Hangi programlama dili ile başlamalıyım ?

radaradar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba SDN halkı.

Ben yeni yeni merak sarmaya başladım çoğu forum sitesinde bakmama rağmen daha karar veremedim.

Programlama dillerini öğrenmek istiyorum hangisi ile başlamalıyım.

Ve çoğu dil ile ne yapılacağını bile bilmiyorum. Beni aydınlatırsanız sevinirim. :) :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Onunla ne yaparım bununla ne yaparım diye sorman birazcık anlamsız çünkü programlamada sınır yoktur her şey yapılabilir. İlk kez başlayan biri bence C ile başlamalı.

radaradar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hmm. Peki teşekkür ederim, bir yerden başlamak lazım. C ile başlıycam. Sonrası Allah kerim. :)

kaptann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sen hiç uğraşma oradan buradan kaynak aramaya. microsoftun sitesinden visual studio desktop programının ücretsiz sürümünü indir. www.acikakademi.com sitesine kayıt ol ve dersleri izlemeye başla.c# dilinde eğitim veriyor.yazılım hakkında hiç bir bilgin olmasa bile kısa sürede programlamaya başlayabilirsin.

oklid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hangi dille başlayacağın aslında hangi işi yapmak istediğinle alakalı. Web programlama mı düşünüyorsun, application mı geliştirmek istiyorsun yoksa windows platformunda mı çalışacaksın? http://www.biliste.com/en-iyi-programlama-dili/ burada yazılım dilleri ve gelecekleri hakkında güzel bir yazı var. İncelemeniz sizin için faydalı olacaktır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Veri tabanı programlama, zaten programlama bilmiyorsan bir işe yaramaz. Veri tabanına yapılan kayıtlar, başka uygulamalar ile kullanılan dosyalar oluyor. Çalışan biri olarak programlama öğrenmek oldukça zor bir iş. Programlama, kas geliştirmek veya kondisyon artırmak gibi beden güçü ile yapılan bir iş değil. Zihnin yorgun olduğu döneklerde (her akşam eve dönüşünde) kafan programlamayı hiç almaz. programlam ezberleyerek öğrenilemiyor. Kendi mantığını yürütebilmen gerekiyor. Yine de boş olduğun günlerde (hafta sonu gibi) önce bir şeyler araştırarak başlayabilirsin.

Araştırabilmek için bir ip ucu vereyim. Wikipedi tr de "Gwbasic" olarak ara ve ardından genel olarak daha fazla bilgi edinmeye bak. Türkçe kaynak bulabilmekte sıkıntı çekmezsin. Bu şekilde, bir çok temel bilgi edinebilirsin. Bir programcının öğenmesi gereken ilk şey araştırabilmektır. Her hangi bir yerden başlamak yerine, iyi bir alt yapı oluşturarak işe başlamak daha doğru bir yaklaşım olur.

Baht.Serkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolun hocam zaten MCPD eğitimine başladım BT Akademide, memnunum bakalım. Güzel bi paket olmuş eksiklerimi kapatmak için