muharrem4201
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 952
adeletsiz olan dünya değil insanlar dünyanın suçu yok
Yazsana yazma cesaretin kalmadı mı bekliyoruzbir tarafta şık restoranlarda yemek yeyip eğlenen insanların yüzlerindeki huzur ve dinginlik; diğer tarafta çıplak ayaklarıyla peçete satmaya çalışan çocukların yüzündeki çizgiler ve yorgunluk..
Şimdi bu durumlar varken allahın adaletli olduğundan bahsedebilir miyiz? Diceksiniz ki herkesin sınavı ayrı. Dediğin şu manaya geliyor bir sınav var birinin kalemi eksik, diğerinin silgisi eksik diğerinin kağıdı yok biri ikisine birden sahip, sınav eşit şartlar altında insanları sınamaktır, Burada kafadan 2-0 önde başlıyor birileri. Ya da inşaatta çalışan işçinin tuttuğu oruç ile klimada serinleyerek oruç tutan kişi aynı sevabı mı kazanıyor? Garip konular ama bildiğim bir şey var bu dünya adaletsiz.
Osmanlı'ya giden yolda Ertuğrul Gazi ol. Sen Osman Gazi olamayabilirsin belki ama Ertuğrul Gazi gibi senin göstereceğin çaba ile çocukların Osman Gazi olabilir. Sen, senden sonrakilerin hayatını değiştirebilirsin.Şöyle bir örnek vericem ben fakir bir ailede doğdum, istediğim okulu kazanmak için çok çalıştım, kitap alıcak param yoktu , beni yetiştirecek çok iyi hocalar yoktu, köy okulunda okudum, köydeki öğrenciler olduğu için öğretmenler çok koyvermişti bazısı derse girmiyordu bazısı derste boş boş oturuyordu, son sınıfımda yaşıtlarım yılda 60 deneme olurken ben iki uyduruk yayından senede sadece iki tane deneme oldum ne özel ders alabildim ne bir şey ek işte çalıştım sırf kitap parası, deneme parası çıkarabilmek için. Ama benim gösterdiğim çabanın 1/10'unu bile göstermeyen özel okulda okuyan zengin bebesi istediği kitabı aldı, yılda 60 deneme oldu, özel ders aldı şu an benimle aynı okulda okuyor.
Bu dünyanın sınav olduğu hala kanıtlanmadı ama.Yazsana yazma cesaretin kalmadı mı bekliyoruz
Yazsana yazma cesaretin kalmadı mı bekliyoruz
@BordoKing eğer @bilexsamet gibi iletişim kurmayı deneyebilirsen eminim çok daha iyi olacak senin adına.Osmanlı'da giden yolda Ertuğrul Gazi ol. Sen Osman Gazi olamayabilrisin belki ama Ertuğrul Gazi gibi senin göstereceğin çaba ile çocukların Osman Gazi olabilir. Sen, senden sonrakilerin hayatını değiştirebilirsin.
Haklısınız Fakat canıma tak etti kusura bakmayın@BordoKing eğer @bilexsamet gibi iletişim kurmayı deneyebilirsen eminim çok daha iyi olacak senin adına.
Bu aklına yatmayan bir şey değil direk ortamı bile bile kızıştırma bir değil iki değil üsluba dikkat edin demişsiniz fakat Emin olun herkesin söylemek istediği şeyler bunlar bu konuda daha durmam sizlere iyi tartışmalar anlaşmalar...Neden hemen bir tartışma ortamı yaratıyorsunuz?
Kafasına oturtamadığı bir şeyi gelip buraya sormuş ve sizlerin fikirlerini merak ediyor. Bu adam da bizi sayıp bana fikrimizi soruyor ben de güzelce anlatayım demek yerine tansiyonu yükseltiyorsunuz.
@BordoKing özellikle de siz üslubunuza özen gösterin, "şu-bu" olmuyor böyle.
