Haydi oy verelim

Seçimde kıme oy verirsiniz? Alfabetik sıralama yaptım..

• Kullanılan toplam oy
    93
  • Anket şu zamanda kapanacak: .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
bu muhabber gittikçe koyulaşıyor ....hadi bakalım kolay gelsin
büyük ve temız turkıye umut veren gençlık......... istiyorum

darkexorcist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cems dedi ki:
Osmanlı'nın kaçta kaçını biliyoruz ki? Saltanatı reddetmek üzere yazılmış tarihi okuyup, arkasından "osmanlı'da böyleydi, şöyleydi" demek abesle iştigal. Objektif bir bakış açısından Osmanlı'yı öğrenmek günüzümüde şart. Bunu yapan değerli hocalarımız var. bakınız İlber Ortaylı, Halil İnalcık ve Mustafa Armağan. Osmanlı'nın durumu ile bizim benzeşen bir durumumuz yok. Kısa ancak çalkantılı Cumhuriyet tarihimizde, Yüzyıllar ayakta kalmış bir Osmanlı Devleti kadar müreffeh bir döneme rastlayabilir misiniz?

Şimdilerde yaşadığımız istikrarlı dönem henüz kazanılmış bir durumdur. AK parti 4.5 yılda yapılabileceklerin en iyisini yapabildi mi? tartışılır. ama daha iyisini yapabilecek bir başka parti, ne önceki seçimlerde, ne de şimdi yok. Baykal mı? Bahçeli mi? Bu iki partiyi seçim dönemi gelmeden önce yanyana görebileceğini hayal eden kaç kişi var? Ülke menfaatleri adı altında iki zıt kutup "biz bir araya geliriz diyor" Doğalarına aykırı ama bu iki parti diyor ki "olsun, olsun. zıt kutup olması önemli değil, zorla bir arada dururuz"... Mümkün mü? Mıknatısta fiziki olarak bu nasıl mümkün değilse, bu iki partinin fiziği de buna aykırı. ikisi de sırf koltuk sevdası ve yeni rantlar için "olsun birleşiriz" diyor. Çok eskilere gitmeye gerek bile yok. Bu dediğim daha bir haftalık mevzu. geçmişte birbirlerini üniversite önlerinde öldüren, bıçaklayanlar bugün birleşiriz diyorlar. Sonra bende bunu yiyeceğim öyle mi?

@poc@lypse'e not: Osmanlı'da lost, magazin ve bu tip benzeri BOŞ işler olmadığı için işler bugün ki değildi elbet. Ülkelerini bizden daha çok seviyorlardı. Onların göstergeleriyle bizim göstergelerimiz bambaşka yollara bakıyor günümüzde. Osmanlı'yı temcit pilavı gibi her öğünde kötü benzetmelere harcamaya hakkımız olmadığını düşünüyorum. Osmanlı konusunda daha fazla bilgi edinebilmen için yukarıdaki metinde bahsi geçen Bilketn Üniversitesi hocalarından çok değerli tarihçilerin kitaplarını okuman, derslerine katılman faydalı olacaktır. Braveheart'ta "tarih, kahramanları asanlar tarafından yazılır" sözü geçer. Okuduğun tarih kahramanları asanların tarihi, günümüzde artık objektif bir tarih için çalışmalar yapılıyor, Osmanlı'dan her sene Konstantinopolis'in fethi kutlanarak özür dileniyor. ama açık seçik iadei itibar ancak bugünlerde gerçekleşiyor. ve bugün partisinin bayrağında Osmanlı'yı temsil eden zihniyet, saltanatı reddeden zihniyet ile birleşirim diyor. Sence kim daha dürüst davranıyor?

Konstantinopolis değil orası İstanbul.
Ayrıca merak ettim şu kahramanları asanlar kimler asılan kahramanlar kimler.
MHP CHP koalisyonundan bahsetmişsin.
MHP nin böyle bir düşüncesi yok, Sloganları TEK BAŞINA MHP, amaçları da tek başına iktidara gelmek. Ama hainler karşısında bize güç katacaksa böyle bir koalisyon neden olmasın.
AKP hiçbirşey yapmadı bu ülke için. Borçla dönüyor ülke. Çifçi sürekli toprak satıyor.
Üretim durmuş, siz üretmeyin biz dışardan alırız politikası bu. Bu mu ekonomi...
Borç al, ülkenin kaynaklarını sat, üretme, ihtiyacıcını dışardan karşıla, hep kaybet...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hainler mi? Sence Biraz Ağır kaçmıyormu ? Borçla Dönüyor Demişsin bu ülke 60 Senedir BORÇLU hatırlatırım. Ayrıca Akp'den önceki En son Hükümet Mhp koalisyonuydu ve hatırlarsan Türkiyeyi Krize Sokup kaçtılar. Ayrıca Elebaşınıda Asmadılar. Sence Hain kelimesi Söylenecekse Kimin için Söylenmeli ? Neyse Şimdi Çıkmak gerekiyor, 2-3 saate kadar döneceğim

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Troy dedi ki:
Bir de Bağımsız Türkiye Partisi var evlere şenlik.

Ekonomik çözüm şu: Matbaalarımız neden boş duruyor? Neden para basıp da borcumuzu ödemiyoruz? (: o.O :P

Budur abi çözüm :]

bağımsız die bi partimi var ;D yok ya o diil benim oyum bağımsız bir milletvekili adayına... o dediğin partiyide bilmiorum vala ;D

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
darkexorcist dedi ki:
cems dedi ki:
Osmanlı'nın kaçta kaçını biliyoruz ki? Saltanatı reddetmek üzere yazılmış tarihi okuyup, arkasından "osmanlı'da böyleydi, şöyleydi" demek abesle iştigal. Objektif bir bakış açısından Osmanlı'yı öğrenmek günüzümüde şart. Bunu yapan değerli hocalarımız var. bakınız İlber Ortaylı, Halil İnalcık ve Mustafa Armağan. Osmanlı'nın durumu ile bizim benzeşen bir durumumuz yok. Kısa ancak çalkantılı Cumhuriyet
tarihimizde, Yüzyıllar ayakta kalmış bir Osmanlı Devleti kadar müreffeh bir döneme rastlayabilir misiniz?

