Gnome 3 Hakkında

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ben sanırım Gnome 3 kullanacağım. Fakat ben Gnome 2.32 zamanından kullanmaya başladım zımbırtıyı ona göre düşünün. :D Yalnız elime geçmedi.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
fedora ile bilgisayarına gnome3 kurabilen varmı?

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Ubuntuya nasıl kurucaz denedim bir kere sistem çöktü ya :s

kendin kurmaktansa gnome 3 entegre edilmiş halde >>>buradaki<<< canlı cd kalıplarından birini tavsiye ederim...
opensuse ile olan bana daha sıcak geldi,muhtemelen çok uzun süre suse kullanmanın etkisi...
suse indirirsen işlemcine uygun 32-64bit versiyonunu indirebilirsin...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
GNOME3 için Fedora'yı deneyeceğim, olurda beğenmezsem SuSe'yi de deneyeceğim :)

Unity sarmadı beni... Mint yeni versiyon çıkarsa hiçbirinin yüzüne bakmam aslında ama ne yapalım adamlar senede bir dedi artık bu yılın sonunu bekliyorum LMDE için...

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
GNOME 3 ile Pardustan hiç kimse bahsetmiyor. Ubuntu hazır böyle bir şey yapmışken, Pardus tüm dünyaya yayılabilir. Umarım akıllı davranırlar ve GNOME3 piyasasına damga vururlar.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
GNOME 3 ile Pardustan hiç kimse bahsetmiyor. Ubuntu hazır böyle bir şey yapmışken, Pardus tüm dünyaya yayılabilir. Umarım akıllı davranırlar ve GNOME3 piyasasına damga vururlar.
Qt'ye bulaşan bir kere bırakamıyor ki misal ben. Pardus ekibi de böyle. O yüzden GTK ya dolayısıyle Gnome geçmek istemiyor insan.

Gnome 3 , Unity'e göre daha güzel geldi bana ama feci derecede eksiklik var. Soldaki bara orta tuş ile tıklayınca yeni bir uygulama kopyası açılmıyor mesela. Daha bunun gibi temelde olması kullanışlılığa çok şey katacak bir çok şey yok.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Haklısın raxetul, fakat GNOME 3.2 sürümü bu eksikleri kapatacak diye tahmin ediyorum.
Ubuntu 11.10 çıksında GNOME 3.2 kullanalım.
10. aya kadar beklemekten başka çare yok gibi gözüküyor
Şimdilik..
Linux Mint'te klasik desktop ile geliyor. Bizi düşünen bir SUSE birde Fedora var, onları da ben kullanmam.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Ubuntu 11.04 üsten gnome 3 görüntülerini bekliyoruz:D
bi problem varmı?stabilite hız nasıl?günlük kullanabilirmiyiz?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Gnome 3 denemek için canlı cd leri indirdim ve sanalda denemek istedim ama nafile...
İki sistemde Gnome 32ü çalıştıramadı...Unity ve Gnome3 biraz fazla kaynağa ihtiyaç duyuyor anlaşılan...
Fedora açıldı ama tam olarak kullanılamıyordu, OpenSuse ise desktenlenmiyor dedi kaldı...
Minimum gereksinimleri bilen var mı?

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Gnome 3 denemek için canlı cd leri indirdim ve sanalda denemek istedim ama nafile...
İki sistemde Gnome 32ü çalıştıramadı...Unity ve Gnome3 biraz fazla kaynağa ihtiyaç duyuyor anlaşılan...
Fedora açıldı ama tam olarak kullanılamıyordu, OpenSuse ise desktenlenmiyor dedi kaldı...
Minimum gereksinimleri bilen var mı?

opensuse gnome3 v1.2'yi 500mb ramli virtualboxda denedim,kurdum ve live usb olarak 1gb ramle acer 5720 laptopumda gayet rahat denedim,birgünlük kurdum...
bence opensusenin "32bit işlemcide sadece 32,64bit işlemcide sadece 64bitlik versiyonum çalısır" politikası kaynaklı bir sorun yaşamış olabilirsin...
ama opensusede pek günlük kullanıma uygun bir gnome3 görmedim...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Fedora'yı denedim USB ile, kendi programları olan Live USB Creator ile beta sürüm olmuyor maalesef, UNetBootin ile başardım
Ancak aynı anda birkaç şeyle uğraşınca donması ve düzelmemesi canımı sıktı...
GNOME3'ü görsel olarak beğendim ancak çooook eksiği var üstelik latest (son sürümü) buymuş...
Daha çok yol alması lazım...
Ne Unity ne de GNOME3 sarmadı, KDE desen tam bir sistem canavarı, artık varsa yoksa LXDE :P Hatta LMDE de kullanılabilse çok daha güzel olur hem uyumlular LMDE ve LXDE :D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Fedora'yı denedim USB ile, kendi programları olan Live USB Creator ile beta sürüm olmuyor maalesef, UNetBootin ile başardım
Ancak aynı anda birkaç şeyle uğraşınca donması ve düzelmemesi canımı sıktı...
GNOME3'ü görsel olarak beğendim ancak çooook eksiği var üstelik latest (son sürümü) buymuş...
Daha çok yol alması lazım...
Ne Unity ne de GNOME3 sarmadı, KDE desen tam bir sistem canavarı, artık varsa yoksa LXDE :P Hatta LMDE de kullanılabilse çok daha güzel olur hem uyumlular LMDE ve LXDE :D
openboxa gectim rahatım:D artık sistemimdeki tek canavar firefox:p