Bağırarak, çağırarak, aşağılayarak, ötekileştirerek hiçbir sorunu(arkadaşımızın bir sorunu olduğunu düşünmüyorum orası ayrı) çözemezsiniz dünyada. Sağlıklı bir şekilde iletişim kurmayı deneyin, kendi görüşünüzün doğru olduğunu düşünüyorsanız güzelce anlatın. Karşıdaki insan sizin görüşünüze inanacak, bunu savunacak diye bir şey yok. Herkes aynı olsaydı, aynı görüşü savunsaydı zaten insan olmazdık.Haklısınız Fakat canıma tak etti kusura bakmayın
Fikirlere saygılı olmak büyük bir erdemdir. Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz ama ona göre bu öyle değildir. Karşıt fikirde olan kişilere hemen ters yapmak yerine onun açısından bakmayı deneyin.Haklısınız Fakat canıma tak etti kusura bakmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu aklına yatmayan bir şey değil direk ortamı bile bile kızıştırma bir değil iki değil üsluba dikkat edin demişsiniz fakat Emin olun herkesin söylemek istediği şeyler bunlar bu konuda daha durmam sizlere iyi tartışmalar anlaşmalar...
Bakın buna hayır demiyorum ama bu konuyla alakalı belki onlarca sohbet açıldı gidip onları okumayıp veya hiç bir şekilde araştırmayıp buraya gelip tanrı adaletsiz car curt deyince insana dokunuyorBağırarak, çağırarak, aşağılayarak, ötekileştirerek hiçbir sorunu(arkadaşımızın bir sorunu olduğunu düşünmüyorum orası ayrı) çözemezsiniz dünyada. Sağlıklı bir şekilde iletişim kurmayı deneyin, kendi görüşünüzün doğru olduğunu düşünüyorsanız güzelce anlatın. Karşıdaki insan sizin görüşünüze inanacak, bunu savunacak diye bir şey yok. Herkes aynı olsaydı, aynı görüşü savunsaydı zaten insan olmazdık.
Emin olun karşı görüşlere saygılı olan nadir kişilerden biriyim alpsadik e yazdığım mesajda anlattımFikirlere saygılı olmak büyük bir erdemdir. Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz ama ona göre bu öyle değildir. Karşıt fikirde olan kişilere hemen ters yapmak yerine onun açısından bakmayı deneyin.
Yahu adam araştırmasını yaptı, ikna olmadı belki diğer insanların görüşlerini merak ediyor. İnsana dokunacak bir şey yok bunda. Forum kurallarına aykırı bir durum da yok. Konuyu açan arkadaşın hangi dine mensup olduğunu bile bilmiyorsun.Sana aykırı gelen bir durum başkasına normal gelebilir. Bunlara alışın artık.Bakın buna hayır demiyorum ama bu konuyla alakalı belki onlarca sohbet açıldı gidip onları okumayıp veya hiç bir şekilde araştırmayıp buraya gelip tanrı adaletsiz car curt deyince insana dokunuyor
Maşallah birini dinden soğutmak için yapılabilecek, söylenebilecek en beter şeyi şu cahil halinle söylemişsin. Bu kişi kafir olursa vebali boynuna.Senin ne haddine ki allahı yargılıyorsun
Bakın buna hayır demiyorum ama bu konuyla alakalı belki onlarca sohbet açıldı gidip onları okumayıp veya hiç bir şekilde araştırmayıp buraya gelip tanrı adaletsiz car curt deyince insana dokunuyor
Emin olun karşı görüşlere saygılı olan nadir kişilerden biriyim alpsadik e yazdığım mesajda anlattım
Senin ne haddine
Buradan bakınca pek öyle durmuyorYa bırakın ya yazmayın şunun konusuna yazmaya
Ya peki tamam gidip istediğiniz insanı savunun keşke elinizi vicdanınıza koyup savunsanız benim haklı olduğum ama sırf “üslub” beğenmediniz diye olmayacak şeyleri savunuyorsunuz belkide yetkileri kaybetmemek için bilemem sizlere kolay gelsin iyi çalışmalar adaletsiz bir yaradanın olduğu şu dünyada (!)Yahu adam araştırmasını yaptı, ikna olmadı belki diğer insanların görüşlerini merak ediyor. İnsana dokunacak bir şey yok bunda. Forum kurallarına aykırı bir durum da yok. Konuyu açan arkadaşın hangi dine mensup olduğunu bile bilmiyorsun.Sana aykırı gelen bir durum başkasına normal gelebilir. Bunlara alışın artık.