Şimdilerde yaşadığımız istikrarlı dönem henüz kazanılmış bir durumdur. AK parti 4.5 yılda yapılabileceklerin en iyisini yapabildi mi? tartışılır. ama daha iyisini yapabilecek bir başka parti, ne önceki seçimlerde, ne de şimdi yok. Baykal mı? Bahçeli mi? Bu iki partiyi seçim dönemi gelmeden önce yanyana görebileceğini hayal eden kaç kişi var? Ülke menfaatleri adı altında iki zıt kutup "biz bir araya geliriz diyor" Doğalarına aykırı ama bu iki parti diyor ki "olsun, olsun. zıt kutup olması önemli değil, zorla bir arada dururuz"... Mümkün mü? Mıknatısta fiziki olarak bu nasıl mümkün değilse, bu iki partinin fiziği de buna aykırı. ikisi de sırf koltuk sevdası ve yeni rantlar için "olsun birleşiriz" diyor. Çok eskilere gitmeye gerek bile yok. Bu dediğim daha bir haftalık mevzu. geçmişte birbirlerini üniversite önlerinde öldüren, bıçaklayanlar bugün birleşiriz diyorlar. Sonra bende bunu yiyeceğim öyle mi?

@poc@lypse'e not: Osmanlı'da lost, magazin ve bu tip benzeri BOŞ işler olmadığı için işler bugün ki değildi elbet. Ülkelerini bizden daha çok seviyorlardı. Onların göstergeleriyle bizim göstergelerimiz bambaşka yollara bakıyor günümüzde. Osmanlı'yı temcit pilavı gibi her öğünde kötü benzetmelere harcamaya hakkımız olmadığını düşünüyorum. Osmanlı konusunda daha fazla bilgi edinebilmen için yukarıdaki metinde bahsi geçen Bilketn Üniversitesi hocalarından çok değerli tarihçilerin kitaplarını okuman, derslerine katılman faydalı olacaktır. Braveheart'ta "tarih, kahramanları asanlar tarafından yazılır" sözü geçer. Okuduğun tarih kahramanları asanların tarihi, günümüzde artık objektif bir tarih için çalışmalar yapılıyor, Osmanlı'dan her sene Konstantinopolis'in fethi kutlanarak özür dileniyor. ama açık seçik iadei itibar ancak bugünlerde gerçekleşiyor. ve bugün partisinin bayrağında Osmanlı'yı temsil eden zihniyet, saltanatı reddeden zihniyet ile birleşirim diyor. Sence kim daha dürüst davranıyor?

Konstantinopolis değil orası İstanbul.
Ayrıca merak ettim şu kahramanları asanlar kimler asılan kahramanlar kimler.
MHP CHP koalisyonundan bahsetmişsin.
MHP nin böyle bir düşüncesi yok, Sloganları TEK BAŞINA MHP, amaçları da tek başına iktidara gelmek. Ama hainler karşısında bize güç katacaksa böyle bir koalisyon neden olmasın.
AKP hiçbirşey yapmadı bu ülke için. Borçla dönüyor ülke. Çifçi sürekli toprak satıyor.
Üretim durmuş, siz üretmeyin biz dışardan alırız politikası bu. Bu mu ekonomi...
Borç al, ülkenin kaynaklarını sat, üretme, ihtiyacıcını dışardan karşıla, hep kaybet...

Nickinle popüler kültürün parçası olmayı başarmış forum üyesi DarkExorcist (karanlık şeytan çıkaran :?)
Hani derler ya, dakika bir gol bir diye, işte öyle bir gol atmışsın kendi kalene: Konstantiniyye değil orası diyerek.
Sen Fatih'in fethettiği şehri İstanbul diye bilirsin de "Konstantiniyye değil orası İstanbul" dersin.
İşte gol bu dakikada geliyor zaten.

Fatih Sultan Mehmet Konstantiniyye'yi fethetti, İstanbul'u değil!
Allah İstanbul'un fethini hiçbirimize göstermesin ve kimseye nasip etmesin!
Fethedilen sana göre İstanbul, Osmanlı'ya göre Konstantinapolis'tir. Sana göre İstanbul(!) 1453'te, Osmanlı'ya göre Konstantiniyye 857'de fethedilmiştir.
Nasıl 857 olur diyorsun değil mi? Osmanlı köhnemiş bizans takvimine göre değil, Efendimizin Mekke'den Medine'ye hicretinden 857 yıl sonra girmiştir İstanbul'a.
Yolunu şaşırmış Miladi takvimle, kutlu müjdeyi asırların üzerine sağanak gibi yağdıran (National Geographic'in de belirttiği gibi) Batının da Doğunun da Sultanı Fatih Sultan Mehmed'in bu takvimle ne işi olabilir?
ama dedim ya, sana göre tarihte Osmanlılar İstanbul'u 1453'te fethetti, Osmanlı'ya göre Fatih Konstantiniyye'yi 857'de fethetti ve İstanbul'u ve dolayısıyla yeni bir çağı açtı. Bu arada açılan çağ biz Osmanlılar için değil, köhne Roma imparatorluğu ve izindeki dünyada kapandı. Osmanlı için değişen birşey yoktu. Çağı kapanan romalılar, Açan Osmanlılardı.

