Google'ı çalmaya çalışmıştık

uploader

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bilgisayarla yeni yeni tanışıyorum. Kurcalıyorum orasını burasını. İnternette birşey araştırıyorduk sanırım arkadaşla. Dedi ki: sağ tıkla kopyala de metin belgesi aç falan filan... :) düşünün Office Word diye birşey yok o zaman bizim için :D

İşte sağ tıklayınca İnternet Explorerda karşıma birçok şey çıktı o sağ tık yapınca işte ne desem menü diyeyim bari :crying: Kaynağı göster diye birşey de vardı. tıkladım. ya garip garip şeyler. Bilgisayar bozuldu sandım gittim bilen birine sordum dedi ki o sitenin kodları dedi. siteler işte böyle kodlarla yapılır dedi. Vaayy bee dedim e bende öğreneyim bende yapayım filan dedim(ama daha Office Word'ü bilmiyorum :D )Sonra girdim google.com'a.

Sağ tıklayıp kaynağı göster dedim. Aha dedim Google'u bunlarla yapmışlar. Küçüğüz o zamanlarda da. Arkadaşlara anlatıyorum. Ben varya Google'un nasıl yapıldığını biliyorum istesem bi tane de ben yaparım... :thumbup::thumbup:

Onu bildiğim için arkadşalar beni bilgisayar dahisi olarak görüyordu. Yani bildiğimi sandığımız için. Ama sadece host ne diye sorsalar Zonk!! diye kalırdım:)

Sonradan öğrendim işin aslını. Şimdi VPS, dedicated, host, domain, visual basiT, asp .net filan uğraşıyoruz. vayy bee :):)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
İlk PC ile karşılaştığımızda neler yapmadık ki :D

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ilk bilgisayarla tanıştığımız halk eğitim kurs ortamı ...97-98 gibi... dos ortamında diskete deltree yapıcam sözde...evet evet onaylıyorum tabi soruyor her dosyada emin misiniz...
bir de baktım C'deymişim :D artık ben mi farkettim yoksa beni tutup çektiler mi bilgisayar başından hatırlamıyorum :))
nedense bu aklıma geldi birden bire...hey gidi hey

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
90lardı.Bir tanıdığımızın çantalı bilgisayarı vardı:)Henüz adı laptop bile değildi:DBende nereden elime geçirmişsem bi disket vardı.La dedim bu bunun yuvasına göre e neden sokmuyorum o zaman.Fakat o anki heyecandan olsa gerek ters takmaya çalışmıştım.Aslında bakarsanız soktumda içeri baya bi:DTabi sonra bi telefon geldi, sizin ufaklık biraz yaramazmış filan diye haha:D

Flybot-TR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fanın çıkardığı sesten korkup, "bilgisayar çok ısındı, dinlendirmem lazım" diyordum (:

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Benim babamda işyeri için almış ilk pc.O zaman daha yeniler tabi pahalılarda .mouse falan bir şeyden haberi yok.İşten anlayan bir arkadaş mouse u eline almısaklamış aşağiıya babama gösterirken olayları.Mouse u oynatmaya başlamış.Sonra aha virüs girmiş demiş Koş peçete kap gel.Babamda gitmiş peçeteyle bastırıyor mouse imlecine.Arkadaşıda tam bastırcagı zaman kaçırıyor işareti.1-2 dakka uğraşmış bunla.Babam terlemeye başlamış o kadar para verdi virüs girdi falan diye.Aldığı firmayı arıcakmış arkadaşı söylemiş sonra olayı :d

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
98 bilgisayar vardı ilk. nfs 2 oynardım. Hiç unutmam. Pioneer yazıp mclarenı 375 kilometreye çıkartıdım. İnternet cafeye gidip disketle resim taşırdım. Vay be ne günlerdi ya...

Reaksiyon puanı
189
Yıl 1999-2000 zamanları :) Arkadaşımdan disketle oyun kopyalıyodum. Meğersem sadece kısayollarını almışım :D Ne yapalım o zamanlar çakmıyoduk bilgisayardan :)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Bu dediğin 4-5 sene önce benimde aklıma gelmişti :D

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
5-6 yaşındayken mouse o zaman topu vardı ve o topu çıkartıp oynardım :D:D:D

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
2000 yılıydı ilk bilgisayar aldığımız. Bir haftaya kalmadan göçtü win98 :D Tanıdık bir bilgisayarcıya götürdüm. "Virüs girmiş makineye, tarattım binlerce virüs var. Virüs başına 1 dolar alırım temizlemek için" dedi. Dünyam kararmıştı. Zaten 1000 küsür dolara almışız bi o kadar da temizlik için vericez. Babam kesin olay çıkaracak akşama diye baya bi tırsmıştım :D :D Çakal bilgisayarcı sonradan söyledi şaka len şaka korkma diye :D :D :D

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bnm ilk bilgisayarım 95 de oldu ve aldığım zaman herseyini karıstırmıstım .98 yeni bilsiyarımı aldığımda nba 98 ve fifa 98 vermişlerdi:D ne oynardım benim için devrimdi . ne güzel günlerdi . .. . :D 64 ram 32 enkran kartı ile vice city oynamıstım. Kimse inanmıyor ama oyanadım gercekten