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
openboxa gectim rahatım:D artık sistemimdeki tek canavar firefox:p

Bende openbox' u ubuntuya kurdum giriş yaptım boş masa üstü geldi hiç bir şimge panal hiç biri yok sag tıklayınça terminal emülatör ve web tarayıcı gözüküyor diger masa üstü simgelerini nasıl getiriyoruz....

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Bende openbox' u ubuntuya kurdum giriş yaptım boş masa üstü geldi hiç bir şimge panal hiç biri yok sag tıklayınça terminal emülatör ve web tarayıcı gözüküyor diger masa üstü simgelerini nasıl getiriyoruz....
2808vlz.png

openbox öyle,sadece pencere yönetici ve bir menüden olusuyor,herşeyi sen ekliyorsun denilebilir...
masaüstünde simge kullanmıyorum,conky ve duvarkagıdı var.
otostart dosyama tint2 panel ekli,lxpanel,xfce4-panel vb basit panellerde iş görür..
docklarda; aşagıda adeskbar ile birkaç uygulama-klasör vs kısa yolları,soldada wbar la cloud servislerin kısa yolları var...fazlasıyla bana yetiyor.

bu arada temiz-hafif,gnome3-debian üstüne kullanılabilir bir dağıtım çalışmaları başlamış
http://vanillux.org/ adamların yazdıklarını okudum içim açıldı...

furina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
unity hakkında yazılanlara katılmıyorum. bende uzun süredir ubuntu kullanıyorum ve unity arayüzüne 11.04 ile geçtim ve çok zorlanmadan sisteme alıştım ve birçok şeyi klavye kısayollarıyla başlatabiliyor olmak bana çok kolay geldi. arada sırada ekranın altında bir bar aramıyor değilim ama ona da alıştım. kullandığım süre içinde unityde herhangi bir kararsızlık görmedim çokta düzgün çalışıyor.

gnome3'ü merak etmiyor değilim ama internette okuduğum kadarıyla asıl gnome3'ün daha gelişmeye ihtiyacı var. o sürecini tamamladığı zaman eminimki bende gnome3'e geçiş yapmayı düşünebilirim.

ilk mesajım için biraz hızlı bir giriş oldu ama dayanamadım yazmak istedim.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
LXDE'ye yöneleceğimi söylemiştim ancak görsel yönden tatmin etmedi :/

Sırada Enlightenment var, PCLinuxOS ile deneyeceğim, iyi özelliştirilirse sanat eseri ortaya çıkabilir diye yorumlar var :) Bu arada Pardus 2011'de kullanabiliyorsunuz depolarda varmış ve sorunsuz çalışıyormuş denemek isteyenlere duyurulur ;)

hoşgeldin furina :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
LXDE'ye yöneleceğimi söylemiştim ancak görsel yönden tatmin etmedi :/

Sırada Enlightenment var, PCLinuxOS ile deneyeceğim, iyi özelliştirilirse sanat eseri ortaya çıkabilir diye yorumlar var :) Bu arada Pardus 2011'de kullanabiliyorsunuz depolarda varmış ve sorunsuz çalışıyormuş denemek isteyenlere duyurulur ;)

hoşgeldin furina :)

Enlightenment'i beğenmedim. Görsel ve verimlilik yönünden iyi olsa da kullanırken insan sıkılıyor, bayıyor.

furina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gnome 3'u fedora ile denedim en azından görmek istedim. belki fedoraya alışamadığımdan olsa gerek gnome3 bana biraz yavan geldi. ama aynı yavanlığı fedoranın önceki versiyonlarında da yaşıyordum zaten :) gnome3'u kullanan bir debian turevinde tekrar denemek isterim aslında. şu an unity'nin kullanımı bana daha rahat geldi.

hoş buldum hsngrms :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Enlightenment iyi güzel hoş ama evet bir süre sonra sıkıyor çünkü karanlık temalar var aradığında bulamadığın ayarlar :) Her ne kadar sanat eseri elde edilebiliyor vs. dense de o kadar uğraşamadan hevesim kaçtı :)
Ve bu arada farkettimde görsellik benim için o kadarda önemli değilmiş :D İyi oldu bunu öğrendiğim :P