim. Kanka oluruz. Söylediğimin bir inandırıcılığı olur. Başka bir yolu yok bu işin.

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Wolvo, sende kendi doğrularını bizlere ispatlaman için bazı şeyleri önümüze sermelisin. Bir başka değişle, sorun partilerde değil içimizdeki hainlerde. Kirli Ellerin İttifak'ı diye bir kitap okumuştum onu sen başta olmak üzere herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Bunun dışında bol bol yazın, elinize ne geçerse okuyun. Kendinizi geliştirin ve kendinize ben Atatürk'ten daha iyi olacağım diyin. Şimdi Atatürk'ten daha iyi birisi olun dememi sakın ola Atatürk'ün yaptıkları gibi şeyler yapmanız gerekliliğine yönlendirmeyin.

Atatürk'ü tanıyorum diyenlere inanmayın. Bu söz tıpkı ben nefsimi öldürdüm demeye benziyor. İnsan nefsini öldüremez, yapabileceğin tek şey nefsini at yapıp sürmen olur. At bazen huysuzlaşır, kontrolden çıkabilir. Eğer sen güçlü biriysen atı sakinleştirirsin. Atatürk'ü tanıyorum diyenlerde yanlış tanımış olabilir.

Aslında anlatmaya çalıştığım, anlaması hem çok kolay, hem de çok zor bir konu. Ben genede bir şeyler yazacağım. Ülkede bir sorun varsa o sorunu çözecek insanların şu 70 milyonluk Türkiye'de yüzlerce değil, binlerce az, milyonlarca olması gerekir. Sorun sadece siyasi sorun değildir. Sorun her yerdeki sorundur. Burada bile bir sorun vardır. Her şey ufacık bir adımla başlar. O yolda gitmeyi bıraksan bile bir gün tekrar denersin.

Kendini geliştirmek, Türkiye'yi geliştirmektir. Sen bu milletten birisini kıskanırsan kıskanılacak bir Türk milleti olmaz. Herkesin üzerine düşen bir görevi vardır. Sorumluluklarını bilmelidir. Birilerini sıfatına göre değerlendirmek, hakkında yargılar kılmak doğru bir hareket değildir. Bu adalet değildir.

Sadece siyasi konular üzerinde duran kişiler mutlaka aramızdadır. Bunların kendilerine göre doğruları vardır. Bu doğruları bir şeylere göre ortaya çıkarmıştır. Bu doğrularıda bize kanıtlaması gerekir. Aksi halde onun dediklerine inanmak cahillik olur. Çünkü onun sıfatına göre bir yargı yapmış olunur.

Teknoloji sitesindeki editörlerin siyasette ki düşünceleri sizinkilerinden fazla olabilir mi? Belki çoğumuzdan fazla şey önüne gelmiş olabilir ama kendi alanı bu olmadığı için seçimlerinin ve kararlarının doğru olduğunu söylenemez. İşte bu yüzden sıfata göre yargılar yanlıştır.

İnşanlah size bazı şeyleri anlatabilmişimdir. ;)

wolvo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anlayabiliyorum. Ama başka insanlarda beni anlasın istiyorum. Çok fazla beklentim yok bu konuda. Editörler olarak sizlerede kolay gelsin. Forumun çivisi çıkmış vaziyette.

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
wolvo dedi ki:
Anlayabiliyorum. Ama başka insanlarda beni anlasın istiyorum. Çok fazla beklentim yok bu konuda. Editörler olarak sizlerede kolay gelsin. Forumun çivisi çıkmış vaziyette.
Forumun çivisi falan çıktığı yok. Lütfen ama. Bu cümlelerden hoşlanmıyorum. 1 konuya göre bu yargı nasıl yapılabilir?

beyaz_golge

Asistan
Reaksiyon puanı
0
wolvo dedi ki:

Çivisi çıkmış bir forum olduğu için mi düşüncelerini özgürce burada yazabiliyorsun???