öyle bir giriş yaptın ki benim için seninle tartışma anlamında konu kapandı.
Osmanlı'nın sadece bayrağını değil Osmanlı'yı da okumak lazım. Ama "iyi" ve "doğru" okumak lazım. Mesajımda bahsi geçen uluslararası kişilerin kitaplarını sende al oku mutlaka, sonra gel, tekrar konuşalım bu tip konuları.
Asılan kahramanlar konusunda mesajda da yazdığım gibi git Braveheart (cesur yürek) seyret. söz de, cevapta orada...

Geri kalan soruların politika ilintili olduğundan, "senin doğrun benim yanlışım" olabileceğinden ve konuya dayanaksız girişinden ötürü cevap vermeyi yeğlemiyorum.

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
EzOhİsTaN dedi ki:
Troy dedi ki:
Bir de Bağımsız Türkiye Partisi var evlere şenlik.

Ekonomik çözüm şu: Matbaalarımız neden boş duruyor? Neden para basıp da borcumuzu ödemiyoruz? (: o.O :P

Budur abi çözüm :]

bağımsız die bi partimi var ;D yok ya o diil benim oyum bağımsız bir milletvekili adayına... o dediğin partiyide bilmiorum vala ;D
troy karızma gitti ehehe

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
konuyu bilmiyorum ama Bağımsız Türkiye Partisi yok diye bir söylem varsa bir yanlışlık var, zira Troy'un dediği gibi evlere şenlik bir BTP var. bknkz: http://www.btp.org.tr/

tek başına iktidar olamayacağını bilen herkes taahhütte bulunuyor. Tek başına iktidar olamayınca "kusura bakmayın, taahhütümüz tek başına iktidar olmayı gerektiriyordu, koalisyon olmasaydık bakın görün neler yapacaktık" diyecekler... Öyle ki en işsiz güçsüz adamı al, aday yap, gayet kolay bir şekilde istediği taahhütü atar ortaya. gerçi bugün tek başına iktidar taahhütleri atanlar hiçte işsiz güçsüz görünmüyor.

tek başına iktidar hayalini şu an bir tek AK parti görebiliyor, hiçbirşey kesin olmadığı gibi o bile kesin değil. ama biraz gerçekçi olalım. Bu taahhütler Çiller, Demirel, Mesut yılmazı da geçti. herkese 2 anahtar demişti Çiller, ancak kapanan radyoları tekrar açtırabildi. şu an hayal satmayan AK parti, tek başına iktidar olma hayali görebilen muhtemel tek parti. gerçekçilik...

robokep

Asistan
Reaksiyon puanı
2
16 yaşında bi genç olarak kafamda bazı soru işaretleri var.
1-Akp hükümeti döneminde ekonomi iyiye mi gitti kötüye mi gitti?kimisi çok iyi enflasyon düştü vs. vs. diyo kimisi bu sadece görünen yüzü ülkede üretim yok herşeyimizi yabancılar üretiyo vs. vs. diyo
2-Özelleştirmeler ülke menfaati için yararlımı zararlı mı?
3-Neden hiç bi parti şu kötü bu kötü demek yerine şu kötü biz bunu böyle düzelticez demiyor? Yada vaatlerinin gerçekçi olması için bunları nasıl yapacaklarını açıklamıyolar?
4- Neden hiç bi parti önümüzde en büyük tehlikenin kuresel ısınma olmasına karşın buna yönelik bi çalışmada bulunmuyorlar?
5- Neden şuan başımızdaki hükümet gelişmekde olan bi ülke oldugumuzu bahane ederek kyoto protokolünü imzalamıyor?(dünyada imzalamayan 3 ülke kalmışken)

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
1- İyi olduğunu söylüyorlar. İnanmıyorum.
2- Ben kâr eden toprağımı neden satayım?
3- Milletten önce partisini düşünmeleri.
4- Milletin çoğunluğu küresel ısınmayla şu an ilgilenmiyorda ondan.
5- Yorum yok.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14

AKP'ye oyumu verecem diyene hemen "Ona verme kime verirsen ver oyunu." diyorlar. Yani politika belli "Düşmanımın düşmanı benim dostumdur." aslında bilmiyorlarki bugün içinde bulundukları durumdan tamamen o dost sandıkları sorumlu. Sözüm MHP'ye.

buhari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kimse fikrini değiştirecek değil bu tartışmalarda. Ben de fikrimi ekleyeyim;
AKP ne kadar kötü olursa olsun bir öncekiler kadar olamaz ve zaten olmadı da. Çünkü bir öncekiler kendi aralarında bile anlaşamıyorlardı.
AKP tek başına iktidar ve ülkede istikrar da var. İstikrar için yine onlar gelmeliler. Çünkü diğerlerinin gelebileceği yok ve zaten diğerlerinin AKP'nin hızına yetişemeyeceklerini önceki yıllardan gördük. Bir önceki seçimde oyumu akp'ye vermedim fakat bu sefer kesinlikle AKP diyorum. Bu arada cumhurbaşkanı seçimlerinde akp'nin adayını desteklemeyen sağ görünümlü partiler de inşallah barajın altında kalacaklar ve onlara çoooook güleceğim.
Herkesi saygıyla selamlarım...

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Burdaki bazı yazıları maalesef üzülerek okuyorum arkadaşlar, çunku bazılarımız maalesef çok bilgisiz. Yalnız aklıma bazıların yaşlarının küçük olabileceği de geliyor aklıma..
Sizlere tavsiyem; kulaktan dolma bilgilere rağbet etmeyiniz. Açın okuyunuz ama sabah değil, hürriyet veya posta değil... Cumhuriyet okuyunuz.. Ekonomi hakkında bilgi almak için TUİK in sitesine giriniz.. Ntv, CNN, Kanalturk seyredın haberle için, kanald, show veya star değil.

