Hayatın adaletsizliği.

muharrem4201

Profesör
Reaksiyon puanı
952
adeletsiz olan dünya değil insanlar dünyanın suçu yok

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
bir tarafta şık restoranlarda yemek yeyip eğlenen insanların yüzlerindeki huzur ve dinginlik; diğer tarafta çıplak ayaklarıyla peçete satmaya çalışan çocukların yüzündeki çizgiler ve yorgunluk..
Şimdi bu durumlar varken allahın adaletli olduğundan bahsedebilir miyiz? Diceksiniz ki herkesin sınavı ayrı. Dediğin şu manaya geliyor bir sınav var birinin kalemi eksik, diğerinin silgisi eksik diğerinin kağıdı yok biri ikisine birden sahip, sınav eşit şartlar altında insanları sınamaktır, Burada kafadan 2-0 önde başlıyor birileri. Ya da inşaatta çalışan işçinin tuttuğu oruç ile klimada serinleyerek oruç tutan kişi aynı sevabı mı kazanıyor? Garip konular ama bildiğim bir şey var bu dünya adaletsiz.
Yazsana yazma cesaretin kalmadı mı bekliyoruz

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Şöyle bir örnek vericem ben fakir bir ailede doğdum, istediğim okulu kazanmak için çok çalıştım, kitap alıcak param yoktu , beni yetiştirecek çok iyi hocalar yoktu, köy okulunda okudum, köydeki öğrenciler olduğu için öğretmenler çok koyvermişti bazısı derse girmiyordu bazısı derste boş boş oturuyordu, son sınıfımda yaşıtlarım yılda 60 deneme olurken ben iki uyduruk yayından senede sadece iki tane deneme oldum ne özel ders alabildim ne bir şey ek işte çalıştım sırf kitap parası, deneme parası çıkarabilmek için. Ama benim gösterdiğim çabanın 1/10'unu bile göstermeyen özel okulda okuyan zengin bebesi istediği kitabı aldı, yılda 60 deneme oldu, özel ders aldı şu an benimle aynı okulda okuyor.
Osmanlı'ya giden yolda Ertuğrul Gazi ol. Sen Osman Gazi olamayabilirsin belki ama Ertuğrul Gazi gibi senin göstereceğin çaba ile çocukların Osman Gazi olabilir. Sen, senden sonrakilerin hayatını değiştirebilirsin.

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Reaksiyon puanı
3,029
Dünya adaletli değil zaten. Hepimizin eşit koşullarda başladığı da yok, maalesef düzen böyle. Yapılabilecek en iyi şey devamlı mücadele etmek, tabii eşit koşullarda olmadıkça mücadele etmek de anlamsız gelebilir. Fakat öyle değil, fakir doğup çalışma azmi ile milyoner olan çok insan var. Hayatta bizi ileri iten şey de bu :) Bir şey yapmak, hiçbir şey yapmamaktan iyidir.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Neden hemen bir tartışma ortamı yaratıyorsunuz?
Kafasına oturtamadığı bir şeyi gelip buraya sormuş ve sizlerin fikirlerini merak ediyor. Bu adam da bizi sayıp fikrimizi soruyor ben de güzelce anlatayım demek yerine tansiyonu yükseltiyorsunuz.

@BordoKing özellikle de siz üslubunuza özen gösterin, "şu-bu" olmuyor böyle.

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
@BordoKing eğer @bilexsamet gibi iletişim kurmayı deneyebilirsen eminim çok daha iyi olacak senin adına.
Haklısınız Fakat canıma tak etti kusura bakmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neden hemen bir tartışma ortamı yaratıyorsunuz?
Kafasına oturtamadığı bir şeyi gelip buraya sormuş ve sizlerin fikirlerini merak ediyor. Bu adam da bizi sayıp bana fikrimizi soruyor ben de güzelce anlatayım demek yerine tansiyonu yükseltiyorsunuz.

@BordoKing özellikle de siz üslubunuza özen gösterin, "şu-bu" olmuyor böyle.
Bu aklına yatmayan bir şey değil direk ortamı bile bile kızıştırma bir değil iki değil üsluba dikkat edin demişsiniz fakat Emin olun herkesin söylemek istediği şeyler bunlar bu konuda daha durmam sizlere iyi tartışmalar anlaşmalar...

