Mikail_Ebrinç
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 2,700
Hayırlısı olsun ne diyelim
Tamam işte bu kadar kişi bilmiyormuydu sadece rakamları mi görmekmi isteniyodu görüldü.. bazi konuları saklamak gerek.. bu konuda öyle neyse hani deniyor ya iktidar i sıkıştırıp gercek rakamlari ortaya çıkardı helal olsun.. bakıyorum da pire icin yorgan yakmaya benziyorGerçekleri öğrenmek sizin için önemli olmayabilir ama çoğu kişi için önemli. O zaman devlet her şeyi bizden gizlesin. Bundan memnun olur muydunuz?
Evden ayda yılda bir çıkmama rağmen (maskeli bir biçimde) korona oldum yazın plajlarda, kafelerde fink atanlar ve maskesiz gezenler yüzünden... Okul artık hayal oldu zaten.20-64 arası (Çalışanlar ve işi olanlar hariç) boş boş dışarıda gezenlerin suçunu biz yaşamak zorundayız maalesef. Ben online eğitimden bir verim alamıyorum ve böyle de giderse yüz yüze eğitime geçemeyecek gibiyiz.
Ne alaka kina yakmakla kim boyle bisey ister ki sadece doğru bilgi istiyordukYalan yalan diyenler kına yaktı mı acaba tek merak ettiğim bu? ? Sonumuz hayrolsun.Özellikle çoğalsın diye bekleyen uğraşanlara da Allah akıl fikir versin.Tüm hastalara şifa versin.Uzaktan konuşmak, dalga geçmek kolay geliyor ama başına gelmeden anlamak lazım.
Sonumuz ne olacak diye düşünüyorumUzun zamandan beri vaka sayısı ile hasta sayısı tartışması sürerken sağlık bakanı Fahrettin Koca yeni koronavirüs rakamlarını açıkladı.
:: Gidişat fena. Ne düşünüyorsunuz?
- Vaka sayısı: 28.351
- Hasta sayısı: 6.814
- Vefat sayısı: 168
Diğer konuda bu mesajı yazmıştım. Vakaların bu kadar artması zincirleme birçok reaksiyonun sonucu. Sadece Fahrettin Kocaya yüklenmesini doğru bulmuyorum. Mesela Sn. Ekrem İmamoğlunu övenler olmuş doğru söylemiş diye evet doğru söylemiş vakalar daha fazlaymış helal olsun ama o zaman neden salgının başında sefer sayılarının azaltılmasına izin vermiş? Burada kimse masum değil bence halk olarak tek bir kişiye değil her şeye tepki göstermediğimiz sürece başta kimin olduğuna bağlı olmaksızın bu tip olaylarla karşılaşırız.Gerçeklerin gizlenmesi doğru değil fakat 28 bin vaka olmasıyla bu sayının gizlenmesi arasında ciddi bir bağlantı olduğunu düşünmüyorum. Bizim halkımız keyfine düşkün. Maske takmayanlar, hala düğünümü yapayım koronadan banane kafasında olanlar, parti parti koşanlar. kullanım düştü diye seferleri ve araçları azaltıp sübvansiyondan kısmaya çalışan belediyeler vs. vs. derken bir sürü zincirleme reaksiyonun sonucu. Halkımız yine her zaman yaptığı gibi sonucun altında yatan yüzlerce sebepten sadece bir tanesine odaklanıp tüm yükü tek kişiye atmaya çalışıyor. Kandırıldık denmesi vs. boş şeyler arkadaşlar. Ses çıkarılacaksa hepsine çıkarılacak. Sen düğün yapan akrabanın düğününe ayıp olmasın diye giderken akşam kandırıldık yazarsan boş konuşmaktan başka bir şey yapmamış olursun.
Onu kastetmiyorum her halttan provokasyon yapacak bir şeyleri sevenleri kastediyorum.Ben de inanmıyordum o kadar az olduğuna aklı olan bilir zaten.Açıklayınca ne oldu diyorum?Kına yakmak nasıl bir tabir? Pozitifin ayrımı mı olurmuş hasta hastadır işte. Asemptomik diye bilmemize gerek yok muydu yani?
Kimlere dediğimi kendileri bilir.Her şeyden nemalanan provakatör çok ülkede.Biraz aklını kullanmak lazım illa ekmek beklemeye gerek yok.Ne alaka kina yakmakla kim boyle bisey ister ki sadece doğru bilgi istiyorduk
Sadece Türkler mi yalan söylüyor ? Valla şu anda Türkiyeyi kimse takmıyor bence.Hemde diğer ülkeler daha ağır yalanlar söyledi.Eğer bu düşünceyle devam edersek bir sonuca varamayız.Şimdi ben size sorayım Aranızda hiç yalan söylemeyen var mı ?Biri bir kez yalan söyledi mi tekrar inanılmaz. Yalan söyleyen birine neden tekrar inanayım? Yine sallıyordur, daha fazladır.
Hele ki sayılar açıklandı da ne oldu diyenlere anlam veremiyorum. Sana yalan söylemeleri hoşuna mı gidiyor? Devlet vatandaşına yalan söyler mi? Bunu nasıl kabullenebiliyorsun? Bu verileri sallayanlar, bunu bir kez yapanlar, iki gün sonra başka verileri sallamaz mı? Hepsini geçtim tüm dünyada "Türkler yalan söylüyor" diye bir algı oluştu.