Bugün Amerika'da 21 yaş altına içki satışı yasak ve çok sert cezalarla bu kanun uygulanmakta. Barlarda, eğlence mekanlarında gece saat 2 den sonra içki satışı kesinlikle yasak. Araçta ağzı açık alkol bulundurmak hatta yolcunun bile alkol alması yasak. Bütün bunlar neden? Alkol son derece zararlı ve aşırı alındığı zaman insanın duyularını kaybetmesine neden olduğu için de son derece tehlikeli olduğu için. Ama bizim ülkemizde getirilmeye çalışılan bütün alkol yasaklarının medyada gösterilen nedeni ne? İrtica!!! Aaa yoksa Amerika mı irticacı da bizim mi haberimiz yok :)
Ben bölümümü üçüncülükle bitirdim, annem ödül törenine geldiğinde başı kapalı die almadılar. Annem anadolu kadını, köyde büyümüş, bilmez bile demokrasi nedir, irtica nedir, AKP kimdir, CHP nedir, bi Allah'ını bilir ona ibadet eder kendince, elinden geldiğince. Ama onun başındaki başürtüsünü, türban bile değil, siyasi parti sembolu görüp almadılar ödül törenine :( :( :( Evimizin odasında kocaman bir Atatürk resmi vardır, meclisin önünde o zamanın kahramanlarıyla çektirdiği son derece anlamlı ve güzel bir resim. Bugün dünyanın en büyük şirketlerinden birindeyim, Microsoftta yüzlerce hatta binlerce müslüman vardır, odalarında seccade namazlarını kılarlar çıkar cumalarına giderler. Bugün Microsoft dünyanın en zengin şirketlerinden, irticacı mı???
Demek istediğime geleyim, ben bu kadar Atatürkçü iken, annem herşeyden uzak bu kadar masum ve sadece kendi halindeyken, üstelikte Atatürk ü çok severken, 23 yıl büyüttüğü oğlunun en mutlu anını görenbilmek için geldiği okul kapısından başındaki örtü yüzünden çevriliyor ve arka kapılardan tıpkı bir suçlu gibi giriyorsa, ben bu zihniyete ne oyumu veririm nede hakkımı helel ederim. AKP yede hiç oy vermedim, bu seçimde de oy kullanmıyorum zaten. Siz devam edin tartışmaya, kadrolaşma deyin, irtica deyin, 367 deyin, konuşun işte öyle. Kafanızdaki sabit fikirliliği değiştirmediğiniz, insanların samimiyetlerine inanmadığınız, kendi bildiğinizi soğru kabul ettiğiniz müddetçe de tartışacaksınız zaten. Bugün Microsoft ta çalışan birçok üstün zekalı Türk gencinin burada olmalarının bir sebebininde dini özgürlükleri olduğunu biliyormuydunuz? Şimdi dinliyorum kendi halinde olan bana ve anneme hangi tehlikeyi anlatacaksınız?

wolvo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Editör abicim bugün içinde açılan bir başlıkları incele istersen. O zaman anlarsın çivi çıkmış mı çıkmamış mı?

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
wolvo dedi ki:
Editör abicim bugün içinde açılan bir başlıkları incele istersen. O zaman anlarsın çivi çıkmış mı çıkmamış mı?
Tamam yüklenmiyelim wolvo sen eskiden de burdaymışsın sanırım forum kurallarını biliyorsundur kavga yoktur hakan abi söylemiş çivisi çıkmış olsa cevabların burada onaylanarak yazılacaktır o yüzden çivisi çıkmış anlamı biraz kötü durur sen emu ya bildir sorunu daha güzel olur ;)

beyaz_golge

Asistan
Reaksiyon puanı
0
wolvo dedi ki:

Güzel kardeşim, burası özgür bir forum, hakaret etmediğin müddetce ne istersen yazarsın. İnsanlarda istedikleri başlıkları açabilirler. Zaten kimisi "Pardustan yeni sürüm" kimisi de "Manken Ahu gene coştu" şeklinde başlık açabilsin diye kategori diye bir olay var. Yani bizde 367 şartı falan da yok kafanı takma :)
Çivisi çıkan eden yok, özgürlük var sadece. Herkes istediği konuyu açıyor ve yine herkes istediği konuyu okuyor. Zaten kurallara aykırı durumlar en hızlı biçimde düzeltiliyor. Ama özel olarak bir takım eleştirilerin varsa, çivisi çıkmış yerine, şöyle olsa daha iyiydi böyle olsa daha güzeldi şeklinde yaz değerlendirelim.

doctor

Asistan
Reaksiyon puanı
3
cems dedi ki:
Doctor, konunun bir hülazası niteliğindeki çalışman çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Uzun olduğu için alıntı yapmadım ama çok keyifli bir özet hazırlamışsın.
özenli çalışman için teşekkürler

Ben teşekkür ederim.Asıl işi sizler yaptınız, ben toparladım sadece..