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Bu sayfanın kodlarını biliyorum istersem bi tane de ben yaparım :D:D
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="tr">
<head> ... peh peh pehh :)

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
konu sabitlensin..aşı tuttu yani..:)
Blood oynayacağız güya...ilk mezarda başlıyor hatırlayanlar olabilir..oyunda zıplama tuşunu bulamadık.:D her tuşa bastık yok..elimizde de bir dirgen var silah olarak...mezarın duvarına vurmaya başladık kıra kıra ilerleyelim bari diye ^_^

daha o zamandan bünye nesnelerle etkileşimli oyun istiyormuş :) ama hâlâ oyunlarda duvarlar kırılamıyor bildiğim kadarıyla :(

macindows

Asistan
Reaksiyon puanı
56
Pc ile ilk tanışıklığım fifa 98 sayesinde gerçekleşti, gözlerimi kapattığımda bile fifa98 oynuyordum.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben de program filesle Windows'un içindeki dosyaları silmiştim. Çökmüştü meret 98..

icaz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
oyun almak için "disketci" ye gider listede yazan oyunlardan adı hoşumuza gideni alırdık, ne resim nede başka birşey vardı sadece isimler, pacman başında az oturmadık :)

---------- saat 15:19 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:16 eklenmişti ----------

Benim babamda işyeri için almış ilk pc.O zaman daha yeniler tabi pahalılarda .mouse falan bir şeyden haberi yok.İşten anlayan bir arkadaş mouse u eline almısaklamış aşağiıya babama gösterirken olayları.Mouse u oynatmaya başlamış.Sonra aha virüs girmiş demiş Koş peçete kap gel.Babamda gitmiş peçeteyle bastırıyor mouse imlecine.Arkadaşıda tam bastırcagı zaman kaçırıyor işareti.1-2 dakka uğraşmış bunla.Babam terlemeye başlamış o kadar para verdi virüs girdi falan diye.Aldığı firmayı arıcakmış arkadaşı söylemiş sonra olayı :d
:thumbup::thumbup::thumbup: yıkıldım !!!

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ortaokul tatilinde windows programlarının nasıl çalıstıgını dusuneren 1 hafta geçirmistim simdi .net ile web cam hareket algılayıcı ve nesne tanımlama uygulamaları ,php ile e-ticaret yazıyorum

KnUcLeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hehe ilk tanıştığım zaman bi tanıdığım dos makine vermişti bir de disket vardı. İçinde pacman tarzı bi oyun vardı tam olarak nasıl bir şey olduğunu hatırlamıyorum. Kağıtta da dos'da hangi kodlarla o oyunu açabileceğimi yazan bi kağıt vardı :)

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Yıl sanırım 1999-2000, o zamanlar 8-9 yaşındayım. Bilgisayarların o zamanki hard disklerini düşünürsek çok da yüksek değillerdi (4 GB). Hard diskimde biraz daha alan açabilmek için Windows içinde bulunan bütün dosyaları silmiştim. :D Kendimden emin bir şekilde babama: "Baba bak bilgisayardaki gereksiz herşeyi sildim, artık daha fazla dosya yükleyebiliriz". Bilgisayarı kapatıp tekrar açtıktan sonra ne olduğunu tahmin etmeniz zor olmasa gerek. :D
Hey gidi günler...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Yıl 1999-2000 zamanları :) Arkadaşımdan disketle oyun kopyalıyodum. Meğersem sadece kısayollarını almışım :D Ne yapalım o zamanlar çakmıyoduk bilgisayardan :)
eveeeet :4:
bunu bende yapmıştım ya :D
güzel misket oluyodu ondan haa :D
dışı hafif kauçuk yolda rot ayarı yapmış gibi dümdüz giderdi :D
ne günlerdi :P

TheSaviour

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Çalma hikayesi iyiymiş ya :D Bizde 2001 senesi 5-6 yasindayim ama hatirliyorum, abimle evde kimse yokken telefonun kablosunu pcye takarak internete girerdik :D gerçi tek hatırladıgım site google :D

Ben hep Midtown Madness oynardım :D

Vayy be bende oynuyodum midtown madness'i hemde sabah aksam :D Nascar 2002 ve fifa98 den sonra oynadıgım ilk oyunlardan biri kırmızı bi araba ile yapıyoduk baslangici sanirim :D

:D aynen vallahi agir oluyolardi bide

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Ben hep Midtown Madness oynardım :D

O oyuna da deli olurdum bende :D
Sürekli bir polis sireni, amaçsızca şehirde dolaşmak..amaaaann :D
O yüzden bende hep nfs 2 oynardım, gizli arabalar açardım, hatta kütüğü sürdüğüm bile olmuştur :D :D

matia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ooo üyeler sizler yeniymişsiniz ben ilk bilgisayarla tanıştığımda klavyenin yanında disket sürücü sabit olan biseydi commodore 64 idi yani halk egitim merkezinde oynardık hatta arkonoid diye bi oyun vardı onu oynardık tabi bide diş fırçalı oyun vardı, bolüm atlamak için yollardaki noktaları mikroplara yakalanmadan yerdik dişlerimizi fırcalardık.

ilk bilgisayarım IBM 486dx66 idi icinde dos 6.0 ve windows 3.1 vardı

vaybeee yaşlanmısız