Soru Göçmen Sorunu

AsenaSeda

Öğrenci
Katılım
5 Eylül 2024
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Ben bu konuda aslında ikilemde kalıyorum. Türkiye'de son yıllarda bir Suriyeli sorunu olduğu gayet aşikar. Bir yanım gitsinler, burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyor, bir yanım sen yardım etmezsen Allah'ta sana yardım etmez diyor. Bir de şöyle bir durum var, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları için aynı şeyi düşünenler var, o zaman biz Suriyeli Afgan gitsin dediğimizde, Türkler gitsin diyenler de haklı olmuş olmuyor mu? Bu konuda görüşlerinizi çok merak ediyorum.
 

Graveworm

Profesör
Moderatör
Katılım
17 Haziran 2012
Mesajlar
2,100
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
1,152
Puanları
358
Yaş
36
Işe yaramayan, sağda solda insanlara sarkıntılık yapan, olur olmaz yerlerde huzursuzluk çıkaran, savaştan kaçıp burada ahkâm kesenler, 8-9 çocuğu olup yarısından fazlasını dilendiren adam gitsin. Aynı şekilde Türkler içinde uygulansın. Bulunduğu yere uyum sağlayamıyorsa, aptal aptal davranıyorsa Türkiye'ye geri göndersinler.
 

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
26,114
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
25,481
Puanları
8,958
Aynı şey değil. Yurtdışına giden Türkler oranın kurallarına uyuyor, oranın şartlarına göre yaşıyor. Buraya gelen Suriyeliler için aynı şeyi diyemeyiz. Avrupa ülkeleri bir avuç göçmeni bile asimile edemiyor ki onlar görece daha eğitimlileri seçiyor. Türkiye’nin ekonomik durumu 10-15 milyon kaçak - mülteci ve göçmeni besleyebilecek güçte değil. Kendimize zor yetiyoruz. Ayrıca bu işin 10-20 yıl sonrası var. Yarın bu kişiler örgütlenecek, hak isteyecek, mecliste parti kuracak. Kaldıki Suriye’de savaşta bitti şu anda. Türkiye’de yardıma muhtaç milyonlar var. 7/24 nargile içen, insanların karısına - kızına musallat olan tipleri beslemeye gerek yok.
 

Ctrl+aLT+Del

Öğrenci
Katılım
13 Ağustos 2024
Mesajlar
72
Reaksiyon puanı
28
Puanları
18
Üst