Yetkilerim çok önemli yeni aldım kaybedemem özür dilerim "gerçekleri" savunamadığım için, olmayacak şeyler söylediğim için beni affedin.Ya peki tamam gidip istediğiniz insanı savunun keşke elinizi vicdanınıza koyup savunsanız benim haklı olduğum ama sırf “üslub” beğenmediniz diye olmayacak şeyleri savunuyorsunuz belkide yetkileri kaybetmemek için bilemem sizlere kolay gelsin iyi çalışmalar adaletsiz bir yaradanın olduğu şu dünyada (!)
Kardeşim tamam yangına körükle gitme zaten konu tansiyona müsaitBuradan bakınca pek öyle durmuyor![]()
Şimdi sana bilenecek 100 lerce kişi çıkacak hazırlıklı olSiz istiyorsunuz ki herkes aynı imkanlara sahip olsun, aynı şartlarda yaşasın. Kimse fakir olmasın herkes zengin olsun. Herkes sınavlara aynı şartlarda hazırlansın. Öteki 60 deneme çözdü ben 2 deneme çözebildim bu adaletsizlik.
Kusura bakmayın ama; Asıl adaletsizlik sizin istediğiniz şey.
O arkadaş guru gürültü ve benim forumda sevmediğim tek kişiTamam benim boynuma fakat seninde insanları daha tanımadan yargılaman cahillik değil zaten adam kafir olursa demişsin adam yaradana adaletsiz diyor yaradanlığını sorguluyor onda bir şey yok ama benim cümlede “cahillik var” peki tamam sen bilirsin
Kardeşim tamam yangına körükle gitme zaten konu tansiyona müsait![]()
?O arkadaş guru gürültü ve benim forumda sevmediğim tek kişi![]()
Konuyu mu kapattılar aradğınız konu bulanamıyor diyorişte bazen görmemezlikten gelmek lazım dediğin gibi konu tansiyona musait
?
Yok hayatın adaletsizliği konusuyla birleştirildiKonuyu mu kapattılar
Kardeşim bende çok çalıştım hatta yeri geldi parasız kaldık bunlar olağan şeyler, benim hayatım köyde de geçse şehirde de geçse fark etmezdi benim için bir çok zengin arkadaşım oldu günlük 200 lira getiren de olurdu arabasıyla gelende, benim cebimde de 1-2 lira olurdu ama takmazdım ve umursamazdım çünkü onun yaşadığı hayatı yaşamıyordum ama akşam eve geldiğimde annem'i görmek babamı görmek bana yetiyordu para hayatımın her zaman ikinci planındaydı böyle yaşadığımdan bu kafada olduğumdan dolayı hiçbir zaman Allah'ın adaletini sorgulama gibi bir durumu da düşmedim çünkü bu dünya'da bugün var yarın yokuz ha arabam olmuş altımda ha olmamış ne fark eder Allah verirse verir kime verip veremeyeceğini ben seçecek değilim, benim bu dünyada ki amacım güzel bir şekilde günah işlemeden gidebilmek hayırlı işler yapabilmek. Maalesef günümüzde para olmadan bir şey olmuyor o konuda haklısın ama yapacakta bir şey yok çok çalışıp Allah'a dua etmekten başka elimizden bir şey gelmez yani. Sen umudunu kaybetme yeter inan ki olacağı varsa olur Allah sonuçta malı istediğine, ilmi ise isteyene verirmiş ilmin oldukça bu tür şeylerden de uzak kalırsın emin ol. Benimde sövüp saydığım zamanlar oldu neden böyle hayat