Dizi değil, Hulki Cevizoğlunu seyredın..
Tüm bunları yaparsanız ve aklınız başınızdaysa bir karış havada değilse doğruyu bulmanız çok uzun sürmez..

Saygılarımla,

ecrin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu konu çok uzar zaten benim yaşım tutmadığı için kullanamıyorum

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
cems dedi ki:
konuyu bilmiyorum ama Bağımsız Türkiye Partisi yok diye bir söylem varsa bir yanlışlık var, zira Troy'un dediği gibi evlere şenlik bir BTP var. bknkz: http://www.btp.org.tr/

tek başına iktidar olamayacağını bilen herkes taahhütte bulunuyor. Tek başına iktidar olamayınca "kusura bakmayın, taahhütümüz tek başına iktidar olmayı gerektiriyordu, koalisyon olmasaydık bakın görün neler yapacaktık" diyecekler... Öyle ki en işsiz güçsüz adamı al, aday yap, gayet kolay bir şekilde istediği taahhütü atar ortaya. gerçi bugün tek başına iktidar taahhütleri atanlar hiçte işsiz güçsüz görünmüyor.

tek başına iktidar hayalini şu an bir tek AK parti görebiliyor, hiçbirşey kesin olmadığı gibi o bile kesin değil. ama biraz gerçekçi olalım. Bu taahhütler Çiller, Demirel, Mesut yılmazı da geçti. herkese 2 anahtar demişti Çiller, ancak kapanan radyoları tekrar açtırabildi. şu an hayal satmayan AK parti, tek başına iktidar olma hayali görebilen muhtemel tek parti. gerçekçilik...
oooo sen hep karıştırdın ehehe yauv anlameyrum sızı olayı kapamadınız daha

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
robokep dedi ki:
1-Akp hükümeti döneminde ekonomi iyiye mi gitti kötüye mi gitti?kimisi çok iyi enflasyon düştü vs. vs. diyo kimisi bu sadece görünen yüzü ülkede üretim yok herşeyimizi yabancılar üretiyo vs. vs. diyo
3-Neden hiç bi parti şu kötü bu kötü demek yerine şu kötü biz bunu böyle düzelticez demiyor? Yada vaatlerinin gerçekçi olması için bunları nasıl yapacaklarını açıklamıyolar?
4- Neden hiç bi parti önümüzde en büyük tehlikenin kuresel ısınma olmasına karşın buna yönelik bi çalışmada bulunmuyorlar?
5- Neden şuan başımızdaki hükümet gelişmekde olan bi ülke oldugumuzu bahane ederek kyoto protokolünü imzalamıyor?(dünyada imzalamayan 3 ülke kalmışken)

Önce biraz açıklama yapayım. Siyasette Kimin ne olduğunu Bilmen İçin Ya o yaşlardan beri yaşaman veya Gerçekci bilgiler ile O dönemleri bilmen gerekir. 16 yaşındayım dedin yani birebir yaşayıp o dönemin cezasını çekenlerden biri değilsin yani baban çekmiştir o ayrı mesele neyse bende bildiğim ve yaşadığım kadarı ile anlatyım

1- Bundan Önce ki Tüm Hükümetler IMF'ye borçlana borçlana vatandaşa az-çok maaş zammı yapıyordu. tabi ülkenin borcuda durmadan kat kat çoğalıyordu.Şimdi düşün hep borç alarak yaşayan bir ülke nasıl borcunu kapatacak? işte o zamanki partiler seçimlerden sonra kendileri olmuyacağından dolayı durmadan borçlanıyordu.E bu borçları Sence kime ödetiyorlardı? tabiki vatandaşa, Hergün Benzine zam, Elektriğe Zam Tüp'e zam yapılmış bir şekilde uyanıyordu İnsanlar. Şimdi Sana sorayım Hergün Zam haberi alıyormusun ? Şimdiki Hükümet IMF'den borç almayı bırak artık borcu ödeyip yeni antlaşma yapmıyor.

Ek olarak Ülkede dış borç arttı diyorlar. doğru ancak bu borç devletin değil Şahıs Firmalarının borcu. Ancak bu Firmaların Borçlanması yine Devletin garantisi altında. yani Firmanın borcu dolaylı yoldan devletin borcu haline geliyor. Nasıl ki Eskiden Bankalar Devlet garantisi altındaydı bu borçlarda öyle. Ee sonra noluyo peki? Uzanlar gibi Adamlar bankanın Kasasını boşaltıp banka müşterilerini mağdur ediyorlardı. e tabi Devlet garanti verdiğinden dolayıda Boşalan kasayı devlet dolduruyordu. Kısacası Dış borç sadece devletin aldığı borç Değil Şahıs Firmalarınında borcu garanti altında olduğu için Ekonomik Göstergelerde Devlet borcu olarak gözüküyor.

2- Tüm ülkelerde Özelleştirme vardır. Eğer Özelleştirme olmazsa Herkes Kendine Fırsatçılık sağlar. Nedemek yani? Diyelim bir işi 1 kişi yapabiliyorsa Özelleştirme yapmazsan O işin başındaki adam O iş İçin 3-4 tane adam yerleştirir. yani 4 kişinin yaptığı işi zaten 1 kişi yapıyor. ee neden ozaman diğer 3 kişi aynı iş için işe alınıyor? tabiki kendi akrabası veya işte Rüşvet,para gibi şeyler aldığı için o insalarıda aynı işe yerleştiriyor. o zaman ne oluyor devlet 1 kişi yerine 4 kişiye maaş veriyor haksız yere anladınmı? peki İşe alan Kişi neden işe alıyor Zarar kendisinden çıkmıyor. Devletten senden benden çıkıyor.

işte Özelleştirme olduğu zaman Kim Sahibiyse Oranın bakıyor aynı işi 1 kişi yapabiliyor, 4 kişi çalıştırmak kendisine zarar ettiryor bu yüzden diğer 3 kişinin işine son veriyor. yani bu şekilde devletin zarar etmesi engelleniyor anladınmı? yoksa Herkes kendi menfaati için devleti zarara uğratıyor.

