Soru Göçmen Sorunu

AsenaSeda

Öğrenci
Katılım
5 Eylül 2024
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Ben bu konuda aslında ikilemde kalıyorum. Türkiye'de son yıllarda bir Suriyeli sorunu olduğu gayet aşikar. Bir yanım gitsinler, burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyor, bir yanım sen yardım etmezsen Allah'ta sana yardım etmez diyor. Bir de şöyle bir durum var, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları için aynı şeyi düşünenler var, o zaman biz Suriyeli Afgan gitsin dediğimizde, Türkler gitsin diyenler de haklı olmuş olmuyor mu? Bu konuda görüşlerinizi çok merak ediyorum.
 

Graveworm

Profesör
Moderatör
Katılım
17 Haziran 2012
Mesajlar
2,100
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
1,156
Puanları
358
Yaş
36
Işe yaramayan, sağda solda insanlara sarkıntılık yapan, olur olmaz yerlerde huzursuzluk çıkaran, savaştan kaçıp burada ahkâm kesenler, 8-9 çocuğu olup yarısından fazlasını dilendiren adam gitsin. Aynı şekilde Türkler içinde uygulansın. Bulunduğu yere uyum sağlayamıyorsa, aptal aptal davranıyorsa Türkiye'ye geri göndersinler.
 

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
26,117
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
25,483
Puanları
8,958
Aynı şey değil. Yurtdışına giden Türkler oranın kurallarına uyuyor, oranın şartlarına göre yaşıyor. Buraya gelen Suriyeliler için aynı şeyi diyemeyiz. Avrupa ülkeleri bir avuç göçmeni bile asimile edemiyor ki onlar görece daha eğitimlileri seçiyor. Türkiye’nin ekonomik durumu 10-15 milyon kaçak - mülteci ve göçmeni besleyebilecek güçte değil. Kendimize zor yetiyoruz. Ayrıca bu işin 10-20 yıl sonrası var. Yarın bu kişiler örgütlenecek, hak isteyecek, mecliste parti kuracak. Kaldıki Suriye’de savaşta bitti şu anda. Türkiye’de yardıma muhtaç milyonlar var. 7/24 nargile içen, insanların karısına - kızına musallat olan tipleri beslemeye gerek yok.
 

Ctrl+aLT+Del

Öğrenci
Katılım
13 Ağustos 2024
Mesajlar
72
Reaksiyon puanı
28
Puanları
18

LuiLibero

Asistan
Katılım
6 Mayıs 2024
Mesajlar
430
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
307
Puanları
63
Bütün mülteciler aynı. Hepsi yamuk, hepsi çürük! Adam akıllı bir tane mülteci gördünüz mü? Aklı yerinde olan. Şimdi diyecekseniz, bazıları var hiç bir problem yaratmıyorlar, sıkıntı çıkarmıyorlar. Bir de çıkarsınlar mı? Ki çıkarıyorlar. Nerede bir mülteci görsem saç traşı aynı IQ’su bir gorilinkiyle eşdeğer. Medeniyetten yoksun, ahlaksız, gerici insanlar hepsi. Ben 8. Sınıftayken, sınıfımızda bir mülteci dağ ayısı vardı. Ben bahçeden bir sınıfa geldim, bi baktım bu dağ ayısı çantamı açmış, tostumu almış, gözümün önünde, pistten uçak geçer gibi yaladı. Ondan geri alıp yemiyim diye. Sonra mideye indirdi. İşin kötü tarafı bu çocuk (?) babasının oy vereceğini falan söylüyordu. 8. Sınıf daha küçük falan demeyin böyle bir dağ ayılığını ilk okul çocuğu yapmaz!
 

sdelta

Müdavim
Müdavim
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,231
Reaksiyon puanı
143
Puanları
243
Yurt dışına giden Türkler mületici statüsünde gitmiyor. Vaktinde Almanya davet etmiş, gelin çalışın demiş. Kaçak vs. giden de vardır ama çoğunluk bu şekilde değil. Yarın tam tersi olursa onlar bize aynı merhameti göstermez, şimdiden kendilerini daha üstün görüyorlar. İki gün sonra topraklarında benim de hakkım var demeye başlarlar, iş işten geçmiş olur.
 

vanilya yıldız

Öğrenci
Katılım
5 Eylül 2024
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
9
Puanları
3
Yaş
27
Yurt disinda kanunlara uymayan Türk'u iceri tikarlar, bizde taciz/tecavüz suclarini isleyenlere bir sey yapilmiyor. Suriye'de savas bitmesine ragmen hala Turkiye'de vergisiz yaşayıp Turk'ten daha iyi durumda olan var. Nüfusları haylice fazla. Bir Turk evlendiginde 1 cocugu acaba yapsam bakabilir miyim diye dusunurken suriyeli, afganlar 10'ar cocuk yapiyor. Gitmeliler.
 

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
5 Aralık 2019
Mesajlar
5,533
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
5,581
Puanları
1,708
Yaş
35
Hiçbir göçmeni istemiyorum. Türkler yurtdışında kanunlara uymak zorunda ama bu sadece Türkler için geçerli olan bir durum değil. Diğer yandan Kürt kökenliler ise yurtdışında hiç rahat durmuyorlar.
 
Üst