yaşıyorum diye ama kafamı kaldırıp baktım benle birlikte bu hayatı yaşayan bir çok kişi var, yani demem o ki insanların imtihanı değişir farklı olmak zorunda ki adı imtihan olsun kalem ve silgiyi alan kişinin mesela çözdüğü sorular zorken senin kalem silgin yoktur ama çözdüğün sorular kolaydır anladın mı ama sonuçta ikinizde sınavdan geçersiniz veya geçemezsiniz, sonuçta herkesin gayesi aynı bu sınavdan geçebilmek o yüzden bence sende bu sınavdan geçebilenlerden ol çünkü sorular uzadıkça yaşam süren kısalmaya başlıyor sen dünya malının arkasından koştukça da din'in senden uzaklaşıyor. Tabii kişisel kararın ben kimseye karışacak değilim sadece söylemek istedim kimse bu dünya da farklı bir teste tabii tutulmasa diğer Dünya olmazdı ölüm olmazdı umarım anlatabilmişimdir. İyi Forumlar.Şöyle bir örnek vericem ben fakir bir ailede doğdum, istediğim okulu kazanmak için çok çalıştım, kitap alıcak param yoktu , beni yetiştirecek çok iyi hocalar yoktu, köy okulunda okudum, köydeki öğrenciler olduğu için öğretmenler çok koyvermişti bazısı derse girmiyordu bazısı derste boş boş oturuyordu, son sınıfımda yaşıtlarım yılda 60 deneme olurken ben iki uyduruk yayından senede sadece iki tane deneme oldum ne özel ders alabildim ne bir şey ek işte çalıştım sırf kitap parası, deneme parası çıkarabilmek için. Ama benim gösterdiğim çabanın 1/10'unu bile göstermeyen özel okulda okuyan zengin bebesi istediği kitabı aldı, yılda 60 deneme oldu, özel ders aldı şu an benimle aynı okulda okuyor.
Herkes imtihan diye zırvalamış ama bir tane düzgün cevap veren yok.bir tarafta şık restoranlarda yemek yeyip eğlenen insanların yüzlerindeki huzur ve dinginlik; diğer tarafta çıplak ayaklarıyla peçete satmaya çalışan çocukların yüzündeki çizgiler ve yorgunluk..
Şimdi bu durumlar varken allahın adaletli olduğundan bahsedebilir miyiz? Diceksiniz ki herkesin sınavı ayrı. Dediğin şu manaya geliyor bir sınav var birinin kalemi eksik, diğerinin silgisi eksik diğerinin kağıdı yok biri ikisine birden sahip, sınav eşit şartlar altında insanları sınamaktır, Burada kafadan 2-0 önde başlıyor birileri. Ya da inşaatta çalışan işçinin tuttuğu oruç ile klimada serinleyerek oruç tutan kişi aynı sevabı mı kazanıyor? Garip konular ama bildiğim bir şey var bu dünya adaletsiz.
cidden sen hayatında kaç TL kazandın toplamHani diyorlar ya herkesin sınavı ayrı. Şimdi düşünüyorum ben fakir bir ailede doğdum, deliler gibi çalışıyorum gecemi gündüzüme katıyorum belki az uyuyorum,diyelim hedefimr ulaştım zengin oldum, benden başka olan doğuştan zengin bebe benimle aynı hayatı, doğuştan konforlu ve huzurlu şekilde yaşayacak hiçbir emek sarf etmeden alın teri dökmeden, burada bir adaletsizlik yok mu? Şimdi diceksiniz buda senin sınavın. Sınav eşit şartlarda olmaz mı?