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Bağırarak, çağırarak, aşağılayarak, ötekileştirerek hiçbir sorunu(arkadaşımızın bir sorunu olduğunu düşünmüyorum orası ayrı) çözemezsiniz dünyada. Sağlıklı bir şekilde iletişim kurmayı deneyin, kendi görüşünüzün doğru olduğunu düşünüyorsanız güzelce anlatın. Karşıdaki insan sizin görüşünüze inanacak, bunu savunacak diye bir şey yok. Herkes aynı olsaydı, aynı görüşü savunsaydı zaten insan olmazdık.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Abi şimdi şöyle bişeyde karşılaştırıyım.

Bazı erkekler 10 kızı tek elde tutuyor.
Bazı erkekler bir kıza yaklaşamıyor.

Hani adalet yaaaa? sorun kimde ve nede?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Bizim insanımız dünyanın bir imtihan olduğunu bir sınav olduğunu kavrayamıyor. Dünyada herşey zıttı olduğu için anlamlı. Birileri fakir olacak birileri zengin birileri güzel olacak birileri çirkin kimisi sağlık olacak diğerleri hasta birileri güçlü olacak birileri güçsüz. Sınav böyle birşey kim isyan edecek kim iman edecek kim çalacak kim çalmayacak hesabı. Parası olmayan çalıyor mu çok parası olan azıyor mu hesabı... Ne fakirler var çalışıp zengin olur ne zenginler var namussuzluk şerefsizlik diz boyu olup batar intihar eder yada çocukları şerefsiz çıkar vb.

Dünyada herkes herşey eşit olsa dünyanın ne anlamı kalıyor ? İnanlara göre o dediğin cennet oluyor zaten. Hiçbir şeye ihtiyacın yok herşeyin var herkes zengin herkes güzel. Herkesin yatları katları var heryer güllük gülüstanlık dediğin zaman.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766

Bu aklına yatmayan bir şey değil direk ortamı bile bile kızıştırma bir değil iki değil üsluba dikkat edin demişsiniz fakat Emin olun herkesin söylemek istediği şeyler bunlar bu konuda daha durmam sizlere iyi tartışmalar anlaşmalar...
Fikirlere saygılı olmak büyük bir erdemdir. Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz ama ona göre bu öyle değildir. Karşıt fikirde olan kişilere hemen ters yapmak yerine onun açısından bakmayı deneyin.

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
Bağırarak, çağırarak, aşağılayarak, ötekileştirerek hiçbir sorunu(arkadaşımızın bir sorunu olduğunu düşünmüyorum orası ayrı) çözemezsiniz dünyada. Sağlıklı bir şekilde iletişim kurmayı deneyin, kendi görüşünüzün doğru olduğunu düşünüyorsanız güzelce anlatın. Karşıdaki insan sizin görüşünüze inanacak, bunu savunacak diye bir şey yok. Herkes aynı olsaydı, aynı görüşü savunsaydı zaten insan olmazdık.
Bakın buna hayır demiyorum ama bu konuyla alakalı belki onlarca sohbet açıldı gidip onları okumayıp veya hiç bir şekilde araştırmayıp buraya gelip tanrı adaletsiz car curt deyince insana dokunuyor

Fikirlere saygılı olmak büyük bir erdemdir. Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz ama ona göre bu öyle değildir. Karşıt fikirde olan kişilere hemen ters yapmak yerine onun açısından bakmayı deneyin.
Emin olun karşı görüşlere saygılı olan nadir kişilerden biriyim alpsadik e yazdığım mesajda anlattım

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
İmtihan dünyasındayız. Buradaki her şey geçici birer imtihan. Ayrıca düşünmek lazım adaletsizliği tanrı mı yaptı insanlar mı. Tanrı sadece biz insanlara irade verdi ve bunu olumlu şekilde kullananlar tarafımca ödüllendirilecek dedi. İnsanlar o iradeyi kendi dengelerini kurmak üzere kullandılar ve kimi insanlar kazanan taraf oldu, birçokları da mağdur olan. Şimdi bizlere adaletsizlikle mücadele etmek düşer. Düşer ki tanrı bizi ödüllendirsin.
Elbette insanların kurduğu bu düzende bazı kişiler fakir, bazı kişiler zengin olarak yaşam sürüyor. Ancak görüyoruz ki bazı zenginler ne fakirlikler içinden çıkıp da zengin olabiliyorlar. "Jack Ma" gibi kimseler buna örnek. İnsanın, iradesini kullanarak bu eşitsizliğin önüne geçtiği örnekler varken buna da şükür deyip ilerlemeyi düşünmeden olduğu yerde aldığı maaştan memnun olarak hayatını süren asgari ücretliler de var.
İnanır mısınız birçok mühendis arkadaşımın tek hayali "geçimimi sağlayayım eşim olsun çocuğum olsun geçinip gidelim" sadece bu. Hayattaki tek amaçları geçinip gitmek...
Tuhaf geliyor bana. Çünkü insan bir defa geliyor hayata. Ve bu hayatta isterse başaramayacağı şey yok...