Mesela İzmir Seka kağıt fabrikası devlete heryıl 161 Trilyon zararı var kaynak İstersen Tıkla NTV arşivi neyse anlıyacağın Özelleştirme yapılmazsa Birileri Devlet üzerinden Kendine Rant sağlayacak.

3- Diyorsun ki neden açıklamıyor. Samimi değiller de ondan onlarda Biliyor ki iktidar olamıyacaklar. bol keseden sallıyorlar. şimdi sana sorum var mazot 1 ytl olsa e geri kalan 1.30 ytl'nin zararı nerden çıkacak söylesinler o zaman değil mi?

4- Küresel ısınma Proplemine Kimse birşey yapamaz. Neden yapamaz peki Artık Dünya O etkinin altına girdi. Düzelmesi en az 10 Yıl Hiçbir fabrika çalışmayacak araba kullanmayacan, kömür yakmıyacan falan filan... sence bunlar olabilirmi? İşte Kyoto antlaşması ile adamlar gelecek 100-200 yıl için yavaş yavaş C02 salımını azaltarak gidermeyi çalışıyor. ancak Amerika en fazla veren ülkelerden biri onu imzalamıyor. Anlıyacağan Alternatif Enerji bulunmadan Küresel ısınmaya karşı yapacak pek bişi yok.

5- Bizim Ülkemiz gelişmekte olan bir ülke Amerika gibi gelişmiş ülkeler dahi ekonomi yönünden Zarar edeceğinden korktuğu için imzalamıyor. E neden biz gelişmemize Engel olalalım ki? herifler gelişti gelişti Dünyanın afedersin b.kunu çıkardı Şimdi de bize imzala diyor Önce Kendileri imzalasın ;)

---------------------------------------------------------

Bir Arkadaş Öğrenmek İçin Cumhuriyet okuyun Diyor. Cumhuriyet Değil mi Gerginlik Reklamları yayınlayan ha?
Çoğu medya Kim işine geliyorsa Onun lehinde yayın, Kimde İşine gelmiyorsa Aleyhinde yayın yapıyor.
Hele hele Şimdiki İktidarın Yeniden İktidar olacağından korkan bazı Kanallar Durmadan Propaganda yapıyorlar

bak mesela -->Buradaki<--başlıkta Deniz baykal ve o zaman ki medayının Merhum Turgut Özal İçin Yaptığı Propagandayı Görebilirsin. Turgut Özal gibi bu Ülkeye gelmesi Zor bir insan İçin yapılanları herkes gördü

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sansal80 dedi ki:
Burdaki bazı yazıları maalesef üzülerek okuyorum arkadaşlar, çunku bazılarımız maalesef çok bilgisiz. Yalnız aklıma bazıların yaşlarının küçük olabileceği de geliyor aklıma..
Sizlere tavsiyem; kulaktan dolma bilgilere rağbet etmeyiniz. Açın okuyunuz ama sabah değil, hürriyet veya posta değil... Cumhuriyet okuyunuz.. Ekonomi hakkında bilgi almak için TUİK in sitesine giriniz.. Ntv, CNN, Kanalturk seyredın haberle için, kanald, show veya star değil.

Dizi değil, Hulki Cevizoğlunu seyredın..
Tüm bunları yaparsanız ve aklınız başınızdaysa bir karış havada değilse doğruyu bulmanız çok uzun sürmez..

Saygılarımla,
Sadece Cumhuriyet okumasınlar, Radikal, Zaman ve Yeni Şafak da okusunlar. Yoksa sadece tek tarafa bakmakla akıl bir karış havada kalmaktan kurtulamaz.

Gerçekten kurtulmak için ise bunların hepsi ve şu oylar hakkında yazılanların hepsi ve belki tüm forum bir kenara, evin yüksek yerlerine asılı bırakılan Kur'an-ı Kerim Türkçe meallerini hayatın tam merkezine yerleştirip okumak gerekir. Hem de herhangi bir kitap gibi 1-2 sefer değil. Yaşadığımız sürece tekrar tekrar okumak gerekir. (Meali yazan kişinin de çok büyük önemi vardır ki bu ayrı bir meseledir, şimdilik girmiyorum) Eğer mevzuumuz aydınlanmaysa, Kur'an ışığın ta kendisidir ve insana öyle bir yansır ki anlatılmaz, yaşanır. Hem de iki cihanda yaşanır, yani sonsuza dek yaşanır, sadece 3 günlük dünyada değil. Bu partiler, devletler ve ideolojiler üstü bir meseledir.
sevgilerimle

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Şu Kyoto meselesinde de Amerika'yı ikna edemediğiniz sürece diğer ülkelere bunun derdini anlatmak manasız. Kaldı ki 3 değil 22 ülke katılmamış bu protokole. Amerika, Çin (Tayvan) Avustralya bunlar arasında başı çekiyor. Hatta Amerika en çok zarar veren olduğu halde bırakın bizim gibi katılmayı düşünmeyi, sorgulamayı, girmeyeceğine dair net bir tavır sergiliyor. Bir üstadın dediği gibi "olayları iyi okumak" gerekir.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Cumhuriyet gazetesi konusunda ben de Cem gibi düşünüyorum. Geçenlerde bir Cumhuriyet yazarı site açtı nasıl yalan haber yapıyorduk diye. Web sayfasını bulursam yollarım buraya. Birine de ben şahit oldum. Her ne kadar yalan haber olmasa da böyle gazetecilik olmaz.

Ankara'ya bir organizasyona gidiyoruz ve çok önemli bir bilişim organizasyonu. Tübitak davet ediyor. ShiftDelete.Net, Cumhuriyet Gazetesi ve Zaman Gazetesi var davet edilen basın mensupları. Ankara'ya ayak bastığımızda adam kayboldu, dönerken ortaya çıktı ve bir panele bile katılmadı. Sonra da gazetesinde haber yaptı kulaktan dolma bilgilerle.

Bu mu Cumhuriyet Gazetesi? İnşallah CHP ile beraber o gazetemiz de değişir de halka faydalı bir yayın organı olur en kısa zamanda.

Verdikleri reklamlar ise son derece iğrenç. Yahu sandıktan karanlık nasıl çıkar beyinsiz herifler. Sandıktan halkın iradesi çıkar. Asıl karanlık sensin, halka güvenmeyerek kendi saplantılarını öne sürüp duruyorsun. Herkes sandığa güvenmeli. Koministi de sağcısı da solcusu da muhafazkarı da...

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR dedi ki:
robokep dedi ki:

Önce biraz açıklama yapayım. Siyasette Kimin ne olduğunu Bilmen İçin Ya o yaşlardan beri yaşaman veya Gerçekci bilgiler ile O dönemleri bilmen gerekir. 16 yaşındayım dedin yani birebir yaşayıp o dönemin cezasını çekenlerden biri değilsin yani baban çekmiştir o ayrı mesele neyse bende bildiğim ve yaşadığım kadarı ile anlatyım

1- Bundan Önce ki Tüm Hükümetler IMF'ye borçlana borçlana vatandaşa az-çok maaş zammı yapıyordu. tabi ülkenin borcuda durmadan kat kat çoğalıyordu.Şimdi düşün hep borç alarak yaşayan bir ülke nasıl borcunu kapatacak? işte o zamanki partiler seçimlerden sonra kendileri olmuyacağından dolayı durmadan borçlanıyordu.E bu borçları Sence kime ödetiyorlardı? tabiki vatandaşa, Hergün Benzine zam, Elektriğe Zam Tüp'e zam yapılmış bir şekilde uyanıyordu İnsanlar. Şimdi Sana sorayım Hergün Zam haberi alıyormusun ? Şimdiki Hükümet IMF'den borç almayı bırak artık borcu ödeyip yeni antlaşma yapmıyor.

Ek olarak Ülkede dış borç arttı diyorlar. doğru ancak bu borç devletin değil Şahıs Firmalarının borcu. Ancak bu Firmaların Borçlanması yine Devletin garantisi altında. yani Firmanın borcu dolaylı yoldan devletin borcu haline geliyor. Nasıl ki Eskiden Bankalar Devlet garantisi altındaydı bu borçlarda öyle. Ee sonra noluyo peki? Uzanlar gibi Adamlar bankanın Kasasını boşaltıp banka müşterilerini mağdur ediyorlardı. e tabi Devlet garanti verdiğinden dolayıda Boşalan kasayı devlet dolduruyordu. Kısacası Dış borç sadece devletin aldığı borç Değil Şahıs Firmalarınında borcu garanti altında olduğu için Ekonomik Göstergelerde Devlet borcu olarak gözüküyor.

2- Tüm ülkelerde Özelleştirme vardır. Eğer Özelleştirme olmazsa Herkes Kendine Fırsatçılık sağlar. Nedemek yani? Diyelim bir işi 1 kişi yapabiliyorsa Özelleştirme yapmazsan O işin başındaki adam O iş İçin 3-4 tane adam yerleştirir. yani 4 kişinin yaptığı işi zaten 1 kişi yapıyor. ee neden ozaman diğer 3 kişi aynı iş için işe alınıyor? tabiki kendi akrabası veya işte Rüşvet,para gibi şeyler aldığı için o insalarıda aynı işe yerleştiriyor. o zaman ne oluyor devlet 1 kişi yerine 4 kişiye maaş veriyor haksız yere anladınmı? peki İşe alan Kişi neden işe alıyor Zarar kendisinden çıkmıyor. Devletten senden benden çıkıyor.

işte Özelleştirme olduğu zaman Kim Sahibiyse Oranın bakıyor aynı işi 1 kişi yapabiliyor, 4 kişi çalıştırmak kendisine zarar ettiryor bu yüzden diğer 3 kişinin işine son veriyor. yani bu şekilde devletin zarar etmesi engelleniyor anladınmı? yoksa Herkes kendi menfaati için devleti zarara uğratıyor.

Mesela İzmir Seka kağıt fabrikası devlete heryıl 161 Trilyon zararı var kaynak İstersen Tıkla NTV arşivi neyse anlıyacağın Özelleştirme yapılmazsa Birileri Devlet üzerinden Kendine Rant sağlayacak.

3- Diyorsun ki neden açıklamıyor. Samimi değiller de ondan onlarda Biliyor ki iktidar olamıyacaklar. bol keseden sallıyorlar. şimdi sana sorum var mazot 1 ytl olsa e geri kalan 1.30 ytl'nin zararı nerden çıkacak söylesinler o zaman değil mi?

4- Küresel ısınma Proplemine Kimse birşey yapamaz. Neden yapamaz peki Artık Dünya O etkinin altına girdi. Düzelmesi en az 10 Yıl Hiçbir fabrika çalışmayacak araba kullanmayacan, kömür yakmıyacan falan filan... sence bunlar olabilirmi? İşte Kyoto antlaşması ile adamlar gelecek 100-200 yıl için yavaş yavaş C02 salımını azaltarak gidermeyi çalışıyor. ancak Amerika en fazla veren ülkelerden biri onu imzalamıyor. Anlıyacağan Alternatif Enerji bulunmadan Küresel ısınmaya karşı yapacak pek bişi yok.

