Harikiri yapan BIOS u UPDATE ??? yardım ....

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yigitx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
slm arkadaşlar ,
pc kafayı yedi, açıyorum,
award bios versiyon felan yazıyor,
no bios image found in harddisk diyor
no flash felan bişiler

orda kalıyor,, hiç gitmiyor,

anakartın sitesinden son bios u cektim
8i875u.F11 , FLASH891.exe ve autoexec dosyası var

nese ms-dos başlangıç disketide yaptım, hem windows dan disket biçimlendirden ms-dos başlangıç diski yaptım, birde bootdisk.com dan xp boot diski aldım, 2 side olmadı
olmuyor bios u tekrar yükleyemedim,

en son pil i felan cıkarmıstım bugun actım geldi bios felan ram test etti 2gb
sonrasında takıldı dewam etmedi, restart ettim bu ssefer gene aynı hata geliyor, no bios image found in harddisk. no flash foun, felan

anakartım gigabyte 8knxp ultra f11 di bios u

sözde dual bios var , herhangi bi durumda ordan tekrar yükleyecek ana bios kurtaracak, göremedik kendisini hiç, F9 expres recovery felan , ortalıkta yok, F8 Q-flash, web sitelerinde gözümüze gözümüze heryerde reklam,

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
xp boot diskine gerek yok,sadece bios dosyalarının bulunduğu bir ms-dos başlangıç disketi oluşturman yeterli bunu yaptığın halde hala bios'u yükleyemiyorsan büyük ihtimalle bios'un zarar görmüş olabilir,bir teknik servise götürsen daha iyi yoksa anakarttan olabilirsin ayrıcada kullandığın anakartta dual bios bulunmuyor.

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
tam olarak anlatırmısın kardeş nasıl oalcak, windows üzerinde diskete biçimlendir deyip ordam ms dos disketi yaratayım, bios uda onun içinemi atayım, birde text dosyası yapıyorurz galiba

@ECHO OFF
FLASH891 8i875.BIN /py/sn/f/cc/r
py = program yes
sn = save no
f = flash
cc = clear cmos
r = reboot

pc yok, yiğene yada biradere gidiyorum. sürekli git gel olmuyor. tam oarak neler gerekli ve ne yapmalıyım...
teşekkrüler......

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
diskete attım bi acılıs diski yaptım . bu seferde klavye de hiç tık yok....

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
neyse sorunu çözdüm, ne başlangıç disketi nede bios image ,hiç biri işe yaramadı,

güç kablolarını pc den cıkarttım, bios pilinide cıkarttım , ertesi akşam kabloları taktik tekrar,
bios pilinin yerine bir tornavida ile + ve - leri birleştirdim, pc yi öyle actım ( bir kol kasanın içinde:w00t: )

nese bios amca ufukta gözüktü, bios ta tarih saat 5 yıl geride kalmış, :4: ama pc acıldı bios ayarları yaptım en sonda load default,

ayrıca dula bios um var :hammer: , elimde fener, şuan bios ve yanındaki sözde kurtarıcımı izlemekteyim ,

belki aynı sorunla karşılaşan olur , yazıın dedim,, iiii yapmışmıyım..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Zaten Bu Sorunu Bir Türk'ten Başkası Çözemezdi :)

Geçmiş Olsun

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bir defa daha olmuştu, ilk pc m celeron 466 da, daha ilk defa görüyoz, ecnebiler yapmış işte

nese pc hiç acılmıyor, yap et olmadı, hala olu, benm birader ve ben , tüm organlarını yaydık odanın ortaya, prof doc dt hesabı. :clap:
senmisin acılmyan, topladık hiç bişi olmamış gibi geldi meret, :cursing: