Türkçesever
Profesör
GNU / Linux varken, geçmeniz için hiçbir neden yokken macera arıyorsunuz.TrueOS'u sanal makinede denemeye çalıştım ama boot sırasında kernel panic hatası verdi.
BSD maceram başlamadan bitti.![]()

GNU / Linux varken, geçmeniz için hiçbir neden yokken macera arıyorsunuz.TrueOS'u sanal makinede denemeye çalıştım ama boot sırasında kernel panic hatası verdi.
BSD maceram başlamadan bitti.![]()
Gentoo'yu mu denesem? Gerçi Arch açılmıyordu, Gentoo da açılmazsa (yani boottan sonra siyah ekranda kalma hatası verirse)GNU / Linux varken, geçmeniz için hiçbir neden yokken macera arıyorsunuz.![]()
En iyisi sanal makinede deneyin. Yoksa büyük bir hayal kırıklığıyla karşılaşabilirsiniz, benden söylemesi.Gentoo'yu mu denesem? Gerçi Arch açılmıyordu, Gentoo da açılmazsa (yani boottan sonra siyah ekranda kalma hatası verirse)
Linux'ta bir iki dağıtım dışında dağıtım seçiminde çekingen davranabilirim.![]()
Zaten TrueOS'u da sanal makinede denemiştim.En iyisi sanal makinede deneyin. Yoksa büyük bir hayal kırıklığıyla karşılaşabilirsiniz, benden söylemesi.![]()
Umarım kurulumu yapabilirsiniz:Zaten TrueOS'u da sanal makinede denemiştim.![]()
Linux ve BSD bildiğim kadarıyla Unix değil, Unix benzerleridir. Bu doğru
Doğru, Unix ayrıca bir işletim sistemidir aslında. Bsd de linux da bir çeşit Unix taklididir diyebiliriz kabaca.
İkisi de Unix benzeri sistemler. Ubuntu'dan memnunsanız bence Ubuntu'da kalın.Burdan shift delete yöneticilerine bir ricam olacak tamam freebsd bizi aşar konusunda uzman olanlar için ama trueos olsun veya pcbsd olsun ev PC leri ne kurulabilen bsd türevleri içinde bir bölüm açılsın muhakkak freebsd kullanan konusunda uzman kişilerde bu siteyi takip ediyordur yani yol gösterecek kişiler muhakkak vardır buraya bsd türevleri içinde bir bölüm açılsın ?
Adamlar daha linuxa ilgi göstermiyor, bsdyi kim takar.Burdan shift delete yöneticilerine bir ricam olacak tamam freebsd bizi aşar konusunda uzman olanlar için ama trueos olsun veya pcbsd olsun ev PC leri ne kurulabilen bsd türevleri içinde bir bölüm açılsın muhakkak freebsd kullanan konusunda uzman kişilerde bu siteyi takip ediyordur yani yol gösterecek kişiler muhakkak vardır buraya bsd türevleri içinde bir bölüm açılsın ?
PC-BSD TrueOS'un eski adı değil mi?PCbsd 10.03 kurdum fakat donanım sorunum. Çıktı wifi kartımı tanımadı gayet güzel kullanışlı bir şeye benziyordu forumda bilen birilerini olmaması çok kötü moralim bozuldu