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Bakın buna hayır demiyorum ama bu konuyla alakalı belki onlarca sohbet açıldı gidip onları okumayıp veya hiç bir şekilde araştırmayıp buraya gelip tanrı adaletsiz car curt deyince insana dokunuyor
Yahu adam araştırmasını yaptı, ikna olmadı belki diğer insanların görüşlerini merak ediyor. İnsana dokunacak bir şey yok bunda. Forum kurallarına aykırı bir durum da yok. Konuyu açan arkadaşın hangi dine mensup olduğunu bile bilmiyorsun.Sana aykırı gelen bir durum başkasına normal gelebilir. Bunlara alışın artık.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766

Emin olun karşı görüşlere saygılı olan nadir kişilerden biriyim alpsadik e yazdığım mesajda anlattım
Ya bırakın ya yazmayın şunun konusuna yazmaya
Buradan bakınca pek öyle durmuyor :)

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
Yahu adam araştırmasını yaptı, ikna olmadı belki diğer insanların görüşlerini merak ediyor. İnsana dokunacak bir şey yok bunda. Forum kurallarına aykırı bir durum da yok. Konuyu açan arkadaşın hangi dine mensup olduğunu bile bilmiyorsun.Sana aykırı gelen bir durum başkasına normal gelebilir. Bunlara alışın artık.
Ya peki tamam gidip istediğiniz insanı savunun keşke elinizi vicdanınıza koyup savunsanız benim haklı olduğum ama sırf “üslub” beğenmediniz diye olmayacak şeyleri savunuyorsunuz belkide yetkileri kaybetmemek için bilemem sizlere kolay gelsin iyi çalışmalar adaletsiz bir yaradanın olduğu şu dünyada (!)

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Ya peki tamam gidip istediğiniz insanı savunun keşke elinizi vicdanınıza koyup savunsanız benim haklı olduğum ama sırf “üslub” beğenmediniz diye olmayacak şeyleri savunuyorsunuz belkide yetkileri kaybetmemek için bilemem sizlere kolay gelsin iyi çalışmalar adaletsiz bir yaradanın olduğu şu dünyada (!)
Yetkilerim çok önemli yeni aldım kaybedemem özür dilerim "gerçekleri" savunamadığım için, olmayacak şeyler söylediğim için beni affedin. :( :( :( :( :(((((

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Siz istiyorsunuz ki herkes aynı imkanlara sahip olsun, aynı şartlarda yaşasın. Kimse fakir olmasın herkes zengin olsun. Herkes sınavlara aynı şartlarda hazırlansın. Öteki 60 deneme çözdü ben 2 deneme çözebildim bu adaletsizlik.
Kusura bakmayın ama; Asıl adaletsizlik sizin istediğiniz şey.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
He birde diğer karşılaştırma aklıma geldi.

1.5 dizel motor 7 litre yakarken
3.2 benzin motor neden 13 litre yakıyor?

Hani adalet? Hıı
Yani ekonomik motor varken neden israfa yol açılıyor? İsraf günah değil mi?

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
Siz istiyorsunuz ki herkes aynı imkanlara sahip olsun, aynı şartlarda yaşasın. Kimse fakir olmasın herkes zengin olsun. Herkes sınavlara aynı şartlarda hazırlansın. Öteki 60 deneme çözdü ben 2 deneme çözebildim bu adaletsizlik.
Kusura bakmayın ama; Asıl adaletsizlik sizin istediğiniz şey.
Şimdi sana bilenecek 100 lerce kişi çıkacak hazırlıklı ol :D

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Tamam benim boynuma fakat seninde insanları daha tanımadan yargılaman cahillik değil zaten adam kafir olursa demişsin adam yaradana adaletsiz diyor yaradanlığını sorguluyor onda bir şey yok ama benim cümlede “cahillik var” peki tamam sen bilirsin
O arkadaş guru gürültü ve benim forumda sevmediğim tek kişi :D

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
Kardeşim tamam yangına körükle gitme zaten konu tansiyona müsait :D
:) işte bazen görmemezlikten gelmek lazım dediğin gibi konu tansiyona musait

O arkadaş guru gürültü ve benim forumda sevmediğim tek kişi :D
?

