Hangi Sunum Daha Kaliteli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan drsakal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Arkadaşlar film indirirken kafam çok karışıyor. Bir sürü sunum içinden seçmekte zorlanıyorum. Hız ile ilgili konulara girmeden sadece teknik konularda yorumlarınızı bekliyorum. Hangi sunumu niçin indirmeliyim?

Örneğin AC3 ile AAC arasında ne fark var. Hangisi daha kaliteli...

Veya
BRRip x264 AC3 ile BRRip Xvid AC3 arasında ne fark var.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
derdin bu olsun diyorum :)

martymcfly

Profesör
Reaksiyon puanı
26
ac3 2 kanal ses verir dts 5.1 olduğu için daha kalitelidir.
en iyi sunum chd dir benim için. olmazsa silu, hV, eureka, esir diye gider.

emreplt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Tanınmış kaynakları tercih ediceksin. AC3 ve AAC düşük boyut yüksek kalite mantığında ses kodlama yöntemleridir. İkiside pek çok şeyi destekler mesela 5.1 gibi. AC3 genelde xvid-mpeg4 codeclerle kullanirlar. AAC ise h264-mpeg4 te tercih edilir.

Senin dikkat etmen gereken tanınmış kaynak. (axxo, esir... gibi
çünkü kodlamada en çok dikkat çeken şey kullanılan kodlama yazılımı ve ayarlarıdır.
mesela bir divxin kbps si yüksek olsa bile yanlış yazılım kullanılmışsa, flu görüntü mozaiklenme gibi sorunlar olabilir. tanınmış releaserlar bu gibi sorunları tecrübe ettiklerinden kalite konusunda baya başarılıdırlar....

CRY_WOLF

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Torrentleech kullanıyorsun gördüğüm kadarıyla, boyut derdin yoksa 1080p BRRip sunumları indir. Yok 700mblık sunumları indiririm ben diyorsan da yine öncelik BDRip olmak üzere DVDRip olanları indir kalite için. DVDSCR olanlar da indirilebilir ama mecbur kalmadıkça R5'ten uzak dur. Gözünü kırpmadan indirebileceğin gruplar: DIAMOND, ARROW, UNSEEN, iMBT, DEViSE, Larency, ViSiON, FxG, WAF, FLAWL3SS. Ayrıca yerlilerden OpeD ve PRODJİ de sağlam işler yapıyor. Eğer bu dediğim gruplardan indirirsen Türkçe altyazılarını internette kolayca bulabilirsin. Yine de bu grupların sunumu yoksa Torrentleech'teki diğer sunumları da indirebilirsin çünkü genelde kötü sunumlara yer vermiyorlar. Yorumları okuyup da fikir sahibi olabilirsin bu konuda. aXXo bildiğim kadarıyla kendi rip yapmıyor, başkalarının riplerinin adını değiştirip yayınlıyor. Sadece iyi isim yaptığından dolayı seed/leech miktarı yüksek bedava trackerlarda ama TorrentLeech, Zamunda gibi sitelerde aXXo sunumlarına rastlamazsın zaten.

attorney

Doçent
Reaksiyon puanı
18
bunların teknik acıklamaları mevcut onları okumalısın .

sistemin ve ekran kartın iyise boyut sorunu yoksa bluray 720 p veya 1080 p blurayları tercih edebilirsin.
sistemin orta düzeydeyse brrip leri
düşük se dvdripleri tercih edebilirsin

hepsinin aralarında daglar kadar fark var.

ses için de böyledir en iysi DTS dir sonra ac3 v.s diye gider.

tabi bir de rip grubu faktoru var bluraylarda Esir ,eureka ,CTRLHD,CHD bunları ındırırsen sorun yasamazsın .

son olarak ordan birşey indireceksen vision ripini indirmeni öneririm.