5- Bizim Ülkemiz gelişmekte olan bir ülke Amerika gibi gelişmiş ülkeler dahi ekonomi yönünden Zarar edeceğinden korktuğu için imzalamıyor. E neden biz gelişmemize Engel olalalım ki? herifler gelişti gelişti Dünyanın afedersin b.kunu çıkardı Şimdi de bize imzala diyor Önce Kendileri imzalasın ;)

---------------------------------------------------------

Bir Arkadaş Öğrenmek İçin Cumhuriyet okuyun Diyor. Cumhuriyet Değil mi Gerginlik Reklamları yayınlayan ha?
Çoğu medya Kim işine geliyorsa Onun lehinde yayın, Kimde İşine gelmiyorsa Aleyhinde yayın yapıyor.
Hele hele Şimdiki İktidarın Yeniden İktidar olacağından korkan bazı Kanallar Durmadan Propaganda yapıyorlar

bak mesela -->Buradaki<--başlıkta Deniz baykal ve o zaman ki medayının Merhum Turgut Özal İçin Yaptığı Propagandayı Görebilirsin. Turgut Özal gibi bu Ülkeye gelmesi Zor bir insan İçin yapılanları herkes gördü

PCMaster cığım,

Cumhuriyet cumhuriyeti sevenlerin gazetesidir zaten bir nevi cumhuriyet Atatürk ve dinine anenelere bağlığı temsil eder. Diğerleri gibi o anki iktidarın yalakası olmaz. Seninde ufkun baya kapalı gibi gorunuyor anladıgım kadarıyla. Çunku 16 yaşındaki kardeşimize oldukça yanlış bilgi yuklemesi yapmışsın. Keşke tarafsız yorumlar yapıp akıl karıştırmasaydın. Unutma bu ülke 4.5 yıldır süre gelen yanlış ekonomik ve imf politikaları yuzunden her sene 52 milyar dolar sırf faiz odemesi yapıyor..

Umarım daha çok bilgi sahibi oldugun zaman beni şaşırtabilecek cevaplar yazarsın..

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Troy dedi ki:
Cumhuriyet gazetesi konusunda ben de Cem gibi düşünüyorum. Geçenlerde bir Cumhuriyet yazarı site açtı nasıl yalan haber yapıyorduk diye. Web sayfasını bulursam yollarım buraya. Birine de ben şahit oldum. Her ne kadar yalan haber olmasa da böyle gazetecilik olmaz.

Ankara'ya bir organizasyona gidiyoruz ve çok önemli bir bilişim organizasyonu. Tübitak davet ediyor. ShiftDelete.Net, Cumhuriyet Gazetesi ve Zaman Gazetesi var davet edilen basın mensupları. Ankara'ya ayak bastığımızda adam kayboldu, dönerken ortaya çıktı ve bir panele bile katılmadı. Sonra da gazetesinde haber yaptı kulaktan dolma bilgilerle.

Bu mu Cumhuriyet Gazetesi? İnşallah CHP ile beraber o gazetemiz de değişir de halka faydalı bir yayın organı olur en kısa zamanda.

Verdikleri reklamlar ise son derece iğrenç. Yahu sandıktan karanlık nasıl çıkar beyinsiz herifler. Sandıktan halkın iradesi çıkar. Asıl karanlık sensin, halka güvenmeyerek kendi saplantılarını öne sürüp duruyorsun. Herkes sandığa güvenmeli. Koministi de sağcısı da solcusu da muhafazkarı da...

Troycum,

Bir kişinin hatasını butun bir kuruma hemde en saygın kurumlardan birine mal etmene üzüldüm açıkçası.
Cumhuriyeti bir gazete olarak değil bence bir yazarlar topluluğu olarak düşün. Ve şu soruyu da sor kendine: bugun Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı yaşasaydı hangi gazetede yazardı?
saygılarımla,

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Troy dedi ki:
Bu arada Cumhuriyet Gazetesi'nde yalan haber yapan ve sonunda vicdan muhasebesi yaparak yalan haberlerini açıklayan gazetecinin haberi; http://www.haberalemi.net/haber_detay.php?haber_id=28444

Bu bir ornek değil troy maalesef kendi kazdıgın kuyuya dustun. Bu site saddet partisinin reklam ajansıymış. Yani baya tarafsızmış senın anlayacagın.. Neyse komik şeyler bunlar.. ciddiye alınacak tarafları yok..

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Sansal80 dedi ki:
Troy dedi ki:
Bu arada Cumhuriyet Gazetesi'nde yalan haber yapan ve sonunda vicdan muhasebesi yaparak yalan haberlerini açıklayan gazetecinin haberi; http://www.haberalemi.net/haber_detay.php?haber_id=28444

Bu bir ornek değil troy maalesef kendi kazdıgın kuyuya dustun. Bu site saddet partisinin reklam ajansıymış. Yani baya tarafsızmış senın anlayacagın.. Neyse komik şeyler bunlar.. ciddiye alınacak tarafları yok..

İnan ki siteyi Google'dan aratıp buldum :) Benim için sadece haber önemli idi.

Bu arada Cumhuriyet gazetesi yazarlarının olayları sadece bir değil ki :) Gazeteci abilerimizden duyduklarımız daha neler var neler. Ama demek istediğim şey şu; Cumhuriyet gazetesi bitsin, ölsün demiyorum. Sadece at gözlüklerini çıkarsınlar ve kin kusan bir gazete olmak yerine halkıyla kucaklaşan bir gazete olsunlar.

30 bin mi ne satıyor onu da kuvvet komutanları ve personelleri, Cumhurbaşkanlığı personeli, yargı personeli alıyordur imajları zedelenmesin diye.

Keşke faydalı bir gazete olsa da seve seve alsam her sabah büyük bir keyifle.

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Troy dedi ki:
Sansal80 dedi ki:
Troy dedi ki:

İnan ki siteyi Google'dan aratıp buldum :) Benim için sadece haber önemli idi.