:) işte bazen görmemezlikten gelmek lazım dediğin gibi konu tansiyona musait

?
Konuyu mu kapattılar aradğınız konu bulanamıyor diyor

greyg••se

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
97
Şöyle bir örnek vericem ben fakir bir ailede doğdum, istediğim okulu kazanmak için çok çalıştım, kitap alıcak param yoktu , beni yetiştirecek çok iyi hocalar yoktu, köy okulunda okudum, köydeki öğrenciler olduğu için öğretmenler çok koyvermişti bazısı derse girmiyordu bazısı derste boş boş oturuyordu, son sınıfımda yaşıtlarım yılda 60 deneme olurken ben iki uyduruk yayından senede sadece iki tane deneme oldum ne özel ders alabildim ne bir şey ek işte çalıştım sırf kitap parası, deneme parası çıkarabilmek için. Ama benim gösterdiğim çabanın 1/10'unu bile göstermeyen özel okulda okuyan zengin bebesi istediği kitabı aldı, yılda 60 deneme oldu, özel ders aldı şu an benimle aynı okulda okuyor.
Kardeşim bende çok çalıştım hatta yeri geldi parasız kaldık bunlar olağan şeyler, benim hayatım köyde de geçse şehirde de geçse fark etmezdi benim için bir çok zengin arkadaşım oldu günlük 200 lira getiren de olurdu arabasıyla gelende, benim cebimde de 1-2 lira olurdu ama takmazdım ve umursamazdım çünkü onun yaşadığı hayatı yaşamıyordum ama akşam eve geldiğimde annem'i görmek babamı görmek bana yetiyordu para hayatımın her zaman ikinci planındaydı böyle yaşadığımdan bu kafada olduğumdan dolayı hiçbir zaman Allah'ın adaletini sorgulama gibi bir durumu da düşmedim çünkü bu dünya'da bugün var yarın yokuz ha arabam olmuş altımda ha olmamış ne fark eder Allah verirse verir kime verip veremeyeceğini ben seçecek değilim, benim bu dünyada ki amacım güzel bir şekilde günah işlemeden gidebilmek hayırlı işler yapabilmek. Maalesef günümüzde para olmadan bir şey olmuyor o konuda haklısın ama yapacakta bir şey yok çok çalışıp Allah'a dua etmekten başka elimizden bir şey gelmez yani. Sen umudunu kaybetme yeter inan ki olacağı varsa olur Allah sonuçta malı istediğine, ilmi ise isteyene verirmiş ilmin oldukça bu tür şeylerden de uzak kalırsın emin ol. Benimde sövüp saydığım zamanlar oldu neden böyle hayat yaşıyorum diye ama kafamı kaldırıp baktım benle birlikte bu hayatı yaşayan bir çok kişi var, yani demem o ki insanların imtihanı değişir farklı olmak zorunda ki adı imtihan olsun kalem ve silgiyi alan kişinin mesela çözdüğü sorular zorken senin kalem silgin yoktur ama çözdüğün sorular kolaydır anladın mı ama sonuçta ikinizde sınavdan geçersiniz veya geçemezsiniz, sonuçta herkesin gayesi aynı bu sınavdan geçebilmek o yüzden bence sende bu sınavdan geçebilenlerden ol çünkü sorular uzadıkça yaşam süren kısalmaya başlıyor sen dünya malının arkasından koştukça da din'in senden uzaklaşıyor. Tabii kişisel kararın ben kimseye karışacak değilim sadece söylemek istedim kimse bu dünya da farklı bir teste tabii tutulmasa diğer Dünya olmazdı ölüm olmazdı umarım anlatabilmişimdir. İyi Forumlar.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Tanrının adaleti bu dünyada değil öbür dünyada.

