Güç seçenekleri otomatik değişiyor (Monster)

Poker1223

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar.Bundan 3 gün önce elektrik gitmişti bende pili çok gitmesin diye yüksek performans dan,güç tasarruf moduna alıp film izlemeye devam ettim.Daha sonra laptop'un pili bitti ve kapandı.Elektrikler geldiğin de açtım güç tasarrufun dan,yüksek performansa çevirdim.3 gün sonra mobily center baktığımda güç tasarrufunda olduğunu gördüm tekrar yüksek performansa çevirdim.1 gün sonra yine aynı şeyi yaptı.Daha sonra kendim bir güç planı oluşturdum bu seferde resimde ki İntel grafik güç planı otomatik değişti.Önceden maksimum performansa almıştım ama kendi otomatik dengeli'ye çekmiş.Bu İntel grafik güç planının maksimum performans da olması gerekmiyor mu? Oyunlarda tam performans için?
Ne zaman yaptığını bilmiyorum konuyu açmadan önce hepsini performansa aldım sonra Pc restart attım İntel seçeneğini performans dan dengeli'ye çekmiş.Belki her Pc kapa aç yaptığım da oluyordur belki de kafasına göre.

Adsız.png

Isaac42

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,525
Otomatik ayarı vardır belki onu Manuel 'e çeviremiyor musunuz?

Ahmet Emre Toraman

Profesör
Reaksiyon puanı
391
Hocam sağ alttaki pil sekmesine tıkladığınızda bu çıkıyor mu?

Ekli dosyalar

• pil.png
    pil.png
    150.3 KB · Görüntüleme: 659

Poker1223

Asistan
Reaksiyon puanı
5

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    136.5 KB · Görüntüleme: 579

Ahmet Emre Toraman

Profesör
Reaksiyon puanı
391
yok çıkmıyor sanki eskiden var gibiydi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl manuel yapacağım? Eskiden yoktu bu sorun.3 gün önce başladı veya önceden de vardı ama en fazla 1 aydır
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam bende de aynı sorun vardı. Kendi kendine güç planı değişiyordu. Sonra buradan ayarladım. Bir daha da değişmedi.

Poker1223

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hocam bende de aynı sorun vardı. Kendi kendine güç planı değişiyordu. Sonra buradan ayarladım. Bir daha da değişmedi.
Şuanlık güç planım değişmiyor sadece o fotoğraftaki seçeneği intel grafik güç planını maksimum performansa alıyorum pc kapa aç yaptığımda dengeliye geçiyor

Poker1223

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Format attım çözüldü,format öncesi üstte ki sabit diski kapatma süresi 1 dakikadaymış şimdi 20 dakika oldu ondan dolayı kendini dengeliye alıyor olabilir.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Format attım çözüldü,format öncesi üstte ki sabit diski kapatma süresi 1 dakikadaymış şimdi 20 dakika oldu ondan dolayı kendini dengeliye alıyor olabilir.
Ben Msi kullanıyorum sabit diskim 1dk ya ayarlı kapanmak için, hiç güç seçeneğim değişmedi bu zamana kadar.