Bu arada Cumhuriyet gazetesi yazarlarının olayları sadece bir değil ki :) Gazeteci abilerimizden duyduklarımız daha neler var neler. Ama demek istediğim şey şu; Cumhuriyet gazetesi bitsin, ölsün demiyorum. Sadece at gözlüklerini çıkarsınlar ve kin kusan bir gazete olmak yerine halkıyla kucaklaşan bir gazete olsunlar.

30 bin mi ne satıyor onu da kuvvet komutanları ve personelleri, Cumhurbaşkanlığı personeli, yargı personeli alıyordur imajları zedelenmesin diye.

Keşke faydalı bir gazete olsa da seve seve alsam her sabah büyük bir keyifle.

İnanki faydalı bir gazete. bilmiyorum kaç yaşındasın ama benim yaşım 27 yaklaşık 10 senedir okuyorum. Uğur Mumcuyu da okurdum. Bu arada satış rakamları 70,000 - 80,000 civarında. Bence aysbergin altını gormenın en guzel yolu cumhuriyet okumaktır. zaten okudukça ufkun genişliyor. Oradaki yazarların sana kattığı çok şey oluyor.
İnşallah bi nebzede olsa sana birşeyler aktarbilmişimdir.
Ayrıca körü körüne inatçı olmaman gerçekten hoş bir davranıştı..:)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sansal80 dedi ki:
PCMaster cığım,

Cumhuriyet cumhuriyeti sevenlerin gazetesidir zaten bir nevi cumhuriyet Atatürk ve dinine anenelere bağlığı temsil eder. Diğerleri gibi o anki iktidarın yalakası olmaz. Seninde ufkun baya kapalı gibi gorunuyor anladıgım kadarıyla. Çunku 16 yaşındaki kardeşimize oldukça yanlış bilgi yuklemesi yapmışsın. Keşke tarafsız yorumlar yapıp akıl karıştırmasaydın. Unutma bu ülke 4.5 yıldır süre gelen yanlış ekonomik ve imf politikaları yuzunden her sene 52 milyar dolar sırf faiz odemesi yapıyor..

Umarım daha çok bilgi sahibi oldugun zaman beni şaşırtabilecek cevaplar yazarsın..

İşte Sorun Orda Tarafsız bir gazete değil Sadece Kendisi Gibi Düşünenlere hitap eden gazete, Cumhuriyet Atatürk ve Ananeler Sadece Cumhuriyet gazetesinin Sahiplendiği Değerler değildir! İnan bana ben senden daha Çok Cumhuriyeti seviyorum. Çünkü benim İradem İle bu Ülke Yönetiliyor. Ayrıca yalakalık yapan Medyanın arkasında Sizin gazetenizin Arkasında olanlar ne yazıkki yok. bunları burdan yazmama gerekte yok. Sen daha İyi bilirsin. Yanlış bilgiler vermişsin diyorsun Eğer ben yanlışsam bunu ispatlamak Senin Görevin hadi bakalım koy ortaya belgeni beni yanlış çıkar öyle Değil mi? yoksa Öyle haybeden Sen yanlış Söylüyorsun demekle Olmuyor bu İşler.

Ayrıca cumhuriyet gazetesi neden İnternetten Okunamıyor Neden Paralı abonelikleri var ? Madem Işık tutacak aydınlatacak bir gazete ise neden daha Çok Kitleye ulaşmıyor?

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR dedi ki:
Sansal80 dedi ki:
PCMaster cığım,

İşte Sorun Orda Tarafsız bir gazete değil Sadece Kendisi Gibi Düşünenlere hitap eden gazete, Cumhuriyet Atatürk ve Ananeler Sadece Cumhuriyet gazetesinin Sahiplendiği Değerler değildir! İnan bana ben senden daha Çok Cumhuriyeti seviyorum. Çünkü benim İradem İle bu Ülke Yönetiliyor. Ayrıca yalakalık yapan Medyanın arkasında Sizin gazetenizin Arkasında olanlar ne yazıkki yok. bunları burdan yazmama gerekte yok. Sen daha İyi bilirsin Yanlış bilgiler vermişsin diyorsun Eğer ben yanlışsam bunu ispatlamak Senin Görevin hadi bakalım koy ortaya belgeni beni yanlış çıkar öyle Değil mi? yoksa Öyle haybeden Sen yanlış Söylüyorsun demekle Olmuyor bu İşler.

Bizim zaten cumhuriyet karşıtlarıyla işimiz yok. varsın onların tarafı tutulması bu ulkede. Benım soylediklerimi anlamaman gayet normal çunku aramızda 6 sene gibi uzun bir zaman var. bende senın yaşındayken çok fazla bilgi sahibi olmadıgım konuları heyecanla savunurdum. :) Sana faiz orneğini verdiğimi anımsıyorum. Neyse sende bu vatanın evladısın. Ben seni de çok seviyorum tıpkı diğer turk gençleri gibi.İnşallah biraz daha buyuyunce bana zıt fikirlide olsanız fikirleriniz ile beni etkileyebilrisiniz..
Derslerinde başarılar diliyorum,
Saygılarımla,

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Akıl yaşta Değil baştadır bu Bir. (Fatihin İstanbulu feth Ettiği yaştayım.)
Ben senden belge İstedim Kendi Söylemlerini değil bu iki.
Herkes Her yaşta Herşeyi heycanla savunur. bkz. ekranlardaki tartışmalar. bu üç

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
seakar dedi ki:

Semihcim, henuz oy verme yaşının gelmediğine sevinmiş durumdayım..:)

"Fikrini savunurken sağlam temelllere dayandır ki insanları etkileyebilesin."

ŞN
Bu benim özdeyişlerimden biriydi..
saygı ve sevgiyle,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...