M

Murat Burç

SDN Okuru
bir tarafta şık restoranlarda yemek yeyip eğlenen insanların yüzlerindeki huzur ve dinginlik; diğer tarafta çıplak ayaklarıyla peçete satmaya çalışan çocukların yüzündeki çizgiler ve yorgunluk..
Şimdi bu durumlar varken allahın adaletli olduğundan bahsedebilir miyiz? Diceksiniz ki herkesin sınavı ayrı. Dediğin şu manaya geliyor bir sınav var birinin kalemi eksik, diğerinin silgisi eksik diğerinin kağıdı yok biri ikisine birden sahip, sınav eşit şartlar altında insanları sınamaktır, Burada kafadan 2-0 önde başlıyor birileri. Ya da inşaatta çalışan işçinin tuttuğu oruç ile klimada serinleyerek oruç tutan kişi aynı sevabı mı kazanıyor? Garip konular ama bildiğim bir şey var bu dünya adaletsiz.
Herkes imtihan diye zırvalamış ama bir tane düzgün cevap veren yok.
Allâh huzûrunda servet konusunda hesap vermeyecek olan) fakirler, zenginlerden yarım gün (dünya hesâbıyla beş yüz yıl) önce cennete gireceklerdir.” (Tirmizî, Zühd, 37)

Bu dünyada neyin varsa onun hesabını vereceksin. Yani kimine göre de çok mal dezavantaj olabilir.

Biz kimseye gücünden fazla yük yüklemedik ayeti biz herkese gücü kadar yük yükledik demek anlamına da geliyor.

Sağlıklı, zengin kişilerin hesabı daha ağır olacak.
Ha dersin ki ben zenginlikle imtihan olmak istiyorum. Ben bunu becerebilirim. En azından bana fırsat sunulsun bak burada haklısın.

Dünya zıtlıklardan ibaret. Zengin fakirle kıyaslandığında zengindir. Allah dünyayı zıtlıklarla yaratmış ama bu değil ki bu zulümdür. İmtihan gereğidir ama yine bu demek değil ki fakirlik kaderdir.
Dünyada fakirlik ve zenginlik olduğu gibi bunu dengelemek için din de gönderilmiştir.

Sen adil bir hayat yaşamıyorsun çünkü dinsiz, ateist ( vallahi billahi bunu isteyen herkes ile saatlerce delillerle tartışırım. Bu devlet dünyanın açık ara en ateist, en dinsiz devletlerinden birisidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti Çin'den daha azılı dinsizdir.) Türkiye Cumhuriyeti devleti senin adil şartlarda yaşamanı sağlayamıyor olay bundan ibaret. Bu devletin düzeni sömürü, faiz ve tefeciliktir.

İnanmıyorsan batıya bak doğuya bak aradaki okul farkı bile bariz. İnanmıyorsan şehit evine bak nişantaşından şehit çıkmamasına bak. Bu devlet adil bir düzenden ve fırsat eşitliğinden yoksun.

Devlet hadi dinsiz. Müslümanım diyenler de şovmen. Hırsız ve arsız. Zenginlerinden bahsediyorum. Bir tane hayrını göremezsin.

Hem millet amelden yoksun hem de devlet dinsiz hadi dinsiz olsun adalet denen nane de yok.

Allah zıtlık içerisinde yarattıysa bile hem dünyayı hem de ahireti güzel yaşamak için düzen de göndermiş.

Onu uygulamadan kimse şikayet edemez.
Ayrıca her hal geçicidir. Bir bakarsın emeklerinin karşılığını belki burada belki hem burada hem öbür tarafta belki sadece öbür tarafta fazla fazla alırsın.
Son not: farzları yerine getirmiyorsan bir şey bekleme. Farzlar şarttır. Nokta.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Hani diyorlar ya herkesin sınavı ayrı. Şimdi düşünüyorum ben fakir bir ailede doğdum, deliler gibi çalışıyorum gecemi gündüzüme katıyorum belki az uyuyorum,diyelim hedefimr ulaştım zengin oldum, benden başka olan doğuştan zengin bebe benimle aynı hayatı, doğuştan konforlu ve huzurlu şekilde yaşayacak hiçbir emek sarf etmeden alın teri dökmeden, burada bir adaletsizlik yok mu? Şimdi diceksiniz buda senin sınavın. Sınav eşit şartlarda olmaz mı?
cidden sen hayatında kaç TL kazandın toplam