B)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Konuların çoğunu okudum ve genel olarak bazı şeyler görüyorum ve çok üzülüyorum. Ülkedeki siyasi grupların bazı kısımları hemence tanınırlar:
1- MHP'ciler, heryerde argo (daha doğrusu bol küfürlü) konuşanlar, konuları sürekli karı kız loto toto olanlar. Başka bir koldan tanrı Türk'ü korusuncular, biz dünyanın en üstün milletiyizciler..
2- CHP'ciler, heryerde "örümcek kafalılar" deyimini kullanarak çok fazla aklî cümleler üretmeden, Atatürk'ün arkasına sığınarak, din irtica türban gibi belli başlı şeyler dışında pek kelime bilmeyenler. Sırf muhalefet olsun diye iyi kötü herşeye ama herşeye muhalefet edip hakaret yöntemlerini siyasette maharet sananlar. Gerçek zannettikleri şeylerin kendilerine yutturulduğunu göremeyip başkalarının ufkunun dar olduğunu ısrarla sürekli dile getirenler. (Zaten böyle cümle kuran kendi ufkunu ele vermiştir)
3- AKP'ciler, sürekli Osmanlı şöyle iyiydi böyle iyiydi, biz kahramanız, dedelerimiz şöyle yaptı böyle etti oley diyenler.
4- Komünistler, dostluk, kardeşlik, barış gibi kavramları, bağırıp çağırmalar, ezmeler ve dayak atmalar gibi olguların altında inleten ve hayatları boyunca hemen hemen hiç bir iyilik yapmamış saçları gözlerini ve akıllarını kapatanlar.
5- Dehapçılar, bu işin sonunda cehenneme de gitsek, haksız da olsak, yalan da olsa ölümüne kadar kürdistancılar. (Bana İstanbul'u anlat, Yalan da olsa hoşuma gidiyor şiirindeki gibi)

Listede yer verilmemiş ama bir de SP var. Onlar aslında 3. maddenin atası. Yani şöyle: Osmanlı'yı geri getireceğizciler, Osmanlı mükemmeldi, bütün Osmanlı mensupları harkadır, onlar bizim atamız onların yolundan gideceğizciler. Gerçi esasen hiç kimse hükümet olduğu dönemde Refah partisinin bir kötülüğünü görmedi. Yani hiç kimse "şunu kötü yaptılar" diyemedi onlar hakkında.

Başkasının sizin yerinize düşünmesine izin vermeyiniz. Gideyim Cumhuriyet okuyayım ufkum açılsın gibi saçma düşüncelere kapılmayınız. Araştırmanızı kendiniz yapınız. Popülist politikaların, medyaların peşinden gideceğinize bunların varlığını devam ettirebilmelerini sağlayan tek kaynağı yani primlerini kesiniz. Bazı şeyleri masaya yatırmaktan çekinmeyiniz. Osmanlı'yı, Atatürk'ü, Ordu'yu. Hatta elinizden geliyorsa; İslam'ı, İslam peygamberini, Allah'ı (ya da yaratıcıyı(?)) Aksi takdirde ancak başkalarına hizmet etmiş olursunuz; kendinize toplumunuza veya ülkenize değil. Tuhaf ki bir gazete parçasını bile masaya yatıramayan gençlerimiz varmış.

Ben ülkenin ve insanlığın işine gelen partiyi seçerim. Partilere de sadece ekonomi yöneticileri olarak bakmayın. Ülkenin ekonomik durumu şu anda gayet iyi. Eskiden kendi ülkemizin dalga geçtiğimiz ve "2090 yılında Türkiye" diye mavra yaptığımız bir çok şey şu anda gerçekliğini yitirdi. Ama sadece bununla değerlendirmeyin siyasi partileri. Burada bir çok arkadaşlar güzel bilgiler/fikirler/analizler yazmışlar. Ancak bazıları ise sadece ve sadece siz örümcek kafalısınız demekle yetinmiş. Asıl örümcek kafalılık, kendisi düşünmekten aciz olup başkasının düşüncesine pislik sineği gibi yapışmaktır. Muhalefet etmek, daha güzelini ortaya koymak demektir. Ne söylenirse onun tersini ortaya koymak demek değildir. Ya da laf üretmek değildir. Demokrasinin amacı budur.

Eğer eli ve dili daha yumuşak olsaydı SP'ye oy verirdim. Şu anda AKP'ye herhangi bir yakınlığım olmamasına, hatta partinin şahsına (sadece Erdoğan'a değil) antipati duymama rağmen AKP'ye oy vereceğim. Çünkü ben diğerleri gibi bencil değilim. Sırf bazı düşüncelerimle bağdaşmıyorlar diye ülkemin geleceğine tehlikeye atamam.

Şimdi oturup şu parti böyle yaptı o parti böyle etti; falan şunu dedi filan bunu bağırdı gibi şeyler anlatmayacağım. Çünkü herkesin bu muhasebeyi yapması gerekiyor. Cumhuriyet okuyup Kanaltürk seyretmekle olmaz bunlar. Zaman okuyup STV izlemekle de olmaz. Hatta ve hatta "ben tarafsızım ikisini de okuyayım ikisini de seyredeyim böylece daha tarafsız karar veririm" diyerek ne bulursa okuyup seyretmekle de olmaz. Ve benzeri her ne varsa bu şekilde olmaz! Kendi yerinize kendiniz düşünün.
Bu son fikrin kısaca özü şudur:
"Eğer iddianızda sadık (doğru, samimi) iseniz, delillerinizi getirin!"
(Bakara/111)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...